Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 8 << < 23456 > >>
AuteurBerichten
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-02-2020 9:09
Nichtje is trouwens positief getest, en neefje is gisteren getest, nog geen uitslag. En laat hun andere oma sinds vorige maand op hun 'landgoed' in een mantelzorgwoning wonen. Die mogen nu niet bij elkaar over de vloer komen.

Oh ja hebben jullie trouwens gisteren opgelicht gezien, dat oudere echtpaar in het boerderijtje zijn kennissen van van meneer K en zijn broer. Heftig zoals zij opgelicht zijn, maar ook wel naïef om ook nog aan die dakdekker geld te lenen voor vage familiezaken. We wisten dit niet, contact is wat verwaterd de laatste jaren.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-02-2020 10:24
Jeetje S-je dat is schrikken, gelukkig is er niks ergs gebeurd, en dan ook thuis nog die boom over je heen, je had wel een pech dag.

Pepo gezellig dat jullie op bezoek zijn gegaan bij je broer en schoonzus.

K'tje dat is pech voor je nichtje, is ze erg beroerd?
Ik heb opgelicht niet gezien, erg is dit dat dat echtpaar er in is getrapt om ook nog geld te lenen.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-03-2020 7:54
Niet gekeken naar opgelicht, maar wel vreselijk natuurlijk, at misbruik van vertrouwen...

Hie is het inderdaad niet echt lekker vakantieweer, maar we vermaken ons ook wel zo hoor. De lange fietstocht hebben we (nog?) maar niet gedaan, maar de tocht naar Franeker hebben we toch de lange route genomen over de mooie smalle paadjes. Met tegenwind en regen was het toch een mooi stuk fietsen, en we komen nu aan bij een lekker warm appartement, dat is anders dan wanneer we nog een tent moeten opzetten. En Franeker was al veel gezelliger dan Leeuwarden, heeft ook met de maandagohtend te maken. Vandaag zal het al beter zijn, we gaan in ieder geval voor en/of na het museum ook de stad even in.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-03-2020 5:26
Stoer Pepo, om toch op de fiets te gaan.
Een stad in de regen is eigenlijk nooit leuk. Zo hadden wij met schoonmoeder 3dagen Sevilla in de regen, was weinig aan, terwijl het een prachtige stad is, we waren er ook ooit met stralend weer in februari.

Neefje is ook positief en zwager had vanmorgen hoofdpijn, dus.... Gelukkig hoeven ze niet voor de oma te zorgen, dat doet de broer van schoonzus nu, die woont 2 straten verderop. Die regelt ook boodschappen voor de familie.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-03-2020 6:34
Spannend K’tje, hopelijk niet allemaal ombeurten positief, dan ben je zo een paar weken verder...

Hier gezellige dag. Eerst uurtje geandeld door de (veel gezelliger, want winkels open) stad, daarna bija drie uur in het museum (geweldig mooi, de Esscher-kelder, de tentoonstelling “ Human After all” waar de reltie tussen klei en menselijkheid word gelegd, en een mooie tentoonstelling van Bas Haene, een keramiste die prachtig werk maakt. Zie straks via Insta en FB,

Daarna nog een uurtje door de stad gelpen, broodje gegeten, van een lokale brasserie stamppot voor vanavond meegenomen (prei, aardppels, gehaktbal) en naar het appartement, het beloofde borrelpakket van het werk vn M1 was er niet (PostNL vertraging) maar de pub-kwis wa toch wel gezellig, eigen bier en nootjes. ;-)

Ik ga zo eerst de foto’s en filmpjes overzetten naar de iPad en plaatsen, en daarna met het eten aan de slag.

virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-03-2020 7:08
K'tje dat is minder , alleen de moeder heeft nog geen klachten?
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-03-2020 10:52
@ Pepo, fijn dat jullie zo genieten van jullie vakantie. Ik heb al mooie foto's op FB voorbij zien komen.
Wel jammer dat je niet ergens een terrasje kunt pikken.
Fijn dat je nu bij je broer en schoonzus zijn geweest.

@ K'tje, leuk dat jullie aandacht aan het jubileum van je collega hebben besteed.
Leuk dat je lampjes in de tuin hebt.
Heftig dat nichtje en neefje positief zijn en je zwager ook al klachten heeft. Beterschap voor iedereen. Ik hoop dat andere oma buiten schot blijft.
Ik heb Opgelicht gezien. Echt schandalig hoe ze zijn opgelicht.

@ Sje, ja, dit was het konijntje waar ik al jaren voor heb gezorgd.
Fijn dat het beter gaat met je buurvrouw.
Schrikken zeg dat je van de trap bent gevallen. En dan ook nog de kerstboom op je hoofd... Beterschap met je blauwe plekken.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-03-2020 11:01
Ik ben van de week vooral aan het prutsen/knutselen. Een paar verjaardagskaartjes en voor de kerstattentie voor volksdansen. Leuk om te doen. Ik kom alleen nog niet aan mijn kerstkaarten toe...

Jongste had gisteren weer een dip vanwege het discussievak. Het levert haar zoveel stress op, dat ze er niet aan toekomt om het vak te bestuderen. Gisteren is ze uit de meeting gestapt omdat ze het niet aankon. Ze heeft de docent wel een mail gestuurd met de reden. Binnenkort heeft ze een gesprek met de docent.
Andere vakken gaan trouwens wel goed.

Vanmiddag kwam oudste nog even langs met de waterkoker. Poes had hem van het aanrecht laten vallen en de aan/uit-knop werkte niet meer. Ze had niet de goede schroevendraaiers om hem open te maken. Wij wel, dus even prutsen. Er waren twee dingetjes afgebroken, dus met lijm in de weer. Ik ben benieuwd of het blijft zitten. Moet nu lang uitharden, dus ze heeft hem maar hier gelaten. Kijken we morgen wel even.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-04-2020 8:49
Kolleke, leuk dat jullie niet meteen zo’n ding wegdoen, maar gaan repareren!

Wij n zijn net ons bed uit... koffie staat te prutten, zo ontbijt en kijken wat het weer doet. Er is een mooie 20-er en 30-er jaren volkswijk waar we nog doorheen willen sjouwen vandaag, hopelijk klopt de weersverwachting die ik gisteren zag, die zei dat het vandaag bewolkt met wat zon zou zijn.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-04-2020 4:44
@Pepo, nee geen melding gedaan. Het was mijn eigen schuld want ik liep met losse handen en op hakken. Dus dat zorgt er al voor dat ik niet 100% stabiel was ondanks dat ik goed met losse handen en op hakken op trappen kan lopen. Leuk dat bezoekje aan je broer en schoonzus.
Leuk dat jullie toch ook een leuke dag Leeuwarden hebben kunnen doen met beter weer en winkels die open waren.

@K'tje, balen dat je nichtje en je neefje positief getest zijn en dat je zwager inmiddels ook klachten heeft. Hebben je neefje en nichtje klachten? Programma Opgelicht niet gezien. Vreselijk zeg dat ze opgelicht zijn. Maar inderdaad, wel naïef om dat geld te lenen aan die dakdekker.

@Kôlleke, voor jou ook een beetje verdrietig denk ik dat dat konijntje nu overleden is. Vervelend voor je jongste zeg dat ene vak waarmee ze moeite heeft.
Leuk dat je samen met je oudste de waterkoker gerepareerd hebt. Hopen dat het na uitharden echt weer werkt.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-04-2020 4:50
Hier is voor iedereen het weekend begonnen. Vandaag een rommelig dagje. Halverwege de ochtend op de koffie bij een vriendin die best het een en ander voor haar kiezen gekregen heeft afgelopen maanden, na de lunch naar de mondhygiëniste en om 15.00 uur met de GKD naar de ortho voor na-beugel-controle. En tussendoor thuis van alles te doen natuurlijk.

De cadeautjes voor de buurkinderen zijn inmiddels allemaal binnengekomen en die zitten in de zakken die de buurman nog geleverd heeft. Hij en de kinderen zijn inmiddels ook op corona getest en die uitslagen waren negatief dus zij mogen alvast het gewone leven buitenshuis weer oppakken. Nu alleen de buurvrouw nog 100% fit worden.

Vanuit school hebben we deze week 3x een brief gekregen over besmette leerlingen in 6VWO. De GKD kent ze alledrie maar zit er niet bij in de klas. Hoewel dat natuurlijk niks wil zeggen. Het gaat in elk geval rond in die afdeling. Hopen dat de GKD buiten schot blijft.

Verder heb ik vanochtend een mailtje naar de rector gestuurd dat ik graag een keer met haar van gedachten zou willen wisselen over de kou in het schoolgebouw. De GGD heeft mij gisteren teruggebeld en die konden ook niet echt zeggen wat nou wel en niet verantwoord is met de kou in het schoolgebouw omdat alle ramen en deuren open moeten staan de hele dag. Ik ben doorverwezen naar het RIVM. Op die site via wat links bij bruikbare documenten gekomen en daaruit blijkt dat de ramen en deuren helemaal niet de hele dag open moeten blijven staan. Luchten tijdens het wisselen van de lessen en de pauzes is voldoende, er moeten CO2-meters in de klassen aanwezig zijn en als de temperatuur beneden de 17 graden komt dan is er een probleem.

Dus afwachten wanneer de rector me belt. Ik hoor de klachten alleen van de meiden en ik wil graag de kant van de school horen.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-05-2020 2:21
We zijn weer thuis. Heerlijke eek achter de rug.
Vanochtend nog even gemeld dat het borrelpakket nog geleverd wordt, daar mogen de verhuurders van de B&B van genieten. Goed geregeld... ;-)

Alles is alweer opgeruimd, eerste was in de machine en bed opgemaakt. M3 belde dat zij willen gourmetten, en regelen dat verder. M2 belde al eerder dat 4.00 uur bij ons niet ging lukken, dat wordt dus 15.00 uur/ En wij ons maar haasten vanochtend... ;-)

We zetten zo de cadeautjes voor de deur, vinden de meiden het als ze aankomen. ;-)
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-05-2020 8:55
Ik ben weer veel aan het werk, en het blijft zwaar. Maar goed ik draai mijn dienst, en probeer er toch wel van te genieten. Vooral van de kleine leuke momenten. Ik kom afgedraaid thuis.
Maar goed, er zijn ontwikkelingen, volgende week kan ik meer melden.

Verder hier wat zorgen om gezin van zwager en schoonmoeder (die nog steeds overal op af gaat, en met 4 uit verschillende huishoudens in een auto naar een condoleance gaat)), en mijn vader die ook niet gemakkelijk is.
Ook ben ik blij als december voorbij is. Ik vind het al nooit een fijne periode. Dus we proberen maar een beetje voorjaarsplannen te maken. Als is dat lastig omdat je niet weet wat de mogelijkheden zijn.

Ik kijk "oh wat een jaar af' en duik dan mijn bed in, morgen gaat de wekker weer vroeg.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-06-2020 11:37
Sterkte K’tje! Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen!

Hier gisteren gezellig spelletjes gedaan, daarna gegourmet, en de meiden wren op tijd weer weg. Wij op tijd naar bed en tot 8 uur geslapen. Daarna vaat geruimd, gourmetstellen geboend en opgeruimd. Alles open om de gourmetgeur eruit te laten gaan en bakje azijn neergezet. Na ontbijt gaan lopen, lekker 7 km in de kou gelopen. Bewolkt, maar wel lekker weer. We waren niet te de enigen, maar het was goed te doen.
Verder doen we weinig vandaag. Een boek, radio, F1 vanmiddag laat.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-06-2020 4:17
Pepo, nog even geduld, tot na dinsdag.

Ik had dus vanmorgen mijn wekker niet gehoord, maar ik was een kwartier later wakker dan gepland, iets sneller mijn ochtendrituelen en toch op tijd op de fiets, door de vrieskou. Leuke ochtend, met allerlei sinterverhalen. Ook met een aantal naar familie gebeld om te vertellen over gisteravond.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-07-2020 7:03
Leuk K’tje, die verhalen en het doorbellen!

Hier op tijd op vanochtend, ik ga zo maar eens kijken wat er de afgelopen week is blijven liggen.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-07-2020 11:08
Oh ja, gistermiddag had ik bij de lunch tosti's gemaakt voor 12 man, maar dan heb je zelf weinig tijd om rustig te zitten en te eten. Dat maakt me niks uit, ik eet snel een tosti in de wandelgangen. Maar mijn thee was blijven staan, ik werd even weggeroepen en even later de koude thee opgedronken. Komt er een dame naar me toe en zegt heel wijs "en was het lekker die koude thee?", zij heeft nooit dergelijke uitspraken, dus het kwam wel grappig over. Ze ging ook gelijk een kop verse thee voor me maken.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-07-2020 3:45
@K'tje, ik hoop dat het positieve ontwikkelingen zijn waar je volgende week meer over weet. Lief die bewoonster die voor nieuwe thee zorgde.

@Pepo, leuk dat het zaterdagavond gezellig was met je gezin.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-07-2020 4:00
@ Pepo, ja natuurlijk gaan we eerst kijken of we het kunnen repareren. Van mijn vader geleerd. Die repareerde werkelijk alles, ook dingen die hij voor onderdelen mocht slopen. Helaas is het met de waterkoker niet gelukt. Het afgebroken deel was te fragiel.

Fijn dat jullie zo'n leuke vakantieweek hebben gehad.
Leuk dat jullie toch nog Sinterklaas hebben gevierd.

@ Sje, spannend die besmettingen op school bij je oudste.
Tja, de hele dag in de kou zitten, lijkt me ook niet bevorderlijk voor de gezondheid.

@ K'tje, vervelend die spanningen op je werk en de zorgen om je familie. Sterkte hoor.
Leuk die sinterklaasverhalen op je werk en het doorbellen. Daar word je blij van toch.
Wat lief dat je verse thee kreeg van de dame!
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-07-2020 4:25
Vrijdagavond heb ik jongste naar huis gebracht. We zijn samen eerst langs mijn zus gereden. Met pietenpet op hebben we het feestpakket aan de deur afgegeven.

Zaterdag heb ik van een aantal prijzen nog leuke pakketjes gemaakt, de bingomolen 'afgestoft' en een opstelling uitgeprobeerd.
Om drie uur zijn we gestart en mocht iedereen het feestpakket openen. Iedereen blij verrast.
De bingo was ook een groot succes en we hebben veel gelachen. Ik had de administratie aardig onder controle, was wel hard werken. Hahaha...
De prijzen vielen goed, iedereen had iets. Mijn zwager was bingokoning. Hij had zes prijzen gescoord!
Ik had ook nog een troostpijs (pak papieren zakdoekjes en pakje kerstthee) voor als iemand niets had. Uiteindelijk aan oudste en vriendin gegeven.
Na afloop gelijk de prijzen uitgezocht en klaargezet. Als verrassing heb ik er ook nog een decemberkalender bijgedaan.
Manlief is vanmiddag even naar oudste gereden om het af te geven. Morgen krijgt mijn zus het als we toch jongste gaan halen.

Gisteren en vanochtend de laatste hand gelegd aan de kaartjes voor bij de kerstattentie voor volksdansen. Manlief heeft die vanmiddag, onderweg naar oudste, even bij een ander bestuurslid afgegeven. Kan weer uit mijn systeem.

Ik wil nog even haken. Ik doe mee aan een CAL waarbij we elke dag tot kerst een sneeuwvlok haken. Elke dag een nieuw patroontje.
Het is hier alweer donker aan het worden. Ik ga de lamp maar weer aan doen, want ik zie anders niet wat ik moet doen...
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 8 << < 23456 > >>