Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 812345 > >>
AuteurBerichten
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
11-16-2020 3:33
    Ja, hier kunnen we weer gezellig aanschuiven.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-17-2020 5:31
    Hoera!
    Vanochtend om 06.15 aan de slag, om 09.00 gan wandelen, om 10.30 weer aan de slag, om 12.15 de gezamenlijke lunchwandeling en om 13.10 weer aan de slag, doorgewerkt tot 17.15 uur. Lange dag vandaag. Moeilijke dag ook, veel rare klusjes.
    Vanavond alleen thuis, M1 gaat sporten.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-18-2020 7:15
    Flink gewandeld en gewerkt Pepo.

    Wij hebben vanmiddag ook een rondje gewandeld, 7,5 km. Het was heerlijk weer, dus alleen een vest was voldoende. Onderweg nog even (uit de wind, in de zon) op een bankje gezeten. Kwam de kletskous van het dorp langs... Na een half uurtje kletsen maar gezegd dat ik het koud kreeg en weer wilde wandelen. Je komt zo moeilijk van haar af. Hahaha...

    Verder ben ik een paar sinterklaaskaarten aan het maken voor de meiden en mijn zus en zwager. Wil ik samen met een pakketje lekkers, rondsturen/-brengen voor de bingo.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-18-2020 7:49
    Inderdaad lekker weer, wij zijn op tijd naar mijn ouders gegaan zij moesten nog lunchen, wij hadden het al op. Dus wij zijn een rondje gaan wandelen.
    Daarna koffie met gebak. Wel vervelend dat mijn vader bij elk onderwerp het beter weet en continue de confrontatie met meneer K aangaat. De laatste tijd gaan we al niet graag samen naar mijn ouders. Mijn vader blijft hem uitdagen, bah. Nu zijn we 2 keer samen geweest, de komende tijd ga ik wel alleen, dan doet ie veel gezelliger.
    Mijn vader kan natuurlijk zijn ei niet kwijt, kan niet naar Portugal, mijn moeder is amper mobiel, en ze kunnen verder ook niemand opzoeken. Mijn broer woont ver weg, en is nu op zee, dus ja ik ben de enige die ze nu hebben voor de contacten. Mijn moeder zie al dat mijn vader ook bij haar zo betweterig doet, erger dan voorheen. Het wordt langzaamaan echt een vervelende man.
    Nou ja, we hebben ons best gedaan om er iets van te maken, meneer K is nog even alleen naar de Duitse Aldi geweest, om er even uit te zijn, zo is het net te doen.

    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-19-2020 7:09
    Jammer dat zulke bezoekjes nie gezellig kunnen K’tje. {{ }}

    Koffie, lekker. Zo aan de slag. Gisteren in Drunen gewerkt, was (te) druk, ongemakkelijk omdat je dan niet goed afstand kan houden en constant mondkapje op hebt. Maar soms moet je wel naar kantoor, moest iemand uitleg geven over de computerprogramma’s en wat printwerk doen.
    Vandaag vanuit huis, vanmiddag een vergadering notuleren.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-19-2020 11:15
    Dat is niet gezellig deze bezoekjes K'tje, jammer dat je vader zo wordt, maar daar kan hij ook niets aan doen, hij zal het niet doen met het idee nu ga ik eens even meneer K uitdagen.

    Ik was vanmorgen al vroeg naar de bieb geweest, ik was dus zo weer terug, meestal zie ik meneer V aan tafel zitten maar nu dus niet, ik dacht die is weer terug naar bed gegaan,
    Dus ik zachtjes gedaan, in een keer zijn stem, stond hij in de deuropening, nou echt ik kreeg bijna een hartverlamming , mijn adem stokte in mijn keel.
    En hij dacht dat de voordeur niet goed was dichtgegaan en dat er een inbreker binnen was.

    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-19-2020 10:43
    Zo laten jullie elkaar lekker schrikken Virgo...

    De dag zit er weer op. Lekker gewerkt, van 07.00 tot 09.15, daarna gewandeld, van 11.15-12.00 uur weer, daarna samen half uurtje gewandeld, en de middag tot 17.30 doorgewerkt, en nog een half uurtje gewandeld met boodschappen doen.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-19-2020 10:54
    @ K'tje, jammer dat je vader zo betweterig doet. Ook niet leuk voor je moeder.

    @ Pepo, lastig als je geen afstand kunt houden op het werk.

    @ Virgo, ohhh... wat zullen jullie geschrokken zijn!!!
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-19-2020 10:59
    Manlief en ik zijn vanmiddag even naar Alphen geweest voor wat sinterklaasinkopen. Bij het winkelcentrum was het echter zo druk, dat we zijn omgekeerd en naar een ander winkelcentrum zijn gegaan. Daar was het wel rustig. Wel apart boodschapjes gedaan.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-20-2020 1:32
    Oei, Virgo, da's was geen leuke schrikreactie. maar goed uiteindelijk was er geen gevaarlijke situatie, en waren jullie het gewoon zelf, gezond en wel.

    Pepo, Lastig als het op het werk dan toch relatief druk is.

    Kôlleke in het winkelcentrum dus ook te druk.

    Gek, dat we ons in drukke situatie ineens heel ongemakkelijk voelen. Op het werk hebben we nu maar gevraagd of de familie zelf voor een sintkado wil zorgen, die onze sint kan geven. Zo hoeven wij niet apart de drukte in.
    Op mijn werk zijn de bewoners nog steeds gezond, wel weer iemand getest, maar gelukkig negatief. Maar het geeft al snel veel spanning. Het sintfeest kan in aangepast vorm doorgaan, we hebben eigen sint en pietenpak en 2 collega's gaan dat doen. Wel in de kleine bubbels en niet gezamenlijk, helaas.

    Helaas is diensten oplossen steeds lastiger, ik blijf vanavond slapen, omdat de corona-herstelde collega haar eerste dienst korter wil werken, i.v.m extreme vermoeidheid die ze nog heeft. Andere (jonge) collega is nog steeds erg ziek en benauwd, is al 4 weken goed ziek.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-20-2020 8:09
    Koffie, lekker.
    Vandaag een leuke dag gehad. Ben vanmorgen gaan lopen, 15 km rondom de naastliggende dorpen. Smalle boerenweggetjes, fiets- en wandelpaden, langs wielen en de Maas. Heerlijk.
    Vanmiddag rust thuis. Wat in de keuken gerommeld, en gekeken naar Sintcadeaus. We doen niet aan Sint dit jaar, wij zijn er de week ervoor niet, maar we hebben voor de meiden in hun huis een mooie woonplaid gekocht, van lams- en merinowol. Dun, licht, warm en erg mooi.

    Sint, die oude man uit Spanje,
    Heeft toch nog aan je gedacht,
    En iets voor je meegebracht,
    Zacht en warm en met veel franje.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-21-2020 12:03
    @ K'tje, groot gelijk dat jullie de familie inschakelen bij de cadeautjes. Toch fijn dat het sinterklaasfeest in aangepaste vorm door kan gaan.
    Vervelend dat je jonge collega nog zo ziek is. Sterkte met het oplossen van de diensten.

    @ Pepo, leuk dat jullie toch een mooi cadeau voor de meiden hebben.
    Kôlleke2
    New Member
    New Member
    Posts:78


    --
    11-21-2020 12:26
    Vandaag (en gisteren ook al) voor dansen in de weer geweest. We hebben gisteren weer besloten om dit jaar niet meer in de zaal te gaan dansen. De cijfers lopen hier nog steeds op en zijn veel hoger dan op het moment dat we besloten om tijdelijk te stoppen. We gaan dus online verder.
    Gelukkig werkt de gemeente mee en konden we de huur opschorten.
    Verder heb ik nog wat gerommeld in huis. Bed voor jongste alvast opgemaakt. Die verwacht ik komende week wel weer een keertje.

    Ik heb ook een overzicht van de 'prijzen' voor de sinterklaasbingo gemaakt. Ik moet er nog een paar bij kopen. Volgende week op mijn verjaardag krijgen de meiden een verrassingspakketje voor tijdens de bingo met de bingokaarten, chocolademelk, thee, veel lekkers en een minimijtertje (feesthoedje). Mijn zus krijgt het pakketje als we jongste weer thuis brengen.
    PePo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:193


    --
    11-21-2020 8:43
    We moeten vandaag de kerk herinrichten voor de dienst van morgen. Ik combineer dat met mijn dagelijkse wandeling zo op pad: 11 km heen en vanmiddag weer terug.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-21-2020 10:52
    K'tje dat was een goed idee om de familie van de bewoners in te zetten om een cadeau te kopen.
    Scheelt jullie een hoop werk.
    Zo jammer dat je jonge collega nog zo ziek is.

    Pepo leuk dat jullie een cadeau voor de meiden hebben gekocht.

    Kôlleke als het erg druk zou ik ook weggaan, goed dat jullie verderop wel geslaagd zijn.
    Leuk dat het allemaal lukt met de sinterklaasbingo cadeautjes.

    Meneer V wilde samen een film kijken, maar ik had gezegd dat ik mijn boek uit wilde lezen.
    Je moet nooit tegen een vrouw zeggen die zit te lezen, gaan we een film kijken.





    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-21-2020 2:09
    @Pepo, goed bezig met al die lange wandelingen. Leuk die sintcadeaus voor je meiden.

    @Kôlleke, fijn dat je de dorpskletskous de kans hebt gegeven om even een half uurtje haar verhaal te doen. ;-) Leuk die sintbingo in het vooruitzicht.
    Wij dansen dit jaar ook niet meer. Benieuwd hoelang het in het nieuwe jaar nog duurt voordat we weer aan de slag kunnen.

    @K'tje, vervelend zeg die betweterigheid van je vader. Kan me voorstellen dat-ie niet toppie in zijn vel zit nu Portugal niet kan en je moeder niet zo mobiel is. Fijn dat het sintfeest voor de bewoners door kan gaan.

    @Virgo, haha die meneer Virgo die je liet schrikken. Wel goed dat-ie even kwam checken bij de voordeur of jij het wel was. Inderdaad, nooit tegen een vrouw die zit te lezen zeggen dat je samen een film wilt kijken. Niet handig van meneer Virgo. ;-)
    Meneer Sje begint ook altijd tegen mij te praten als ik zit te lezen. Kan ik tig keer opnieuw beginnen met de zin waarin ik bezig was.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-21-2020 3:33
    S-je ze leren het ook nooit, maar als dit het enige is hebben we niks te klagen toch?
    Sje2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:126


    --
    11-22-2020 3:45
    Zo is dat Virgo!

    Gisteren gezellige surprisemaakdag gehad. Voetbalstadion gemaakt. Nog niet helemaal af maar dat doen ze thuis verder.

    Na het avondeten hebben de dochters een escaperoom zitten doen. Zo'n spel dat eenmalig te gebruiken is. Die waren laatst in de aanbieding bij de Lidl dus ik had weer een voorraadje.

    Wij hebben gezellig met onze vrienden zitten natafelen, borrelen, tapasjes. Erg gezellig.

    Vanochtend wat uit proberen te slapen, huis gepoetst, nog wat aan een spiegeltje geschilderd, boodschappenlijst voor deze week gemaakt. Dadelijk met boek op de bank denk ik.
    K'tje
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:162


    --
    11-22-2020 7:19
    Pepo, goed bezig met je lange wandelingen. En leuk die woonkleden voor je meiden.

    Kôlleke ook al druk met sintperikelen

    S-je, zo'n stadion is toch zo klaar, nu zonder publiek? Al die supporters hoef je er niet bij te freubelen ha ha ha...

    Virgo, meneer K kijkt heir vaak ook alleen film als ik andere plannen heb.


    Druk werkweekend, bewoners doen het best goed al is de woongroep om gegooid vanwege de keukenverbouwing. Helaas is op één van de groepen, weer een verkouden persoon, iedereen in quarantaine tot de test is gedaan. Helaas kunnen we alleen doordeweeks laten testen, omdat ze bij ons moeten komen (en GGD doet dat niet in de weekenden). helaas is het weer dezelfde groep, die lui hebben de laatste weken al de helft van de tijd in quarantaine gezeten. Sommigen waren erg boos, anderen verdrietig. Vanmiddag ze verwend met broodje knakworst en later een Latte Caramel, ik hoop dat ik ze het met een beetje zondags-verwennerij het iets aangenamer kan maken. Ook familie van bewoners reageren minder begripvol, boos en verdrietig. Pas als er een negatieve test is, mogen ze weer 'los'. Bij een positieve test, blijven ze 10 dagen opgesloten.
    Wel erg dat we zo de hele winter door moeten.

    Ik was best moe bij thuiskomst, de weekenden zijn erg druk, je bent alleen met de ochtendzorg en die corona-kamer-begeleiding krijg. Gelukkig morgen vrij.
    virgo2
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:165


    --
    11-22-2020 7:35
    K'tje meneer V kijkt ook wel allen film hoor , hij laat het niet van mij afhangen.

    Jammer dat de familie van de bewoners zo reageren, jullie moeten je toch aan de regels houden, en ze horen en lezen dit toch ook zelf.
    Dat de bewoners zo reageren is logisch, want die snappen het niet allemaal goed.
    Lief dat je ze een beetje verwend .
    Geen wonder dat je moe bent, geniet maar van je dag morgen.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 812345 > >>