Zwangerschap van Karin
Laatste Bericht 05-24-2011 9:13 door Sje. 251 Reacties.
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-07-2007 1:26
    Ja, jullie lezen het goed! Ik ben weer zwanger (Sje, Miriam en Maria wisten dit al). Alweer voor de 4e keer, waarvan de eerste 2 keren zijn geëindigd in een miskraam, wat erg verdrietig was.

    Half juni kwamen we erachter dat ik zwanger was. Nog voor de test gedaan was, hadden we beiden het gevoel dat het zo was. En dat gevoel klopte. We waren natuurlijk erg blij, maar vonden het toch ook allemaal weer erg spannend. Met 8 weken kregen we het intakegesprek bij de verloskundige. Gelijk de volgende dag had ze al een plaatsje voor de echo. Dat was erg fijn. De echo zag er goed uit, we zagen een hartje kloppen en de zwangerschap leek iets verder te zijn.

    Bij het intakegesprek krijg je ook een laboratoriumformulier mee om bloed te laten prikken, dus dat hebben we ook gelijk maar na de echo gedaan. 2 dagen later al kreeg ik een brief van het ziekenhuis dat er irregulaire antistoffen gevonden waren en dat ik binnen een week opnieuw bloed af moest geven, zodat ze konden uitzoeken welke antistoffen het precies zouden zijn. Op dat moment ga je je veel zorgen maken of het gevolgen heeft voor de zwangerschap, voor de baby. Dus dat werd een heel spannende tijd.

    Vorige week was daar eindelijk de uitslag van bekend na ruim 2 weken wachten. Er waren bepaalde antistoffen gevonden die niet zoveel voorkomen. En de verloskundige kon niet zeggen of dit gevolgen zou kunnen hebben voor de zwangerschap. Wel was het belangrijk dat mijn man ook bloed liet prikken om te kijken of hij diezelfde antistoffen ook zou hebben. Want als hij ze ook had, dan zou het kunnen zijn dat het gevolgen zou hebben voor de zwangerschap. Als hij ze niet had, dan was de kans daarop zeer klein.

    In verband met medicijnen voor hoge bloeddruk die ik gebruik werd ik door de verloskundige doorverwezen naar de gynaecoloog. Daar zijn we vanochtend geweest en we hebben weer een echo gehad en alles zag er goed uit. Weer leek de zwangerschap iets verder dan de termijn die ik zelf had berekend. Maar we houden toch gewoon 20 februari aan als uitgerekende datum. De gynaecoloog had nog geen uitslag binnen van de antistoffen van mijn man. Maar ik mocht van hem voor verdere controles weer terug naar de verloskundige. Wel erg fijn, want die controles zijn toch een stuk menselijker. De gynaecoloog bekijkt het puur medisch, is mijn ervaring.
    Als ik 28 weken zwanger ben dan moet ik wel weer terugkomen bij de gynaecoloog voor nog een echo. Hij wil dan bekijken of er nog gevolgen zichtbaar zijn van de hoge bloeddruk, want dat schijn je beter met een echo te kunnen bepalen dan dat de verloskundige dat kan.

    Thuisgekomen begin je te beseffen dat het dus echt waar is dat we weer een kindje erbij krijgen en dat tot nu toe alles goed lijkt te gaan. Echt een wonder!

    En helemaal fijn was dat de verloskundige net belde dat er geen antistoffen zijn gevonden in het bloed van mijn man, en dat dat dus geen gevolgen kan hebben voor mijn zwangerschap. Wel willen ze dat ik met 30 weken nog een keer bloed laat prikken om te kijken hoe het dan zit met de antistoffen.

    Dus het grote genieten is hier nu net begonnen!

    O ja, voordat er allemaal vragen komen over hoe ik me voel:
    Ik ben de afgelopen weken erg moe geweest (begint al minder te worden) en ging regelmatig (als ik daar de kans voor kreeg) 's middags even slapen als Esther ook op bed lag. Af en toe heb ik last van misselijkheid, maar meestal helpt het om te zorgen dat ik geen lege maag heb. Dus eigenlijk gaat het heel goed!
    Alleen hebben de huishoudelijke taken wel wat te lijden gehad onder mijn moeheid, maar we hopen dat ik het komende trimester wat meer energie heb, zodat ik alles weer goed aan kan pakken.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 1:39
    Karin wat leuk!!!! je bent dan een week of 2 verder als mijn zus (zij verwacht het broertje of zusje van de 1e rond 6 maart).
    Gefeliciteerd jullie alle 2! Of eigenlijk moet ik alle 3 zeggen he!
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-07-2007 2:46
    Lieve Karin,

    Ondanks dat ik al op de hoogte was, natuurlijk ook hier hartelijke felicitaties van mij! Fijn dat je nu echt kunt gaan genieten na de spannende afgelopen weken. Ik leef met jullie mee, maar dat wist je al he?! Hihi!

    Lekker genieten van je groeiende buik, straks het hartje en het getrappel in je buik. Het lijkt nog heel ver weg 20 februari, maar 1x knipperen met je ogen en het is zover.

    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 4:35
    Nou, ik heb toch liever dat ik meer dan 1x met mijn ogen moet knipperen hoor. Dan kan ik tenminste nog even wennen aan het idee dat ik straks weer moet bevallen. Want daar moet ik nu nog niet aan denken.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 4:47
    Karin, Van harte! Leuk, zo'n uitgebreid verslag van de eerste tijd! Ik hoop voor jullie dat alles voorspoedig en zonder complicaties zal verlopen, en houd ons hier op de hoogte svp!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 5:04
    Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte hier.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 6:49
    Karin en ook Hans natuurlijk, ik heb hier het uitgebreide verslagje gelezen van jullie zwangerschap, nogmaal van harte en denk aan jezelf hoor!
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 7:06
    Van harte gefeliciteerd!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 8:05
    Dank jullie wel!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-07-2007 8:46
    Gefeliciteerd Karin, luister maar goed naar je lichaam en geniet van je zwangerschap.

    grtz
    Marion
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-08-2007 9:29
    Karin, ook hier mijn felicitaties.
    Ja het is altijd weer een wonder he, een groeiend kindje!
    Ik hoop dat het vervolg van de zwangerschap goed zal verlopen!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-08-2007 9:45
    Echt een wonder Erica! En dat hoe klein ze ook zijn al zo snel alles compleet is. Dat is echt bijzonder.

    Ik heb trouwens al een weekje het gevoel dat ik de baby af en toe voel bewegen. Vond het nog wel erg vroeg, maar het lijkt toch wel heel erg op toen ik zwanger was van Esther.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-08-2007 10:35
    O wat leuk zeg,
    Het kan goed he, bij de 2e dat je dat eerder voelt!
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-08-2007 2:18
    Leuk toch dat getrappel?! Het heeft mij nooit verveeld. Ook op het laatst niet. Oké, die scherpe hieltjes in je zij is niet altijd leuk en dat gedraai met dat hoofdje tegen je schaambeen is ook niet altijd leuk maar eigenlijk heb ik er altijd van genoten om de baby te voelen bewegen.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-08-2007 2:23
    O ja, zo is het mij ook vergaan!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-08-2007 2:58
    Ik vond het ook nooit erg, ik was altijd blij het te voelen, want dan wist ik in ieder geval zeker dat het kindje nog leefde.
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    08-10-2007 11:38
    Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap(ik lees het net ben terugvan vakantie) Februari is een goede maand om te bevallen, 3 van mijn 4 kinderen zijn in die maand geboren.
    1 zou in januari komen maar liet 17 dagen op zich wachten, 1 zou in maart komen maar het werd dus februari en 1 is echt op tijd gehaald.


    Willy


    Edited by - willy v on 10-8-2007 11:39:30 AM

    Edited by - willy v on 10-8-2007 5:53:15 PM
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2007 11:50
    Bij Esther was ik ook uitgerekend in februari, maar daar werd ik toch een aantal dagen eerder ingeleid.

    Maar Hans en ik zijn beide ook in februari jarig (net rond de bevallingsdatum), dus wij weten dat februari een goede maand!Laughing
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2007 12:36
    Makkelijk Karin, in 1x 4 verjaardagen vieren voor de hele familie ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2007 12:57
    Hans en mijn verjaardag vieren we inderdaad altijd al samen, omdat daar maar 6 dagen tussen zitten. En de uitgerekende datum is daar precies tussen in. Dus inderdaad grote kans dat we 3 verjaardagen in 1x kunnen vieren. Die van Esther doen wel wel apart, want dat is toch een paar weken eerder.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2007 1:11
    Ja voor kinderen is vaak ook leuker dat de familie echt voor hen komt ook al is het als wij jarig zijn natuurlijk anders als dat een kind jarig is. Vind ik dan hoor. Want ik heb dan een ander jarig gevoel als dat ik als kind had!

    Maar misschien gaat het juist hartstikke goed het samen vieren!

    gr
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-10-2007 3:04
    Zolang een kind heel klein is heeft dat kind het echt niet in de gaten. Maar we wachten eerst maar eens af wanneer het geboren wordt. En dan zien we tzt wel wanneer we de verjaardagen gaan vieren.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-16-2007 4:00
    Vanochtend mochten we weer bij de verloskundige komen voor controle. Deze keer ging ik samen met Esther, omdat ik het nu wel aandurfde om alleen te gaan, zonder Hans. Tijdens de vorige zwangerschap is Hans altijd meegeweest, omdat ik nooit alleen durfde. Veel te bang dat ik weer zou horen dat er iets mis was.

    Die angst kwam voort uit het feit dat ik tijdens de eerste echo van mijn eerste zwangerschap alleen met mijn moeder was, omdat manlief niet weg kon op zijn werk, en ik toen hoorde dat het kindje niet meer leefde.

    Dus toen ik zwanger was van Esther wilde ik Hans er altijd bij hebben, voor het geval dat het weer een keer slecht nieuws zou zijn.

    Nu dus wel alleen gegaan, en het voelde ook goed voor mij. Ik ging er echt van uit dat het allemaal goed zou zijn en dat was ook zo.

    Esther en ik hebben nu voor het eerst het hartje kunnen horen van ons kleintje. Echt zo mooi om te horen! Ik voel me dan helemaal liggen glunderen op de behandeltafel.

    In de afgelopen maand ben ik een kilo aangekomen, hoeveel zouden er nog volgen? Vast wat meer dan met de zwangerschap van Esther, toen was ik in totaal 3 kilo aangekomen.

    Ook mijn bloeddruk werd opgemeten. De onderdruk was uitstekend, de bovendruk iets aan de hoge kant, maar volgens de verloskundigen was dat helemaal niet erg, want onderdruk is het belangrijkst.

    Over 4 weken mag ik weer terugkomen, dan volgt er weer een update.
    Sje
    Posts:75548


    --
    08-16-2007 4:06
    Tof dat alles goed was en nog toffer dat je eindelijk het hartje gehoord hebt! Lekker nagenieten!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-16-2007 4:09
    Is altijd weer genieten inderdaad als je het hartje hoort.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    08-16-2007 11:52
    Ha Karin, ik heb net op HHP ontdekt dat je weer in verwachting bent van zo'n klein wondertje. Maar ook hier wil ik jou en je man natuurlijk van harte feliciteren met je zwangerschap.
    Fijn dat het allemaal goed gaat. Lekker genieten hoor, want  zeker bij een tweede vliegt de tijd voorbij doordat je al een kleintje hebt rondlopen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-17-2007 8:56
    Dank je, Kolleke. Genieten doen we zeker!
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-19-2007 3:10
    (beetje late reactie door de vakantie... Embarassed )

    Van Harte Gefeliciteerd met je zwangerschap! Laughing

    Fijn om te horen dat het goed gaat. En zoals Kôlleke al zei; geniet ervan, want voordat je het weet zijn die maanden voorbij.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-19-2007 4:44
    Dank je Nikkykai!
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-21-2007 10:22
    Karin, ben benieuwd hoe Esther reageerde op het hartje etc. Of was ze nog te jong om het te beseffen?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-21-2007 10:28
    Ze beseft dat nog niet. Ze zat er wel bij, en ze zat wel verbaasd te kijken, maar ze weet echt niet dat dat de baby is die ze hoorde. En ze schrok toen de doptone van mijn buik werd gehaald, want dat maakte een soort krakend geluid. Dat vond ze een beetje eng.

    Wel grappig was dat Esther ook op de weegschaal ging staan, nadat ik er op gestaan had. Ze wil alles nadoen wat mama doet.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-21-2007 11:16
    Leuk :-) mijn petekindje beseft het ook nog helemaal niet. Hij is afgelopen woensdag mee geweest. Maar mijn zus gaat hem vaker meenemen.

    gr
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-21-2007 1:00
    Esther mag ook gewoon elke keer mee, anders moet ik daar steeds weer oppas voor regelen en zo veel stelt zo'n bezoek nu ook weer niet voor, dus ze kan best mee.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 10:49
    Vanochtend weer bij de verloskundige geweest, er waren alweer 4 weken voorbij. Het gaat echt snel! We hebben het hartje weer mooi horen kloppen, altijd weer een mooi geluid.

    Verder ben ik 4 kilo aangekomen in de afgelopen 4 weken, dus moet nu toch maar opletten dat zich dat niet zo voortzet, want dat is niet de bedoeling. Dus even niet zoveel meer snoepen (wat we vooral in de vakantie wel veel gedaan hebben).

    Mijn bloeddruk was 159/80, ze was daar erg tevreden over. Over 4 weken moet ik weer terugkomen. Ook heb ik inmiddels een afspraak gepland voor de 20-weken-echo. Die staat voor 9 oktober (op dezelfde dag heb ik ook de volgende afspraak bij de verloskundige), dus dan horen jullie meer.

    Dus het gaat allemaal nog uitstekend!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 11:03
    Karin, hartstikke mooi dat de verloskundige zo tevreden was.
    Tja die kilo's erbij, toch altijd moeilijk als je zwanger bent, mischien dat het inderdaad helpt als je wat minder gaat snoepen, veel meer kun je toch niet doen.
    Gewoon lekker en gezond blijven eten hoor, denk aan dat hummeltje in je buik!!

    Hoe reageerde Esther deze keer op het geluid van het hartje?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 11:07
    Ik zag Esther nu zelf niet, omdat ze achter mij stond op de weegschaal. Maar volgens de verloskundige zat ze echt met grote ogen te kijken wat dat nu toch weer voor geluid was. Wel mooi!

    En ja die kilo's komen waarschijnlijk door iets teveel snoepen in de vakantie. Dus dat gaan we wat minder doen. En verder blijf ik gewoon lekker en gezond eten. Want lijnen is niet goed voor je in de zwangerschap. Maar op je voeding letten wel.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 11:14
    Fijn dat alles weer goed was!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 11:45
    Goede berichten, blijf genieten!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-13-2007 12:27
    Fantastisch dat alles zo goed verloop Karin. En die paar kilootjes die ben je straks zo weer kwijt. Tijdens mijn zwangerschap ben ik bijna 20 kilo aangekomen en diezelfde 20 kilo was er binnen 2 maanden weer af. Hoeveel ben je bij de zwangerschap van Esther is totaal aangekomen?

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 12:33
    Bij Esther was ik in totaal maar iets van 4 kilo aangekomen. Dus dat was heel weinig. En vrij snel na de bevalling woog ik 6 kilo lichter dan voordat ik zwanger was. Maar het ziet er nu naar uit dat dat deze keer niet gaat lukken. Nou ja, dan na de zwangerschap maar weer meedoen op HHP met het lijnclubje.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 1:29
    Zou me maar niet zo druk maken om het gewicht. Tuurlijk hoef je jezelf niet vol te stoppen maar als de kleine er eenmaal is vliegende kilo's er vaak vanzelf weer af met 2 kleintjes.
    Belangrijker is dat alles goed gaat en dat doet het zo te horen. Geniet er van.

    grtz
    Marion
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 2:28
    Dank je Marion, ik geniet er zeker van. En inderdaad ga ik me niet te druk maken over die kilo's. Maar ik vind het wel verstandig om er een beetje op te letten dat ik niet allerlei lekkere, ongezonde dingen naar binnen prop en uiteindelijk misschien daardoor weer een veel te hoge bloeddruk krijg.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-13-2007 2:47
    Fijn Karin dat het allemaal zo goed gaat! Ik ben blij voor jullie!

    Enne.................na de bevalling alleen meedoen aan het lijnclubje als je geen borstvoeding geeft he?! ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 2:57
    Klopt Sje, lijnen moet je ook niet doen als je borstvoeding geeft, maar dat ben ik ook niet van plan om te gaan doen.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 4:26
    Wat ga je niet doen??
    niet lijnen tijdens borstvoeding geven of ga je geen borstvoeding geven?

    Edited by - erica on 13-9-2007 16:30:23
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 8:29
    Geen borstvoeding geven!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 8:46
    Heb je daar redenen voor, zoals medicijngebruik ofzo, of zie je het gewoon niet zitten?


    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 9:33
    Mijn belangrijkste reden is dat ik het bij Esther geprobeerd heb 1 week en toen ze niet voldoende aankwam en continue huilde en ik heel onzeker was of ze wel genoeg binnenkreeg, zijn we gestopt en heb ik me voorgenomen om het nooit meer te proberen. De kraamweek was helemaal niet leuk daardoor. En vanaf het moment dat we overgingen op flesvoeding wist ik in ieder geval hoeveel ze binnenkreeg (dus die onzekerheid was weg), maar vooral werd Esther toen een stuk rustiger. Ook deed het me enorm veel pijn om borstvoeding te geven, want ik had heel erg last van tepelkloven, tot bloedens toe.

    Andere reden is inderdaad dat het met mijn medicijnen voor de hoge bloeddruk niet mag. Maar daar zou misschien nog wel een andere oplossing voor te vinden zijn.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 9:40
    Ik ken wel dat probleem van kloven..... maar kreeg daar een supergoed zalfje voor bij de oudste (na 3 mnd) Bij de jongste  ook gelijk besteld zodra het probleem zich voordeed.

    Dat niet aankomen en huilen ken ik niet persoonlijk, maar ook wel uit mijn omgeving.

    Persoonlijk geloof ik dat ik het toch weer zou proberen, heb daar ook wel goede resultaten gezien, ook nadat het bij de eerste en/of zelfs tweede niet ging.

    Zo zie je.... toch niet hetzelfde ;)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 10:33
    Ik heb gewoon geen zin in nog weer zo'n superellendige kraamweek en alle onzekerheid die er bij kwam kijken. Dus we blijven bij flesvoeding. Terwijl ik bij Esther in het begin ook echt overtuigd was dat ik wel even borstvoeding zou gaan geven en dat het mij wel zou lukken.

    Dus wij kiezen voor flesvoeding en hebben bij Esther gezien dat ze het daar prima op deed.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-14-2007 11:50
    Wij hebben bij de eerste om verschillende redenen ook heel bewust voor flesvoeding gekozen. Tegenwoordig is de samenstelling er van zo goed dat het echt geen kwaad kan. Wat mij vaak wel opviel was dat sommige mensen er heel vreemd op reageerden als we zeiden dat we voor flesvoeding kozen. Het gaf mij soms het gevoel alsof het bijna een misdaad was. Erg jammer vond ik dat.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 1:41
    Miriam, ik herken dat wel dat mensen er heel negatief op reageren als je zegt dat je flesvoeding geeft. Natuurlijk is borstvoeding goed, maar mensen moeten het ook respecteren als je kiest voor flesvoeding, vind ik!

    Ik las pas ook nog weer op een site een discussie over borstvoeding/flesvoeding. Als je dan ziet hoe fel er gereageerd wordt op moeders die flesvoeding geven, dan vind ik dat echt niet normaal.

    Maar misschien zouden we daar een apart topic over moeten openen, of niet? Kan dit topic weer gewoon verder gaan over mijn zwangerschap.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-14-2007 3:59
    Goed idee inderdaad om er een apart topic over te openen. Ik heb al gereageerd ;-) 

    Groetjes,
    Miriam
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    09-15-2007 12:38
    Karin goed om te horen dat het goed gaat. Lekker blijven genieten (al zal dat deze week met al die bouwvakkers misschien niet helemaal lukken).
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-15-2007 4:19
    Genieten lukt wel deze week met de bouwvakkers, maar op tijd rust nemen helaas niet. Al doe ik niet zoveel nu aan schoonmaakwerk, omdat het toch niet zoveel zin heeft. Dus ik zit wel veel op de bank.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-15-2007 8:09
    Geniet jij met de bouwvakkers? Wat vind je man daarvan? ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-15-2007 8:34
    Grapjurk! Je weet best dat ik bedoel dat ik deze week geniet van de zwangerschap, ondanks dat de bouwvakkers rondlopen hier. Dus dat vind mijn man prima!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-16-2007 12:06
    O, bedoel je het zo... ;-))))
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-16-2007 3:46
    Laughing
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-09-2007 7:17
    Weer een nieuwe update:

    Eerst maar beginnen bij vanochtend toen we bij de verloskundige geweest zijn. Ze was erg tevreden over de groei van mijn baarmoeder, ook de bloeddruk was ze zeer tevreden over (142/75) en over het gewicht heeft ze niets gezegd, maar daar ben ik zelf wel tevreden over. Was gelukkig niet zoveel aangekomen als de vorige keer, nu 1,5 kilo erbij in 4 weken tijd.

    Vanmiddag hadden we de afspraak staan bij het centrum waar de 20-weken echo gedaan zou worden. Best wel spannend, zou alles wel goed zijn? Gelukkig konden we met goed nieuws naar huis gaan, want alles zag er goed uit. Ook weten we nu of het een jongen of een meisje is, maar dat houden we voor onszelf.

    We hebben ons kindje een half uur lang goed kunnen bekijken en het is fantastisch om te zien hoe goed je alles al kunt zien. We zagen een mooi handje wat naar ons zwaaide, een schattig klein voetje. We zagen een hartje mooi kloppen, konden de verschillende delen van het hartje zien, we zagen een mooie ruggewervelkolom, mooi gezichtje en vooral een lekker eigenwijs neusje. Ook hebben we de navelstreng kunnen zien. Heel bijzonder allemaal.

    Ons kleine kindje was lekker aan het bewegen en veranderde nogal eens van plaats. Vond degene die de echo maakte niet altijd even handig, maar zelf vond ik het toch wel erg leuk om te zien.

    En we hebben toch 2 printjes meegekregen van de echo, terwijl vantevoren was gezegd bij de verloskundige dat ze dat niet deden.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-09-2007 8:14
    Wat ontzettend goed nieuws Karin! Het is toch altijd weer geruststellend als je een goede echo hebt gezien, hè? Fijn dat het allemaal zo goed gaat.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-09-2007 8:58
    Fijn Karin dat alles zo goed was en dat jullie zo genoten hebben! Geniet maar lekker na! En dat is zeker mogelijk nu je toch 2 printjes gekregen hebt.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-09-2007 9:29
    Heerlijk Karin, geniet van je kinderen!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-09-2007 9:31
    Genieten doen we zeker! Op naar de volgende 19 weken....
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2007 10:03
    Karin, heerlijk toch dat het allemaal goed gaat. Jeetje zeg je zit al weer over de helft en gaat al aan het aftellen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2007 1:13
    Ja, gaat erg hard allemaal. Veel harder dan bij Esther toen, voor ons gevoel. We zijn er nu ook minder mee bezig dan toen en hebben er meer vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt. Toen waren we tot het einde toe erg gespannen.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2007 2:43
    Fijn Karin, dat het allemaal goed gaat. En schattig dat jullie het kindje al zo goed hebben kunnen zien.
    Tuurlijk verklap je nog niet wat het is. Heb ik ook niet gedaan. Bij de jongste wisten we het ook (pretecho). We hebben toen een aantal printjes gehad en een video. Maar het printje waarop het geslacht te zien was hebben we er lekker uitgehaald. De rest mocht de familie wel zien.
    Dat is nog even jullie geheimpje.

    grtz
    Marion
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-27-2007 1:36
    Vandaag weer een nieuwe update:

    Vanochtend moesten we bij de gynaecoloog op bezoek, omdat die ons met 28 weken weer wilde zien om te kijken of de groei van het kindje lijdt onder het gebruik van medicijnen voor hoge bloeddruk. Hij was erg tevreden over mijn bloeddruk en gewicht. Ook over de groei van het kindje hoeven we ons absoluut geen zorgen te maken, want het lijkt er nog steeds op dat het allemaal iets voorloopt op schema.

    2 weken geleden is er dan ook al een suikertest uitgevoerd om te kijken of ik zwangerschapssuiker heb ontwikkelt. Gelukkig bleek dit niet het geval.

    In het begin van mijn zwangerschap is er geconstateerd dat ik bepaalde irregulaire antistoffen in mijn bloed heb aangemaakt. Dit heeft gelukkig geen gevolgen voor het kindje. Wel moest ik vandaag opnieuw bloed laten prikken om te kijken of die antistoffen nog steeds in mijn bloed zitten.
    Als blijkt dat die verdwenen zijn, dan is er niets aan de hand. Mochten die antistoffen nog wel aanwezig zijn dan is er een ander beleid.

    Het is namelijk zo dat ze ervoor moeten zorgen dat er voldoende bloed op voorraad is voor als de bevalling begint. Mocht ik dan bloed nodig hebben, dan kunnen ze mij het juiste bloed toedienen.
    Hiervoor gaan ze met 37 weken dan kijken of ik inleidbaar ben. Als dat niet zo is dan wachten ze nog een weekje, maar dan kan ik al wel vast bloed af laten nemen, zodat er voldoende bloed op voorraad is. Mocht het zo zijn dat de bevalling spontaan begint, dan moet ik me zo snel mogelijk melden in het ziekenhuis. De kans dat ik de 40 weken vol ga maken is dus erg klein.

    De uitslag van het bloedprikken van vanochtend (wat door een fout ook nog eens opnieuw moest) duurt weer naar verwachting zo'n 2 weken. Dus het blijft weer even spannend.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-27-2007 3:20
    Fijn Karin dat alles goed was.
    Wel vervelend dat je in een aangepast traject komt als die antistoffen nog in je bloed blijken te zitten, maar anderzijds, ook wel weer heel fijn dat dat goed in de gaten gehouden wordt. Het belangrijkste is dat je kindje en jij de bevalling en de periode daarna goed doorstaan en als daar dan deze kunstgrepen voor nodig zijn, zal dat jou waarschijnlijk ook de bekende worst wezen. Toch?

    Ideaal is anders, maar het is voor een heel goed doel.

    Ik duim met je mee dat de uitslagen over 2 weken heel gunstig zijn!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-27-2007 5:09
    En ik. Duimen doen we dus met z'n allen hier (in gedachten zie ik ons zitten... ;-)) 
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-27-2007 6:48
    Fijn dat het er allemaal goed uit ziet Karin. En 28 weken alweer....het einde komt weer in zicht!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    11-27-2007 9:26
    Fijn Karin dat de zwangerschap voorspoedig verloopt.
    Wel spannend hoor, twee weken wachten op de bloeduitslag. Ik hoop dat je er niet teveel over gaat lopen tobben, maar dat je lekker blijft genieten.
    Net wat Sje zegt, is het wel heel erg fijn dat ze je zo goed in de gaten houden. Volgens mij ben je in goede handen.

    Veel succes!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-27-2007 10:02
    Karin, ik hoop voor je dat de komende 2 weken snel voorbij zullen zijn en dat jullie weten hoe het er voor staat.
    Gewoon hopen op een goede afloop hoor!!

    Jeetje als ze gelijk hebben en je bent dus al 2 weken verder dat je dacht, gaat het wel heel erg snel.

    Voor je het weet is jullie gezinnetje uitgebreid met een klein hummeltje!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-28-2007 11:29
    Het is inderdaad fijn dat ik in goede handen ben en alles goed onder controle wordt gehouden. Geeft veel geruststelling.

    Volgens de gynaecoloog en verloskundige is het niet zo dat ik 2 weken verder ben dan gedacht, maar de gynaecoloog wil dus wel met 37 weken gaan kijken of de bevalling ingeleidt kan worden, zodat er voldoende bloed op voorraad kan zijn voor mij. Dit moet ik dan zelf afgeven voordat de bevalling begint heb ik begrepen.

    Ik zit niet teveel in over die bloeduitslag, want wij gaan er gewoon vanuit dat die antistoffen nog in mijn bloed zitten en dat dus de bevalling vroegtijdig ingeleidt gaat worden. Mochten de antistoffen er niet in zitten, dan valt het mee, en kan het dus wel een spontane bevalling worden.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-28-2007 1:02
    Zijn dat antistoffen tegen een bepaalde bloedgroep/resusfaktor? En begrijp ik goed dat ze je je èigen bloed willen geven??
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-28-2007 8:57
    Nee het zijn geen rhesus-antistoffen. Het zijn irregulaire antistoffen. Als je daar meer over wilt weten moet je dat maar eens opzoeken op google.

    En inderdaad ze willen dus voor zover ik begrepen heb ruim voor de bevalling wordt ingeleidt bloed bij mij afnemen. Dat is ongeveer een week houdbaar. Mocht ik dan bloed nodig hebben na de bevalling, dan kunnen ze me dat bloed weer toedienen, zodat ik het juiste bloed heb en ze niet bloed zonder antistoffen hoeven te geven, want daardoor zou je juist nog meer antistoffen aanmaken en dat is niet wenselijk.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-19-2007 12:52
    Vanochtend ben ik weer bij de verloskundige geweest. Alles was in orde en ze waren zeer tevreden. De bloeddruk was prima, het kindje goed gegroeid en ik heb verder geen heel erge klachten.

    Ze schatten het kindje alleen nog steeds groter dan het volgens de berekende termijn zou moeten zijn. De stagiaire dacht zelfs dat het 34 weken was, maar de verloskundige houdt het op 32 weken. Terwijl ik vandaag precies 31 weken ben.

    Ik moet nog 2x een controle bij de verloskundige (over 2 en over 4 weken) en dan daarna ga ik weer bij de gynaecoloog voor de controles.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    12-19-2007 12:55
    Karin, wat fijn dat het allemaal goed gaat. Houden zo!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-19-2007 1:19
    Lekker dat het goed gaat, houden zo!
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-19-2007 7:43
    Fijn Karin dat het zo goed is met jou en de baby. Geniet er maar van!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-19-2007 9:21
    Ja ik hoop zeker dat het zo blijft. Slapen gaat redelijk nu ik 's middags niet meer ga slapen. En het drankje tegen maagzuur helpt fantastisch. Dus ik heb momenteel niet al te veel klachten/kwaaltjes.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-19-2007 9:34
    heerlijk Karin, houden zo, nog 9 weekjes...........
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-20-2007 7:02
    Spannend hè, die laatste loodjes!? Fijn dat het helemaal goed gaat in elk geval.

    Groetjes,
    Miriam
    gerrie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-21-2007 3:48
    Lekker hoor Karin, geniet er maar van. Voor je het weet zijn de 9 weekjes voorbij!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-30-2007 9:18
    In het topic van Erica had ik al neergezet dat ik de laatste weken vooral 's nachts wat misselijk was. De afgelopen nacht had ik er geen last van. Zou het alweer over zijn?
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-30-2007 2:18
    Laten we het hopen dat het weer over is. Ik duim voor je!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-31-2007 12:54
    Ging het vannacht ook weer goed Karin???
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-31-2007 4:02
    Ja, vannacht ging het ook weer goed. Dus kennelijk is het een periode van zo'n 2 weken geweest dat ik er last van had.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2008 11:29
    Houden zo, ook die laatste weken kun je zoiets niet gebruiken....
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2008 1:24
    Het gaat nog steeds best goed. Heb er de laatste 2 avonden alleen heel even last van gehad op het moment dat ik op bed ging liggen, maar gelukkig sliep ik dan vrij snel en had ik er als ik daarna wakker werd geen last meer van.

    Vind het wel echt dichtbij komen nu. Officieel moet ik vanaf vandaag nog 7 weken, maar over 4 weken gaan ze al kijken of ik inleidbaar ben. Dus voor mij is dat de streefdatum dat het huis helemaal tiptop in orde moet zijn.
    Dus de nesteldrang heeft vandaag alweer aardig toegeslagen.
    Ben maar eens begonnen met de lamellen in de keuken een schoonmaakbeurt te geven. Daarna gelijk ook maar de keuken gesopt en nu jeuken mijn handen om de badkamer onderhanden te nemen. Alleen weet ik nog niet of ik dat ook ga doen, want mijn rug waarschuwt inmiddels al wel dat ik het rustig aan moet doen. Undecided
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2008 1:34
    Tja, dan moet je man vanavond maar aan de slag... ;-))
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2008 2:52
    Nee, die moet leren voor z'n examens van volgende week en de week erna.

    Bovendien is de badkamer inmiddels schoon. Heb wel de tegels overgeslagen deze keer, maar wel extra azijnbehandelingen gedaan, omdat hier en daar toch alweer kalkaanslag te vinden was. Dus vanaf nu tot straks als het eten weer gekookt moet worden zit ik lekker op de bank en geniet van de gedachte dat zowel mijn keuken als mijn badkamer weer lekker schoon zijn! En de rest is morgen (of een andere keer)  weer aan de beurt.

    Edited by - karin185 on 2-1-2008 2:53:34 PM
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2008 9:54
    Gisteren ben ik weer bij de verloskundige geweest. Mijn buik loopt nog evenveel voor als tijdens het vorige bezoek, dus daar was ze tevreden over, want het mag niet ineens een buitensporige groei vertonen.

    Mijn bloeddruk was wel wat aan de hoge kant, maar dat mocht zo aan het einde van de dag, vond ze. Over 2 weken mijn laatste bezoek aan de verloskundige en daarna gaan we naar de gynaecoloog voor de verdere controles en de bevalling.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-04-2008 2:19
    Laatste loodjes Karin. Hoe kijk je tegen de bevalling aan?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2008 4:15
    De spanning voor de bevalling begint wel een beetje toe te nemen. Zeker omdat de verloskundige verwacht dat het een groot kind zal zijn. Ben bij de vorige zwangerschap al behoorlijk ingeknipt, dus hoe moet het nu dan gaan? Het zal best goed komen, maar als ik er teveel over nadenk dan ga ik er best tegen op zien.

    Ook is het natuurlijk spannend wat ze over 4 weken gaan zeggen. Wanneer willen ze in gaan leiden?

    Maar aan de andere kant heb ik af en toe ook zoiets van: "ik zal blij zijn als het allemaal weer achter de rug is en ik geen kamerolifant meer ben met allerlei zwangerschapskwaaltjes".

    Vanmiddag wat babykleertjes uitgewassen, dus het komt nu allemaal wel dichtbij.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-04-2008 4:28
    Kan me voorstellen hoor dat je wat tegen de bevalling op ziet doordat je weet dat het mogelijk een groot kindje is. Hopen dat de verloskundige ernaast zit en dat die kleine mop niet al te groot is.

    Mogelijk stelt het je gerust, maar het kan bij de 2e ook heel makkelijk gaan, weet ik uit ervaring. Ik had bij de eerste ook een hele flinke knip en zag daardoor ook best tegen de 2e bevalling op, maar uiteindelijk was dat een bevalling die ik zo elke week over zou doen als het moest. Floep, zonder enige schade.

    Dus ik duim voor je dat je het ook zo mag treffen. En tijdens de bevalling kom ik natuurlijk op je schouder zitten!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2008 4:35
    Dan hopen we nu dubbel en dwars met je mee dat ze voortijdig gaan inleiden..... dan kan die kleine hummel niet nog meer groeien in die olifantenbuik van jou ;-)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-04-2008 4:53
    Hebben ze ook aangegeven hoe groot ze verwachten dat het kind ongeveer is/wordt?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2008 8:55
    Nee, ze hebben niet aangegeven hoe groot het kind wordt, en ik heb het ook niet gevraagd, omdat ik al heel vaak verhalen heb gehoord dat ze een schatting deden en er dan totaal naast zaten.

    Ik ga er wel een beetje van uit dat ik over 4 weken bij de gynaecoloog weer een echo krijg en dan wordt het weer opgemeten, dat zegt voor mijn gevoel veel meer dan de grootte van mijn buik.

    En misschien heb je ook wel gelijk, Sje, dat het deze keer makkelijk gaat. Laten we het hopen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-04-2008 9:45
    De grootte van je buik zegt volgens mij ook niet veel over de grootte van het kindje. De buikomvang wordt ook bepaald door de ligging van het kindje en de hoeveelheid vruchtwater. En de grootte van het kind hangt natuurlijk mede af van de bevallingsdatum. Het maakt nogal verschil of het 3 weken eerder of 2 weken later komt.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2008 10:15
    Klopt ook wel, maar toch zeggen ze elke keer dat mijn buik voorloopt en gisteravond zei ze naar aanleiding  daarvan dat het een groot kind werd. Maar tijdens het laatste bezoek aan de gynaecoloog een paar weken geleden zag ik op de brief voor de verloskundige staan dat de hoeveelheid vruchtwater veel was. Dus daar hoop ik op. Maar wel heeft het kindje op alle echo's die ik heb gehad een groter hoofd, dan zou moeten volgens de termijn.

    Ach, we zien wel. We kunnen wel van alles gaan zitten speculeren, maar het zal allemaal wel blijken tijdens de bevalling hoe het gaat.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-04-2008 10:51
    Ach wie weet, breken over een aantal weken je vliezen en ben je de helft van je buik al kwijt en komt er toch een gewoon klein mopje uit in plaats van een tienpondertje! ;-)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2008 10:55
    Precies. Bij beide emmen zei de verloskundige een 7-8 ponder te verwachten, het werden alletwee vijf-en-een-half ponds wijffies...


    Edited by - Peter P on 4-1-2008 22:55:26
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-05-2008 12:15
    Ja dat scheelt toch nogal wat....
    Ne hoor Karin, je kan er rekening mee houden... maar niet op gaan zitten piekeren, is niet nodig.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-05-2008 2:51
    Peter, zo'n antwoord doet me goed. Heb ik gelijk weer meer hoop dat het meevalt. En inderdaad Erica, piekeren is niet nodig.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2008 2:44
    Vandaag weer bij de verloskundige geweest en ze was weer zeer tevreden.
    De bloeddruk was netjes, het hartje klopte mooi en ik was gelukkig afgelopen 2 weken maar 4 ons aangekomen (dat is wel eens veel meer geweest).

    Dit was de laatste keer bij de verloskundige, over 2 weken heb ik een afspraak bij de gynaecoloog. Dat wordt wel spannend. Wanneer gaan ze inleiden en hoe gaat het allemaal verlopen?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2008 4:22
    Wel apart denk ik, afscheid nemen van de verloskundige en dan nu naar de gynaecoloog.
    Fijn dat alles goed gaat!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2008 6:17
    Inderdaad wel een beetje apart om afscheid te nemen van de verloskundige. Maar dat is ook maar voor even, want de nacontroles in het kraambed worden wel weer door de verloskundige gedaan.

    Ook zei ze nu tegen mij dat als ik weet wanneer ik ingeleid ga worden dat hun ook even moet laten weten. Mochten ze dan in het ziekenhuis zijn dan komen ze ook even bij mij kijken.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2008 7:17
    Nou Karin, jullie zijn nu echt wel aan de laatste loodjes begonnen.
    Sterkte met de laatste weekjes!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2008 7:28
    Dank je Gompy!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-15-2008 7:59


    citaat:
    karin185 wrote:
    Ook zei ze nu tegen mij dat als ik weet wanneer ik ingeleid ga worden dat hun ook even moet laten weten. Mochten ze dan in het ziekenhuis zijn dan komen ze ook even bij mij kijken.


    Oh, dat zu wel leuk zijn!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-15-2008 8:44
    Is het nu definitief dat je ingeleid gaat worden, of bestaat de mogelijkheid nog dat het een spontane bevalling wordt?
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-15-2008 11:15
    Fijn Karin dat de verloskundige tevreden was. En nu de laatste fase. Gaat ineens wel supersnel.
    Ken je de gynaecoloog eigenlijk al?


    Nou Karin, houd je lekker rustig en geniet nog even van het "alleen zijn" met Esther.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-16-2008 7:47
    Wat een heerlijk gevoel dat alles er goed uit ziet Karin. Succes met de laatste loodjes!

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-16-2008 8:40
    Als de bevalling begint voordat ik ingeleidt wordt, dan is het een spontane bevalling. Maar anders toch echt wel inleiding.

    Ze willen namelijk elk risico uitsluiten en echt vooraf bloed afgenomen hebben/op voorraad hebben. En bloed is maar een week houdbaar, dus moet de bevalling binnen een week na de bloedafname plaatsvinden.

    Ja, de gynaecoloog ken ik ook al. Ben ik een paar keer geweest. Volgende keer krijg ik trouwens een vervanger, omdat de beste man op vakantie is.
    En verder weet je natuurlijk nooit wie er dienst heeft tijdens het moment van bevallen. Overigens de vorige keer is de ingeleide bevalling gewoon gedaan door een verloskundige van het ziekenhuis. Wel is toen het even een klein beetje uit de hand liep de gynaecoloog nog even komen kijken, maar daar hield het ook mee op.

    Ik hoop eigenlijk dat ze zo snel mogelijk na de 37 weken gaan inleiden, want ik ben het zooooo zat!  Ben enorm moe, heb heel veel last van mijn hormonen en er komen weer verschillende kwaaltjes de kop opsteken die het er ook allemaal niet gemakkelijker op maken. Ben momenteel een beetje aan het einde van mijn latijn. Maar we moeten toch nog maar even door.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-16-2008 9:59
    Ja, dat is natuurlijk zo, je weet nooit wie er dienst heeft.
    Kan me goed voorstellen dat je het zat bent Karin, maar nog even volhouden hoor! Hoeveel weken ben je nu?

    Stel dat je spontaan gaat bevallen, hoe doen ze dat dan met het bloed? Dat hebben ze dan toch niet op voorraad?

    Karin, houd je goed en succes!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-16-2008 10:06
    Karin, het beste meid.
    We hopen mee, dat je snel die kleine drummel in je armen mag sluiten.
    En wat zijn je kwaaltjes nu, kunnen we je er misschien bovenop praten!
    Het is nu ook weer niet makkelijk met een ziek kindje thuis, dat vraagt ook weer extra van je!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-16-2008 12:32
    Als de bevalling spontaan begint moet ik me alsnog zo ongeveer bij de eerste wee melden in het ziekenhuis. Nemen ze alsnog bloed af of kunnen eventueel nog ergens anders vandaan proberen bloed te regelen. Maar het is dus vooral zaak dat ik er snel bij ben en niet eerst wacht tot ik 5 cm ontsluiting heb ofzo.

    Waar ik de laatste dagen erg veel last van heb is dat ik ontzettend moe ben, emotioneel niet sterk, onrustige benen, op zich wel goed slapen, maar niet uitgerust wakker worden, brandend maagzuur. Ook heb ik snel last van mijn rug als ik even sta te strijken bijvoorbeeld. En ik begin steeds meer vocht vast te houden bij mijn voeten en enkels. 's Nachts heb ik regelmatig last van opvliegers (net alsof ik in de overgang ben). Kortom de hormonen hebben me aardig in de greep.

    Maar ik moet niet zeuren, we moeten gewoon nog even door. Ik ben nu 35 weken zwanger dus moet toch nog even geduld hebben. Al geloof ik er helemaal niks van dat ze me tot het einde laten lopen, dus wat mij betreft hoe eerder hoe beter.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-16-2008 4:20
    Houden ze er met het afnemen van het bloed wel rekening mee dat je genoeg energie over moet houden voor de bevalling?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-16-2008 4:40
    Ja, daarom doen ze dat liefst een paar dagen eerder. (overigens wel nadat mijn man dat gezegd had). De gynaecoloog had het er eerst over dat ik moest komen zodra de weeen beginnen zouden en dat ze dan nog bloed af zouden nemen. Mijn man vroeg toen of het niet mogelijk was om dat eerder te doen. En dat is dus nu het beleid.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 11:33
    Het lijkt me toch ook moeilijk om onbezorgd deze laatste weken te beleven, als je weet dat je zo direct actie moet nemen... ik hoop dat je het toch los kunt laten en dat die zorgen niet teveel druk op je emoties leggen!
    En die rug.... lekker alle klusjes die daar lastig voor zijn aan lieve man, vriendinnen, buren etc. die dat aanbieden, overlaten?!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 11:51
    Daarom stelt het mij juist gerust dat ze de bevalling in willen leiden, voordat het spontaan gaat beginnen. Dan heb je meer garantie dat de juiste maatregelen genomen zijn en hoef ik me daar minder zorgen over te maken.

    Verder is het gewoon even doorbijten en is de afgelopen anderhalve week gewoon zwaar geweest omdat alles wel op mij neerkwam. Omdat manlief vorige week de hele week last had van zijn rug en begin deze week zich concentreerde op zijn examens en ook 's avonds daardoor weg was.
    Vanaf gisteren draait hij gewoon weer mee in het huishouden en dat scheelt wel.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-17-2008 2:45
    Oh meissie, woonde ik maar dichter in de buurt, dan zou ik je af en toe komen helpen met wat dingetjes! Ik kan wel op je schouder komen zitten, is dat ook goed?
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 3:12
    nee joh, kan ze helemaal niet erbij hebben nu!!! Sta maar "achter haar", helpt misschien ook?!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 3:49
    Alles helpt. Zelfs dat jullie gewoon luisteren naar mijn klaagzangen (die ik eigenlijk helemaal niet hier neer had willen zetten).

    Maar het is hier in huis nu allemaal steeds meer klaar voor de komst van de baby en dat is toch ook wel een heerlijk gevoel!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-17-2008 4:21
    Gewoon lekker klagen, is helemaal niks mis mee. Beter dat je hier tegen ons aan klaagt en dat je thuis gewoon een gezellige Karin blijft, dan dat je hier gezellig blijft doen en dat je thuis onuitstaanbaar bent.

    Wij zijn hier inmiddels wel in staat om "zeurende leden" te behappen dus dat komt echt wel goed. ;-)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 4:21
    Ik luister en leef mee, en ben zo blij dat ik een man ben... ;-))
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-17-2008 5:56
    Als je 35 weken zwanger bent, heb je het recht om te klagen hoor ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 8:01
    Dank je allemaal, en vooral Miriam ;-)
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-17-2008 8:16
    Karin, alle sterkte toegewenst!!!!
    gerrie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-28-2008 1:54
    Karin, 't komt lekker dichtbij !! Bijna geen reden meer tot klagen :-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-28-2008 3:50
    Inderdaad het komt nu echt dichtbij. We zijn ook erg benieuwd wat we woensdag te horen krijgen.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-28-2008 9:21
    Hm, spannend hoor Karin, geniet er nog maar eventjes van, het is zo speciaal... Ik weet het wel, het is ook heel zwaar, maar echt ook heel bijzonder.

    Voor de oplettende lezer klinkt er een zweempje weemoed door deze woorden...

    Groetjes, Anja
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-29-2008 9:23
    Anja, ik denk dat heel veel vrouwen het zo voelen, vervlogen tijden........
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-29-2008 10:46
    Helemaal mee eens,  Anja en Gompy. En ik zou het ook absoluut niet willen missen. Het is gewoon heel bijzonder om zo'n levend wezentje bij je te mogen dragen en heel veel te voelen bewegen.
    En ik ben voor mijn gevoel behoorlijk aan het klagen de laatste tijd, maar ik geniet er toch ook van!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-29-2008 3:36
    Ik kan nog altijd jaloers zijn als ik ergens een vers geboortebord in de tuin zie en ik weet dat daar dan dagelijks een kraamhulp rondloopt. En toch hoef ik geen 3e kindje. Maar die heimwee en die weemoed blijft volgens mij. Net als trouwjurken kijken, dat blijft ook leuk ook al ben je zelf al getrouwd. ;-)
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-30-2008 9:07
    Karin, ik las dat je een datum hebt... maf lijkt me dat! Maar wel prettig dat je wat weet... sterkte met de laatste loodjes!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-30-2008 9:17
    Inderdaad, de datum is nu bekend. Het is ergens tussen nu en volgende week zaterdag. Ik denk niet dat ik het openbaar bekend ga maken, maar zodra het kind geboren is horen jullie dat allemaal zo snel mogelijk.

    Het is misschien wel maf, maar toch ook wel lekker om het te weten (mits het kind besluit dat het toch eerder ter wereld wil komen). Wij vinden het vooral prettig dat we vantevoren opvang voor Esther kunnen regelen en niet midden in de nacht ineens met haar moeten gaan zeulen.

    Een dag voor de bevalling moet ik bloed afgeven en dat wordt dan gekruist met bloed van de bloedbank. Zodoende hebben ze dan voldoende goed bloed op voorraad mocht ik dat nodig hebben na de bevalling. Ik hoop van niet, maar het geeft wel een geruststellend gevoel dat het allemaal op die manier een beetje onder controle wordt gehouden.

    We wachten af of het kind blijft zitten tot de geplande datum of dat het alsnog besluit eerder te komen. Mocht het kind eerder komen, dan moet ik zo snel mogelijk het ziekenhuis bellen, zodat ze alsnog snel bloed kunnen bestellen (dus ik hoop toch dat het maar blijft zitten tot de datum). Het einde is in zicht en daar ben ik erg blij om. Ik heb nog slaappillen gekregen van de arts voor de komende dagen, zodat ik nog even wat energie kan opdoen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-30-2008 10:03
    Meissie, fijn dat de datum bekend is. Gewoon lekker voor jezelf houden!
    Alle sterkte met de allerlaatste loodjes. Ik ben zoooooooooooooooo benieuwd naar die nieuwe kleine mop!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-30-2008 10:29
    Veel sterkte, en houdt dit maar lekker voor jullie samen hoor!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-30-2008 10:59
    Karin, fijn dat je nu een datum weet waar je naar toe kan leven, maar het blijft toch wel spannend. Ik leef met jullie mee hoor.
    Nog even lekker bijtanken. Heel veel succes met de laatste zware loodjes.
    stier67
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2910


    --
    01-31-2008 4:38
    Lekker voor je zelf houden die datum.

    Toen ik van de jongste ben bevallen (ook ingeleid)  werd ik smorgens nog gebeld of er al iets bekend was wanneer ik ingeleid zou worden. Nog geen kwartier later werd ik ingeleid. Ik heb toen als antwoord gegeven dat het nog niet zover was. Smiddags om kwart over twaalf was ze er. Ze waren erg verbaasd toen ik belde.


    Veel succes bij de bevalling.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-31-2008 10:14
    Stier, na jouw verhaal moet ik ineens denken aan onze oudste dochter. Zij is geboren op de uitgerekende dag.
    De kans dat dat gebeurd is natuurlijk niet zo groot, dus ik werd juist die dag door iedereen gebeld of het nog een beetje ging. "Ja hoor, het gaat goed....", maar ondertussen zat ons meisje eraan te komen.

    Lekker voor jezelf houden dus Karin. Succes hè!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 11:22
    Dank jullie wel. Heb vannacht best goed geslapen met de slaappil die ik had gekregen van de gynaecoloog. Ik was alleen zo suf toen ik wakker werd, omdat Esther huilde dat ik niet de kans zag mijn bed uit te gaan of manlief wakker te maken om er naartoe te gaan. Ze hield vanzelf na een klein poosje op met huilen.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 12:51
    Fijn Karin dat je lekker hebt kunnen slapen, wel lastig dat je dan nog zo suf bent als je wakker wordt, gelukkig duurt alles niet meer zo lang.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 12:53
    Ha Kolleke, ook onze jongste kwam precies op de uitgerekende dag.
    Om half 11 in de ochtend mijn moeder nog aan de telefoon, ik zei dat alles nog prima ging maar intussen stond ik mijn weeën al weg te puffen. Verbaas me er nog over dat ze niks gemerkt had aan de telefoon.

    Om kwart over 1 konden we haar vertellen dat ze weer oma was geworden!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-31-2008 1:14
    @Kôlleke, onze oudste is ook op de uitgerekende dag geboren! Ik vond het wel lekker dat 42 weken doorlopen me gespaard gebleven is. Hihi!

    @Karin, fijn dat je goed geslapen hebt. Het is ook allemaal niet niks. Kan me best voorstellen dat het best ingrijpend is dat je nu gewoon de datum al weet, dat je ingeleid gaat worden, dat je hoopt dat Esther het goed doet bij opa en oma. Hou je taai meissie!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-31-2008 2:07
    Wat fijn voor je Karin dat het einde nu echt in zicht is. Je kunt nu mooi beginnen met aftellen! Zie je tegen de bevalling op?

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 2:21
    Nee, ik zie niet meer tegen de bevalling op. Een paar weken geleden had ik dat nog wel heel sterk, maar nu heb ik zoiets van: "laat maar komen en we zien wel hoe het allemaal gaat lopen".

    Kan best zijn dat ik daar over een paar dagen weer anders over denk, maar nu ben ik heel rustig en kalm.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 2:52
    Hou maar goed vast dat rustige en kalme gevoel Smile.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 3:41
    Ga ik zeker proberen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-31-2008 4:50
    Het heeft ook geen zin om allerlei scenario's te gaan bedenken. Het komt nu eenmaal zoals het komt. Ik wil je in elk geval ontzettend veel succes wensen met de laatste loodjes én de bevalling. We puffen in gedachten met je mee ;-)

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-31-2008 5:05
    Sterker nog, ik heb beloofd om tijdens de bevalling op haar schouder te gaan zitten! ;-)
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 6:26
    Goed zo Karin, lekker rustig en kalm blijven! Het is goed besproken en duidelijk wat er gebeuren moet, het komt wel goed zo!
    Over niks zeggen:
    Bij mij waren, 4 dagen na dè datum, 's middags de vliezen gebroken. Later die middag kwam mijn moeder langs: ik heb niks gezegd! Belde manlief, die 50 km verderop zat, op hoe het was. "nee, nog niks": ik wilde niet dat mama het wist ;P Gelukkig stond de telefoon in een andere ruimte, anders had ze het wel aan mijn gezicht gezien! Man belde poosje later terug: je zei van niks, maar ik geloof je niet: mijn stem had me verraden! Hij is dus maar gauw thuis gekomen. Verloskundige kwam en zei dat als er de volgende ochtend nog geen activiteit was, we naar het ziekenhuis zouden moeten. Maar middenin de nacht hebben we haar uit bed gebeld en tegen 5 uur was onze zoon (die zondag 20 wordt) er!
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-31-2008 8:12
    Ik heb bij de 2e zwangerschap nog met om het kwartier weeën bij mijn ouders zitten eten. Ze hebben niks in de gaten gehad. Rond half 8 gingen we naar huis, 's nachts om 01.05 uur is de kleine mop geboren. Toen ik een uurtje later mijn ouders belde dachten ze dat de bevalling begonnen was en dat ze de oudste moesten komen halen. Nee, zei ik, de baby is geboren en ze heeft zelfs haar eerste voeding al gehad. Haha!

    Leuke verrassingen zijn dat!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2008 9:59
    Karin, sterkte de komende dagen, houd je taai en we wachten in spanning.
    Fijn dat je nu lekker kunt slapen, geniet er van!!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-01-2008 9:56
    Wel knap hoor om niks te laten merken als je weeën hebt ofzo.

    Ik heb vannacht weer heerlijk geslapen met slaappilletje. Eerst zonder pilletje naar bed gegaan, maar uiteindelijk toch maar genomen, omdat ik niet in slaap kon komen. Wel vaak wakker geweest om te plassen, maar dan sliep ik daarna zo weer en ook veel dieper dan ik de laatste maanden gewend was. Dus ik voel me nu wel uitgeruster.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-01-2008 12:39
    Lekker Karin, dan gewoon maar even doen! Je hebt ze van de gyn begreep ik, dus zal gewoon mogen... Ik heb een paar dagen na de geboorte van jongste een nacht met slaappillen geslapen: kon de knop niet omgezet krijgen! Ben zelfs in een andere kamer, ver weg van evt. babygehuil gaan liggen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-01-2008 2:04
    Ik heb ze inderdaad van de gynaecoloog gekregen, omdat ik al maanden niet goed slaap. Dus ik ga er ook vanuit dat het dan wel verantwoord is om ze te nemen.

    Maar ik dacht gisteren toch in eerste instantie om het maar even zonder te proberen, maar na een half uur had ik geen zin om nog veel langer wakker te liggen. Dus toch maar dat pilletje genomen.
    Ik ga ervan uit dat als de bevalling achter de rug is ik wat minder last heb van de hormonen die er nu voor zorgen dat ik wakker blijf. Dus dan zal ik ze niet meer nemen.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-01-2008 2:53
    Wel fijn om nu nog even een paar dagen 's nachts goed bij te tanken Karin.
    Na de bevalling moet je gewoon weer kijken hoe het slapen gaat.
    Succes meid!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 8:29
    Spannend, zou DE dag vandaag zijn??? (vóór zaterdag, dus 25 % kans, tenzij het stiekem gisteren al was - wel wat anders te doen dan internetten!)
    gerrie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 9:52
    Ja, ze is nu wel lang weg! Wie weet ligt ze heeeerlijk in het kraambed te genieten van een wolk van een dochter of zoon!!!!!
    Ik ben wel heel nieuwsgierig hoor!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 1:41
    En anders ik wel!!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-05-2008 2:04
    En Tante Esther ook! Nou hoewel, als het een jongen wordt, ben ik natuurlijk Oom Esther! ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 3:50
    Ik kan jullie geruststellen, vandaag is niet De Dag! Wanneer dat wel is, merken jullie vanzelf.

    En hier op de site ben ik wel regelmatig geweest, maar er waren geen actieve onderwerpen. En op HHP kom ik om bepaalde redenen nu even niet.

    Het gaat nog steeds erg goed met me en ik heb afgelopen nacht heerlijk kunnen slapen. De nacht ervoor niet, omdat Esther toen steeds aan het overgeven was. Dus gisteravond lag ik er om half 9 al in. Echt lekker.
    Ook vanmiddag weer heerlijk een middagdutje gedaan, nog even energie opdoen voor de komende drukke tijd.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 4:48
    Karin, wat fijn dat je wel op Overkinderen komt kijken. We zijn toch allemaal gewend dat jij elke dag wel even langswipt, we missen je echt!

    Ik wil je de allerlaatste dagen heel veel sterkte toewensen en doe het lekker rustig aan.
    Dikke knuffel voor jullie alledrie!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 5:23
    Karin, nou ik weet dat je hier wel kijkt....

    Sterkte meid, we leven erg met je mee en kijken uit naar DE dag!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-05-2008 6:02
    Karin, alle sterkte en succes meissie! En dan kan het grote genieten gaan beginnen ergens in de komende dagen! Ik ben zooooooooooooooooo benieuwd!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 6:22
    Dank jullie wel allemaal. En het doet me goed dat jullie me missen. Ik vind het echt heel fijn om zoveel lieve reacties te hebben gekregen van heel veel mensen in de afgelopen dagen.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 6:36
    Fijn dat je rust kunt pakken deze dagen!!! Ook je verkoudheid lekker kwijt? Esther weer fit? Als je man er dan ook helemaal topfit bijloopt dan kunnen jullie ertegen!
    hans185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 7:11
    Zo ik ben er ook weer eens en nog even werken en dan heb ik ruim twee weken vakantie om Esther te begeleiden bij het nieuwe wonder.

    Ik ben gelukkig wel helemaal fit en kan er goed tegenaan.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 7:48
    Nee, helaas mijn verkoudheid is niet over. Maar het meeste last heb ik er van als ik 's ochtends wakker wordt, dus ik hoop dat het snel over is, zodat ik tijdens mijn bevalling er geen last meer van heb.

    Esther lijkt weer fit te zijn. Ze houdt het eten allemaal weer binnen, drinkt weer goed, en is vrolijk, dus volgens mij zit dat wel goed. Gisteren was ze nog wel kalm en had ze nog erg rode wangetjes, vandaag heeft ze weer lekker gespeeld.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 8:10
    Hééé Hans, da's lang geleden!
    Je gaat Karin toch ook wel begeleiden?
    Geniet ervan met z'n drieën! (van die vierde, die mag ook meegenieten wat mij betreft)
    hans185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 9:14
    Ik kijk toe en puf af en toe mee.

    Tja lang geleden en ik moet af en toe studeren en ook nog af en toe werken.

    Sje
    Posts:75548


    --
    02-05-2008 9:27
    En, je hebt ook nog een poppenhuis te maken! ;-)
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-05-2008 9:35
    Daar heb je de komende 2 weken dan mooi de tijd voor Foot in mouth
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-05-2008 11:43
    Karin en Hans, veel succes de komende dagen. Ben ook zo benieuwd naar jullie nieuwe wondertje.
    En dat poppenhuis.... dat komt wel ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-06-2008 9:48

    Hallo allemaal,

    Vandaag was het zover, Karin zou ingeleid worden. Wij waren al vroeg op om Esther bij opa en oma te brengen. Om kwart voor acht waren we in het ziekenhuis en konden in de wachtruimte plaatsnemen en even later bleek dat het een drukke dag van bevallingen was in het ziekenhuis. Nog even later werd ons verteld dat we beter naar beneden konden gaan en ze zouden ons wel bellen wanneer we aan de beurt waren. Het zou minimaal nog een uur duren (en we hadden al meer als een uur gewacht). Om kwart over tien werden we gebeld dat we mochten komen en daar gingen we dan.

    Karin werd om kwart over elf aangesloten op het infuus en ze hoogten de medicatie snel op en de weeen werden steeds heftiger. Na ruim twee uur had Karin 5 cm ontsluiting en er werd voorgesteld om te gaan douchen en dat viel haar zwaar, maar na de twee tellen douchen zei ze ik heb persweeen en er werd opnieuw gemeten hoeveel ontsluiting er was en er was volledige ontsluiting. Ze mocht gaan persen en na DRIE minuten hadden we onze dochter al in onze handen. Ze heet Catherina Maria en Maria is ook haar roepnaam. Ze weegt 3190 gram en is ca. 50 cm lang. Esther is al op kraambezoek geweest maar vind het allemaal nog wel even wennen.

    Karin moet in ieder geval vannacht nog in het ziekenhuis blijven omdat ze een hoge bloeddruk heeft en misschien nog een nachtje, we wachten het maar af.

    Als jullie Karin willen feliciteren doe het dan ook via een PB en ik zal het haar dan laten lezen.

    Groet van de mannelijke Karin


    Sje
    Posts:75548


    --
    02-06-2008 9:59
    Net als op hhp ook hier mijn felicitaties! Fijn dat het zo goed en snel gegaan is, ondanks de trage opstart van het ziekenhuis. Ik heb echt het beloofde kaarsje gebrand!

    Superleuk een meisje erbij! Weet ik uit ervaring. Hihi!

    Ik kom gauw live kennismaken met de nieuwe kleine mop. Ga lekker genieten met z'n viertjes, jullie hebben het hartstikke verdiend.

    Alle liefs en dikke zoenen! Heel veel geluk!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-06-2008 10:42
    En van mij ook natuurlijk! Heerlijk, snel en gezond, dat is fantastisch. Geniet ervan, blijf kijken en blijf bewust van je geluk!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-07-2008 12:06
    Karin en Hans, van harte gefelicteerd met jullie dochtertje Maria. Prachtig mooie naam. Esther gefeliciteerd met je zusje!

    Ik kan alleen maar beamen wat Sje zegt, twee meisjes is hartstikke leuk!
    Ik hoop dat Karin en Maria snel naar huis mogen en dat jullie lekker met met elkaar van elkaar mogen gaan genieten.
    Het is toch elke keer weer prachtig om zo'n mooi, klein wondertje op de wereld te mogen zetten.
    Een dikke knuffel voor jullie allemaal. Kiss
    Heel veel geluk!

    Edited by - kôlleke on 7-2-2008 00:07:01
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-07-2008 8:36
    Ook hier van harte gefeliciteerd!!!
    stier67
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2910


    --
    02-09-2008 3:37
    Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Geniet ervan.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-10-2008 3:33
    Ook hier iedereen bedankt voor de felicitaties. Voor degenen die het verhaal over de geboorte van onze dochter Maria willen lezen, die kunnen terecht op Huishoudplaza (zusje van Overkinderen), waar een apart topic is geopend hiervoor.
    Klik hier.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-14-2008 10:10
    Karin, gezellig dat je af en toe komt kijken hier!  (zie je reactie op het nachtvoeding-topic).
    Het gaat lekker in huize 185?? Man weer opgeknapt, Esther beetje meer gewend?!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-15-2008 2:14
    Ja, het gaat lekker hier. Zijn nog wel druk met bezoek en afgelopen dagen heb ik veel hoofdpijn gehad, dus vandaar wat minder aanwezig op de beide sites.

    Vandaag was onze kraamhulp voor het laatst. Het is nu goed dat ze weer weg is, maar we hadden echt een fantastische hulp. Volgende week heeft Hans nog vrij, dus kunnen we echt als gezin nog even van elkaar genieten en dan begint het echte leven weer voor ons.

    Met Maria gaat alles goed, ze wordt steeds minder geel en dat is erg fijn. Ze drinkt haar flessen uitstekend leeg, maar heeft het ook nodig, want ze was nog niet bijzonder veel aangekomen. Dus ze krijgt nu wat extra.
    En sinds ze wat extra krijgt is ze nog rustiger, want de periodes dat ze eerst huilde en wij dachten dat ze darmpkrampjes had is ze nu lekker stil en tevreden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-15-2008 6:43
    Fijn Karin dat het zo goed gaat. Lekker nog een weekje met z'n viertjes genieten.

    Heb je een bezoekloze week komende week of komt er toch nog kraambezoek? Wij hebben destijds bij de jongste een bezoekloze week ingepland toen de kraamhulp weg was. Heerlijk!

    Klinkt heel ondankbaar dat je in zo'n weekje geen bezoek wilt, maar je hebt ook gewoon tijd nodig om aan de kleine nieuweling te wennen en om het gewone gezinsleven weer op te pakken.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2008 8:43
    Ja en dan zie ik wel weer de voordelen van zo'n babyshower die tegenwoordig zo hip zijn. Lekker alle bezoek op 1 middag en de rest van de tijd genieten. Maar ben blij te lezen dat het zo goed met je gaat Karin. Dus de eerste gewenning is er nu wel een beetje af met Esther?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-21-2008 12:24
    Wat lekker dat Hans ook nog een weekje vrij heeft Karin. Dan heb jij ook mooi de tijd om goed te herstellen en ben je straks uitgeruster als je alleen voor die twee kleine meiden moet zorgen. 

    Ik ben trouwens wel benieuwd naar ervaringen met zo'n kraamfeest. Het lijkt mij dat veel mensen dubbel gaan komen, omdat ze je toch graag even rustig willen spreken.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-21-2008 12:35
    Misschien iets voor een nieuw topic? Ervaringen kraamfeest? Voor- en nadelen?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2008 2:08
    Ik weet zeker dat als wij een kraamfeest zouden geven dat vooral alle naaste familie toch wel in de eerste week zou komen, omdat ze de baby graag snel zouden willen zien. En een kraamfeest geef je over het algemeen pas een aantal weken later. En bij ons was het nu zo dat er niet zo veel bezoek meer kwam dan bij de eerste. Veel ooms en tantes van mij die bij de eerste wel kwamen zijn nu niet meer geweest, omdat de familie zo groot is dat ze dat niet meer te doen vinden.

    Het is inderdaad erg lekker dat Hans nog thuis is deze week. Kunnen we lekker rustig met z'n vieren nog even wennen en genieten van elkaar. En ik mocht bijvoorbeeld vanochtend langer blijven liggen en Hans ging er uit om voor Esther en Maria te zorgen. Heerlijk, en erg lief!
    Ook helpt hij veel mee met wassen, strijken en stofzuigen. Dus ik kan nog lekker even rustig aan doen deze week. Echt heel fijn!

    Esther raakt inderdaad steeds meer gewend, maar echt knuffelen, kusjes geven of Maria vasthouden is er nog niet bij. Ze heeft wel eergisteren geholpen met Maria's haartjes wassen toen ze in bad ging. Maar na 1x de haartjes te hebben aangeraakt vond ze het toch ook wel weer een beetje eng. Maar ik vond het al heel knap dat ze het deed. En zo komen we steeds een stapje verder.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-21-2008 3:27
    Bij ons is het de tweede keer ook rustiger met kraambezoek. Gelukkig belt iedereen ook om te vragen wanneer ze kunnen komen, dus we plannen niet te veel bezoekjes in één weekend. Komend weekend hebben we er 2 gepland en dat vind ik wel genoeg. Anders wordt de grote broer ook erg onrustig van alle aandacht. 

    Wat jij zegt, lijkt mij het grootste nadeel van een kraamfeest. De meeste mensen willen toch even in alle rust met je praten en naar de baby kijken, dus komen ze al snel 2 keer.  
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2008 3:58
    Wij hadden bewust ook op het kaartje gemeld dat bezoek even vantevoren moest laten weten als ze met Esther een beschuitje wilden komen eten, want de eerste keer kwam het te vaak voor dat er onverwachts bezoek aan de deur stond. Ook is het nu veel beter te plannen wat inderdaad veel fijner is voor Esther.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-21-2008 4:27
    Ik snap dat werkelijk niet, onverwacht kraambezoek! Wat bezielt die mensen?

    Ik voel me al helemaal schuldig als ik iemand die net bevallen is in de kraamweek bel om iets af te spreken voor ergens in die komende periode. Laat staan dat ik ergens onverwacht voor de deur ga staan. Heel vreemd!

    Wij hebben gelukkig nooit onverwacht kraambezoek gehad. Wel mensen die bijv. 's ochtends belden of ze 's middags terecht konden en dan konden we ook nog zelf bepalen of dat wel of niet uitkwam en dat zeiden we dan ook heel eerlijk.

    Alleen naaste familie mocht van ons gewoon onverwacht langskomen. Die kwamen vaak alleen maar even knuffelen en dan waren ze weer weg. Die merkten snel genoeg wanneer het tijd was om te gaan. Naaste familie voelt voor mij ook niet als bezoek. Die weten bij wijze van spreken zelf de weg met koffie zetten als het mij zelf niet lukt om daarvoor te zorgen. Dus dat voelt al niet als een belasting als die langskomen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2008 6:50
    Dan zal ik jullie eens een leuk verhaal vertellen: over onverwacht bezoek: Esther was geboren en in de kraamweek ging de bel en stonden er 2 mensen op bezoek. Ik zat net voor het eerst even beneden in ochtendjas en die mensen worden binnengelaten door de kraamverzorgster. Ik wordt door hen gefeliciteerd, maar heb echt zoiets van: "wie zijn jullie?" en "Ken ik jullie ergens van?". Manlief was werken, dus ik kon ook niet aan hem vragen of het collega's van hem waren of familie van hem. Dus zei ik tegen die mensen: "het klinkt misschien heel raar, maar wie zijn jullie?". Bleek het een neef van Hans te zijn met zijn vrouw. Ik had ze alleen een keer gezien op onze bruiloft, maar toen waren er zoveel nieuwe gezichten voor mij, dus ik herkende ze daar niet van.

    Het was in dit geval veel leuker geweest als ze vantevoren gebeld hadden, dan hadden ze kunnen afspreken op een tijdstip dat Hans er ook was, zodat ze gezellig samen hadden kunnen praten en ik had niet met voor mij onbekende mensen opgescheept gezeten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-21-2008 8:20
    Oh wat erg zeg. Ik ging bij mijn beste vriendin die vorig jaar beviel nog niet eens zomaar onverwacht op bezoek. Laat staan dat ik bij een verre neef zomaar aan de deurbel ging hangen.

    Logisch dat je na die ervaring de mededeling op het kaartje hebt gezet dat mensen eerst even moeten bellen, maar het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Als mensen een beetje logisch nadenken weten ze toch dat ze even moeten bellen.

    Wij hadden het er bij allebei niet op gezet en we hebben behalve de naaste familie nooit onverwacht kraambezoek gehad. Als ik de verhalen om me heen zo hoor en jouw ervaringen erbij, hebben we dus gewoon geluk gehad dat het hier zo soepel verlopen is.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2008 8:48
    Ja, jullie hebben inderdaad geluk gehad (of gewoon een goed opgevoede familie- en vriendenkring).

    Wij hebben heel wat onverwacht bezoek gehad in de kraamweek bij Esther. Tantes die onverwachts langskwamen, iemand uit de kerk. Nu werd er netjes gebeld vantevoren, veel prettiger, omdat je dan niet ineens met een kamer vol visite zit of met mensen die elkaar niet kennen. En het is veel leuker als je gewoon ieder persoonlijk aandacht kunt geven en niet met een heel huis vol visite zit die lekker met elkaar aan het babbelen zijn, terwijl jij er maar een beetje bij ligt/zit.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-21-2008 9:47
    Wat vervelend zeg dat die neef niet de enige was die onverwacht voor de deur stond. Wel tof dat het nu via de boodschap op het kaartje gelukt is om onverwacht bezoek tegen te gaan.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2008 9:56
    Onverwacht bezoek is soms leuk, maar soms inderdaad ook gewoon véél te veel... zo kwamen bij jongste plotseling mijn tante en oom, van ver weg ook nog. Dan zeg je ook niet gauw dat het niet uitkomt...
    We hadden die middag al afspraken staan. Oom is engelsman en weigerde Nederlands te kunnen, dus ik moest nog Engels spreken ook... Ik snap zoiets niet: die tante is verpleegkundige, en moest toch weten dat bezoek leuk maar soms ook teveel kan zijn!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    02-22-2008 8:03
    Ik kan me niet herinneren dat wij onverwacht kraambezoek hebben gehad.
    Een kraamfeest is niets voor mij. Ik vond al die aparte bezoekjes erg leuk.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-22-2008 10:34
    Zou de "gewone" bezoekjes inderdaad ook erg missen denk ik...
    Susje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-07-2008 10:27
    Karin, ik ben ontzettend laat, maar van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter.
    Geniet van elkaar!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-07-2008 3:44
    Dank je Susje!
    Inmiddels is onze dochter alweer ruim 4 weken oud. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! We genieten nog steeds, maar hebben ook wel baalmomenten als ze 's nachts lang wakker blijft na de voeding en dus ons ook wakker houdt. Maar ook dat hoort erbij.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-02-2010 2:40
    Ja, ik kan deze weer oppakken. We zijn inmiddels alweer zo'n 12 weken zwanger.Of ik dit topic echt bij ga houden weet ik niet, maar leek me een goed topic om jullie op de hoogte te brengen.

    Volgend jaar juni hopen we er een kleintje bij te krijgen, na weken van erg moe en misselijk lijkt het nu langzaam iets beter te gaan.

    Afgelopen week een superecho gehad, waarbij we ons kindje voor het eerst konden bewonderen. Het was een lekker beweeglijk kind, heerlijk om te zien!
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-02-2010 3:04
    Hoera! Ik had via mail al gejubeld, maar hier nog een keer: hartelijk gefeliciteerd met dit feestelijke nieuws! Echt helemaal super!

    Heerlijk die goede echo en fijn dat de moeheid en misselijkheid af aan het nemen zijn.

    Lekker genieten van deze zwangerschap en van het geluk dat jullie weer toestraalt na de moeilijke periode die jullie achter de rug hebben!

    Hoe hebben de meisjes gereageerd, of weten ze het nog niet?
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-02-2010 3:42
    Ik las het net op je hyves. Ook hier nog eens van harte gefeliciteerd, wat een prachtig nieuws!!!

    Daar is de zon weer tevoorschijn gekomen! Ik wens je een goede zwangerschap toe!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-02-2010 4:16
    De meisjes weten het sinds gisteren. Ze vinden het erg leuk en vooral Esther straalde bij het idee dat ze dan mag helpen met fles geven en in bad doen. Maria vond het even moeilijk dat de baby dan in 'haar' ledikant gaat slapen, terwijl ze toch zelf nu al een aantal weken in stapelbed slaapt.

    Dank voor de felicitaties!
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-02-2010 4:22
    Voor Maria is dat inderdaad best wel omschakelen. Misschien heeft ze toch nog niet helemaal afscheid genomen van haar ledikantje. Haha!

    Als het een meisje wordt, dan kun je gewoon mijn 3e naam gebruiken he?! Ik heb nog 2 meisjesnamen voor je op voorraad staan namelijk! ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-02-2010 4:57
    Welke ook alweer?
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-02-2010 5:25
    Zie pb.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-02-2010 5:48
    Dat is een rare naam, die zou ik niet kiezen.

    Karin, van harte gefeliciteerd! Prachtig nieuws! 
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-02-2010 6:06
    Vvan harte gefeliciteerd, Karin!

    Geniet van je zwangerschap.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-02-2010 7:52
    Van harte gefeliciteerd Karin, hopelijk een tijd van genieten voor jullie..... In alle opzichten!!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-25-2011 8:38
    Inmiddels alweer ruim 19 weken zwanger, wat gaat de tijd toch snel!

    De moeheid en misselijkheid van de eerste maanden is gelukkig voorbij. De controles bij verloskundige en gynaecoloog zijn tot nu toe goed verlopen. Wel is afgesproken dat ik vanaf nu alle controles bij de gynaecoloog krijg, omdat ik medicijnen gebruik waardoor groeiachterstand bij het kindje kan ontstaan en dit is eerder op te sporen met echo's dan bij uitwendige controles zoals bij de verloskundige. Ik vind het helemaal niet erg, want zo kan ik de kleine baby vaker bewonderen op het schermpje.

    Al een aantal weken heb ik af en toe het gevoel dat ik het kindje al voel bewegen, maar erg duidelijk is het nog niet. Wel fijn als je het weer even voelt.

    Het ergste ongemak waar ik momenteel last van heb is jeuk op armen, benen en rug. Heeft iemand van jullie daar ook ervaring mee en een oplossing voor? Momenteel gebruik ik talkpoeder, maar echt ideaal vind ik dat niet om dat 's nachts te gebruiken, het moment waar ik het meeste last heb van jeuk. Af en toe ligt er veel wit poeder naast mijn bed Smile,omdat ik in het donker niet goed zag waar ik het moest gebruiken.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-25-2011 8:43
    Hoi Karin, leuk dat je weer komt buurten! Fijn dat het zo goed gaat. Wat de jeuk betreft zou ik toch even aan de arts vragen, kan 'ie bepaalde bloedwaarden laten prikken en eventueel medicijnen geven die mogen en helpen. En bel tot dan de verloskundige even of mentholpoeder mag? Helpt denk ik beter dan talkpoeder.

    Edited by - Louise on 25-1-2011
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-25-2011 8:43
    Hai Karin,

    Fijn om te lezen dat alles goed gaat. Ik weet natuurlijk niet waar je jeuk door wordt veroorzaakt, maar misschien heb je iets aan mijn tip. Een tijdje geleden had ik last van netelroos door een allergische reactie en heb tegen de jeuk toen koelzalf gebruikt. Gewoon verkrijgbaar bij de apotheek.

    Groetjes,
    Miriam
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-25-2011 9:00
    Ha die Karin,

    Leuk om weer een update te lezen! Fijn dat alles zo goed gaat. Wel vervelend die jeuk. Je hoort het vaker dat zwangere vrouwen er last van hebben. Is net zo'n kwaaltje als misselijkheid, moeheid, maagzuur etc.

    Jeuk verergert door warmte, dus misschien helpt het om minder warm te liggen 's nachts. Dus dun nachthemd of geen nachthemd of bijv. een dunner dekbed. Hoewel je het ook weer niet koud moet krijgen want dan slaap je daardoor weer niet. Maar mogelijk is er wat te experimenteren tot je de ideale combinatie van nachtkleding/dekbed hebt gevonden.

    Alle sterkte in elk geval en ik hoop dat je snel een goede oplossing hebt.

    Edited by - Sje on 25-1-2011
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2011 8:57
    Miriam, is die koelzalf ook met Menthol?
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-26-2011 12:39
    Waarom zou menthol niet mogen?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-26-2011 1:26
    Volgens mij geen menthol. Ik heb er even een tube bij gepakt. Het heet koelzalf van Pipharma. Ingredienten: arachidis, cera alba (?), glyceryl, rosa canina(?).

     Blijsluiter gecheckt en mag zonder problemen worden gebruikt als je zwanger bent. 
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-26-2011 8:56
    Weet ik niet, of dat wel of niet mag? Las idd op internet over die koelzalf. Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel prettig!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-27-2011 1:56
    Het haalt de hitte uit je huid en verlicht daarmee de jeuk. Ik zat er letterlijk van top tot teen onder en heb er heel veel van gebruikt. Het is wel plakkerig, maar het verlichtte echt.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-29-2011 3:10
    Louise, bloedwaarden zijn geprikt en waren OK.

    Ik zou niet weten waarom menthol niet mag. Baby's mogen niet teveel aan menthol hebben, maar dit kind zit nog gewoon lekker in mijn buik.

    Ik zal eens een keer kijken naar die koelzalf.

    Sje, inderdaad slaap ik niet te warm, want daardoor wordt het erger.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-29-2011 9:08
    Moet even lachen om wat jij zegt, wat een baby in de buik wel of niet mag. Zoonlief, toen 5, verbaasde zich over wat ik at, terwijl er een baby in mijn buik groeide. De baby mag toch alleen maar melk?? Had 'ie net ontdekt vanwege een babynichtje. Alsof alles wat ik at, direct bij de baby terechtkwam...

     Menthol is idd geen probleem, heb ik inmiddels gevonden, maar sommige dingen worden toch via je huid opgenomen? Kan me bijv. voorstellen dat je met (hormoon)zalf voor exceem nog voorzichtiger zou moeten zijn dan als je niet zwanger bent?
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-29-2011 9:27
    @Louise, over wat een baby mag hebben gesproken, zo heb ik toen mijn moeder destijds mijn zusje borstvoeding zat te geven, gevraagd "Moet dat helemaal leeg?".

    Ik zag het niet gebeuren dat de hele inhoud van die borsten in dat kleine poppetje moest komen. ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-30-2011 2:34
    Nee hormoonzalf zal ik ook niet proberen zonder overleg met arts of deskundige. Maar menthol leek me niets mis mee.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-31-2011 3:52
    Fijn dat alles goed gaat Karin! Geen tips voor de jeuk, maar wellicht heb je inmiddels al wat gevonden tegen de jeuk?
    Wanneer heb je de 20 weken echo?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-22-2011 6:57
    Inmiddels een paar weken verder en gelukkig geen last meer van de jeuk. Wat ik gedaan heb in de afgelopen weken is veel water drinken. In bad gaan met badolie en na het bad insmeren met bodymilk van Neutral.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-22-2011 7:51
    Fijn dat de jeuk over is! Had je toch niet aan moeten denken dat je dat tot het eind van je zwangerschap gehad zou hebben?!
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-23-2011 8:48
    Fijn Karin dat de jeuk over is!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-23-2011 9:44
    Wat zal dat een opluchting voor je zijn, Karin. Jeuk kan soms vervelender zijn dan pijn, dus blij dat je er af bent. Hoe verloopt de zwangerschap verder?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-23-2011 2:59
    Gaat momenteel heel goed, weinig klachten, veel nesteldrang hahaha. Bloeddruk is nog nooit zo laag geweest, dus dat hopen we vol te houden tot na de bevalling.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-24-2011 6:50
    Zulke berichten wil ik vaker lezen Karin! Super!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-24-2011 8:54
    Fantastisch Karin!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-25-2011 4:45
    Hmm, toch iets te vroeg gejuicht? Nee, valt mee, maar heb wel vandaag maagzuurtabletten gekocht. Laatste dagen steeds brandend maagzuur. Pas dacht ik nog dat ik daar nog helemaal geen last van had, terwijl dat andere keren wel al was, maar nu is dat kwaaltje toch ook echt begonnen. Dus even geen citrusfruit, weinig koffie, chocola en dan maar hopen dat het een beetje meevalt.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-25-2011 6:11
    Aj, da's niet fijn Karin! Alle sterkte met dat maagzuur. Hopen dat die tabletten hun werk goed doen.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-04-2011 7:56
    Karin, even voor een updateje voor mezelf.....

    hoe ver ben je nu??
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-07-2011 2:18
    Inmiddels alweer de 25 weken gepasseerd. Gaat snel allemaal.

    Gaat erg goed momenteel. Baby is lekker beweeglijk. Heerlijk om dat te zien en te voelen!
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-07-2011 2:28
    Super! Lekker van genieten!

    Ik kom woensdag zelf even naar die groeiende buik kijken!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-07-2011 5:06
    Dat schiet al lekker op, Karin. Zien de dametjes het ook al zitten dat ze over een poosje mogen mee-moederen?
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-07-2011 7:22
    Fijn Karin dat het allemaal zo goed gaat, geniet ervan!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-07-2011 8:39
    Oh ja, de dames verheugen zich er wel op. Ze maken soms nu al ruzie wie er aan de buik mag voelen of ze de baby ook voelen bewegen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-07-2011 8:46
    Lekker laten meegenieten! Gouden momenten zijn dat!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-13-2011 9:42
    en Sje is het al een leuk groeiend buikje???
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-13-2011 11:43
    Hele mooie buik!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-13-2011 6:34
    Dat is leuk he Karin om te horen/lezen.....
    gaat het met jou verder allemaal goed?
    zowel lichamelijk als psychisch?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-13-2011 7:08
    Jazeker leuk om te horen.

    Het gaat uitstekend met mij momenteel. Natuurlijk wel wat zwangerschapsklachten, maar ik heb het gevoel dat ik daar nu beter mee om kan gaan dan de andere keren. En psychisch zit ik ook lekker in mijn vel.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-15-2011 12:24
    Fijn, o wat ben ik blij voor jou!

    Ben ik wel heel erg als ik in er kleine lettertjes en heel zachtjes achteraan zeg dat ik ook wel jaloers ben???

    Maar geniet er van, het is je gegund!!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-15-2011 1:43
    Snap ik best dat je jaloers bent, en heel eerlijk gezegd ik wil eigenlijk ook niet met je ruilen. Maar ik gun het jullie ook dat het bij jullie nu eens beter gaat. Ik hoop dat je het in ieder geval zo kunt zien dat er in ieder geval nog hoop is, ook voor jullie.

    Vanochtend nog weer controle gehad bij de gynaecoloog. Ze was erg tevreden. Baby groeit goed, moeder ook. En mijn bloeddruk was weer heel laag. Ik mag nu zelfs even stoppen met de medicijnen die ik daarvoor had, omdat ik daar wel regelmatig duizeligheidsklachten/flauwvallen van had.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-15-2011 5:04
    Wat ben ik blij voor je Karin. De zon is echt gaan schijnen voor jullie!

    @Erica: Ik hoop dat je inderdaad met Karin als voorbeeld kunt zien dat je echt de moed niet op moet geven, al zal dat ongetwijfeld zwaar zijn en soms onmogelijk lijken!


    ---