Gebruiksaanwijzing zwangere vrouwen
Laatste Bericht 10-19-2006 1:17 door Roosje. 40 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Joke
New Member
New Member
Posts:


--
09-26-2006 11:13
Wij hebben inderdaad ook negen jaar moeten wachten.
Drama’s... al die stomme vragen.

En achter de kinderwagen, op de peuterspeelzaal, op de kleuterschool steeds weer. Totdat ze op de basisschool zo rond groep 3, 4 de moed opgaven.
En dan later: ja, maar jij begrijpt dat niet. Jullie hebben er maar een. Als je er twee of drie hebt, is het heel anders.

Ik heb geleerd mijn oren hiervoor dicht te stoppen of mensen te confronteren met wat ze eigenlijk tegen me zeggen. Ligt aan de dwarsigheid van mijn bui.

En verder hebben we een heerlijke zoon waar ik dag-in-dag-uit van geniet, zelfs nu hij al uit huis is.

Joke

Edited by - Joke on 26-9-2006 11:21:01 PM
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-27-2006 12:24

Joke:

Lekker mensen confronteren met hun eigen stommiteit!

Sommige mensen zijn zo dom...



Edited by - Peter P on 27-9-2006 00:25:36
Susannah
New Member
New Member
Posts:


--
09-27-2006 9:56

Nog een paar tips, uit eigen ervaringen:

Vraag nooit aan een heel jonge moeder of het een ongelukje was. Er zijn ook jonge vrouwen die heel graag kinderen willen en het geluk hebben snel zwanger te worden! En vraag het zeker niet aan de kinderen, later. (Ja, echt gebeurd!)

In de categorie domme vragen: vraag niet aan een tweelingmoeder die ergens wandelt met een dubbele wagen of het een tweeling is! (een kennis van me antwoordde dan dat de andere helft van de vierling thuis was).

Constateer niet automatisch: een jongetje en een meisje zeker? als de kindjes niet hetzelfde gekleed zijn (sommige mensen vinden dat nu eenmaal leuker).

Tweelingen komen niet altijd door hormonale behandelingen! Zeg dan ook niet tegen een 20 jarige moeder: ja, dat krijg je met die hormonen.

Nee, je hoeft geen keizersnee en je kan best de zwangerschap grotendeels voldragen. En o ja, die buik hoeft echt niet enorm te worden, dat verschilt per moeder (zij kan helemaal niet zwanger zijn van een tweeling, dat past niet - achter mijn rug gehoord)

Bij welke zwangerschap dan ook: wil je een jongetje of een meisje? Superirritant. En ik heb ook een hekel aan de toevoeging: ach ja, als het maar gezond is. Hoezo? Doe ik het weg als het niet gezond blijkt te zijn? (ik heb de hele zwangerschap van mijn jongste moeite gehad met die standaard opmerking, zonder te snappen waarom. Toen ze twee weken oud was, bleek ze een heel ernstige hartafwijking te hebben).

Wat ik weer wel positief vond: mensen die je een zitplaats aanbieden als je hoogzwanger bent, dat er zonder dat er ophef over gemaakt wordt niet gerookt wordt waar je bij bent of in ieder geval niet direct naast je. Het is ook fijn als mensen je geen eten opdringen onder het mom van: eten voor twee (of drie) of je gewoon geen alchohol of andere "gevaarlijke" dingen aanbieden.

Leuk onderwerp, roept heel wat herinneringen op.

Er schiet me er nog een te binnen, die is wat recenter: het is tamelijk irritant als je aan een 35 jarige moeder van drie pubers gaat vertellen dat ze nog best aan een "tweede leg" kan beginnen. (ja, mijn klokje tikt ook steeds harder, maar ik heb mijn handen vol aan dit stel, met drie kinderen is ons gezin echt wel compleet).

Greetz,

Susannah 

 

 

Sje
Posts:75548


--
09-27-2006 3:26
Om even in te haken op de vraag "wil je een jongetje of meisje" die inderdaad ook vrij irritant is.

Weet je wat nog veel erger is? (Ook uit eigen ervaring!) Verwacht niet van een moeder die al een dochtertje heeft dat ze bij de 2e zwangerschap een jongetje wil!

Het maakte mij bij de tweede zwangerschap echt niet uit, mocht van mij net zo makkelijk weer een meid worden (kregen al die kleine meisjeskleertjes ook weer een leuke tweede kans! ;-)).

Maar mensen bleven dan maar aandringen "Och, tuurlijk heb je nu liever een jongen!". Nee, het maakt mij echt niet uit! "Nou, dat maak je mij niet wijs, leuk toch een meisje en een jongen, van allebei een?!".

ZUCHT.............................................

Op een gegeven moment liep ik mezelf voortdurend te verdedigen dat het me gewoon echt niet uitmaakte maar mensen geloofden me echt niet. Ik mocht het geluk hebben nog eens moeder te mogen worden en dan is die baby gewoon een fantastisch cadeau! Wat maakt mij dat dan uit of dat cadeau een piemeltje heeft of niet?

Dus samengevat: probeer de zwangere vrouw niet een bepaald geslacht op te dringen als ze al een exemplaar van het andere geslacht heeft!

Edited by - Sje on 27-9-2006 3:27:59 PM
Susannah
New Member
New Member
Posts:


--
09-27-2006 3:55

Inderdaad, Sje! Ik heb dat bij de derde dochter ook gehad.

En na de geboorte: nou ga je zeker door tot je een jongetje hebt? Nou nee, dat lijkt me geen goede overweging voor nog een kind.

Greetz,

Susannah 

chrisje
New Member
New Member
Posts:


--
09-27-2006 4:08
Ik ken iemand die 3 1/2 week over tijd was (echt niet verkeerd geteld).
Die was het ook helemaal zat als ze in een winkel was en hoorde "Nee, da meen je niet! Loop jij nou nog rond? enz. enz.  Als je dan bedenkt dat je vanaf 37 weken kunt bevallen, is het wel heel lang om zulke praat aan te moeten horen.
Als de baby geboren is, kom je het heus wel te weten.

Leuke suggestie voor "handtastelijke" mannen: vraag vriendelijk doch dringend of hij geen  "zwembandje" voor je heeft, om op te zitten na de bevalling (ondertussen natuurlijk op zijn zwembandje kloppend).
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-27-2006 4:47


citaat:
chrisje wrote:
Leuke suggestie voor "handtastelijke" mannen: vraag vriendelijk doch dringend of hij geen "zwembandje" voor je heeft, om op te zitten na de bevalling (ondertussen natuurlijk op zijn zwembandje kloppend).
Lekker!

chrisje
New Member
New Member
Posts:


--
09-28-2006 10:37
Peter, Peter!
Als ik het niet dacht.....
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
09-28-2006 11:12
mag dat wel 3,5 week over tijd?? d8 dat dat altijd max. 2 weken was?

gr
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
09-28-2006 11:35
Leuk ik heb ook jong drie dochters gekregen. Heel herkenbaar dat iedereen denkt dat je graag een jongetje wilt. Ik was juist zeer blij dat het 3 meisjes zijn maar dat gelooft niemand. De verloskundige zei: zo dat ging makkelijk, jij kunt best over 10 jaar nog 3 jongens erachteraan doen.

"Jij eerst" heb ik toen gezegd....
Emotutje
New Member
New Member
Posts:


--
09-28-2006 12:15
3 weken overtijd heb ik wel vaker gehoord Sonnie, maar dan is de controle wel heel intens en vaak word en dan wel ingeleid.
inkie18
New Member
New Member
Posts:


--
09-28-2006 8:53
Een moeder die ik ken van school is net bevallen van een meisje en die zegt doodleuk waar haar drie zonen bijstaan: nu kan ik eindelijk ophouden, ik heb eindelijk een dochter.???????

Zo kan het dus ook. Ik kon het mens wel wat. Wat moeten haar zonen wel niet denken?
Sje
Posts:75548


--
09-28-2006 9:14
Slordig inderdaad van die moeder!

Inderdaad Sonnie, ze kunnen je tegenwoordig tot 43 weken door laten lopen als alles gewoon goed gaat met de zwangerschap. Maar ideaal is het niet volgens mij!
chichi
New Member
New Member
Posts:


--
10-16-2006 1:54
Waar ik gek van word, is al men vraagt of ik zeker weet dat het geen tweeling is omdat mijn buik blijkbaar dikker is dan bij een andere zwangere vrouw van 20 weken.

Gek word ik van mijn collega’s als ze iedere dag vragen hoe ik mij voel. Ok, ik werk nu halve dagen omdat ik last heb van de bekende kwaaltjes. Maar toch.........

gr, chichi
Emotutje
New Member
New Member
Posts:


--
10-16-2006 2:00
Chichi, mijn nichtje krijg dezelfde vraag, maar dan omdat ze nu met 18 weken veel een veel dikkere buik heeft dan bij haar vorige twee zwangerschappen.
Annet028
New Member
New Member
Posts:


--
10-18-2006 1:34
Ik ken de verhalen ben zelf nu 24 maar was 23 toen ik zwanger was en kreeg ook van iedereen om me heen de opmerking was zeker een ongelukje. Heel vervelend alsof je tegenwordig niet meer jong moeder kan worden.

Gr. Annet
leniehaha
New Member
New Member
Posts:


--
10-18-2006 2:10


citaat:
Joke wrote:

Vraag niet een aan een jaar of wat getrouwde vrouw met wat overgewicht of ze zwanger is ...

Zelfs als je niet te kampen hebt met overgewicht en je bent al een jaar of wat getrouwd is het kwetsend als er gezegd wordt: "En, al kleintjes in de maak? Het wordt toch onderhand weleens tijd, of stel je het bewust uit?" Alsof zwanger worden iets vanzelfsprekends is wat je zelf in de hand hebt. Dus niet. Wij zijn zelf 3½ jaar bezig, tot nog toe zonder resultaat en geloof me, dat doet zeer.


Edited by - leniehaha on 18-10-2006 14:11:59
Sje
Posts:75548


--
10-18-2006 3:17
Ik snap dat ook niet dat mensen op die manier vragen stellen aan kinderloze echtparen. Het kan zo kwetsend zijn, dat zie je wel aan jouw verhaal Lenie.

Ik hoop dat jullie in de toekomst een kindje mogen verwelkomen.

Zie in dit topic het gedicht dat ik geplaatst heb (in rood lettertype):
http://www.huishoudplaza.nl/forum_t...hichpage=1

Je zult het gevoel dat daar omschreven wordt ongetwijfeld herkennen.

Edited by - Sje on 18-10-2006 3:19:38 PM
leniehaha
New Member
New Member
Posts:


--
10-18-2006 3:39


citaat:
Sje wrote:

In gedachten ben ik al jaren zwanger, van jou mijn kind dat ik zo goed ken. Maar de laatste tijd word ik steeds banger, dat jij niet weet dat ik je moeder ben.

Iedere dag word jij bij een ander geboren, elke keer draag jij een andere naam. Ik hoop zo dat je eens bij mij zult horen, zodat we samen verder gaan.



Inderdaad Sje... precies zoals ik het voel , thnx!!!
Sje
Posts:75548


--
10-18-2006 4:56
Hopelijk krijgt dat kindje dat steeds ergens anders geboren wordt, ooit de naam die jij in gedachten hebt!

U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>