Sinterklaas
Laatste Bericht 11-17-2009 8:55 door karin185. 41 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
11-20-2006 1:49


citaat:
Susannah wrote:
Niet de mevrouw van de winkel maar wel Sinterklaas tot boeman maken, Sje? Laughing

gedicht.




Nee hoor, in de ogen van onze kindjes zijn wij nog altijd zelf de boeman als we telefonisch overleg met Sinterklaas plegen! Hihi!

Als Sinterklaas zelf belt, komt-ie namelijk altijd gewoon met goed nieuws. Dat-ie toch nog cadeautjes komt brengen enzo.
Sje
Posts:75548


--
11-20-2006 1:51
Leuk Louise, dat stukje van Zusje uit de Margriet. Ondanks dat ik de plaatjes er niet bij heb kan ik me de tekeningen wel ongeveer voorstellen (ik ken de strip Zusje namelijk wel).

Mooi die term "Sinterklaas-offensief". Hihi!

Peter ik zal eens op de zusje-link gaan snuffelen.
marij
New Member
New Member
Posts:


--
11-22-2006 6:58
hier ook alles goed met onze kleuter  , wij maken van de sint zeker geen boeman ,maar toch is er een spannig bij haar want ze heeft al twee dagen last bij het na bed gaan ,buikpijn ,huilen, enz  , als hij op twee dec hier komt en ze moet bij de sint komen ,dan schrijf ik alleen maar positieve dingen voor hem op over haar , en niet van, wat heeft de sint gehoord/.gezien wil jij soms niet luisteren enz enz .  nou ben benieuwd ,ze zal zo wel wakker worden en naar haar schoen rennen,
Sje
Posts:75548


--
11-26-2006 3:08
Oh wat een leuke tijd is dit toch!

Begin van de middag kwam Sinterklaas met zijn gevolg hier door de wijk, dus wij daar natuurlijk naar toe met de meisjes.

En waar ik verwacht had dat de oudste het allemaal best zou vinden en de jongste mogelijk wat bang zou zijn, was het precies andersom. Hoe kun je je toch vergissen in je eigen kinderen!

Maar goed, er werden natuurlijk volop pepernoten en mandarijntjes uitgedeeld dus daar maakten de Pieten toch wel vriendjes mee bij onze meiden.

Uiteindelijk kwam Sinterklaas en die wilden ze natuurlijk allebei wel een handje geven.

Mijn moeder had de grote kleine dame op de arm en toen ze bij Sinterklaas stonden zei mijn moeder "Sinterklaas, ze wil zo graag een keukentje". Maar ja, die lieve goede man kan natuurlijk niet zomaar iets toezeggen dus die begon al een slag om de arm te houden in de richting van "Tja, ik heb wel een hele hoop keukentjes meegenomen uit Spanje, maar......".

Verder kwam-ie niet, want ondertussen stond ik achter de grote kleine dame enthousiast "ja" te knikken om de Sint een seintje te geven dat-ie best een keukentje mocht beloven.

Dus hij zei "Weet je wat? Reken er maar op!!!". Oh wat hebben wij een blij kind, want Sinterklaas heeft haar een keukentje beloofd.

We hebben haar wel uitgelegd dat hij dat dan bij ons thuis komt brengen en niet als er cadeautjes bij opa en oma zijn. Anders hebben we vanmiddag bij mijn ouders weer een teleurgesteld kind namelijk. Gelukkig krijgt ze daar ook andere cadeautjes die heel erg in de smaak zullen vallen dus dat compenseert weer!
roco
New Member
New Member
Posts:


--
12-01-2006 10:59

Hoi,

Hier hebben we ook afgelopen zaterdag de Sint mogen begroeten. Het was in het dorpshuis. Hij was totaal niet bang voor de Zwarte Pieten en Sinterklaas maar echt aandacht had hij er ook niet voor. In die zaal zit namelijk ook de peuterspeelzaal en er lag nog wat speelgoed en daar heeft hij heel lief mee zitten spelen.

 

Groetjes Corine 

 

Sje
Posts:75548


--
10-11-2008 6:32
Het is nog maar net oktober en er is nu al bijna niet meer onderuit te komen. Speelgoedboekjes in de brievenbus, Sintsnoep in de winkels. Bij ons zijn de opa's, oma's en peetouders al druk met de verlanglijstjes van de dametjes bezig.

Ik hoef de winkels zelf niet in! Hoera! Ik verzamel door het jaar heen allerlei leuke aanbiedingen dus ik ga gewoon winkelen op zolder. Ik koop wel elk jaar 1 ding waar ze uit TV-reclames of in de boekjes heel erg enthousiast over zijn. Dit keer is dat Hinkel-Twister. Zo blijven ze in de winter als het geen buitenspeelweer is toch stevig in beweging. ;-)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-12-2008 10:22
Wij hebben de sint-kadootjes ook al in huis. Gisteren hadden ze bij intertoys een aanbieding. 3 Dozen Lego voor de prijs van 2. Dus 1 doos voor de verjaardag van de oudste gekocht en voor elk 1 doos voor sinterklaas. Verder doen we er niet veel bij. Ze krijgen al zoveel met al die verschillende sinterklaasfeesten en ze zijn ook nog te jong om het te beseffen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-12-2008 10:23
Leuk trouwens dat hinkelspel. Daar maakt de sint de dames vast erg blij mee!
Sje
Posts:75548


--
10-12-2008 11:28
Groot gelijk hoor dat je het niet te groots aanpakt op deze leeftijd! Ze beseffen het inderdaad toch nog niet zo. Hier worden ze bij opa's, oma's en peetouders ook aardig verwend, dus ik hou het ook bij dat hinkelspel en wat klein spul wat ik zelf nog heb liggen.

Overigens krijgen ze op de andere Sinterklaasadressen ook wel heel wat nuttige dingen. De jongste krijgt in de kerstvakantie een bureau op haar kamer dus die verheugt zich al op bureau-accessoires die ze misschien van Sinterklaas gaat krijgen. Ben ik wel heel erg blij mee want je hebt zat kinderen die echt alleen maar speelgoed willen.

Gelukkig zijn onze meiden op zulke momenten ook heel blij met een leuk nieuw nachthemd, haarspeldjes, dekbedovertrek enz. Hopen dat ze die eigenschap vast kunnen houden.

Ze zijn op het moment als ze aan het knutselen zijn nogal een fan van plakband. Gaat makkelijk een rolletje per dag op als ik niet op de stop-knop druk! Heb ik ook gezegd dat ze dat maar aan Sinterklaas moeten vragen. Leuk toch dat ze straks helemaal een gat in de lucht springen als ze 10 rollen plakband krijgen?! Haha!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-12-2008 2:05
Als je zelf enthousiast reageert, vinden kinderen bijna alles wel leuk. Het is maar net hoe je het brengt. En hier met sinterklaas ook voor elk een pyamaatje in de zak hoor. Speelgoed hebben ze al zo veel!
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
10-16-2008 7:41
Mijn kids kregen met de sint ook altijd "nuttige" kado's. Pyama, sloffen o.i.d. Maar ook een pot lijm, plakband en meer van dat soort spul. Ik vond het altijd het leukst om heel veel kleine kadootje te hebben. Lekker veel pakjes. Ik nam meestal een vast bedrag per kind.

Nu vieren we het ook met de grote kinderen. Gewoon een gezellige avond met het hele gezin + aanhang. En dan gaat het om echt kleine pakjes (max €5,- pp) en een leuk gedichtje erbij. Gezelligheid is meer de bedoeling als kado's.

grtz

Marion
Sje
Posts:75548


--
10-16-2008 8:32
Leuk om de Sint-traditie ook in ere te houden als de kinderen volwassen zijn! Ik hoop dat we dat hier ook kunnen gaan doen als de meiden groter zijn, vriendjes hebben etc.
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
10-17-2008 10:03
Ik vind de Sinterklaastijd zelf altijd zo gezellig. Vond het ook altijd jammer als ze er niet meer in geloofden. Mijn kinderen waren ook erg gelovig op dat gebied. Leuk hoor, alleen geloofde mijn dochter op een gegeven moment zelfs in de Paashaas. Er was namelijk op school een keer een moeder verkleed als Paashaas langs gekomen om eitjes te brengen. Dat heb ik maar gelijk even ontmanteld, dat ging me echt te ver.

grtz

Marion
Sje
Posts:75548


--
10-17-2008 11:54
Ja, dat kan ik me voorstellen dat je het geloof in de paashaas bij de wortel (haha, leuk woord in deze context) afgehakt hebt.
Sje
Posts:75548


--
10-16-2009 7:58
Bericht van Pretoroxo:

Het duurt nog wel eventjes, maar ik ben toch wel benieuwd.. wat krijgen jullie kindjes dit jaar voor Sinterklaas? En hoe vieren jullie het?

Onze kids (2,5 en dan net 1) krijgen samen een keukentje. Opa en oma vullen dit aan met groente, pannetjes etc. Daarnaast krijgen ze nog wat kleinigheidjes, zoals een sjaal, een puzzel, verf.. Kortom, dingen die we anders ook wel gekocht hadden.

Omdat het in het weekend valt, komen mijn zus, zwager en vader er ook bij zitten. De volwassenen steken ook elk kleinigheidjes (5,-) voor elkaar in de zak. Mijn zus is in januari uitgerekend, dus volgend jaar zit er weer een kleintje bij!

Edited by - Sje on 16-10-2009
Sje
Posts:75548


--
10-16-2009 7:58
Reacties tot nu toe:

Miriam:
Jongste (dan bijna 2) krijgt een pop. De eerste "echte". Verder beide een pyamaatje en voor de rest weten we het nog niet zo goed. Ik vind het ontzettend moeilijk om iets te kiezen. Ze hebben al zoveel en er is zoveel "rommel" te koop.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-17-2009 9:41
Voor meer sinterklaas: zie ons sinterklaas-forum . In het sinterklaas forum kun je terecht voor gezellige sinterklaaspraat, sinterklaasrecepten en bovendien kun je er ideeën op doen voor gedichten, surprises en kado's. En kom je er niet uit? Dan willen onze Pieten je er graag helpen met het schrijven van een gedicht of het bedenken van een surprise. Open in dat geval een nieuw topic in het sint-forum.

En dat is nog niet alles, want voor de ouders van peuters staat er weer een leuk peuter thema klaar: Sinterklaas
Als je onze thema's al langer volgt dan weet je waarschijnlijk al dat de onderdelen zijn in te voegen in jullie eigen dagindeling.

Veel plezier op OverKinderen in deze Sinterklaastijd!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-17-2009 1:21
Wij merkten afgelopen dagen dat Esther sinterklaas toch wel erg spannend vond. Ze vind het al heel erg spannend om haar schoen te zetten en voor sinterklaas te zingen. Daarnaast merken we wat terugval in zindelijkheid, of het te maken heeft met sinterklaas of andere dingen weten we niet, maar we hebben toch maar besloten vanochtend om haar te vertellen dat sinterklaas niet bestaat, zodat dat in ieder geval geen reden hoeft te zijn voor de terugval in zindelijkheid.

Dus uitgelegd dat sinterklaas gewoon een man is met sinterklaaskleren en dat zwarte pieten ook meneren en mevrouwen zijn met zwarte-pieten-kleren en met zwarte verf op hun gezicht. Maar toen ik even later vroeg wie de mandarijn en pepernoten in haar schoen gelegd had, zei ze toch weer: sinterklaas! En dat terwijl we haar daarvoor ook al verteld hadden dat papa en mama dat doen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-17-2009 1:45
Och, wat jammer zeg. Het is natuurlijk ook best spannend voor de kindjes die het helemaal meekrijgen. Een terugval in zindelijkheid kun je inderdaad niet hebben. Dan is uitleggen waarschijnlijk de beste oplossing. En dikke kans dat ze volgend jaar gewoon weer "gelooft".

Onze oudste is er juist helemaal niet mee bezig. Toen hij sinterklaas laatst op tv zag, riep hij juist "kijk, kabouter plop". Je begrijpt dat hij dus ook geen idee heeft wie kabouter plop is, want dat ziet hij nooit. Iedereen met een rode muts is kabouter plop.  Ik heb nog een poging gedaan om hem uit te leggen dat hij die avond zijn schoen mocht zetten en dat de pieten er dan iets in zouden doen, maar het interesseerde hem niet. Hij heeft dus ook geen schoen gezet en er met geen woord meer over gerept. 
Sje
Posts:75548


--
11-17-2009 3:52
Jammer inderdaad zeg dat jullie het al hebben moeten vertellen. Heb je er wel bij verteld dat het een grote-mensen-geheim is, anders is de juf van de kleuterklas straks niet blij. ;-)))
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>