Sinterklaas
Laatste Bericht 11-17-2009 8:55 door karin185. 41 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 3123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
11-08-2006 11:46
    Ik zet dit topic even in dit forum omdat deze leeftijdscategorie alleen maar bestaat uit de zogenaamde "gelovige" kindjes.

    Zijn jullie ook al bezig met de voorbereidingen? Hier leeft het al bij de dametjes hoor. Ze worden er natuurlijk overal mee geconfronteerd. In winkels, reclamefolders, voorproefjes op TV.

    Dus binnenkort de Sinterklaas-CD maar weer voor de dag halen denk ik. Ik heb ook al een paar schoencadeautjes voor ieder en ik heb Sinterklaasknutselboeken.

    Leuke tijd weer! Laat die blaadjes maar van de bomen vallen, laat het ’s ochtends maar lang donker blijven, laat het maar flink koud worden, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!

    De kleine kleine dame (21 maanden) heeft het overigens steeds over Kikkekaasje en Tatte Pietje. Heel verleidelijk om ze zelf ook zo te noemen want het klinkt zo schattig! Hihi!

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:15:50 PM

    Edited by - Sje on 11-10-2008
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2006 8:23
    Ik vind het wel idioot vroeg dat er met alles begonnen wordt. Pepernoten liggen al jaren al in september in de winkels, maar nu is Sinterklaas al begin november op TV! Ik vind het altijd lang genoeg vanaf de intocht tot 5 dec....
    Ondertussen hangt in de Dorpsstraat bij ons de kerstversiering al :(

    Hoe reageren jullie (kleinere) kinderen daar op? Word je er niet helemaal gek van? Die van ons zijn nu (18), 13 en 10 en zijn er nogal nuchter over, al komen de cadeautjes wel zeer geregeld ter sprake. Er zijn ook al lootjes getrokken met de familie.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2006 3:58
    Die hele kleintjes hebben helemaal niet door hoever voor 5 december al het sinterklaasgedoe in de winkels enzo begint. Die meiden van mij vinden het allemaal prachtig en die kunnen er geen genoeg van krijgen.

    En tuurlijk vind ik het ook niet helemaal normaal dat in mijn zomervakantie in de eerste 2 weken van september de pepernoten al in de winkel liggen. Ik vind het ook vroeg zat als dat begin november begint, maar ja die commercie stop je toch niet. Ze zijn er al jarenlang over bezig om die aanloop naar die feestdagen wat korter te maken, maar de middenstand is Oost-indisch doof denk ik.

    Ojeetje, we zijn al meteen bezig om er een klaagtopic van te maken terwijl het zo gezellig bedoeld was.

    Dus even terug naar de voorpret! Hihi!
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2006 4:15
    ik vind het leuk die spannende gezichtjes te zien. en die lachen op het gezicht als ze sint en piet zien :) maar idd wel vroeg pepernoten. maar ja de kerst isook vroeg. tegelijk in de winkel met de sint.

    gr
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2006 6:43
    Ik ben vanmiddag de zolder op gedoken om in mijn eigen winkeltje te duiken van aanbiedingen die ik door het jaar heen verzameld heb.

    Heb voor ieder een leuk pakketje cadeautjes samengesteld.

    Nu ben ik bezig met pasfotootjes uit te snijden. Nu ze nog zo klein zijn schrijf ik de namen niet op de cadeautjes. Ik plak er hun fotootjes op. Dan kunnen ze zelf zien voor wie het cadeautje is. Veel leuker voor ze!

    Dus ik heb de pasfotootjes ingescand, tig keer op een vel gezet en uitgeprint.

    Ook handige tip voor andere ouders die kindjes hebben die nog niet kunnen lezen?
    marij
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2006 9:42
    sinterklaastijsd ik vindt het een heerlijke tijd , toen de jongens  er  niet meer in geloofden, hebben we het verzet naar de kerst ,ook gezellig ,maar sint   heeerlijk, ben blij dat we dit  door jill weer mogen meemaken, hij komt net als vorig jaar hier op bezoek, en de neven en nichjes zijn er dan ook in totaal zijn er 8 kids en 14 volwassenen ,en we maken er een gezelllige  middag en avond van, met alles wat er op en aan hoort,  ik geniet net zo hard als de kids  als ik hun snoetjes zie, vorig jaar hebben we  nadat sint weg was  hiet zitten gourmetten,en de kids wilde ook pannekoeken. alleen verliep het eten heel onrustig de kids waren door het dolle, dus dit jaar doen we het zo iedereen bereid thuis iets te ten en meent dat mee , ben benieuwd, vol verwachting klopt mijn hart, en inder daad wat kadootjes betrefd loop ook al vanaf september de aanbiedingen af, en heb overal in huis al dingen liggen, ik hoop dat ik op de dag zelf niets vergeet , in het verleden wel gebeurt dat ik maanden later ergens in een kast nog kleine kadootjes tegen kwam,

    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-16-2006 9:57

    Hoi,

     

    Ik vind het ook erg leuk om er mee bezig te zijn. Ik heb al samen een keer pepernoten gebakken hier echt super.

     

    Helaas denk schoonma er anders over en die wil dus geen sinterklaas vieren en daar is al het nodige over gezegd. Bij mij in de familie gaat het op het moment ook niet zo geweldig want juist met Sinterklaas zie ik mijn zus en zwager weer voor de eerste keer na een flinke aanvaring dus de glans is er voor mij wel af maar voor mijn kleine wil ik het toch wel heel leuk maken. Hij begint het toch een beetje te begruipen nu.

     

    Groetjes Corine 

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2006 9:10
    roco,

    is het niet een idee om een keer op te bellen, een brief te schrijven, of een keer langs te gaan om over jullie aanvaring te praten?
    het is jammer dat er op sinterklaas nog van die spanningen in de lucht hangen waardoor niemand er heel erg van kan genieten.

    succes

    gr
    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 10:25

    Hoi Sonnie,

     

    Voordat we erg van het onderwerp van de eigenlijke discussie afwijken toch een klein antwoord. Ik ga er geen energie meer in steken als het van haar komt goed maar ik ben er echt helemaal klaar mee. Leuk is anders maar ik ga niet weer van mij uit proberen het contact beter te krijgen. We liggen elkaar al ons hele leven niet en met zo’n vervelende vriend die ze heeft is het helemaal een ramp geworden dus op verjaardagen zal ik glimlachen naar haar maar verder zoekt ze het maar uit. Maar wel lief dat je zo mee denkt.

     

    Gisteren trouwens nog post gekregen van de club van sinterklaas. Een mooie sticker om te laten zien dat hij lid is. Verder eigenlijk niet zoveel. Wel nog een andere meevaller. Hij had de eerste prijs in de lampionenoptocht hier een bon van 5 euro bij intertoys. Dus toch een beetje Sinterklaasgevoel.

     

    Groetjes Corine

    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 12:54

    Hoe is het met alle peuters/kleuters?? Het lijkt mij lastig dit weekend door te moeten met de open afloop van de Sintintocht... boek kwijt... hoe moet dat nou??? Bij ons op school gebruiken ze een eigen verhaal, dus de meelevende kinderen hebben alzo 2 verhalen door elkaar en dan moet je opletten dat je geen andere tv zenders kijkt maar dat horen ze misschien weer van vriendjes!

     Wij hebben gisteren trouwens heerlijk als altijd met friet voor de TV gezeten (zo’n beetje enige keer per jaar dat het bord op schoot mag), pas om 19.15 want de rest van de dag was in- en uit-vliegen van gezinsleden. Hoe lang kunnen we dit nog doen, vroeg ik me af: ze zijn nu 18 (die hecht erg aan die traditie), 13 (die zat er zo "groot" bij en zette mij tot deze gedachten) en 10 (die geniet gewoon nog van zo’n verhaal).

    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2006 2:02
    Hier gaat het nog goed met de peutertjes, alhoewel de oudste gisteravond nog wel een paar keer wakker is geweest en behoefte had aan een knuffel.

    Ze gaat helemaal op in het verhaal dat het boek gisteren kwijtgeraakt is.

    De jongste beseft het nog niett zo heel erg, die is 22 maanden en die ziet het gewoon als een grote verkleedpartij.

    Gisteravond mochten ze hun schoentje zetten. Winterwortel voor het paardje erbij. En dan is de jongste toch wel weer zo pienter om die wortel in haar laarsje te doen in plaats van ernaast te leggen.

    Dus vanochtend was het feest natuurlijk want er was een cadeautje en pepernootjes.

    Vooralsnog dus nog niet echt bange kindjes. Hoewel we daarstraks tijdens een peuterpuberteit wel hebben laten doorschemeren dat we het telefoonnummer van Sinterklaas weten. Dat helpt vooralsnog................... Hihi!

    We maken ze nergens bang mee in de zin van "in de zak mee naar spanje". Dat vind ik achterhaald en onnodig om daar kindjes bang mee te maken. Daarnaast is het een dreigement wat je toch niet uit kunt voeren dus pedagogisch kom je op een gegeven moment niet meer geloofwaardig over en dan heb je helemaal de poppen aan het dansen.

    Maar we maken wel op een handige manier gebruik van het bestaan van het verschijnsel Sinterklaas. Zoals dat telefoonnummer wat we zogenaamd hebben om hem te bellen dat hij niet langs hoeft te komen met cadeautjes omdat hier toch geen lieve kindjes zijn.
    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 3:51
    Ohhhhhh, wat ben jij gemeen... Wink
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2006 8:22
    Gedoseerd pedagogisch verantwoord gemeen heet dat!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 8:48

    Sinterklaas afschilderen als de man die zich door pappa en mamma laat wegsturen als de kinderen niet lief zijn, is dat pedagogisch verantwoord? ;-)

     Geintje hoor, wij deden het ook...

    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2006 8:52
    Nou ja het scheelt papa en mama een hoop geld als ze al die cadeautjes niet hoeven te kopen! Hihi!

    Net even een column geschreven over dit onderwerp. Moet alleen nog titel verzinnen. Volgende week op de site!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2006 9:57
    Heb je "Zusje" gelezen, in de Margriet?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2006 10:08
    Nee, heb de Margriet niet. Stond daar iets herkenbaars uit dit topic?
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2006 7:55

    Ik geloof niet dat ik een kopie van de pagina hier kwijt kan, daarom maar zo:

    Het is een monoloog van  Zusje, in gesprek met de baby, ze hangt over de rand van de kinderwagen (elke regel is een plaatje):

    .... vind je het niet een beetje te vroeg?

    Het viel toch wel mee, dit jaar?

    We hadden de klei in de magimix - okee, dat vonden ze niet fijn.

    Jij hebt op mama’s Prada-tas geplast - nou ja...

    Ze moesten 175 km terugrijden, omdat we toch niet bij tante Eugenie wilden logeren - maar goed, dat is wel schattig - toch?

    Maar dat was het toch wel, dit jaar? - - - Wat zeg je?

    Ai. Dat was ik vergeten - dat surfen over het parket op bijna al hun CD’s en DVD’s (Zusje kijkt geschrokken op)

    (wendt zich weer tot de baby) Je hebt gelijk - we moeten ons Sinterklaas-offensief nu al inzetten

    (Zusje draait zich om, heiligen-aureooltje boven haar hoofd) Mam! Zal ik de afwasmachine uitruimen? 

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2006 8:43

    Zusje in Trouw kan je hier terugvinden:

    [url]http://www.trouw.nl/degids/article8...;/url]

     



    Edited by - Peter P on 20-11-2006 08:44:53
    Susannah
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2006 10:04

    Niet de mevrouw van de winkel maar wel Sinterklaas tot boeman maken, Sje? Laughing

    Het scheelt dat de Sint niet echt bestaat natuurlijk...

    Mijn kids hebben nooit "echt" in Sinterklaas geloofd. Wij hebben ze altijd (gedoseerd) verteld dat het maar een spelletje is. Gedoseerd, dus niet voortdurend. Als ik een sprookje voorlas ging ik tenslotte ook niet steeds vertellen dat het nep was!

    Onder invloed van school en andere kinderen hadden ze wel degelijk hun twijfels, maar op de een of andere manier gaf mijn aanpak hun de zekerheid dat ze niet bang hoefden te zijn.

    Dat ze goede herinneringen hebben aan het hele Sinterklaasgebeuren, merkte ik dit weekend. Ze hadden een kamp en waren er niet tijdens de intocht. Dus waren mijn grote meiden van 15, 15 en bijna 14 teleurgesteld dat de leiding daar geen rekening mee gehouden had! (aangezien mijn jongste ook de jongste van de groep is, vrij logisch!) . We hebben hier ook nog nooit een jaar van "Sint in Sesamstraat" overgeslagen en het hele Club van Sinterklaas gedoe (niet echt mijn favoriet) wordt ook gevolgd.

    Kinderachtig? Nee, gewoon een heel gezellig sfeertje!

    Wat cadeaus betreft: we hebben voor thuis, op verzoek van de dochters lootjes getrokken en verder krijgen ze altijd kleine cadeautjes. Liefst zoveel mogelijk en allemaal met een gedicht. Dat houdt dus in dat ik een setje potloden van een euro of een kettinkje van 79 cent (Wibra) net zo goed als een cadeautje beschouw. Met Kerst krijgen ze een boek of een CD, dat deden mijn opa en oma al vroeger en is dus ook een familietraditie.

    Met mijn familie vieren we ook Sinterklaas, de kinderen krijgen cadeautjes van opa en oma, meestal koop ik ook iets voor de kleintjes van mijn zus en zij iets voor de "grote meisjes". Verder kopen alle volwassenen iets kleins (5 euro) voor elkaar. Gedichten zijn min of meer wel verplicht. Zo ben je heerlijk de hele avond bezig.

    Mijn schoonfamilie is minder van de familiegezelligheid. Ieder gezin viert het voor zich en ook nog een keer samen is geen optie. Dat heb ik nu maar geaccepteerd, want dat verandert toch niet meer.

    Mijn schoonouders heb ik wel uitgenodigd om bij ons eigen Sinterklaasfeest te zijn, maar surprises maken zagen ze niet zitten. Het zal er wel weer op neer komen dat ik er twee extra maak, want dat vind ik altijd sneu, als wij wel een surprise hebben en zij alleen maar een gewoon pakje met gedicht.

    En ach.... dat vind ik dus geen probleem. Ik ben dol op Sinterklaas!

    (En kerst... moet dit jaar toch echt eens op tijd beginnen met kerstpudding en mede maken..... ik wacht meestal tot na de sint maar dan ben ik al te laat.....)

    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>