Peuterpuberteit
Laatste Bericht 07-11-2008 9:16 door Sje. 21 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
moeke74
New Member
New Member
Posts:


--
07-13-2006 7:40
    hellup mijn bijna 4 jarige peuter-kleuter haalt me af en toe het bloed onder de nagels vandaan, grote mond, doe ik nie, doe het zelf, gewoonweg niet luisteren en ook nog zijn broertje van 16 maanden flink pesten,
    ja ik weet het is de leeftijd, doen ze allemaal een tijd mar ik weet het niet meer niets lijk ik meer goed te doen alle adviezen van dr phil en de nanny doen hem niets en ik kan er dus niets mee, straffen vind hij niet erg (zegt hij) is er iemand die tips heeft

    bedankt
    anders wordt het toch maar een muurtje behangen!!!!?????

    Edited by - Sje on 13/07/2006 21:38:51

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:36:41 PM
    mams
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-14-2006 4:30
    Hoi Moeke, Vreselijk vind je niet, als je er tegenin gaat wordt het bij mij alleen maar erger, ik ben er sinds kort achter....negeren!! ik heb een zoontje van 4.5 die doet het gelukkig niet meer, heb ook een zoontje van 3.5 en die zit middenin.!! Ik negeer hem gewoon hij wordt dan wel erg boos maar als er 10 minuten om zijn heeft hij in de gaten dat het toch niet help. en dan... een uurtje later op naar de volgende driftbui. Het is een periode, over een half jaar denk je; heb ik mij daar zo druk om gemaakt? Het proberen waard toch? succes
    moeke74
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-14-2006 7:44
    zeker het proberen waard. Maar was/is het bij jou kids ook dat wanneer hij/zij z'n zin niet krijgt er meteen moord en brand geschreeuwd wordt, met stampen op de grond toe, ik vind voor iemand die over twee weken 4 wordt, dit toch geen normaal gedrag, meer iemand die jonger is of leg ik de lat veel te hoog? groetjes
    mams
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-14-2006 8:22
    mijn oudste zoon, nu 4.5 heeft dat ook tot ruim 4 gedaan, de scherpe randjes zijn er inmiddels af. Een kind verandert veel als het naar groep 1 gaat. Negeren, dat heeft bij mij echt geholpen. Het is wel eens gebeurd dat meneer iets in een winkel wou hebben en dat ik nee zei, inderdaad stampen en op de grond gaan liggen rollebollen Ik heb gewoon mijn boodschappen afgerekend, dag gezegd en ben weggegaan. nou...... de winkel was echt te klein. ben gewoon doorgelopen en daar kwam een gillen, huilen, krijsend monster aan. ik heb hem in de auto gezet, de auto gestart en ben weggereden, en geen woord tegen hem gezegd. hij heeft het nooit meer gedaan want hij was er inmiddels wel achter dat dat gedrag niet helpt. aandacht, positief of negatief = aandacht. In dit geval dus negatieve aandacht. Voor een kind maakt dat niet uit in welke vorm, als hij op dat moment maar de aandacht krijgt waar hij om vraagt. Dus.. niet geven en gewoon negeren. wat ik wel gedaan heb is als hij iets goed gedaan had, wat het dan ook was, positieve aandacht geven, belonen.
    Essie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-20-2006 1:01
    Ik kan het alleen maar met Mams eens zijn. Negeren is de beeste optie. Wat ik wel altijd heb gedaan, zowel bij de oudste die nu 5 is en mijn dochtertje van nu 3,5, is uitleggen waarom ik ze negeer. Als ze me na verloop van tijd vragen waarom ik niet luister, krijgen ze als antwoord dat als zij niet naar mama luisteren, mama ook niet meer naar hun luistert. Dit doet wonderen. Negatieve aandacht negeren, positieve aandacht belonen. En houd in je achterhoofd dat het ook weer over gaat. Laat ja niet gek maken.Greetz Essie
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-20-2006 1:38
    Ik doe hetzelfde als Essie wat dat negeren betreft. Maakt indruk hoor als je gewoon niet luistert. Onze grote kleine dame blijft maar vragen "Mama? MAMA? Mama, kun je mij horen? Mama, kun je nog praten? etc.". En ik hoor niks, zie niks. Na een minuut of 10 vraag ik haar "Hoe voelt dat nou als het net lijkt of mama je niet hoort?". Dat vindt ze niet fijn natuurlijk. Tja, zeg ik dan, zo voelt dat nou voor een mama ook als een kindje niet luistert! Doet inderdaad wonderen!
    moeke74
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-21-2006 12:24
    ha tipgevers Ik zal het zeker eens gan proberen, want zoals blijkt boekt het wel resultaat, ik hou jullie op de hoogte bedankt
    mams
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-24-2006 9:59
    Hoi Moeke, Ik was benieuwd hoe het met jou kleine puperende peuter gaat, wordt hij al iets gemakkelijker?
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-28-2006 10:29
    Ik heb ontdekt dat mijn Nederlands op het traject van mijn mond naar de oortjes van mijn peutertjes vervormt naar Chinees. Heeft iemand ooit uitgezocht of er onderzoek naar is gedaan waar op dat traject precies die omvorming plaatsvindt? Is dat bijvoorbeeld als het geluid net uit mijn mond komt of is dat vlak voordat het de oortjes van de peutertjes bereikt? Ik zou daar heel graag meer informatie over willen hebben omdat ik uit wil zoeken of het mogelijk is die vervorming tegen te gaan. Dat zou me heel erg helpen bij het opvoeden van de genoemde peuters namelijk en het zou ook helpen bij het vrolijk houden van mijn humeur. Edited by - Sje on 28/07/2006 22:29:45
    inkie18
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-28-2006 10:41
    Wacht maar tot het traject andersom plaatsvindt en jij chinees hoort als je denkt dat ze nederlands praten. Soms komt dochterlief met een verhaal waar ik niets van snap. Ze kan heel boos worden dan en pas na lang navragen begint het te dagen waar het allemaal over gaat.
    moeke74
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-29-2006 10:37
    tja hoe gaat het met mijn mannetje het is nu 22.32 uur en hij komt net voor de vijfde maal met een smoes nar beneden, maar meteen weer naar boven gestuurd arch. Als hij de volledige aandacht krijgt en je bent met hem bezig is het de grootste schat die ik ken, maar daar heeft een moeder tevens housemanager niet altijd tijd voor en dan komt in een keer een heel ander kindje te voorschijn, het zal ook wel helpen als hij over twee weken naar school mag, want hij verveelt zich te pletter. Maar deze week hebben we vakantie dus dan zal alles wel perfect gaan hopen we groetjes
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-10-2008 11:36
    Onze dochter (2,5) heeft de laatste tijd enorm last van peuterpuberteitsbuien. Dit varieert van overal "nee" op zeggen en dus ook weigeren dingen te doen die ze moet doen tot problemen met slapen gaan.
    De laatste paar dagen loopt ze continue de hele dag met alleen een shirt of blouse aan, want haar broek of rok die ik haar 's ochtends aantrek heeft ze na 5 minuten al uitgetrokken. De eerste dag dacht ik dat ze het vanzelf wel weer aan zou trekken als ze het koud zou krijgen, niet dus.
    Vanochtend trok ze het uit met de mededeling dat ze het warm had. Wat moet ik daar nu weer mee? Blijven aantrekken die rok of broek? Of niet teveel aandacht aan schenken?
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-10-2008 3:26
    Moeilijk.

    Eigenlijk moet ze gewoon die rok of broek aanhouden want grote mensen lopen ook niet in hun ondergoed rond overdag (althans, onder normale omstandigheden niet. Haha!). Dus mogelijk dat dat haar triggert als ze weet hoe ze kan leren om bij de grote mensen te horen.

    Anderzijds zou je met negeren ook wat kunnen bereiken. Het is een wat-is-wijsheid-verhaal.
    Ik zou dan bijv. ook geneigd zijn om haar zo mee te nemen als je naar de winkel ofzo moet. Eens kijken wat ze daar zelf mee doet met zo'n situatie.

    Ik heb er persoonlijk altijd een hekel aan gehad als ze overdag in hun ondergoed liepen. Niet dat dat hier gebeurde maar mijn moeder had er toen de dametjes nog in de luiers zaten een handje van om ze na het verschonen geen broek of rok meer aan te trekken. Gewoon lekker makkelijk. En als ik daar dan eens overdag op een oppasdag langskwam liep er zo'n wandelend rompertje door de kamer. Verschrikkelijk vond ik dat altijd en ik heb er ook wat van gezegd. Vond het zo laks en onverzorgd staan. Aankleden en klaar ermee.

    Het is natuurlijk wel zo dat het heel knap van haar is dat ze zichzelf uit kan kleden. Dus wat dat betreft moet je ook weer niet boos op haar worden. Ze vindt het gewoon erg interessant om zelf met die kleertjes te experimenteren.

    Je zou het zo kunnen doen dat je haar voorlopig iets aangeeft wat ze niet zelf uit kan trekken. Of zorgen dat er verkleedkleertjes ofzo zijn, zodat ze verder kan gaan met experimenteren. Of een soort compromis: je mag best iets uittrekken maar dan moet je iets anders aantrekken. Prinsessenrokje, prinsessenjurkje, wat dan ook. Of je legt een ander gewoon broekje of rokje klaar wat ook bij het shirtje past wat ze aan heeft.

    Mijn eerste reactie is: zorgen dat ze niet in haar onderbroek (of luier) rond gaat lopen. (Maar zoals ik al schreef, ik ben daar altijd heel principieel in geweest).

    Edited by - Sje on 10-7-2008 3:27:54 PM
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-10-2008 3:39
    Ik vind het dus ook niks dat ze in haar romper rondloopt. Heb haar vanmiddag toen ze uit bed kwam weer een broek aangetrokken en die heeft ze nog steeds aan. En ze is inderdaad wel erg bezig met proberen zelf aan- en uit te kleden, wat ik ook wel knap vind. Maar in romper meenemen vind ik eigenlijk geen optie. En ik vraag me ook af of ze zelf wel inziet dat dat niet kan.

    Verkleedkleren of een ander setje klaarleggen die ze zelf aan mag trekken is wel een optie. Dat zal ik in gedachten houden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-10-2008 3:44
    Ze zijn ijdeler dan je denkt, want dit is ook de leeftijd waarop ze beginnen te voelen wanneer ze in verlegenheid gebracht worden. Dus best kans dat ze doorheeft dat het niet tof is om in rompertje mee te gaan. Maar het is inderdaad wel een iets extremere optie.

    Eerst maar eens op andere manieren proberen om haar aangekleed te laten. Succes met de leergierige dame.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-10-2008 6:47
    En als je nou een afspraak met haar maakt? "Als je nu je kleertjes aanhoudt, mag jij ze vanavond helemaal zelf uitdoen en zelf een pyamaatje aandoen!"
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-10-2008 8:35
    Vanmiddag heeft ze heel de middag haar broek aangehouden. En dat terwijl ik niets bijzonders gezegd of gedaan heb. Dus misschien heeft ze toch gewoon zelf door dat het beter is om kleren aan te hebben, omdat papa en mama dat ook hebben.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-10-2008 9:00
    Ah, wie weet is ze er inderdaad snel achter dat ze haar kleren maar beter aan kan houden.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-11-2008 11:13
    Ze heeft nu door dat als ze zegt dat ze moet plassen op het potje dat ik dan haar broek (die ze zelf niet uit kon doen) uit doe. Vervolgens gaat dat plassen op het potje helemaal niet, want ze kan het nog niet loslaten.
    En zo heb ik haar al verschillende keren haar broek aan/uit getrokken vandaag.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-11-2008 12:16
    Ah, dus nu kan ze jou er de schuld van geven als die broek uit is. Haha! Wat een slim blondje is het toch!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>