Een huisdier aanschaffen ja/nee
Laatste Bericht 02-02-2010 1:37 door Miriam. 88 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 5 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
01-22-2010 8:20
Da's inderdaad wel een geluk dat het niet is gebeurd terwijl jullie ze net hadden. Da's heel heftig voor kleine kinderen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-23-2010 6:00
Ik ben misschien wat veranderlijk, maar dat wisten we al.... Vandaag hebben we de cavia-zoektocht nieuw leven ingeblazen. Aan het eind van de dag kwamen we thuis met 2 konijntjes. Het zijn schattige voskonijntjes met een lekker pluizig vachtje. Een lichtbruine en een zwarte. We noemen ze Hazel en Pipkin. En de kinderen vinden ze ook erg leuk. Ze mogen er nu nog niet bij vanwege het wennen, maar volgens mij is het wel een succes.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
01-23-2010 6:20
Leuk, Miriam.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-23-2010 6:52
Leuk!!!! (foto???)  Leuke namen ook! Wie is de rossige?
Kijk wel even uit of het niet een stelletje is...  Wij kregen ooit "2 vrouwtjes". Toen er één wel wat raar ging doen had zelfs de dierenarts het niet door, maar mijn vader had net op tijd een groter hok+ren klaar ;P
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
01-23-2010 7:50
Ik zal binnenkort even een foto plaatsen. Hazel is de rossige en Pipkin is zwart. De namen komen uit de tekenfilmserie waterschapsheuvel.
Sje
Posts:75548


--
01-23-2010 8:24
Leuk dat jullie toch nieuwe leuke huisdiertjes gevonden hebben! Ik ben inderdaad ook erg benieuwd naar een foto! Veel plezier met de gezinsuitbreiding.
kôlleke
Posts:22705


--
01-25-2010 11:09
Ik had het nog niet gelezen, maar wat een zielig verhaal van de cavia's...
Gelukkig hebben jullie nu twee lieve konijntjes. Leuk hoor! Veel plezier met jullie nieuwe huisdieren.
Oh ja, mijn zus had vroeger ook twee vrouwtjes via een collega gekregen. Een paar weken later zat ze met 7 jonge konijntjes....
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-01-2010 10:05
Het verhaal wordt nog zieliger, helaas. Gisteren is één van de 2 konijntjes doodgegaan.

Vorige week was ze al niet lekker. Diarree en suffig. Ik heb toen een dierenarts gebeld en zij zei dat langskomen niet nodig was. We moesten alleen nog hooi geven en dan rustig het voer weer opbouwen. Met hooi leek het iets beter te gaan, maar zodra we weer gingen voeren ging het weer slechter. Ze viel erg af en gisteren was ze wat suffig. Weer een dierenarts gebeld en dit keer moesten we direct komen. Volgens hem had de dierenarts vorige week niet goed gehandeld en had ze toen direct behandeld moeten worden. Hij heeft haar gehouden en een vochtinfuus en antibiotica gegeven. In eerste instantie knapte ze daarvan op, maar uiteindelijk is ze toch gestorven.

We kregen het advies om vandaag direct een nieuw konijntje te kopen, omdat de andere anders te eenzaam wordt. Zo vreemd om zo'n konijntje direct te vervangen. Maar als het beter is....Vanmiddag gaan we dus weer op konijnenjacht, maar niet met erg veel plezier.
Sje
Posts:75548


--
02-01-2010 11:26
Och meid wat een ellende. Gecondoleerd! Hoe reageerden de kindjes?

Die vorige dierenarts heeft inderdaad verkeerd gehandeld want een konijn met diarree is zo ongeveer ten dode opgeschreven. Mogelijk dat dat de vorige dierenarts ertoe gebracht heeft om niet in actie te komen en dat hooi-advies te geven omdat-ie het vermoeden had dat het toch geen zin had om te behandelen. Dat klinkt heel hard, maar een konijn met diarree is nou eenmaal een hele ernstige combinatie.

Wel lief dat de dierenarts van gisteren wel in actie is gekomen om uit alle macht te proberen het konijntje te redden. Verdrietig alleen dat die kleine mop het in eerste instantie leek te redden maar dat het uiteindelijk toch misging.

Sterkte en succes met de nieuwe zoektocht. Zorg dat je het goede geslacht kiest he?! Anders heb je binnenkort meer konijntjes dan je gepland had. ;-))
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-01-2010 12:32
We voelen ons ook zo dom! We zijn uitgegaan van het advies van de dierenarts en toen het leek te helpen, dachten we dat ze daarmee goed zat. De dierenarts van gisteren was gespecialiseerd in konijntjes. Had ik hem nu maar vorige week gesproken. Volgens hem was er dan een goede kans geweest dat ze te redden was geweest.

We weten het nu in elk geval voor als we een nieuw konijntje krijgen en natuurlijk ook het konijntje dat we nog wel hebben. Zij kan het ook nog krijgen, want meestal is het een bacterie die ze meekrijgen uit het nest. 

We waren er beide wel een beetje door van slag gisteren. Jongste merkt het niet zo. Pipkin is weg en dat is klaar. Oudste begreep het wel. Toen we terugkwamen van de dierenarts had ik hem al uitgelegd dat Pipkin in het ziekenhuis lag en dat we niet zeker wisten of de dierenarts haar wel beter kon maken. Later werden we gebeld dat ze dood was en dat hebben we hem verteld. Ik heb hem uitgelegd dat ze stuk was, dat de dokter haar niet meer kon repareren en dat ze nu niet meer bij ons kan komen wonen. Dat begreep hij wel.
Sje
Posts:75548


--
02-01-2010 12:50
Kan me voorstellen dat jullie wat van slag waren. Die beestjes gaan heel snel bij het gezin horen.

Je weet nu in elk geval bij welke dierenarts je voortaan aan moet kloppen.

Heb je al een naam voor het nieuwe konijntje of wordt het ook weer Pipkin?
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-01-2010 1:05
Ach joh.... wat triest. 't Is "maar" een diertje maar het hoort bij je!
Zeker na wat er allemaal al gebeurd is. Wij hebben dit ook een keer gehad met een konijn. De dierenarts gaf hem een injectie (weet niet met wat, antibiotica?) en we moesten met een spuitje olvarit in z'n bekje doen, dwangvoeding. Helaas had hij 's nachts toen ik bij hem kwam het eten van 's avonds nog in z'n bekje, hij nam het niet. 's Morgens heb ik 'm zien doodgaan....
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-01-2010 1:17
Je raakt inderdaad zo snel gehecht aan zo'n beestje. Vooral als ze nog zo klein zijn, want dan zijn ze ook nog zo kwetsbaar.

Het wordt in elk geval geen Pipkin de derde, Sje. Schijnbaar rust er een vloek op die naam... 
Sje
Posts:75548


--
02-01-2010 1:28
Rust inderdaad een vloek op. Maar iets anders verzinnen. Zaten er nog meer interessante namen in Waterschapsheuvel?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-01-2010 1:58
Wat zielig!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-01-2010 2:13
Er zitten wel meer leuke namen bij:
  • Fiver (het helderziende konijntje)
  • Bigwig
  • Dandelion
  • Blackberry
  • Acorn
  • Speedwell
  • Silver
  • Hawkbit
  • Strawberry
Ik vind zelf Fiver het leukst. Maar het moet natuurlijk ook bij het konijntje passen.
Sje
Posts:75548


--
02-01-2010 4:31
Silver is ook leuk, maar zo heette jullie kat toch al? En anders is Fiver een goede keuze inderdaad als het bij het konijntje past.
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
02-01-2010 7:27
Ach wat een pech hebben jullie toch! Hopelijk vinden jullie snel een nieuw maatje voor jullie andere konijntje!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-01-2010 8:47
We hebben een konijntje gevonden. Wel een mannetje, maar hij is zo leuk. Het is net een grotere kopie van Hazel. Ook een vosje en ook caramelkleurig. We moeten hem uiteraard nog wel laten castreren, want we zitten niet op mini-konijntjes te wachten.

En we noemen het Fiver. Achteaf bekeken past Bigwin eigenlijk beter bij hem, maar ik had de naam Fiver al genoemd en oudste wilde geen andere naam meer. Volgende keer toch eerst nadenken voordat ik iets hardop zeg ;-)
kôlleke
Posts:22705


--
02-01-2010 10:32
Ach, wat sneu van jullie konijntje Pipkin. Je hecht zo snel aan zo'n beestje.

Ons eerste konijn is ook vrij snel overleden aan diarree. Wij waren toen op vakantie en mijn schoonzus is heel druk met hem geweest. Ook bij de dierenarts geweest en een injectie gekregen. Het was heel heftig toen ze ons liet weten dat Knabbel het niet had gered. We waren echt van slag en tranen rolden over onze wangen.

Ik kan me voorstellen dat het wel raar is om direct op pad te gaan voor een vervanger, maar zo te horen is Fiver een leuk konijntje.
Veel plezier met deze stoere man!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 5 << < 12345 > >>