Moederfiets
Laatste Bericht 09-12-2011 9:33 door Peter P. 28 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-09-2011 2:29
Wij hebben destijds een moederfiets gekocht op internet. Ik vind hem wel zwaar fietsen, maar is wel lekker stevig. En de standaard is lekker handig ervan. Maar als hier de kinderzitjes periode voorbij is dan doe ik hem weg en neem er weer een gewone fiets voor in de plaats, maar dat duurt nog wel een aantal jaren. Ben wel blij met de extra ruimte tussen voorzitje en zadel.

Hier ook bobike zitjes die prima bevallen.

Edited by - karin185 on 9-9-2011
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-09-2011 3:04
Mijn moederfiets heb ik vorig jaar verkocht. Oudste fietst nu zelf en jongste zit achterop op mijn gewone fiets. Ik ben niet heel groot en stevig gebouwd en zo'n moederfiets is inderdaad erg zwaar. Zeker met 2 flinke peuters erop. Op marktplaats heb ik er meer dan de helft van de aanschafwaarde voor teruggekregen, dus qua kosten verdien je het wel terug.

Als ik één kind had gehad, had ik waarschijnlijk niet voor een moederfiets gekocht. Het is vooral handig als je 2 kinderen op de fiets moet tillen. Eén kan prima voor- of achterop een gewone fiets. Ben je een stuk sneller op de plaats van bestemming ;-))

Bobike is inderdaad een heel goed merk.  
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
09-09-2011 4:06
Ik hoor van mensen om me heen, bewaar je 'oude' fiets! Als ik de reacties zo lees is dat inderdaad geen stom idee. Ik heb een prima fiets, voor die paar km die ik fiets, dus die zullen we dan toch maar bewaren.

@Sje: Bedankt voor de PB! :-))
Sje
Posts:75548


--
09-09-2011 8:55
Ik had mijn "oude" fiets ook gewoon bewaard, tot we zo'n bakkers-fiets van de postcodeloterij wonnen. Toen had ik 3 fietsen. En als je bijna nooit fiets is dat net wat teveel. ;-)

In die periode werd van een zoon van een vriendin een fiets gestolen dus ik heb toen mijn gewone fiets aan hem gegeven. Iedereen blij!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-10-2011 7:28
En mijn gewone fiets was net gestolen. Voor mij een reden om dan maar gelijk een moederfiets te kopen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-11-2011 8:54
Ik had de oude ook nog. Als we met z'n vieren gingen fietsen, gebruikte ik ook altijd de oude. En sinds oudste goed kan fietsen ook altijd.
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
09-11-2011 3:56
Ik heb nooit een moederfiets gehad (die hebben ze nl. pas een paar jaar geleden op de markt gebracht). Altijd met een gewone fiets gefietst. Zitje voor, zitje achter en buggydrager. Ook hoogzwanger gefietst, met een baby in buikdrager gefietst (heel voorzichtig natuurlijk), boodschappen op de fiets gedaan, en nooit problemen gehad of het gevoel gehad dat het supergevaarlijk was.

Ik denk dus dat je ook gewoon met een normale fiets kan (blijven) fietsen.
Sje
Posts:75548


--
09-11-2011 4:00
Ik heb me met mijn zwangere buik en een dreumes in het voorstoeltje op mijn gewone fiets op mijn zadel proberen te hijsen maar dat werd op een gegeven moment levensgevaarlijk. Dus toen toch maar besloten een mama-fiets te kopen.

Daarna, toen ik er op die mama-fiets 2 te vervoeren had, was ik erg blij met de extra stevige standaard op de mama-fiets. Ik hoefde niet met 1 hand mijn kinderen op de fiets te zetten en met de andere hand de fiets overeind te houden.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-12-2011 9:33
Moederfietsen zijn een geweldige uitvinding, voor de paar jaar dat je ze nodig hebt. Alleen als je met twee kinderen fietst, zijn ze handiger dan een gewone fiets, is mijn ervaring.

Nadeel van een dergelijke fiets (ik had een andere extra stabiele fiets) is het eigen gewicht, ik vond het een hele toer om er echt een stuk mee te fietsen. Zodra de oudste op de eigen fiets kon, heb ik weer een gewone fiets gekocht, dus inderdaad is het bewaren van je oude fiets een goede optie. 

 
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12