Veiligheid
Laatste Bericht 03-19-2010 8:33 door Louise. 7 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-17-2010 12:24
    Er is wel een topic veiligheid, maar dat is bij peuter/kleuter...
    Gezien de berichten uit Dordrecht, over Milly: kan je tiener nu al niet eens meer de deur opendoen voor een (bekende, neem ik aan) buurman??? Krijg er de kriebels van! Nog wel bij de politie, die buurman, hoe is het mogelijk. Waar zit die kronkel?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-17-2010 12:37
    Afschuwelijk. Eerst de onzekerheid voor de ouders en dan nu de waarheid.

    Ik denk niet dat je kinderen tegen dit soort mensen kunt beschermen. Je kunt alleen een je best doen om ze weerbaar te maken en hopen dat zoiets vreselijks ze nooit zal overkomen. 
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-17-2010 2:35
    Ik wil de discussie graag iets breder trekken dan uitsluitend het verhaal van Milly. Ik ben benieuwd hoe jullie als ouders de afweging maken tussen vrijheid voor je puber en de veiligheid en welke "waarborgen" jullie inbouwen om er zeker van te zijn dat je puber toch veilig is.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-17-2010 10:23
    Wij waarborgen niks bij onze tieners. Ik hoop dat ik ze voldoende gezond verstand heb bijgebracht, en dat ze zulke idioten niet tegenkomen... Volgens mij kan je als ouder hier heel weinig tegen doen...

    Natuurlijk: telefoon mee, vriend mee (dat helpt echt) ;-) Laten weten waar je bent, enz. enz....

     
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-18-2010 8:13
    Dat zijn dus eigenlijk al de waarborgen: telefoon, vriend, etc. Ik heb het altijd onzin gevonden dat kinderen zo jong al een telefoon op zak hebben, maar begin er nu toch anders naar te kijken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-18-2010 7:05
    Volgens mij kun je ze nooit helemaal beschermen tegen zulke idioten. Maar inderdaad laten weten waar je bent en met wie je meegaat vind ik wel het minste wat je ze kunt aanleren. Al hebben pubers daar natuurlijk niet altijd zin in om dat te vertellen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-18-2010 7:38
    Ik kan me nog van vroeger (middelbare-schooltijd) herinneren dat ik het maar gezeur van mijn moeder vond als ze zei dat ik best uit school met een vriendinnetje mee mocht, maar dat ik dan wel even moest laten weten waar ik was.

    Nu ik zelf moeder ben, snap ik haar.................
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-19-2010 8:33
    Helemaal...
    Middelste mocht nog maar net zelf heen en weer naar muziekles, 11-12 jaar. Had les met net iets oudere meiden. Kwam op een gegeven moment maar niet thuis, rond 17 uur... Eten klaar, waar blijft ze??? Man erop uit gestuurd, was haar halverwege tegengekomen. "Ja, we waren blijven kletsen buiten"... Oké, prima, past bij je leeftijd, maar laat het even weten !!!!!! Ik kon geen hap meer door m'n keel krijgen...
    U bent niet gemachtigd om te reageren.