Weggelopen kind
Laatste Bericht 05-29-2011 3:18 door Louise. 28 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12
AuteurBerichten
Jannej
New Member
New Member
Posts:


--
05-06-2011 8:52
Allemaal bedankt!

Uiteraard neem ik nu een gok, ze wil perse daar wonen, ik ben me daarvan bewust. Ik hoop dat zodra ze inziet dat deze keuze er niet inzit, ze gewoon ziet wat ze thuis heeft. Het gras is niet groener aan de andere kant, voor je het weet is het opgedroogd.

Ik zal er alles aan doen wat in mijn macht ligt om te voorkomen dat t zover moet komen dat ze verplicht in een woongroep zal komen te leven. Ik wil graag dat ze inziet dat ze deze keuzes nog niet kan maken. Niet bij haar? Dan maar thuis.... Zolang ze maar beseft dat dit niet door mij komt maar haar is ingepraat door een derde.

Niet zomaar een derde hoor, een ex-stiefmoeder die nu probeert om zoals ze altijd al wilde mijn kind 'in te pikken'. Zij had toen ik ging scheiden van mijn exman, zo'n 15 jaar geleden, haar zinnen al op mijn kind gezet. Had allang een verhouding met mijn man, de reden waarom hij ook het kind niet wenste. Ik heb voor mijn kind gekozen en toen hield t op, hij ging zijn weg verder met haar, degene waar mijn kind zich nu bevindt.  Haar gezegde na de geboorte was: Fijn he! nu heeft ze twee moeders. Met moederdag verlangde ze ook een kado, bijvoorbeeld. Niemand wil weten wat ik in al deze jaren met hen al heb moeten doorstaan, nu zijn ze gescheiden. Ik heb onlangs, zo'n 3 a 4 weken terug een verklaring afgelegd zodat zij haar zoon kon terugkrijgen, via een rechtzaak, die bij zijn vader woonde. Ik vond en vind dat t kind beter af was bij zijn moeder. Als dank neemt ze mij mijn kind af?  

Zij gaat een concurrentiestrijd aan die ik niet wens, ik heb het contact tussen hen alleen gestimuleerd, het gaat over je broertje en zusje....Ik heb het verleden achter me gelaten maar blijkbaar is dit nu wat je ervoor terugkrijgt... haar ideaalbeeld van het perfecte gezin: mijn kind en beide van haar kinderen.

Ik besef dat het een bijzonder verwarrend verhaal is, maar gelukkig keek de man die ik vandaag sprak er recht doorheen. Zij, de vrouw, heeft grove leugens verkondigd aan jeugdzorg. Zo zou ik mijn kind eerder aan haar hebben toevertrouwd. Ze zou eerder bij hen hebben gewoond. Nou never nooit niet! Nogmaals wil ik herhalen dat ik me niet in een slachtofferrol begeef, want dat is een makkelijke gedachte na hetgeen ik net vertelde. Het gaat hier, ook volgens de man die ik vandaag sprak, over iemand die heel raar bezig is. Ze zijn reeds bij een advocaat geweest? Wat dacht ze nu? Dat ze mij onder mijn ouderlijke macht vandaan kan halen?

Ik vecht voor mijn kind, tot het bittere einde!

Nee, dat is nog schadelijker dan wat dan ook. Ik had het verleden opzij gezet om haar gezin te redden en krijg dit terug...Maar geeft niks, ik wapen me wel (eindelijk).

Edited by - Jannej on 6-5-2011

Edited by - Jannej on 6-5-2011
Jannej
New Member
New Member
Posts:


--
05-06-2011 8:53
Sorrie, alweer zo'n lang verhaalConfused
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-07-2011 8:22
Dat is zeker een heel verhaal. Ik vind het knap dat je het zo helder kunt verwoorden zonder rancuneus te klinken. Petje af hoor.

Heel veel sterkte de komende tijd. Ik hoop dat je dochter snel weer tot zichzelf komt en ziet dat ze het niet zo beroerd getroffen heeft. Laat je ons nog weten hoe het af loopt?
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-07-2011 8:45
Jannej, je klinkt heel krachtig en door alles heen toch positief. Knap! Fijn dat degene met wie je gesproken hebt samen met jou er doorheen prikt. Sterkte!
Jannej
New Member
New Member
Posts:


--
05-12-2011 7:57
Er is een gesprek geweest met mijn dochter en de man van stichting Juvent. Het ene argument van tafel? Dan gooit ze het andere erop. Ofwel, deze man heeft ook door wat er gaande is. Zo slaat ze heerlijk puberaal door in haar argumenten waarom het thuis zo slecht is. Ik koop de verkeerde kleren voor haar (die ze al een eeuwigheid zelf uitzoekt) en ze mag niks!

Ik weet inmiddels dat ze dus werkelijk een vriendje heeft, ofwel een vriend! Hij is 18 en een problematisch geval. Vandaar dat mijn dochter ineens ook allerlei problemen heeft. Ik zie het zo voor me...Ik hou van hem...mijn moeder vindt dat nooit goed, let maar op! Dus dan maar dit hele drama, liever dit dan de confrontatie aangaan. Ik denk dan maar bij mezelf: meisje meisje, waar ben je aan begonnen, het had zo anders gekund. Maandag a.s zullen we met z'n drieën in gesprek gaan. Ik ben benieuwd!!!!

ps: ja ik houd jullie op de hoogte, als je iets post moet je er ook vervolg aangeven vind ik.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2011 1:22
Sterkte Jannej, hoop dat het gesprek goed verlopen is.
Jannej
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2011 11:21
Even een update!

Ik heb goed nieuws, mn meissie komt weer naar huis! We gaan natuurlijk wel gepaste hulp zoeken om dit soort drama's in de toekomst te voorkomen. Alle positiviteit die ik gelukkig nog kon vinden gaven mij de kracht hierdoorheen te komen. Dat is ook haar opgevallen en ze is daar erg blij mee. Mama, jij bent zo sterk! En dat is heel fijn want dan kan ik op je leunen. Momenteel worstelt ze uiteraard met gezichtsverlies en schaamte, maar daar slepen we ons wel doorheen.

Nogmaals allemaal bedankt voor zowel de bemoedigende woorden als voor de mogelijkheid hier je hart te luchten.

Groetjes Jannej
Sje
Posts:75548


--
05-27-2011 12:07
Fijn dat ze weer thuis komt.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-29-2011 3:18
Fijn Jannej, en sterkte! Ik hoop dat de hulp die je vindt ook echt opschiet, en dat je er snel op kunt terugkijken als een heftige periode waar zij èn jij sterker uit zijn gekomen, ook samen sterk!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12