Weggelopen kind
Laatste Bericht 05-29-2011 3:18 door Louise. 28 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-20-2008 1:02
    Helaas verkeren sommige mensen in de vervelende situatie dat hun kind is weggelopen van huis. In dit topic kun je hierover je ei kwijt.
    movieharry
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2009 11:35
    Onze dochter van 16 is weggelopen, wij hebben haar door de politie terug laten halen (ze zat bij haar vriend). Helaas bleef ze dreigen met opnieuw weglopen. Wij hebben toen besloten om haar naar haar vriend teug te brengen. Nu weten we waar ze zit. Wij hebben gelijk jeugdzorg gebeld deze nemen met ons zo spoedig mogelijk contact op na de feestdagen. Dit is erg moeilijk voor ons we weten niet wat jeugdzorg gaat doet enof  de situatie met onze dochter nog goed komt ze is zo volhard in haar doen en laten. we weten het niet meer.

    gr mir
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2009 12:53
    Sterkte!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-04-2009 1:00
    Inderdaad, sterkte. Ik kan je niet helpen, maar probeer goed in de peiling te houden wat jeugdzorg doet, en zit ze op de huid. Via mijn werk af en toe met ze te maken gehad, en het verschil in begeleiding is van persoon tot persoon zeer verschillend, zorgen dat ze weten dat je er bovenop zit, helpt.

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-04-2009 3:08
    Alle sterkte!
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-06-2009 9:12
    Ook van mij, sterkte!!

    Groetjes, Anja
    Speranza
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-07-2011 11:28
    Hallo hoe gaat het inmiddels met jullie dochter?

    Ik zit nu namelijk in deze situatieCry maar zie dat dit toppic al 2 jaar oud is.

    groetjes Speranza
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-07-2011 5:55
    Speranza, ook sterkte. En hetzelfde advies. Maar probeer eerst met dochter en vriend in gesprek te blijven, zonder de politie en jeugdzorg. Ik hoop wel dat  het daarvoor niet te erg is. Sterkte nogmaals!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-07-2011 5:58
    Speranza, allereerst welkom op OK.  

    Wat een rotsituatie met je dochter. Hoe oud is ze en zit zij momenteel ook bij haar vriend of weet je niet waar ze is?

    Sterkte! Het lijkt me ontzettend lastig. 
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-12-2011 3:00
    Sterkte zeg.
    Vrienden van ons hebben het ook meegemaakt.
    Van vrij dichtbij hebben we het dus gezien.....
    Het kind zelf zit meestal ook niet goed in zijn/haar vel.
    Wat zou het fijn zijn als je weet wat het is!
    Jannej
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-05-2011 10:17
    Ook ik struin maar wat over internet. Mijn dochter is weggelopen, althans, ze heeft besloten dat ze het beter heeft bij een ander gezin waar alles natuurlijk veel leuker lijkt. Nu komt morgen iemand van jeugdzorg om te praten over alle leugens die ze heeft verteld om te 'regelen' dat dit ook mogelijk is. Ze had het zo slecht, ik aan de alcohol en absuluut geen aandacht voor haar.

    Ik vraag me een beetje wanhopig af wat ik uberhaupt nog kan doen. Ze is 14 en enfin, beslist dus gewoon. Terwijl er twee weken geleden nog niks aan de hand was. Mama, ik ben zo blij dat wij het gewoon gezellig hebben samen, dat zie ik bij anderen wel eens anders hoor.

    Nu is het, ik hou van je, maar kom nooit meer thuis wonen. Degene bij wie ze is wil graag dat ik toestemming geef om het buiten jeugdzorg te regelen. Maar ik ga toch niet vrijwillig mijn kind opgeven? En dat alleen maar omdat ze wil kunnen doen en laten wat ze zelf wil? Hoevaak ik haar al heb moeten redden uit penibele situaties is niet te beschrijven. Dan was het altijd, dank je wel mama, ik wist zelf niet meer wat ik ermee aanmoest. Enfin, vanwege gekonkel onderling bijna geen vrienden, ze raakte steeds iedereen kwijt en de laatste tijd ging ze ook spijbelen. Was ik dan te streng toen ik per direct eiste dat ze toch naar school ging zogauw de telefoon weer ging? Dan was ze meestal trouwens gewoon thuis of net de deur uit met de mededeling ik was de eerste uren vrij maar ben nu weg.

    Ook vindt ze het ronduit schandalig dat ik haar gedrag op internet bijhield. Totaal gebrek aan privacy. Terwijl ik echt alleen maar wilde voorkomen dat het mis zou gaan met haar en geloof me, dat is al meerdere keren bijna gebeurd.

    Nu dus niets meer, ik vermoed dat er sprake is van een vriendje aldaar, niet in onze eigen woonplaats, dus dat het daar veel mee te maken heeft. Maar ik ben bang dat ze nu ergens aan begint waar ze alleen maar verder in zal doorrollen. Ik ben radeloos maar heb daarnaast wel besloten om te zorgen dat ik sterk ben en blijf. Wat nu allemaal zal komen moet ik maar zien te doorstaan, in de hoop dat ze inziet dat ik hier ben en alleen maar van haar hou.

    Wat ik lees op het internet word ik ook niet direct gelukkig van. Belang van het kind staat voorop, dus kortom, dan ben ik nu de slechte moeder...Frown Bijna 15 jaar lief en leed weggegooid.
    Jannej
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-05-2011 10:40
    Trouwens sorrie voor het ellenlange bericht maar moest even mijn hart luchten.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-06-2011 7:20
    Hallo Janne,

    Allereerst welkom op OK.

    Wat een verhaal zeg. Ik weet niet goed wat je hiermee moet. Je weet niet bij wie ze is? Is melding van vermissing misschien een idee? 15 is toch veel te jong om zomaar weg te gaan? Ik zou het er ook zeker niet bij laten zitten.

    Begrijp ik het goed dat je alleenstaand bent? Is er, als dat zo is, iemand in je directe omgeving die je kan en wil helpen bij het gesprek met jeugdzorg? Veel advies kan ik niet geven, maar mijn gevoel zegt, houdt het gesprek positief, laat je niet meeslepen in valse beschuldigingen en verwijten en benadruk dat je op een positieve manier de toekomst samen met haar aan wil pakken. Vraag op een onverwachts moment of haar vriendje daar in de buurt woont. Heel terloops, misschien kom je er dan achter. Als dat zo is, kun je aangeven dat jullie best iets kunnen regelen zodat ze hem, nadat jij hem hebt ontmoet, kan blijven zien.

    Geef het niet op. Ze is minderjarig en jij bent de moeder.
    Jannej
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2011 11:25
    Hallo Miriam,
    Bedankt voor het welkom heten..


    Het is inderdaad nogal een verhaal, en ondanks dat het lief is dat je meedenkt bedoel ik ook niet te vragen om oplossingen. De vragen die ik stel zijn meer vragen aan mezelf, fijn dat er een dergelijk forum is. Ik weet precies bij wie ze is dus vermissing is niet van toepassing. Ik vind het zelf ook bizar dat je als uberpuber kunt beslissen om het groenere gras op te zoeken. In het bijzonder omdat degene bij wie ze verblijft haar volledig steunt en verwacht dat ik met een handtekeningetje afstand doe van mijn kind.

    Ja, ik ben een alleenstaande moeder en heb gelukkig wel steun rondom me. Ook mijn gevoel zegt om het positief te houden als er vanmiddag dat gesprek is, trouwens niet met jeugdzorg zelf maar stichting Juvent. Omdat er geen sprake is van hetgeen ze me nu beschuldigd kan ik dat ook. Gelukkig ben ik wel in staat om het 'zakelijk' en een beetje op afstand te bekijken zonder de slachtofferrol aan te nemen. Tijdens het gesprek zal ik dan ook aangeven dat ik bereid ben om ervoor te vechten, op wat vor manier dan ook,  zodat ze zich wel weer prettig voelt thuis, maar opgeven? Nooit!


    Bedankt voor je bemoedigende woorden!



     
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-06-2011 1:28
    Sterkte vanmiddag! Onbegrijpelijk trouwens dat de persoon bij wie ze verblijft, denkt dat een moeder zomaar even afstand doet van haar kind.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2011 1:38
    Sterkte!
    Jannej
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2011 4:15
    Een toch wat prettige update...

    Ik heb het gesprek heel positief kunnen houden. Gewoon niet in de verdediging gegaan en laten zien dat ik weet hoe een puber denkt. ook heb ik verteld hoe ik aankijk tegen dezgene waar ze nu is. Mijn dochter zal niet bij deze mevrouw mogen blijven wonen. Volgens de man die ik sprak is ze bijzonder gek bezig een kind zo te voeden en voor te stellen dat ik afstand doe van mijn kind. De keuze gaat worden: problemen oplossen! Of thuis, of in een woongroep, ze is te oud voor een pleeggezin namelijk.

    Hoe dan ook pogingen doen om de onderlinge relatie (die nu natuurlijk helemaal verstoord is) te herstellen. Nu dus afwachten, ze wilde niet meer thuis wonen omdat ze liever daar woont, zal dat ook nog zo zijn als ze dus naar een woongroep moet? Met strenge regels, waar ze allergisch voor is?

    Éen ding is zeker, ik ga een stuk positiever het weekend in dan verwacht! Uiteindelijk zal alles wel goedkomen.

    Nogmaals bedankt voor de bemoedigende woorden. Deze hebben me gesterkt in hoe ik er al tegenover stond! (ondanks wanhopige buien uiteraard)

     
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-06-2011 4:38
    Dat klinkt in elk geval erg positief.

    Persoonlijk zou ik alles op alles zetten om haar niet naar een woongroep te laten gaan. Probeer zo snel mogelijk uit die hulpverleningssfeer te komen, want in zo'n woongroep komt ze in contact met andere pubers met weer heel andere problemen waar je haar liever vandaan wilt houden. Daar komt m.i. alleen maar narigheid van.
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-06-2011 5:19
    Fijn dat het gesprek positief verliep. Alle sterkte met het vervolgtraject Jannej.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-06-2011 5:59
    Ik sluit me bij Miriam aan. Probeer haar zo snel mogelijk uit de hulpverleing te halen. 
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>