Vakantie
Laatste Bericht 01-13-2008 2:34 door Peter P. 33 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-25-2006 10:43
    Situatie: 2 dochters, volgende zomer 16 en 15. Op dit moment blijven ze af en toe een weekendje alleen thuis als wij op pad gaan, wij houden van kamperen op rustige, kleine campings, dus willen ze niet altijd meer mee. Het gaat altijd goed, voor zover wij kunnen zien aan het eind van zo’n weekend, en de buren klagen ook niet...

    Maar nu de komende zomervakantie. Ze willen niet meer mee. Nou vind ik dat voor de oudste niet zo’n probleem, die zoekt een baantje en redt zich wel. Maar de jongste wil niet alleen niet meer mee, ze wil met een vriendin en haar twee volwassen zussen naar Curacao! Ze mag mee, vier weken, en met wat moeite komen we er ook financieel wel uit, maar ik vind het eigenlijk doodeng....

    Wat zouden jullie doen?

    Edited by - Peter P on 25-9-2006 22:44:57

    Edited by - Peter P on 23-4-2007 07:51:38
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 10:59

    PP, ken je die volwassen zussen? Hoe volwassen zijn ze? Kunnen ze de verantwoording voor 2 pubers aan, maarliefst 4 weken? Gaan ze graag uit dansen, drinken ze alcohol?

    Het spijt me voor jouw dochter, maar als mijn dochter hiermee was gekomen, zou ik toch gezegd hebben wacht maar tot je 18de. Ook dan is het nog doodeng, maar  eens moet je ze loslaten. Maar met 15 jaar.............. nee,dat vind ik nog erg jong.

     

    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2006 11:51
    Peter,

    Laat je niet leiden door wat je dochter allemaal voor goed verteld over die vakantie. Laat je leiden door je gevoel. Geen goed gevoel niet doen. Geef een onderbouwd uitleg en hou je eraan. 15 jaar is volgens mij veel te vroeg voor zo’n avondtuur. Ze gaat niet naar Zeeland!!!

    Veel succes en sterkte

    Tijgertje
    Am
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:03
    Ik denk dat je gevoel al snel zegt: "Dat doen we niet", een dochter van 15 is best nog heel jong. Aan de andere kant ken ik je dochter niet; je hebt dochters van 15 en dochters van 15. Of dat je je dochter vertrouwd zou voor mij criteria no. 1 zijn.
    Criteria nummer 2 zijn de oudere zussen. Ik denk dat je wat hen betreft wel best op je gevoel af kunt gaan. Zij zijn het per slot van rekening aan wie je je kostbare dochter meegeeft.........

    Dus als er een verstandige "kop" op je dochter zit en de zussen zijn okee, dan zou ik zeggen......het is wel een fantastische kans voor haar.

    Sterkte met jullie beslissing.
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:18

    Over de fantastische kans, waar Am het over heeft, heb ik dus ook zitten denken. Maar mijn conclusie is, met 15 jaar  Begin je nog maar net.  Er komen nog kansen genoeg.

    Maar let wel, het is mijn mening.  Ik ga ervan uit hoe ik zou hebben gereageerd als mijn dochter toen ze 15 was hiermee was gekomen. 

    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:24
    Toen ik 16 was (in een grijs grijs verleden) lieten mijn ouders me naar Londen gaan met mijn 2 jaar oudere zus. We gingen wel bij (jonge!) mensen logeren die zij kenden.

    Ik verbaas  me nog wel eens over hoe ruimdenkend mijn ouders waren voor die tijd, ook al is er echt niets engs gebeurd. Ik weet niet goed wat ik zou vinden...

    Waar ben je bang voor?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:40



    citaat:
    Emotutje wrote:

    PP, ken je die volwassen zussen? Hoe volwassen zijn ze? Kunnen ze de verantwoording voor 2 pubers aan, maarliefst 4 weken? Gaan ze graag uit dansen, drinken ze alcohol?

    Het spijt me voor jouw dochter, maar als mijn dochter hiermee was gekomen, zou ik toch gezegd hebben wacht maar tot je 18de. Ook dan is het nog doodeng, maar eens moet je ze loslaten. Maar met 15 jaar.............. nee,dat vind ik nog erg jong.


    Volwassen zussen zijn erg volwassen, eentje getrouwd en kinderen, eentje ongetrouwd met baby.  Half in de twintig allebei.

    En ze hebben daar familie, daarom willen ze er naartoe...

    Ik vind het dus ook eng, maar ook een kans die ze niet snel meer krijgen zal, kijk, als ze op haar 18e weer die kans zou krijgen, zou ik ook zeggen: je wacht maar. Maar dat zit er waarschijnlijk niet in...

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:42



    citaat:
    Joke wrote:
    Waar ben je bang voor?

    Wist ik het maar...

    1. Jonge meiden, weinig toezicht....

    2. Antillen, bagage, drugs...

    3. ???? 

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:44

    Ik heb er niet geen goed gevoel over, maar een heel dubbel gevoel. Geweldige kans, maar ook wel beren en leeuwen...

    Dank voor de inbrteng, ik weet het nog steeds niet. Wink

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 10:01
    Hoi peter,

    ik was 15 en mijn zus net 18 toen ze heel graag naar euro disney met mij wilde. eerst was het nee wachten tot je zusje 16 is. maar uiteindelijk zijn we toch mogen gaan. ook nog zelf betaald ook nog alle 2 hard gewerkt in de zomer.

    het was wel in een gezamelke bus er heen maar daar was het zelf naar het park zelf eten, enz.
    het was met kerst (kerstavond thuis gekomen) 4 dagen waren we weg. dat is natuurlijk heel anders dan 4 weken. Kerst is wel een van de hoogseizoenen daar.


    is heel erg goed gegaan.

    misschien zou je eens met die 2 volwassenzussen aan de tafel gaan zitten wat de bedoeling is wat ze gaan doen. dat ze wel volledig beseffen dat jij de verantwoordelijheid over je dochter aan hun overdraagd. enz. misschien ken je ze alen weet je al hoe ze zijn. maar kan me voorstellen dat als die 2 zlef kinderen hebben dat ze toch wel iets van verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

    ik zou het ook moeilijk vinden. maar van andere  kant denk ik. als ze naar belgie zou gaan dan kan er ook net zo veel gebeuren.

    ik wet niet of je dochter zelf al vrij verstandig is voor haar leeftijd. anders zou je met haar kunnen afspreken dat ze dat de komende tijd goed laat zien dat ze voor haar zelf kan zorgen dat ze verantwoordelijkheid neemt voor haar doen en laten, dat ze met bepaalde dingen mee helpt in huis (zal ze daar bij die familie toch ook moeten? al is het maar de afwas) enz.

    misschien geeft dat de juiste doorslag aan je.

    maar het wil niet altijd zeggen dat als je ver weg bent dat er dan meer kan gebeuren als dichtbij.

    alleen antillen.... tja kans op loverboys??vaak in nederland zijn het dan welantilliaanse jongeren......

    wil je geen angst aan jagen.

    maar anders zou je eens wat op google rond kunnen snuffelen naar reisverhalen. dan vind je vast goede en slechte. (er zijn niet altijd goede maar ook altijd slechte ervaringen niet altijd is alles perfect naar wat de mens verwacht)

    groetjes
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 10:32

    Dank jullie allemaal voor de inbreng, met de zussen heb ik aan trafel gezeten, dat klinkt heel goed. Aan de andere kant zie ik hoe de vriendin hier wordt opgevoed, veel vrijer dan mijn dochter, dus ze zeggen dat ze niet mogen stappen en goed in de gaten worden gehouden, maar ja, ze kunnen zoveel zeggen, toch?

    Zodra meer bekend is over verblijf en kosten (december) gaan we nogmaals rond de tafel, en als er geboekt moet worden (januari/februari) zullen we de knoop moeten doorhakken.

    Dat we gaan voorbereiden met haar is inderdaad duidelijk, dat moet wel, al was het maar voor onze gemoedsrust...

     

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 12:42
    Ik heb een vermoeden dat ik de uitslag al weet  Wink.
    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 6:06
    Ik weet natuurlijk niet hoeveel je kunt besteden, maar is het een idee halverwege zelf ook die kant op te gaan?
    Vier weken is inderdaad erg lang.
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 6:57

    Joke, ik ben het met je eens, Vier weken is inderdaad heel erg lang Smile.

     PP, gaan de kinderen van die zussen en de partner van de getrouwde zus ook mee? Dat zou voor mij namelijk een reden zijn iets minder bezorgd te zijn, Meer toezicht en met kleine kids  heb je toch een ander soort vakantie als met 4 "meiden".

    Maar toch......................... als het fout gaat zit ze wel erg ver weg. Misschien is dat wel het grootste probleem voor mij, ik denk dat als ze in nederland zouden blijven, ik het lang niet zo’n probleem zou vinden. 

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 7:52

    De lengte van de reis en de afstand zijn inderdaad mijn grootste problemen. En ja, de kleintjes gaan ook mee, dat scheelt wel

    Nee, halverwege zelf ook die kant op gaan zit er niet in. Zou missdchien financieel wel kunnen, maar is niet ons idee van vaakntei, wij houden van onvoorbereid op pad met caravan, hoe kleiner de camping hoe beter, en Oost europa is de favoriete bestemming...

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 7:52
    citaat:
    Emotutje wrote:
    Ik heb een vermoeden dat ik de uitslag al weetWink.
    Vertel, dat scheelt mij een aantal slapeloze nachten!

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 8:03
    Moet ik het echt vertellen PP. Ik denk dat jullie overstag gaan Smile. Waarom ik dat denk......... je gaat toch uitzoeken wat het verblijf zal zijn, je gaat toch berekenen wat de kosten zullen zijn. En dan pas beslissen als er geboekt moet worden. Geloof er niets van , dan is alles al zover in beweging Wink.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 8:36

    Wij wachten het af.Mijn vrouw is positiever dan ik, maar ik ben wel degene die beslist.

    Een week of twee ook die kant opgaan is inderdaad ook een optie die ik niet direct afwijs, blijkt nu. In het  voorjaar gaan we al naar Schotland, dus een bestemming naar ons hart hebben we dat jaar al gehad.

     

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 9:55

    En wie weet misschien is het wel heel leuk eens een heel andere vakantiebelevenis. Ook daar is veel te bekijken, je hoeft niet de hele dag op het strand te bakken. Misschien is duiken daar wel wat voor jullie. Dat lijkt me juist daar prachtig.

    Mijn nichtje is er regelmatig geweest, een deel van haar (ex) schoonfamilie woont daar. De naam van een huisarts kan ik je al geven Smile.

    Als je het leuk vind wil ik best  wat tips die bij jullie idee van vakantie passen  aan haar vragen.

    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-26-2006 10:44


    citaat:
    Peter P wrote:
    Een week of twee ook die kant opgaan is inderdaad ook een optie die ik niet direct afwijs, blijkt nu. In het  voorjaar gaan we al naar Schotland, dus een bestemming naar ons hart hebben we dat jaar al gehad.



    Goed plan, Peter!
    Weet je, de grap is dat je het anders misschien niet zou doen omdat het je tegenstaat. Dit is voor jullie dan een heel goede reden om toch eens dat onverwachte te doen dat eigenlijk niet bij jullie past.
    Ik ben benieuwd! Je hebt nog even de tijd om het te overdenken.

    Joke
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>