Bijbaantje (eerste)
Laatste Bericht 05-15-2009 7:30 door Peter P. 41 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 3123 > >>
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2007 4:10
    Hier is (voor nr. 2) het eerste bijbaantje zojuist begonnen. Ze is bijna 14 en gaat folders bezorgen. Nog ouderwets zelf invouwen, we krijgen verder eigenlijk alle folderstapels in plastic, maar deze zijn dus los.
    Heeft voor vandaag 8 soorten folders, 225 adresssen. Invouwen kostte 1,5 uur en moet nu nog bezorgd. Dat levert 7,52 op, dus zal uitkomen op 2 à 2,50 euro per uur... Niet veel maar toch een leuk extra zakcentje!!
    Ik vind het wel heel goed dat ze iets gaat doen wat ook echt wat inspanning vraagt en waar ze echt even mee bezig moet zijn...
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-27-2007 5:56
    Mijn kinderen hebben ook altijd een bijbaantje (gehad). Vind het zelf ook prima, zo leren ze al vroeg dat er voor extraatjes gewerkt moet worden. En met geld omgaan, wat voor veel jongeren tegenwoordig een probleem blijkt te zijn.

    grtz
    Marion
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-27-2007 6:56
    Hier zijn ze hun tijd kwijt met school, fietsen en sport. Een bijbaantje zou leuk zijn, maar ligt niet voor het oprapen, en ze hebben er ook niet echt zin in...

    Dat het goed is om me geld te leren omgaan is natuurlijk juist, maar dat kan ook zonder bijbaantje, heb ik vroeger ook gedaan, en mijn jongste kan het nu ook (mijn oudste minder goed). 
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-28-2007 10:10
    Tuurlijk kunnen ze op een andere manier ook wel leren met geld om te gaan maar een bijbaantje geeft natuurlijk extra geld en dat moet vooral in het begin uitgeven worden!!!! Na een poosje begint het besef dat het misschien ook wel handig is om te sparen voor iets moois.
    Mijn dochter is het type "shop till you drop" dus uitpuilende kledingkasten, bergen met schoenen maar daar werkt ze wel voor. Wij financieren dat soort uitspattingen uiteraard niet. Maar ze heeft het nu wel goed door en spaart ook flink. Ze is pas met haar vriendje 5 dagen naar Barcelona geweest van het zelfverdiende geld en heeft inmiddels al weer een lekker bedrag gespaard omdat ze straks een laptop wil kopen als ze volgend jaar op kamers gaat. Gelukkig is het werken (1 avond en de zaterdag) goed te combineren met school. Anders hadden we er wel een stokje voor gestoken.
    Hier zijn er behoorlijk wat baantjes te vinden voor scholieren, vooral in de supermarkten dus dat scheelt.

    grtz
    Marion
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-28-2007 11:58
    Nadeel van een klein dorp: 1 supermarkt.... en anders moeten ze toch 6, 8 of 15 km. verderop, voor mij geen probleem, ze fietsen het ook naar school, maar de supermarkten daar hebben liever kinderen uit de buurt, om een of andere reden.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-28-2007 1:31
    Leuk hoor een bijbaantje, Ik heb het ook gedaan vanaf de 3e op de middelbare. Daarvoor al wel een keer vakantiewerk gedaan.
    Het was altijd erg gezellig, ik deed nieuwe vrienden op die ik ook weer met uitgaan tegenkwam, had een leuk extraatje en leerde met geld om gaan.
    Maar denk wel dat je opvoeding vooraf ook wel te maken heeft of je met geld om kan gaan of niet. Dat zijn de beginselen.

    gr
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-28-2007 2:10
    Hier heeft onze oudste nu ongeveer anderhalf jaar een bijbaantje, toen ze begon met vakken vullen in de supermarkt was ze 15 en een half. Dat heeft ze ongeveer een half jaar gedaan.
    Nu werkt ze alweer geruime tijd een een snackbar en heeft het heel erg naar haar zin.
    In de vakantie lekker extra kunnen werken, dus een nieuw bed gekocht (was nog niet nodig dus kreeg ze het niet van ons).

    Normaal werkt ze 2 zondagen en 1 zondag vrij en 1 avond door de weeks.
    Nu ze op het MBO zit moeten we even kijken of die avond nog wel zal kunnen, ze zal over een poos ook stage moeten gaan lopen en dan zal ze  niet vroeg thuis zijn denken we zo.

    Jongste, net 2 weken 15, wil eigenlijk ook wel, maar doet er nog niet zo gek veel op uit, heeft wel gesolliciteerd, maar zit nog in de molen. Ach nog jong genoeg, daarbij zit ze in het eindexamen jaar en heeft een behoorlijk pittig vakkenpakket, dus daar gaat ook veel tijd naar toe.

    Gelukkig geven onze meiden niet zo gek veel geld uit, kunnen goed uitkomen met zak- en kleedgeld en ook nog sparen voor grotere uitgaven.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-29-2007 2:03
    De waarde van geld leren kennen lukt volgens mij zonder bijbaantje ook wel, al rekende ik vroeger altijd wel in "dat is zoveel ochtenden (zaterdag) werken". Maar ze klaagt altijd over te weinig kleedgeld: als je meer wilt kun je het zelf verdienen!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-31-2007 10:27
    Zo ging het bij mij ook Louise. Ik gaf dan een bepaald bedrag voor een broek (indertijd 120 gulden prijs van bv een Levi) maar ja, dan wilden ze toch een duurdere. Nou ja, dat verschil leg je er dan maar zelf bij. En daar moet je dan voor werken.
    Dezelfde zoon loopt nu altijd de uitverkoop af om die ene leuke broek afgeprijsd te vinden ;-) Hij is nu 24 en betaald het uiteraard zelf.
    Dus...... toch wat van geleerd.

    Ik heb 4 kinderen en dat kost genoeg, en wat de een krijgt wil je de ander ook geven.

    Grtz
    Marion
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-19-2007 8:10
    Ik had ook van mijn 15e tot mijn eerste baan een bijbaantje maar ik gaf alles wat ik verdiende direct uit aan voornamelijk kleding, terwijl ik ook kleding van mijn ouders kreeg hoor, maar nooit genoeg natuurlijk.... Ik heb er geen cent aan overgehouden, dus of je zo leert met geld om te gaan??? Ik denk dat of je dat wel of niet goed kunt (op die leeftijd) ook voor een groot deel in je karakter zit.

    Maar wel goed voor je werkervaring natuurlijk, omgang met mensen enz.

    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-24-2007 4:19
    Vandaag is het wel een beetje stress... 14 verschillende folders!!! Dat is veel werk... maar goed, leren ze doorzetten!!!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2007 8:37
    Verdient ook extra, neem ik aan?
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2007 11:01
    Ja, 2-3 euro meer... Hopenlijk giet het vanmiddag bij het bezorgen niet!
    Een leeftijdgenote uit een dwarsstraat hier vlakbij heeft de folders van een concurrerend netwerk sinds kort. Die worden geseald aangeboden en verdient evenveel, terwijl het insteken zeker zoveel tijd kost als het bezorgen. Bovendien heb ik al 2x gezien dat moeders erbij hielp, dat doe ik dus (uitzonderingen daar gelaten) echt niet ;P

    Edited by - Louise on 25-9-2007 11:02:27
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2007 2:33
    Mijn dochter heeft ooit ook met folder gelopen die ze zelf moest vouwen. Op een gegeven moment werden ze verpakt aangeleverd maar toen ging ze ook gelijk minder verdienen. Ze is er toen mee gestopt.
    Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat die gesealde pakken evenveel betalen.

    Ik heb wel eens geholpen met vouwen maar bezorgen deed ze toch echt zelf.

    grtz
    Marion
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2007 6:00
    Volgens mijn dochter krijgt een vriendin zelfs meer voor gesealde...
    Ik ben vanmiddag een uurtje op ziekenbezoek geweest, toen ik wegging waren ze net begonnen en toen ik thuiskwam waren ze alweer klaar. Gaat dus best snel, ze doen het met z'n tweeën en ("kleine") zus krijgt dan ook wat van de verdiensten.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-19-2008 12:08
    Hier heeft onze jongste (15 1/2) sinds een week of 2 een bijbaantje gevonden.
    In de snackbar in ons dorp, oudste werkt alweer een poos in een snackbar een dorp verderop. Gaan ze samen prijzen zitten vergelijken Smile.
    Vanavond mogen ze allebei weer, een hoeft maar tot half 8, onze oudste heeft vandaag "late" dienst.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-19-2008 12:52
    Dus er komen nu 2 wandelende frituurpannen thuis... of wordt bedrijfskleding centraal gewassen?
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-19-2008 1:21
    Het valt wel mee met de "stank".
    Oudste heeft een poloshirt wat daar de was ingaat en een voorschoot (noem je dat trouwens zo).
    Jongste heeft een voorschoot met bovenstuk. Op de eigen kleding komt dus geen vuil, als ze flink wat uurtjes moeten meedraaien, ruik je het wel.
    Groter probleem is, en daar heeft vooral onze oudste "last" van, is vettige haren.

    Maar ach die is zowat verslaafd aan douchen, zeker na haar werk!!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-12-2008 8:28
    Helaas... het baantje is gesneuveld in de strijd om de tijd. Rooster 's maandags nu t/m het 9e lesuur, daarna is het eigenlijk ook niet meer te doen om nog folders in te vouwen en te bezorgen! Er is ook nog zoiets als huiswerk.... Ze wilde al veel langer dat ik het afbelde, maar dat heb ik niet gedaan. Gisteren was de emmer vol en ging ze het zelf doen. 't Was ook een waardeloos beetje folders wat er overgebleven was, een aantal vaste winkels was alweer overgestapt naar een ander bezorgbedrijf. Daarmee werden ook de inkomsten nog minder dan het al was.
    Ik vond het moeilijk: aan de ene kant vind ik het goed als ze leren doorzetten, aan de andere kant was de verdienste zo laag (plm. 1,80 per uur) dat het haast niet loonde, zeker niet als het ook nog eens giet van de regen ofzo...
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-12-2008 9:38
    Jammer Louise, maar er kmt vast nog wel een ander baantje in de toekomst. Ze is toch ook nog erg jong? Voor een leuk baantje wat ook nog eens een beetje aardig betaald moet je toch al gauw 16 zijn is onze ervaring.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>