Stelen op school
Laatste Bericht 01-24-2011 6:47 door Louise. 32 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12
AuteurBerichten
kôlleke
Posts:22705


--
01-19-2011 3:23
Fijn dat het gesprek toch nog iets positiefs heeft opgeleverd en dat je zoon opklaarde toen hij het hoorde over de uitwisseling in april.
Goed dat hij weet dat jullie achter hem staan.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-19-2011 3:54
@Sje, in april komen de Duitse kinderen hier naartoe en hebben de deelnemende kinderen een ander programma dan de kinderen die niet op uitwisseling zijn gegaan. Ik weet nog niet precies wat ze gaan doen maar ze gaan in ieder geval in Eindhoven naar het zwembad, ze gaan werken aan een project wat ze ook moeten presenteren en laten iets van de omgeving zien. Daar mag hij dan wel aan meedoen.

Nee vandaag kon hij niet meer mee; had er nou bijvoorbeeld een week of twee tussen gezeten dan was het een ander verhaal geweest misschien.

Edited by - Anja1966 on 19-1-2011
Sje
Posts:75548


--
01-19-2011 4:23
Jammer dat-ie vandaag niet meer mee kon. Wel fijn dat-ie aan dat programma in april in elk geval wel deel kan nemen. Voelt-ie zich daar nu ietsje beter bij ondanks dat-ie vandaag niet mee mocht?

En hoe voel jij je inmiddels?
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-19-2011 6:41
fffttttt... gelukkig zijn ze jullie ook iets tegemoet gekomen.
Maar wat moet dit jou een boel energie gekost hebben... hopenlijk kan je zoon zich er nu bij neerleggen en drukt het niet zwaarder dan nodig is. Dat hij fout was weet hij, schreef je al. Daar ging het toch om.
Hopenlijk denkt de school voortaan toch wat beter na, wb verder weg liggende (gevolgen van) sancties.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-20-2011 11:36
Zowel Middelste als ikzelf kunnen ons er nu wel bij neerleggen. Misschien ook wel doordat de uitwisseling al begonnen is en er niks meer terug te draaien valt. Maar zeker ook door het gesprek dat ik met de mentor gehad heb. Daarin merkte ik dat ze Middelste vrij goed kent en echt wel in de gaten heeft wat voor vlees ze in de kuip heeft.

Het vervelendst voor mij was namelijk dat er werd gezegd dat het vertrouwen nu weg was. Zo kort door de bocht. De mentor gaf aan echt een rotsvast vertrouwen te hebben in Middelste en in het feit dat dit zich niet meer zal herhalen. Precies zoals ik er zelf ook over denk.

Ook het feit dat ze de klas als geheel nog gaat aanspreken en het issue 'groepsdruk' aan gaat pakken, doet mij goed. En ook Middelste is daar blij mee sinds hij weet dat die les niet over HEM zal gaan.

Hij is vreselijk blij dat hij in april mee mag doen, dat is voor hem wéér een bevestiging dat hij als persoon niet veroordeeld wordt maar zijn actie. Helaas té kort op het vertrek naar Duitsland, anders had dit vast anders gelopen.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-20-2011 11:44
Ach, nog even iets; ik had gezegd dat hij iets leuks mocht gaan doen dit weekend, als een soort compensatie voor de te straffe maatregel in mijn ogen. Ik had voorgesteld dat hij met zijn broer en meneer Anja zou gaan karten aangezien dat al een poosje in de pen zat.

Zegt 'ie:"Maar dat heb ik toch helemaal niet verdiend?" Kijk, en dát is nou precies wat ik bedoel als ik zeg dat ik niet zo bang ben voor herhaling.

Ik heb moeten praten als Brugman om hem uit te leggen dat dit niet als direct gevolg van zijn actie gebeurt maar als gevolg van de actie van school.

Nou ja en toen kwam hij thuis van de training, heeft hij zijn rechter wijsvinger flink gekneusd, dus dat karten zit er dit weekend niet in.

Bovendien denk ik dat het voor Oudste misschien ook nog wat te snel is ivm zijn longen. Even wachten dus, maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Edited by - Anja1966 on 20-1-2011
Sje
Posts:75548


--
01-20-2011 1:05
Je bent goed bezig met die jongen, Anja! Goede moeder ben je!
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-20-2011 1:23
Dank je Sje! Ik ben niet aan het vissen, maar het deed me wel even goed!
Sje
Posts:75548


--
01-20-2011 1:42
Ik weet dat je niet aan het vissen bent en ik ben ook niet aan het slijmen. Ik vind gewoon dat je erg goed met de situatie omgaat en ik vond dat ik dat even moest laten weten.

Zijn zat ouders die erg boos zouden zijn geworden en gebleven. En jullie zullen ongetwijfeld ook met ongeloof en een vorm van boosheid gereageerd hebben vorige week toen het net gebeurd was, maar jullie zijn wel realistisch, weten de situatie te relativeren, een plaats te geven en pakken op een goede manier de draad weer op.

Jullie geven hem het gevoel dat jullie het vertrouwen in hem in elk geval niet kwijt zijn (ook al keur je niet goed wat-ie gedaan heeft) en dat zorgt er vast voor dat hij de hele kwestie ook sneller een plek kan geven en achter zich kan laten.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-20-2011 6:44
eens.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-24-2011 1:25
Dank.

 Zit hier nu wel een beetje met tranen in de ogen omdat je precies verwoord hebt wat wij bedoelen.

Morgenavond ga ik naar een voorlichtingsavond van een cursus waar Middelste naartoe wil. De mentor kwam er vorige week mee omdat het hem misschien kan helpen om sterker in zijn schoenen te staan.

Van mij had het niet gehoeven omdat ik denk dat hij het wel redt en omdat ik niet wil dat hij denkt dat er aan hem iets veranderd moet worden. Dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt. Hij begreep het maar gaf aan dat hij het toch prettig zou vinden om het wél te doen.

Misschien telt het ook wel een beetje mee dat die cursus in het PSV stadion gehouden wordt en dat ze échte PSV'ers ontmoeten? Geeft niks, als hij er een goed gevoel bij heeft vind ik het best!

Hij redt het wel!

Edited by - Anja1966 on 24-1-2011
Sje
Posts:75548


--
01-24-2011 6:33
Och schattebout toch, het was helemaal niet mijn bedoeling om je in tranen te krijgen! En ik kan je geen zakdoekje sturen want digitale zakdoekjes absorberen zo belabberd! ;-)

Als hij zelf inderdaad die cursus wil doen, gewoon laten doen. En wat maakt het uit dat die psv-ers interessanter zijn dan de leerstof? Lekker daarvan laten genieten. Die "attente vrienden" van je middelste mogen dan lekker jaloers zijn dat je middelste wel die psv-ers ontmoet en zij niet! Hadden ze je zoon maar niet zo in de steek moeten laten!

Maar ik kan me je gevoel wel voorstellen dat je na 1 zo'n voorvalletje niet meteen wilt dat-ie een soort van stempel krijgt door het aanbod van die cursus.

Net wat je zegt: hij redt het wel! Komt helemaal goed met die jongen! Sterker nog, het is helemaal goed met die jongen! Niks mis mee! Gewoon even een zwak moment gehad, maar hou in gedachten: zijn "vrienden" zijn vele malen zwakker dat ze je zoon zo in de steek gelaten hebben op het moment dat-ie ze het hardst nodig had!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-24-2011 6:47
Wat een bijzondere cursus! Ik lees uit je berichtje dat het op zich (weer) lekker met hem gaat. Goed te lezen.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12