Stelen op school
Laatste Bericht 01-24-2011 6:47 door Louise. 32 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
11-23-2007 8:48
    Zelfs op de basisschool van jongste gebeurt het (zorg dat je geen mooie dure pen in je laatje hebt!), maar nu kwam middelste er (weer eens) mee thuis: er wordt gestolen op school! Ze hadden vanmorgen gym en toen bleken er 2 mobieltjes en 20 euro gestolen te zijn uit jaszakken. Normaal gaan de deuren van de kleedruimte op slot tijdens de gymles, maar nu waren er mensen met het brandalarm bezig en die moesten in en uit kunnen. Wel een beetje bijzonder: in dezelfde zak als één van de mobieltjes zat ook nog een i-pod en die was niet gestolen...
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2007 9:02
    Vreselijk, maar niet tegen te gaan. Bij mijn meiden op school meoten dit soort dingen in de kluisjes bewaard worden, mede om die reden...
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-24-2007 4:11
    Vervelend Louise dat stelen op school. Je durft je kind onderhand geen huissleutel meer mee te geven als het zo doorgaat.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-25-2007 8:39
    ja, dat gebeurt helaas overal...
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2007 7:50
    Dat het op de basisschool al gebeurt, gewoon uit de laatjes onder de tafel, vind ik nog het ergste. Daar hèb je geeneens kluisjes... (wel voor de leerkrachten - da's helaas ook nodig!)
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2007 8:32
    O, basisschool, dat had ik even niet door. Dat is inderdaad erg ja... Erger dan op de middelbare? Weet eigenlijk niet waarom, maar ik vind van wel ja.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2007 8:32
    Ja Louise,  dat is inderdaad erg, maar ook dat stelen op de basisschool gebeurde vroeger ook al, volgens mij meestal uit jaloezie. Op kantoren wordt trouwens ook gestolen (door collega's).
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2007 8:48
    Middelste zegt nu wel: ze zijn dom geweest, omdat we het 1e uur gym hadden, mag het gewoon in "de bak" en die gaat achter slot bij de leerkracht... (de kluisjes zijn behoorlijk ver weg van de gymlokalen). Maar toch!
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2011 1:10
    Jakkes, ik voel me zo verdrietig. Ik wilde hier eerst niet over posten want openbaar forum en zo maar het zit me hoog.

    Middelste is afgelopen vrijdag met bijna alle jongens van zijn klas in een tussenuur naar de Aldi gegaan zoals de andere jongens wel vaker doen en heeft een zakje snoep in zijn zak gedaan. De andere jongns deden dat namelijk ook en dan ben je, zoals hij dat vertelde, een "schijtluis" als je het niet doet.

    Buiten is hij door de filiaalmanager aangehouden, politie erbij, mee naar het bureau, mij moeten bellen, ik naar het bureau en toen is hij verhoord. Heel indrukwekkend allemaal. Vooral voor een menneke dat gewoon écht bijna nooit wat fout doet.

    Enfin, toen hij terug op school kwam stonden er drommen kinderen om hem heen om het smeuiïge verhaal te horen. Hij was namelijk de enige die aangehouden is, de rest kon gewoon naar school. Daar had hij natuurlijk helemaal geen zin in om dat allemaal te gaan vertellen, hij had tenslotte net gehoord dat hij een HALT straf krijgt en was behoorlijk ontdaan door alles. Geen stoere verhalen dus.

    Thuis hadden wij natuurlijk ook nog wel iets te zeggen, alles in het normale hoor, ik vind de straf van met de politie auto mee, een pittig verhoor en ook nog een HALT straf in het vooruitzicht al meer dan genoeg, maar goed, er moet wel even over gepraat worden.

    Nou ja, dat alles gehad hebbende kreeg ik gisteren een telefoontje dat hij morgen niet mee mag op de vierdaagse uitwisseling naar Duitsland. Kijk, ik begrijp best dat school iets moet doen, het was tenslotte onder schooltijd maar ik vind het wel heel heftig. En als het nou een haantje-de-voorste was die het voortouw genomen zou kunnen hebben, of een kind waarbij je herhaling kunt verwachten, oké. Maar hij verdrinkt bijna in het berouw!

    Ik ben echt best een strenge moeder en helemaal niet flauw, als ze straf verdienen en krijgen op school, bemoei ik me daar niet mee. Maar ik vind dit wel heel zielig hoor. Ik heb hem niet meer zien lachen.Vanmorgen natuurlijk een vette migraine maar hij durfde niet thuis te blijven want dan zou de mentor misschien denken dat hij niet naar het mentoruur wilde komen.

    Ik heb een heel gesprek gehad met hem gisteren en geprobeerd om hem hier een beetje uit te tillen maar het lukt niet. Hij heeft zich hier zo vreselijk op verheugd, ook al omdat dit de eerste keer is dat hij iets zo graag wilde dat hij zich niks van zijn vrienden aan heeft getrokken die het maar stom vonden, zo'n uitwisseling. In april komen die Duitse kinderen naar hier en dan wordt Middelste in feite dus wéér gestraft want daar was hij ook al plannen voor aan het smeden.

    Kijk, stelen mag niet, ook niet als het om een zakje snoep van nog geen 1,50 gaat . Dat moet bestraft worden, ook als het onder groepsdruk gebeurd is. Prima. Maar in relatie tot het "delict" vind ik het buitenproportioneel wat hij nu te verstouwen krijgt.

    School begrijpt mijn standpunt maar blijft bij de beslissing. En op zo'n korte termijn kan ik dus ook niks. Ze vertrekken morgen al! Ik ben er beroerd van.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2011 1:18
    {{{{Anja en middelste}}}}
    Beroerd dat je er op school niet doorheen komt.
    Helemaal mee eens dat op zich de straf die op school gegeven wordt, moet blijven staan. Maar dit valt onder Halt. Dan hoeft school er niet nog eea bovenop te doen. En zeker niet zoiets.... Ik hoop van harte dat je hier toch nog doorheen komt!!!! En anders in ieder geval dat middelste het toch los kan laten, maar dat zal niet meevallen...
    Heel, heel veel sterkte en wijsheid gewenst. Wijsheid ook voor de school ! 
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-18-2011 1:20
    Och meid, wat een ellende! Kan me voorstellen dat je je ei erover kwijt moet en dat je je er goed beroerd over voelt. Zeker dat verhaal dat school er nog een schepje bovenop gedaan heeft qua straf.

    En dat school je standpunt begrijpt, daar heb je helaas niks aan.

    Anderzijds kan ik me ook voorstellen dat school een signaal af wil geven wat betreft gedrag onder schooltijd. Moeilijke situatie hoor.

    Misschien had school een andere sanctie moeten verzinnen. Dit is wel een hele zware, zeker omdat zo'n uitwisseling eigenlijk een activiteit is die heel goed is voor sociaal gevoel, betrokkenheid bij anderen, kennismaken met andere cultuur etc.

    Alle sterkte voor jullie allemaal.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2011 1:31
    School bedoelt het niet als straf maar het vertrouwen is weg. Dat is de reden. Het is de eerste keer dat hij echt iets verkeerds doet, hij haalt de beste punten van de klas en heeft een uitstekende werkhouding. Ik heb gisteren met de conrector aan de telefoon gesproken en kwam er gewoon niet doorheen, ze bleef hetzelfde herhalen.

    En ze hebben meteen een ander kind aangewezen dat in zijn plaats mag gaan, daar was hij ook nog zo verdrietig over. Dus ik denk niet dat het uithaalt als ik daar nog eens ga praten, er wordt nu toch niks meer teruggedraaid.
    Heks
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2011 1:31
    @Anja, wat raar dat school er zo'n straf bovenop geeft terwijl de anderen er dus helemaal mee wegkomen.
    Ik zou niet weten wat je nog zou kunnen doen, sterkte voor je middelste. 
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-18-2011 1:58
    Niet bellen Anja, persoonlijk gesprek op school. Dat praat makkelijker en heeft mogelijk meer effect.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    01-18-2011 2:57
    Wat een verhaal, Anja. Ik begrijp best dat de school nog een extra straf er bovenop wilde doen, want zoals je zegt is het inderdaad onder schooltijd gebeurd en waarschijnlijk hebben zij de filiaalleider van de betreffende Aldi al vaak aan de telefoon gehad. Maar deze straf vind ik ook erg zwaar. De Halt-straf valt er bij in het niet. Ik verwacht niet dat je er nog door komt. Ik zou het zelf ook niet meer proberen. Het is zuur en een erg harde les, maar ik zou de school in deze niet afvallen in zijn bijzijn. Hoe zuur het dan ook maar is. Het is in elk geval een les die hij niet meer zal vergeten. 
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2011 3:04
    Jeetje Anja wat een straf zeg!!

    Die halt-straf zou toch meer dan voldoende moeten zijn. De school is wel heel star en volhardend in het feit dat je zoon niet mag op uitwisseling, daarbij geef je aan dat in april de uitwisseling deze kant op komt. Dan wordt hij dus wéér gestraft. Een beetje buiten proporties hoor!

    Misschien inderdaad toch maar richting school voor een persoonlijk gesprek, heel veel sterkte en wijsheid!!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-18-2011 5:18
    Er is al vanalles gezegd, dus ik laat het erbij dat ik vind dat straf van de politie voldoende had moeten zijn. Maar ja, dat helpt niets, en je komt er nu inderdaad niet meer doorheen... 
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    01-18-2011 9:45
    Anja, wat erg dat je zoon nu dubbel wordt gestraft. De straf van bureau Halt had voldoende moeten zijn.
    En de andere jongens die vrijdag bij hem waren? Die komen er mee weg en gaan die nu wel naar Duitsland?
    Inderdaad stelen mag niet, maar dit is wel heel zuur!
    Ik begrijp dat jullie heel verdrietig zijn. Sterkte voor jullie.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-19-2011 1:03
    Nee, de uitwisseling naar Duitsland was niet voor de hele klas, alleen een meisje uit zijn klas gaat nog, in totaal zijn er 20 leerlingen uit alle 2e klassen gekozen.

    Ik heb gisteren nog een pittig maar toch prettig onderhoud met de mentor gehad. Zij was het inderdaad ook niet eens met de boude bewering dat het vertrouwen weg zou moeten zijn. Ze noemde Middelste een lieve jongen die een foutje gemaakt heeft. En zo is het ook. Maar de uitwisseling zit er té kort op. Wat ik wél bereikt heb en waar school nog niet eens over nagedacht had, zit in het feit dat het in april allemaal nog eens opgerakeld word door het wederbezoek.

    Er is nu besloten dat Middelste dan gewoon aan het programma mag deelnemen als hij dat zelf wil. En dat wil hij. Ik zag zowaar zijn gezicht opklaren toen ik dat zei. Hij kon zich er nu wel bij neerleggen en is gisteravond rustiger gaan slapen gelukkig!

    Nou, dat is in ieder geval iets! En ik ben blij dat ik hem duidelijk heb kunnen maken dat we achter hem staan voor wat betreft deze sancties. Hij hoeft tenslotte ook niet te denken dat hij een zware crimineel is. Hij weet natuurlijk dat we zijn actie afkeuren en dat hij straf verdiend heeft maar ook dat wij dit te veel van het goede(?) vinden. Ik geloof dat hem dat erg goed doet.

    Edited by - Anja1966 on 19-1-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    01-19-2011 2:03
    Wat goed Anja dat dat gesprek met school alsnog effect heeft gehad! Super!

    En heel goed ook dat jullie eerlijk tegen hem zijn en dat jullie gewoon tegen hem gezegd hebben dat jullie deze straf van school er bovenop teveel van het goede vonden ondanks dat wat hij gedaan heeft niet door de beugel kan.

    Goed bezig!

    Maar wat betekent "dan gewoon aan het programma deelnemen"? In april? Of mocht-ie alsnog vandaag mee naar Duitsland?
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>