Hoe en hoe laat
Laatste Bericht 09-23-2011 9:50 door Louise. 60 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-30-2007 5:43
Sonnie, als je het echt over indrinken hebt, dan denk ik dat je er al ouder inderdaad anders tegenaan zal kijken. Idiote gewoonte vind ik dat, klinkt als 'lekker dronken worden', lijkt me niet de bedoeling van een avond stappen, laat staan de bedoeling van de opvoeding...

Ik weet en zie om me heen ook wel dat de jeugd trots is op 30+ biertjes in een weekend, maar blijf hopen dat ik mijn dochters de opvoeding heb meegegeven die ervoor zorgt dat ze dat niet leuk vinden, en niet doen ook, hoe groot de sociale druk ook is.


Edited by - Peter P on 30-9-2007 17:45:20
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
09-30-2007 6:56
Jullie begrijpen mij verkeerd met het woord indrinken.

Hier in onze omgeving (en volgens mij ook door heel nederland) word met indrinken bedoeld met paar man een paar glaasjes of flesjes bier of net wat. Niet dat je al zat naar de disco of kroeg gaat.

Maar vergelijk het maar zoals op een verjaardagsfeest dat je ook een paar flesjes drinkt.

Het is gewoon voortaan duur een muntje in een disco bijv. Dat jeugd veel liever een uur of 2 uur bij elkaar zitten met een kratje. Stel je hebt een kratje van 12 flesjes en je bent gauw al met 6 heb je nog maar 2 ieder geha dhoor.

En daarbij toen ik nog ging stappen waren zeer weinig vrienden van mij dronken. Heb er maar zelden een gezien. En ik kende in die discotheek waar ik altijd uitging toch vrij veel (school, vriendengroep, van bijbaantje, van oude bijbaantje, van vakantie ontmoet, etc).

Misschien kom ik er nog wel ooit op terug maar ik denk het niet. Ik weet dondersgoed dat het pas om 1 uur begint en zou niet willen dat mijn dochter of zoon buiten de boot zou vallen omdat hij of zij om 1 uur thuis moet zijn.

En ik mag toch ook vertellen wat ik ergens van denk? Anders meld ik me wel af hier als dat niet mag
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-30-2007 6:59
Tuurlijk mag jij ook vertellen wat jij vindt. Daar is het een forum voor. Persoonlijk vind ik het een beetje onzin om te zeggen dat kinderen buiten de boot vallen als ze op tijd naar huis moeten van hun ouders. Ik ging vroeger ook nooit tot diep in de nacht uit en heb me echt nooit een buitenbeentje gevoeld.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-30-2007 7:11
Natuurlijk mag je vertellen wat je denkt, alleen jij bent nog geen ouder. Dus dan kijk je gewoon nog anders tegen de opvoeding aan dan wanneer je er middenin zit.
Sje
Posts:75548


--
09-30-2007 8:07
Precies! En dat bedoelde ik.

Ik had ook altijd een grote mond over allerlei opvoedkundige zaken en ik kom er inmiddels keihard op terug.

Wacht maar tot je dochter op haar 16e pas om middernacht uit wil gaan omdat het dan pas gezellig wordt, ik durf echt te wedden dat je er dan anders tegenaan kijkt Sonnie.

Jij zit nog zo dicht bij die periode van uitgaan met vrienden, je bekijkt het nog van de "kind"-kant, niet van de "moeder"-kant. En tuurlijk zeg je nu heel makkelijk dat je het straks allemaal op dezelfde manier toestaat, maar je weet niet eens wat voor kinderen je krijgt. Misschien krijg je wel een dochter die vanaf haar kleutertijd hartstikke onvoorzichtig en ondoordacht is in alles wat ze doet. Geloof maar niet dat je haar om 12 uur 's nachts nog de stad in laat gaan.

En dat bedoel ik met dat je het niet zo makkelijk moet zeggen nu, want je weet niet hoe je op het moment van reageert.

Van mij mag je ook zeggen wat je denkt, maar dan weet je dat je ook een mening van een ander terug kunt verwachten.
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
09-30-2007 8:24
Ik kan ook wel tegen meningen van anderen maar werd hier op aangevallen. zo voelde ik het.

 En Sje, ik ga al 4 jaar niet meer op stap als het niet langer is.

1x per jaar nog met beachparty op de camping bij familie maar dat is heel klein. En hoogstens nog 1x met een groepje mee. Maar dat ben ik dit jaar niet eens geweest.

Dus tegen uitgaan kijk ik toch al anders aan dan dat ik er nog midden in sta.

gr 
Sje
Posts:75548


--
09-30-2007 8:31
Ja
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
09-30-2007 9:40
't Is juist wel leuk om "van de andere kant" (bijna nog...) te horen hoe het gaat/ging.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-30-2007 10:28
Lieve Sonnie, ik vind het juist prachtig dat we ook van een ander horen hoe er tegenaan gekeken wordt, anders is het hier hartstikke saai, iedereen het met elkaar eens... Maar daarom hoef ik het toch nog niet met je eens te zijn?

Mijn dochter gaat echt niet pas om 00.00 de deur uit, later misschien, als ze op kamers woont en ik er niet bij ben...

En over indrinken: Daar zijn we het dus niet echt over oneens, alleen de tijd waarop... 
macmickey
New Member
New Member
Posts:


--
10-01-2007 11:04
Beneden de 18 geen alcohol lijkt mij al een goed begin. het duurt nog wel even voordat mijn jongens de "stap" leeftijd hebben bereikt maar ik denk dat ik ze de eerste keer maar eens meeneem en dan even laat zien dat het toch wel heeel vermoeiend kan zijn ;-). Als ze (18+) willen "indrinken" kan dat hier bij mij dan heb ik tenminste nog invloed op de hoeveelheid. Hier in het noorden liggen de staptijden ook wat anders dan in andere delen van het land. Als je om 21.00 uur een kroeg binnenkomt kom je alleen mensen tegen die er 's middags al zaten.

Oh ja ennuh volgende dag gewoon weer op natuurlijk. 's Avonds een vent/meid, 's ochtends ook een vent/meid!!

Edited by - macmickey on 1-10-2007 11:07:37 AM


Edited by - macmickey on 1-10-2007 11:08:44 AM
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
10-01-2007 11:37
Juist omdat ik nog wel eens uit ga en dan de nodige ellende zie heb ik voor mijn kinderen daar duidelijke afspraken overgemaakt. Ik zie het dan ook niet van de kindkant of van de moederkant maar gewoon als volwassene en geloof me, er lopen 's nacht genoeg gekken buiten.

Indrinken vind ik idioot. Ook niet bij mij thuis. Als ze de prijzen in de kroeg te hoog vinden kunnen ze gewoon hier thuis met hun vrienden een gezellige avond organiseren. Ik ga dan wel boven zitten of ergens naar toe.
Zolang ze onder mijn dak wonen hebben ze zich aan mijn regels te houden.
Overigens altijd weinig problemen mee gehad, oudste is inmiddels de deur uit en belt nog regelmatig of we zin hebben om even de stad in te gaan om wat met ze te drinken.

grtz
marion
macmickey
New Member
New Member
Posts:


--
10-01-2007 8:54
Ach indrinken het is zo'n jeukterm geworden. Typisch studenten (Jiskefet), eerst even indrinken dan afpilsen en daarna doorhalen. Gebral dus. En dat indrinken bij mij..ik weet dat Shandy ook nog steeds wordt gemaakt..;-)
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
10-01-2007 9:10
Ik las vandaag in de krant voor het eerst de term "indrinkplekken". Het ging over alcoholcontroles op die plekken (buiten dus). Oftewel, er worden kinderen (ja ook zelfs van onder de 16) al voordat ze gaan stappen dronken aangetroffen op straat.
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
10-02-2007 12:30
MacMike hier de staptijden ook later hoor. hier in het Zuiden. Als je om 9 uur de kroeg induikt inderdaad niemand of de stamgasten van smiddags!
Disco: misschien om 10 uur de jeugd van 14/15 jaar. rest gaat later tussen 11 en half 12.

Overigens ben ik tegen gebruik van drank onder de 16 en tegen gebruik van sterke drank onder 18.
Ene kant denk ik verhoog de drankgrens tot 18 maar van andere kant denk ik tussen 16 en 18 "leren" sommige dan met drank om te gaan en stappen dan als het bijv pas vanaf 18 mag niet met een zatte kop de auto in.....

gr
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-13-2009 7:27
Inmiddels is het indrinken hier begonnen, en het laat stappen ook. Niet door M2, maar door M3 en vrienden.... Ik houd eraan vast dat ze om 02.00 thuis is, hoe laat ze ook vertrekken. En hier vooraf een pilsje is prima, vaak 'vergeten' ze dan te gaan stappen en blijven tot 02.00 uur hier. ;-)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-13-2009 5:30
Dat lijkt mij ook wel fijn dat ze bij je thuis blijven hangen. Dan weet je in elk geval wat ze uitvreten. Haal en breng je ze ook of laat je ze zelf fietsen?
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-13-2009 9:14
Ze gaat met de scooter als ze niet heeft gedronken en niet drinkt, en op de fiets als ze een biertje drinkt. Haar vriend heeft een auto, en zegt niet te drinken als hij moet rijden. Daar vertrouwen we dan maar op. Meestal is ze met een hele groep, halen en brengen begin ik echt niet aan, uitzonderingen (schoolgala enz) daargelaten.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2009 11:06
Spannend PP, maar heerlijk dat ze af en toe "vergeten" uit te gaan ;P
Vanavond vind ik het spannend... zoon belde vanmorgen dat de zus van zijn vriendin niet meekan vanavond. Ze zouden naar het concert van Kane in het ADO stadion. Of zijn zus (15) mee mag.... Aangezien hij op haar toestel belde en zij mij afwachtend blij stond aan te kijken... en bovendien heeft ze nog een muziekevenement nodig voor CKV. Ze mocht de EO Jongerendag daarvoor gebruiken (was oké voor de docent) maar neemt nu toch Kane. Het is allemaal prima geregeld, ze neemt de trein naar Den Haag alwaar grote broer haar afhaalt, eet bij hem en slaapt bij hem. Morgen komt ze of met de trein terug of ze komen met z'n drieën hier. Toch vind ik het wel spannend!
Volgende week gaan ze met een hele groep naar de Jongerendag, treffen onze meiden de anderen in de trein op station Gouda. Zus van vriendin van zoon heeft een keurige, duidelijke mail gestuurd met afspraken, treintijden en tel.nr. Toch vind ik ook dat spannend, vooral voor dochter van 12.... Zo'n groot evenement hebben ze beiden nog niet meegemaakt, dochter van 15 dus vanavond voor het eerst.
Sje
Posts:75548


--
06-06-2009 11:11
Wat spannend Louise! Maar wel een hele leuke ervaring voor je dochter.

Vertel haar maar dat ik bij Dinand op school heb gezeten. Hij was een van de beste vrienden van mijn toenmalige vriend en de zus van Dinand zat bij mij in de klas.

Ik heb Dinand dus nog als kind meegemaakt terwijl hij een zelfgeschreven tekst op een bestaande melodie zong t.g.v. het afscheid van een conrector. Leuk optreden was dat! Collector's item eigenlijk. Haha!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2009 11:29
Dus het zat er al vroeg in bij die jongen!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>