Keuze middelbare school
Laatste Bericht 03-09-2010 8:53 door Louise. 57 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-21-2008 6:54
Ik weet het ook niet... het màg gewoon niet gebeuren!!!

Een paar ouders van groep 8-ers hebben geregeld dat de kinderen die dat willen, ook een ochtend mee kunnen maken op één van de scholen, die "spontaan" geen proeflessen aanbieden. Die heeft ze over 1,5 week 's morgens, en 's middags op een andere school. Omdat het onder schooltijd is, gaat er wel een juf mee. En komende zaterdag een hele ochtend op weer een andere school!
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
01-21-2008 7:33
Jullie hebben het er maar druk mee Louise. Zitten er echt zoveel middelbare scholen bij jullie in de buurt? Tja dan moet je echt wikken en wegen welke het gaat worden.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-21-2008 8:35
Ja, wij hebben er vier... een openbare, een protestantse, een katholieke en een school met daltonsysteem. Stad met 120.000 inwoners. Alle scholen binnen 3 km fietsen! Hoewel wij "aktief" protestant zijn, mag ze van ons de school kiezen die het prettigst lijkt. Over geen van de scholen horen we echt negatieve verhalen, over allemaal wel goede verhalen en ook wel minpunten.  Dus.... gooi maar in m'n pet en zie maar!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-26-2008 11:41
Zo dadelijk jongste en vriendinnetje ophalen van een ochtend kijken, alleen voor de kinderen... Op deze school zijn we nog helemaal niet geweest, pas a.s. dinsdag avond voor de ouders. 3 Jaar geleden had middelste het na deze ochtend meteen gezien: o nee, dààr ga ik niet heen!!! toen ik bij het ophalen opmerkte dat het er mooi uitzag: vind het helemaal niks!! We zijn toen niet eens meer naar de open dag geweest...
----
Inmiddels heb ik ze opgehaald, zijn beiden zeer enthousiast!! Dus ben benieuwd naar dinsdag.

Edited by - Louise on 26-1-2008 13:20:46
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-28-2008 9:10
Afgelopen weekend hebben wij twee middelbare scholen gehad. Middelste wil naar de school waar Oudste op zit, maar ik vind wel dat hij zich goed moet oriënteren. Hij is gewoon niet hetzelfde als Oudste. Ik denk dat hij voor die school kiest vanwege het gemak: "hoef ik daar tenminste niet meer over na te denken." Ja, ze zijn heel verschillend die twee! ;-)

Groetjes, Anja
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-28-2008 9:49
Hoe zou het voor ons als ouders zijn om met twee verschillende scholen te maken te hebben? Alles dubbel-op...  maar het lijkt me geen punt. Maar ik begrijp nu waarom mijn ouders het allemaal niet altijd konden volgen ;P
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
01-28-2008 10:59
Ik zit in die situatie, en het voordeel is dat beide kinderen zichzelf kunnen zijn, de een wordt niet opgezadeld met het verwachtingspatroon dat door de ander is ontstaan. Soms is het moeilijk, 10-minuten-gesprekken op dezelfde avonden, enz. enz.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-30-2008 8:07
Ik zie ook voordelen van 2 verschillende scholen... goed voor de zelfstandigheid van de jongste, die momenteel erg aan oudere zus "hangt".
Ze was zaterdag super-enthousiast over de lesochtend, en die school staat nu met stip op één. Gisteravond was het daar ook prima. Wat mij alleen opviel, was dat ze bijv. muziek alleen maar in de 1e hebben (wel 2 uur per week). Middelste heeft het nu, in de 3e, nog! Ze vertelden wel dat àlle kinderen meedoen aan een toneelproject in de 1e, een dansproject in de 2e. Maar toch heb ik de indruk, dat de nadruk heel eenzijdig echt op het leren gericht is. Ze noemen ook als hun sterke punt, dat ze niet meewaaien met alle vernieuwingen, maar rustig-aan het goede daaruit oppikken. Prima. Ze vinden dat bruggers al zoveel veranderingen moeten doorstaan, dat ze juist rustig, klassikaal onderwijs belangrijk vinden. Van daaruit begeleiden ze ze dan naar steeds meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Niets gehoord over projecten etc., wat bij de andere scholen juist met veel bombarie wordt gepresenteerd. Zijn wel trots op Talent Time, altijd met de pers erbij etc. Maar om daaraan mee te doen, moet je eerst door een auditie komen... dus geen kans voor iedereen om eens lekker bezig te zijn met iets anders dan het strikte leren. Er is niet eens een schoolorkest oid.
Wat een contrast met een school vorige week, waar ze het erg belangrijk vonden ons een korte show in de aula te laten meemaken, om te laten zien waartoe ze met de leerlingen in staat zijn. Dat schoot aan de andere kant door...
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
01-30-2008 12:57
Moeilijke keuzes dus. Je zou een school die vooral op leren is gericht kunnen compenseren met een muziekschool, koor, theaterclub ofzo als je kind dat leuk vind?
Het rustige en klassikale waar je het over hebt, klinkt wel erg goed, en dat je kind er enthousiast over is, is ook erg belangrijk.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-30-2008 2:49
Helemaal mee eens wat je schrijft... ik had alleen gehoopt dat ze het "stiekem" zou meepikken, tussendoor... Maar ze zit wel op volleybal, als ze dat blijft doen is het ook een goeie uitlaapklep, èn in teamverband!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-12-2008 8:24
We zijn eruit! Gisteravond aan tafel kregen we dat te horen.... Middelste had van het buurtvriendinnetje gehoord: "je krijgt toch je zus bij je op school hè?" O ja? Jongste is inderdaad overtuigd van haar keuze voor de school waar zus ook op zit. Die gaat naar de bovenbouw, dus er is op zich wel voldoende "afstand" denk ik om zelfstandig te worden...
De doorslag heeft toch gegeven, dat deze school wat meer biedt dan alleen het strikte leren. Minder dan school 3 en 4 waar ze uit kon kiezen, maar net leuk. Ben ik het ook wel mee eens. Zo krijg je op de school waar ze eerst naartoe wilde, maar 1 jaar muziekles en is daar maar één duf lokaaltje met een stel keyboards voor, terwijl de gekozen school daar veel breder in is.
Wat betreft de begeleiding ben ik wel van plan zelf heel strikt de vinger aan de pols te houden. Het zal toch niet weer gebeuren dat ze in de brugklas hun mentorlessen mislopen, dan ga ik bij de directeur voor de deur liggen tot hij het beter geregeld heeft!!!
De fietsroute naar deze school is ook wel een stuk minder onhandig dan die andere, dat is toch ook wel belangrijk. Moet je tenslotte 6 jaar (of 5) doen.
Ze heeft nu een brief mee naar school om het orgineel onderwijskundig rapport mee te vragen, kopie sofinr. heb ik al, uittreksel bevolkingsregister halen en dan kunnen we haar laten inschrijven. Ik moet er nog even aan wennen, had me al zo'n beetje op die andere school ingesteld...
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
02-12-2008 9:40
Nou de keuze is dus gemaakt.
Belangrijkste is toch dat ze zelf denkt dat het voor haar de beste school is, zij moet er tenslotte heel wat jaartjes doorbrengen. Bijkomend voordeel voor jullie is toch wel dat je alles al weet van die school, dat zal toch best een hele hoop "inlezen" in de manier van werken en lesgeven voor jullie schelen.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
02-12-2008 10:49
Toch grappig dat een kind blijkbaar een andere keuze maakt dan je zelf denkt. Maar goed geregeld lijkt me! Houd inderdaad de vinger aan de pols, nog een voordeel van tweede op dezelfde school: de zwakke punten van die school zijn bekend. ;-)
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2008 8:13
Ze is er echt heel zeker van nu en wil niets meer horen.... de rondleiding op de andere school voor dinsdag moet afgebeld. Gisteren hebben we de ingevulde aanmelding met alle bijlagen op de school langs gebracht. Het was net eind van de middagpauze, dus nog beetje druk buiten en in de hal. Maakte ze dat ook vast een keer mee....
Nu zijn ze de grootste in de drukte in de gangen (de basisschool is niet zo van de nette rijen voor de ingang, helaas), straks de ukkies... en weer nemen wij met haar afscheid van een tijdperk in ons gezin...
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2008 8:24
Ja, gek is dat hé, als de jongste naar de middelbare school gaat. Dat realiseerde ik me met Sinterklaas ineens. Ik ga namelijk altijd kijken naar de intocht van de Sint op school en bedacht me ineens, goh, dit is echt de laatste keer. Na 22 jaar Sinterklazen inhalen op basisscholen is het nu echt over! Vreemd idee hoor!

Bij ons is de keuze ook gemaakt voor het zelfstandig gymnasium. Alleen hanteren ze daar een lotingsysteem omdat ze niet te groot willen worden. Dus dat is nog even spannend. In principe hoeven broertjes en zusjes niet mee te loten maar mijn kind is een broertje van broers die de school inmiddels al verlaten hebben. Onduidelijk nog hoe ze daar mee omgaan. Men heeft ons wel toegezegd dit te willen bespreken. Dus....... duimen maar dat het goed gaat.
We zijn vorige week op een scholengemeenschap wezen kijken maar dat viel enorm tegen. Wij vonden het erg betuttelend en zoonlief vond het een verschrikkelijke school. Dus dat alternatief valt af. Blijft alleen de openbare scholengemeenschap over. Is een Dalton school en het meest logische alternatief omdat mijn zoon nu ook op een openbare Dalton Basisschool zit, maar met alle kids heb ik die school bezocht en er geen goed gevoel bij gekregen. Dus moeilijk.

grtz
Marion
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2008 9:42
Loten voor een middelbare school... :-((

Houdt dan een strenger toelatingsbeleid aan, met hogere cito-eisen ofzo. Ook niet ideaal, maar voor een gymnasium nog voorstelbaar. 
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2008 10:42
Hogere cito-eisen is ook lastig. Ik ben al niet zo'n voorstander van een cito maar nu hoorde ik gisteren van een vriendje van mijn zoon dat de juf op die school kinderen helpt met de cito! Ze laat ze het dan wel zelf uitrekenen maar zegt dan of het goed of fout is.
Hoe diep kun je zinken als school! Staat leuk op je cv, bij ons scoren de kinderen allemaal hoog, maar hoe zwaar gaan die kinderen het straks krijgen op de middelbare school!
De moeder van dat vriendje laat bv erg veel nog van de cito afhangen. Het ventje krijgt voorlopig een havo/vwo advies (op basis entreetoets in groep 7), maar als hij z'n cito een beetje goed maakt wil ze hem naar de atheneum/gymnasium brugklas sturen. Tsja, arm kind denk ik dan maar.

grtz
Marion
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2008 1:41
Precies. Arm kind....
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2008 6:18
Oefenen voor de cito, ouders/leerkrachten/kinderen die er druk op leggen... ik denk dat mijn jongste ook behoorlijk zenuwachtig ervan zou worden: als ik het toevallig niet zo goed doe die paar dagen, mag ik niet naar die school! Hier hebben ze het helemaal afgeschaft en maken de scholen een onderwijskundig rapport met een advies. Op de basisschool van jongste gebruiken ze daarbij de NIO toets als check voor het idee van de leerkrachten. Maar ze hebben natuurlijk ook een compleet leerlingvolgsysteem, wat heel wat zegt, over alle jaren dat het kind op de basisschool was.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
02-15-2008 8:22
Elke toets is er een, en het ligt er meer aan hoe ermee wordt omgesprongen of leerlingen er nerveus van worden.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>