Ziek of schoolziek?
Laatste Bericht 05-19-2009 6:48 door Peter P. 30 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Susannah
New Member
New Member
Posts:


--
10-02-2006 12:13
    Op dit moment is het een ziekenboeg hier in huis. Alledrie de dochters zijn ziek. Dat kan, het is oktober, dan is het meestal een paar weken feest. Maar toch.

    Middelste is echt ziek. Duidelijk grieperig, Rode wangen, koorts, stem kwijt. Geen twijfel over mogelijk, die kan niet naar school.

    Oudste klaagt over pijn in haar rug. Sinds vrijdagavond al. Daarbij heeft ze ook wat keelklachten en ze is een beetje verkouden. Een klasgenootje dat ook griep had, zat ook met rugklachten, dus ik vermoed dat het een virus is dat ook op de spieren slaat. Maar ik twijfel wel wanneer ik haar naar school moet gaan sturen. Geen verhoging, en die rug doet nu ook weer zo vreselijk pijn dat ze niets meer kan. Hoewel tien kilometer fietsen best een end is, als je echt last hebt. Vandaag maar thuis gehouden, maar het wordt lastig te bepalen waar de grens tussen forceren en gewoon doorzetten ligt.

    Jongste is helemaal een probleem. Vorige week is ze ziek uit school gehaald. Maar thuis merkte ik niet veel. Tikje bleek, beetje vaag. Maar geen verhoging, keelpijn of andere klachten. Dinsdag toch maar thuisgehouden, woensdag weer naar school. Ging de rest van de week goed. Gisteravond begon ze ineens ook over haar rug en vanochtend had ze buikpijn. Ik een hele preek gehouden over schoolziek zijn en bij ieder pijntje thuisblijven, je toekomst op het spel zetten en dat soort heftige dingen. Eigen verantwoording nemen, maar als je echt ziek bent, mag je thuis blijven. Uiteindelijk stond ze met haar regenpak aan klaar bij de voordeur (met knuffels en complimenten omdat ze zo goed doorzette) en had toen toch teveel buikpijn om naar school te gaan. Ook zij moet 10 kilometer fietsen, dus van "toch maar proberen" is geen sprake. Ook jongste is dus thuis. Maar inmiddels is ze al tig keer beneden geweest en heeft ze honger.

    Ze hebben allemaal tot kwart voor tien geslapen, maar nu liggen ze te lezen en willen ze computeren en tv kijken. Tja....

    Ik word altijd heen en weer geslingerd tussen mijn moedergevoel dat ze wil verzorgen en troosten en thuishouden, en mijn verstand dat zegt dat een mens doet wat werkt. En als beweren dat je ziek bent ervoor zorgt dat je gezellig thuis kunt blijven, doe je dat vaker...

    Het zou heerlijk zijn als pubers (kinderen en volwassen ook eigenlijk) een metertje ergens hadden zitten, waarop je kon aflezen of ze echt ziek zijn of niet...

    Hoe pakken jullie dat aan?

    Susannah

    Edited by - Peter P on 23-4-2007 07:50:26
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 12:41
    erg moeilijk. ik heb dit niet omdat ik geen kinderen heb.

    maar kan je wel vertellen dat mijn vriend ook graag "ziek" van school thuis bleef. hij moest ook een enorm eind fietsen (denk wel meer als 10 km) hij kon gewoon in de stad naar school maar dat wilde hij niet (hij had zijn redenen)

    op een gegeven moment waren zijn ouders het zat dus hup naar school. aangekomen op school toch maar weer terug naar huis gestuurd. hij was deze keer dus echt ziek haha boontje komt om zijn loontje.

    gr
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 12:53

    Ik ging er altijd vanuit dat als je kunt computeren en tv kijken, kun je ook naar school. Trek in eten heb je eigenlijk ook niet als je  bijv, griep hebt. Maar  het blijft wel moeilijk. De buikpijn zou inderdaad op "schoolziek" kunnen duiden, maar dan zouden dat zenuwen kunnen zijn en is er toch iets aan de hand waardoor ze niet naar school wil.

    Zou het helpen als je zegt dat je behoorlijk aan hun ziek zijn twijfelt en de dokter laat komen? Hoef je natuurlijk niet echt te doen, maar ze even laten "schrikken" kan geen kwaad Wink.

    Trouwens meiden in de puberleeftijd, zou het ook nog met de menstruatie te maken kunnen hebben? 

    lisbethdriessen
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 9:23

    Ik heb zelf ooit eens gedaan of ik ziek was om met mijn grote zus thuis te mogen blijven en toen ben ik echt ziek geworden.........

    Ik heb zelf geen kinderen maar geef wel les aan kinderen. (va 16 jaar) Ik heb best wel vaak zieke kinderen in de klas zitten die toch naar school moeten van hun ouders. Vaak omdat er strenge absentieregels zijn. Maar, ik heb al meer dan eens een ziek kind naar huis gestuurd. Zieke leerlingen in de klas is ook voor de rest van de klas, en voor mij, niet prettig omdat het natuurlijk allemaal behoorlijk besmettelijk is en je een hele hoop mensen aan kunt steken.

    Maar, wat ook weer zo is, en niet alleen bij pubers maar bij volwassenen, is dat als er in de krant staat dat er een griepgolf is er heel erg veel mensen op mee liften en zich ook ziek gaan melden. Die aantallen schijnen enorm te zijn.

    Dus, als het niet te vaak gebeurt zou ik er geen drama van maken. Een keer flink de balen hebben, dat kan ik wel begrijpen. Als het vaker gebeurt dan zou ik echt eens gaan nazoeken of er misschien iets speelt op school, pesten of zo.  

    Veel succes! Groetjes, Lisbeth

    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 10:20

    Mijn dochter had het weekend keelpijn, vanochtend nog, en zo erg dat ze naar de dokter wilde. Ik heb dus een afspraak gemaakt voor vanmiddag na schooltijd, en haar naar school gestuurd. Eigenlijk dacht ik dat ze heftig zou protesteren, maar ze ging...

    Vanmiddag zei de dokter dat ze misschien wel Pfeiffer heeft... toen voelde ik me even schuldig. Wink

    Ze prikken pas over 10 dagen, het zou daavoor nu te vroeg zijn?

     

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 10:28

    Ik dacht dat de ziekte van pfeiffer zich in het begin vooral uit door heel moe te zijn.

    Waarom kan er niet gelijk geprikt worden PP? Gek, he maar zulke dingen wil ik altijd weten.

    Je moet je niet schuldig voelen, hoor. Het is best moeilijk om "ziekte" juist te beoordelen. 10 jaar geleden begon mijn dochter een beetje te tobben, maar echt ziek was ze niet. Ik weet niet meer waarvoor, maar er werd bloed geprikt en er bleek ergens in haar lichaam een ontsteking te zitten. Penicilinekuur. Mijn dochter klaagt eigenlijk nooit, nooit gedaan ook. Nog steeds niet ziek, maar ging wel slecht eten. Vroeger naar bed, maar leek niet ziek. Al met al heeft dat een paar maanden geduurd paar keer bloed geprikt, naar de dokter omdat ze bijna niet meer kon eten. Dokter nam het niet al et serieus. Ik had in die tijd GGV en zij vond het aandacht trekken. Maar inmiddels stond ik stijf van bezorgdheid.Geen klacht kwam er uit de mond van mijn dochter, maar ze at over de hele dag 1 sneetje brood.  Eindelijk verwijskaart voor de internist, inmiddels liep ze mank. Allerlei onderzoeken en ze kon gelijk blijven, na een operatie en nog meer onderzoeken bleek ze de ziekte van Crohn te hebben.

    Gelukkig heb ik me nooit schuldig gevoeld, de eerste 2 maanden leek ze niet ziek. Ik ben wel blij dat ik daarna mijn eigen gevoel heb gevolgd en niet naar de GGV en de dokter heb geluisterd. En ik heb haar toen gesmeekt wat eerder te klagen als ze zich niet lekker voelde. Maar. nee dus. 



    Edited by - Emotutje on 2-10-2006 10:40:27 PM
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 11:15

    Ze kunnen volgens mij nog niet prikken omdat ze antistoffen meten, en bij het begin van de ziekte zijn er daar nog te weinig van.

    Ze is helkemaal niet extra moe, ik denk dan ook dat ze ’gewoon’ een keelontsteking heeft ofzo. Maar het prikken kan geen kwaad, lijkt me. Beter testen op iets terwijl ze niets heeft, dan andersom... 

    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2006 11:29
    Helemaal met je eens, PP.
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 8:46
    volgens mij hebben ze in duitsland 3 van die baaldagen.

    gr
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 8:55


    citaat:
    Beter testen op iets terwijl ze niets heeft, dan andersom...
    Sonnie, deze was (ook) voor jou bedoeld!
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 3:32
    Mmja, schoolziek of niet. Ik vertrouw altijd op  mijn gevoel. Zegt dat :"thuislaten", dan doe ik dat. Pas op met vuistregels als ’ Als je griep hebt eet je niet veel’, zoals ik hierboven ergens las, onzin. Als ik griep heb, eet ik soms als een paard en ben zelf dan ook menig keer doodziek weer naar school gestuurd. De dokter vertelde mijn moeder dat mijn lichaam blijkbaar precies vraagt om datgene dat ik nodig heb om weer beter te worden. Meestal boerenkool of zuurkool of zo.

    Wat ik altijd doe om het ziek-zijn niet te leuk te maken is: wat je ook hebt, als je thuisblijft, ga je ’s middags twee uur slapen: licht uit, gordijnen dicht in bed, geen boek, niks!

    Groetjes en beterschap met alle zieken!

    Anja
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 3:59

    Zo’n onzin is dat niet hoor Anja. Ik heb zelf een keer flinke griep gehad(hoop het nooit meer te krijgen) en ik had dus echt geen eetlust. Mijnex-man kreeg elk jaar de griep had de eerste dagen geen eetlust. En zo kan ik een heel rijtje opnoemen.

    Dus geen onzin, maar bij iedereen verloopt het dus anders. 

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 6:58

    hai peter,

     

    straks ff kort over gehad met mn vriend. en tja die zei ook van tja dan moet je dat maar laten testen ofzo.... dus tja zal dan voor vrijdag of maandag een afspraak maken (heb ik vrij)

     

    plasje inleveren doe ik niet want vind ik nu niet zo smakelijk (rode vlag week) hahaha :)

     

    gr 

    Susannah
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 7:18

    Bedankt voor alle reacties. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de enige ben die wel eens twijfelt. Vandaag is alleen middelste nog thuisgebleven, degene met de griepverschijnselen.

    Bij jongste was niets meer aan de hand, maar de buikpijn vlagen heb ik vandaag ook gehad (geen menstruatiepijn), dus dat was toch wel echt. Ik had me ook al afgevraagd of er op school iets was, maar daar heeft ze nog nooit buikpijn door gehad (geschiedenis van gepest worden enzo). Het gaat juist heel goed op school.

    De rugpijn van oudste is nog behoorlijk erg, maar die zit dan weer wel met schoolproblemen. Stress. De tweede fase is best zwaar en daarnaast is mijn plichtsgetrouwe dochter, die altijd keurig volgens schema haar werk doet,  behoorlijk gefrustreerd door het feit dat zij uren huiswerk maakt en dat de rest er mee weg komt als ze dat niet doen (de leraren controleren totaal niet of de opgegeven stof ook werkelijk gedaan is). Dat slaat op haar hoofd, nek, schouders en nu ook rug. Gelukkig hebben we er goed over kunnen praten, dat helpt ook. Ik moet er wel bij zeggen , dat ze ondanks de pijn gewoon naar school gefietst is en doorgezet heeft.

    We hebben trouwens wel ingesteld dat ziekzijn niet leuk mag zijn. Dat deed ik vroeger ook, op je kamer en in je bed blijven enzo, maar het was een beetje verwaterd. Geen tv, geen computer, zoveel mogelijk in je bed blijven.

    Peter, sterkte met je dochter, hopelijk is het inderdaad alleen een gewoon keelpijntje. En inderdaad. zoiets kun je beter even testen.

    Greetz,

    Susannah 

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 8:19

    susannah,

     

    kijk aub wel uit met je dochter. bij mij slaat als ik het druk heb het ook op mijn schouders/nek/rug. ik ga dan een verkeerde houding aan nemen.

     

    en ik kan je vertellen. diepijn wil je dochter dus echt niet voelen.........

    (lag zelfs vort op bed en dan nog kei pijn. wist niet meer wat ik moest doen)

     

    suc6 ermee.

     

    groetjes 

    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 10:31
    Ja Emotutje,

    Ik weet wel dat je verminderde eetlust KAN hebben, ik bedoel alleen dat men vaak aanneemt dat het ALTIJD zo is dat je bij griep geen zin hebt om te eten, maar dat is echt grote onzin. Ik meen het, als ik griep heb, moeten er extra boodschappen gedaan worden!
    Wat ik bedoel is, pas op dat je er geen vuistregel van maakt! Maar ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn moeder me gewoon niet geloofde als ik ziek was. Totdat die dokter het haar uitlegde. 

    Mijn man eet overigens ook niets als hij griep heeft. Money mouth

    Groetjes Anja

    Edited by - Anja1966 on 3-10-2006 10:37:43 PM

    Edited by - Anja1966 on 3-10-2006 10:56:15 PM
    Emotutje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2006 10:40

    Sonnie, neem jij die pijn wel serieus, ik bedoel zoek je uit wat je ertegen kunt doen. Als je er nu wat aan kan doen, lijkt me beter dan er mee te blijven sukkelen.

    Ik zeg dit omdat ik ook last kreeg van mijn nek en schouders toen ik ong. zo oud was als jij nu bent. Ik had toen veel stress, erg veel spanning.

    Volgende maand wordt ik 49, heb inmiddels een heel anders leven en hoef totaal geen stress of spanning meer te hebben. Maar heb nog altijd erg veel pijn in mijn nek, mijn schouders en al jaren vreselijk veel rugpijn. Het is dus nooit overgegaan, alleen maar erger geworden.

    Dus meisje zoek hulp zodat je en met stress en spanning om leert  gaan en hulp  zodat je een goede houding aanleert. 

    Zoveel pijn als ik heb,, gun ik niemand, hoor. 

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2006 3:43
    hoi emo,

    ik lees nu pas hier wat je tijd terug getypt hebt. heb het gemist denk ik.
    had niks te doen dus dacht ik ga berichtjes terug lezen.

    ik heb dus fysio als het weer te erg word dan kan ik ong. een jaartje weer vooruit. ik weet nu wel beter dat ik niet altijd goed zit en probeer er bewuster aan te denken. weg gaan zal het nooit.

    nek en rug knakken ook meer als ik een keer draai ofzo. maar het gaat de laatste tijd redelijk goed. soms een dag last maar dan is het na een nacht slapen weer weg.

    gr

    ps op het werk heb ik andere stoel, enz.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-10-2008 8:05
    GRRRR!! Om half zeven al ruzie in huis is mij net even te veel!!
    Oudste stond aan mijn bed met hoofdpijn. Nou ben ik zelf een migraine patient, dus ik weet wat het is. Maar.... gisteravond had ik hem gewaarschuwd dat, wanneer hij zonder jas weg ging, hij niet thuis kon blijven als hij ziek zou zijn vandaag.

    Nou weet ik wel dat hoofdpijn niet daarvan komt, maar afspraak is dan toch wel afspraak bij mij. Bovendien had hij een bio so (schriftelijke overhoring) waar hij gisteren wel erg gemakkelijk over deed. Dus gewoon naar school.

    Maar wat doe je als zo'n kerel gewoon in bed blijft liggen? Hij is 1.91m! Als ze klein zijn en ze krijgen zo'n woede aanval, dan pak je ze op en kleed je ze aan, tegenstribbelend en wel. Maar met zo eentje? Pfff, ik heb z'n vader op een gegeven moment zelfs maar gebeld zodat hij kon horen dat ik die beslissing niet alleen neem, maar dat papa het helemaal met mij eens is!

    Ik was namelijk ook een kinderbeul die zieke kinderen naar school stuurt. Hij was zo ontzettend boos en flipte helemaal. Ik ben blij dat ik rustig gebleven ben, ik had hem namelijk wel wat kunnen doen! Echt!

    Uiteindelijk zat hij maar ietsje te laat op de fiets en kwam hij een knuffel geven. Ik heb hem succes met zijn so gewenst en beterschap, maar eigenlijk was ik nog veel te boos.

    Bah, wat een begin van de dag!

    Groetjes, Anja 
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-10-2008 8:17
    Het bah, wat een vervelende start van zo'n mooie zonnige dag zeg! 
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>