vakkenpakket: Voorbereiden op de toekomst!!!
Laatste Bericht 03-02-2010 9:50 door kôlleke. 58 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123
AuteurBerichten
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
08-30-2006 2:15
Dank dames, Jullie hebben gelijk. en het is echt. Het is rustiger in huis, misschien omdat ik hier mij heb kunnen uiten, loop ik minder opgefokt rond! Maar wat ik eigenlijk bedoel met akelig gemiddeld, is en dat gaven de onderzoekers aan. Hij is zo vlak. Niets springt er uit. Het zou zo goed voor hem zijn als hij ergens helemaal voor zou gaan. Een hobby. Ik zeg wel eens zei hij maar eens dat hij geen tijd had om te leren en was hij maar heel druk met allerlei andere dingen. Maar die spreuk zal ik zeker onthouden!!! Tijgertje
Emotutje
New Member
New Member
Posts:


--
08-30-2006 2:33
Ik wil jullie iets vertellen wat ik zelfeen pracht verhaal vind en het is waar gebeurd. Ik ken een jongen(inmiddels een man) van allochtone afkomst, hoewel dat niet belangrijk is. Die jongen vond het allemaal wel best op de basisschool, blonk nergens in uit. Wat je noemt een middelmaatje. Hij ging naar het LBO(lager beroepsonderwijs) en daar had hij een leraar die meer in hem zag. Om het kort te houden, de jongen ging naar de MAVO, daar gtrof hij weer iemand die zag dat er meer in zat, hij ging naar het VWO en nu is hij gespecialiseerd arts in een ziekenhuis. Hij zegt: Ik ben die leraren nog altijd dankbaar, zij deden iets wat niemand eerder was gelukt. Ze drongen tot mij door en ik kon voor het eerst echt luisteren. Klinkt het ongelofelijk? Het is echt waar, ik heb het uit de eerste hand, hij is namelijk getrouwd met een nichtje van mij :) PS. Tijgertje heb mijn verhaal iets veranderd, ik vond het te herkenbaar voor deze persoon. Hopelijk begrijp je dat. Edited by - Emotutje on 30/08/2006 18:39:54
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
08-30-2006 3:23
Mag die leraaren graag lenen. Dat zijn er nog met gevoel voor hun vak!!!!!!!!!!!! Maar het is een goed verhaal. Wie weet hoe het verhaal van mijn zoon gaat worden?????? We blijven hopen en vertrouwen, en zoals jullie zeggen, het zal allemaal goed komen. tijgertje
mwte
New Member
New Member
Posts:


--
08-30-2006 6:24
Ik lees niets over zijn vrienden. Heeft hij vrienden en weet je de interesses van die jongens c.q. meisjes. Vang je wel eens gesprekken op als ze het over hun toekomst hebben. Of doet hij dan ook onverschillig? Mijn jongens dden toen ze die leeftijd hadden vakantiewerkjes, van fabriekswerk tot plantsoenendiensten en zo , zeggen ze nu zelf kwamen ze er achter wat ze niet wilden . Maar het is op die leeftijd als je het nog niet weet,denk ik ook niet leuk dat er aldoor de nadruk gelegd word op later. Het heden is al een ontdekkingsreis op zich en bij de een valt het kwartje eerder dan bij de ander. Zo te lezen is hij beleefd en vriendelijk,Ik zou de moed niet opgeven, wat is 15 jaar nu eigenlijk helemaal. Jullie leven met hem mee, en dat geeft hem best wel veel houvast.Al merk je dat misschien niet zo. Later komen pas de gevoelens los , bij ons was dat toen ze al getrouwd waren en er op b.v. verjaardagen over wat voor hen vroeger is gesproken wordt. Nu horen wij positieve dingen die wij toen niet zagen.Vertrouwen en moed houden. Mwte.
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
08-30-2006 11:54
Nee, want die heeft hij niet. Hij gaat met 1 jongen om. Deze kent hij vanaf de lagere school. Maar in de klas is hij geloof ik niet echt bevriend met iemand. We vragen er wel naar, maar krijgen daar geen antwoordt op. Soms heeft hij het wel over iemand, maar dat is maar heel vaag. Meisjes, daar wil hij zich helemaal niet over uiten. Zegt geen homo te zijn. Mijn man kan daar beter mee om gaan. Die daagt hem soms uit over een meisje die er leuk uitziet. Dan krijg je soms wel eens een reactie. Tijgertje
Emotutje
New Member
New Member
Posts:


--
08-31-2006 12:18
Wel jammer hoor, geen vrienden. Maar ik herken het wel, mijn zoon heeft op de lagere school 2 vrienden gehad maar op de HAVO, nix nada noppes. Hij was heel anders dan zijn leeftijdgenoten, hele andere interresse enz. Ik heb wel eens gezegd dat ik het jammer vond, dat ik vond dat hij veel miste. Maar hij vond dat hij niets miste, dus........ Tijgertje, laat je zoon een poosje zijn gangetje gaan, niet meer bovenop hem gaan zitten met leren, hobby's of vrienden. Maak het weer gezellig in huis en praat over daagse dingetjes, de koetjes en de kalfjes.Ik denk dat het voor hem goed is, maar zeker ook voor jullie. heb je trouwens wel eens geprobeerd zijn opstandige buien te negeren, er niet op in gaan en doodleuk over andere dingen gaan praten. Ik weet dat kinderen het erg vinden genegeerd te worden. Misschien gaat hij dan praten en gaan jullie hem beter begrijpen.
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
11-21-2006 4:11
heb je al eens aan een beroepentest gedacht?
daar kan ook naar voren komen waar interesses liggen.
kôlleke
Posts:22705


--
02-08-2010 10:54
Zo, onze oudste dochter heeft vandaag haar voorlopig profiel gekozen. Ze zit in de derde van het tweetalig VWO.
Ik vond het best moeilijk voor haar. Dat komt ook omdat ze nog niet weet wat ze later wil gaan doen.
Gelukkig hebben ze wel veel en volgens mij ook goede studiebegeleiding gehad. Ook afgelopen weekend hebben we het er nog eens uitgebreid over gehad.

Ze heeft vandaag gekozen voor het profiel Natuur en Gezondheid.
In het gemeenschappelijke deel waar ze tussen Duits en Frans moest kiezen, heeft ze voor Frans gekozen. Met name omdat het een Romaanse taal is.

In het profieldeel heeft ze voor natuurkunde (ipv aardijkskunde) gekozen. Ook heeft ze aangegeven dat ze wiskunde B wil doen, maar doordat ze een paar keer onvoldoendes heeft gehaald, moet ze dat nog voor elkaar zien te krijgen.

Als keuzevak had ze eerst voor economie gekozen, zodat ze een breed pakket zou hebben en nagenoeg alle vervolgopleidingen zou kunnen gaan doen. Maar.... toen ze afgelopen week te horen kreeg wat het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) inhield, begon ze erg te twijfelen. Ze was echt super enthousiast over NLT. Vandaag heeft ze besloten om economie te laten voor wat het is en toch voor NLT te gaan. Volgens ons een heel verstandige beslissing.
Nu maar duimen dat ze Wiskunde B nog voor elkaar krijgt...
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-09-2010 9:14
Spannend hè... Is Wiskunde B niet verplicht in N&G ?
Onze dochter is door de school onlangs "overgezet" in N&T, omdat dit de school beter uitkomt (!). Ze zit in 5 VWO en met biologie èn natuurkunde kan het zowel N&T als N&G zijn. Ze was wel zo alert om meteen na te vragen of ze dan volgend jaar wel een profielwerkstuk Biologie mag doen, omdat Biologie niet (standaard) in N&T zit. Dat schijnt wel te mogen, die regels worden wat veranderd.
Nu moet je dochter volgend jaar alweer beginnen met oriënteren op een vervolgstudie... het gaat hard! 
kôlleke
Posts:22705


--
02-09-2010 10:11
Ik vond het zeker spannend. Zeker omdat ik zelf niet aan die profielen gewend was. Ik ben echt blij dat ze NLT heeft gekozen boven Economie. Volgens mij past dat vak veel beter bij mijn oudste.

Wiskunde B is verplicht bij Natuur en Techniek. Bij Natuur en Gezondheid mag je kiezen tussen wiskunde A of B.

Wat vreemd dat je dochter is overgezet omdat het de school beter uitkomt... Klopt toch eigenlijk niet? Waren er te weinig leerlingen ofzo? De pakketten N&G en N&T lijken wel veel op elkaar.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-09-2010 12:04
N&G + Natuurkunde = N&T + Biologie....
Schijnt te maken te hebben met dat ze een technasium willen starten.
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
02-09-2010 12:14
Ja ik snap dat ook niet, Mijn dochter wil eigenlijk het liefste NT+bio en informatica kiezen, maar dat kan niet. NT+bio kan niet gekozen worden, dan moet je maar NG+natuurkunde met wisB nemen (oké, dat komt uiteindelijk op hetzelfde neer, maar goed). Informatica mag ze niet kiezen als keuzevak. Terwijl ik het wel goed bij de overige vakken vind passen.... Ze gaat nu dus als keuzevak economie nemen. Met het pakket dat ze dan heeft kan ze alle vervolgopleidingen nog kiezen. Wel apart dat ze dan een NG profiel heeft, terwijl ze nu zegt dat ze ZEKER niet in de gezondheidszorg wil...
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-09-2010 6:27
Soms kunnen dingen niet omdat de school dat roostertechnisch niet ziet zitten. Maar als je daarom een ander profiel moet kiezen zoals Margreeth's dochter, blijkt dus wel invloed te hebben op het profielwerkstuk later!
Wanneer zou Informatica dan wel gekozen kunnen worden?
Onze dochter kon inderdaad ook nog op alle vervolgopleidingen terecht. Ze heeft de verhuizing wel aangegrepen om Wiskunde D te laten vallen, dat viel haar erg tegen en ze had het "extra"... Ze is goed in Wiskunde (B) maar D bleek heel erg anders.
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
02-09-2010 11:21
Informatica kan als profielvak bij NT, maar dan kan je weer geen bio als keuzevak nemen... dat gaat ook niet dus.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-10-2010 11:23
Kan ze het ook niet als extra keuzevak doen? Dat had mijn dochter op de oude school dus. Sommigen hadden zelfs meerdere extra vakken. Ze moest alleen wel zelf regelen dat ze van zo'n vak uren kon volgen, dus overleggen met de docenten.
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
02-10-2010 12:04
Extra vak kan wel, maar dat wordt dan dubbel gepland in het rooster. Je volgt dan 2 vakken "half", Dus bijv. de helft van het aantal uren eco en de helft van het aantal informatica. Lijkt haar niet fijn (ze is nogal perfectionistisch) en ook wel zwaar.  Ben ik wel met haar eens hoor. Als extra bovenop het gewone rooster zou ik het ook niet fijn vinden, ze heeft ook al 2x een uur reistijd per dag.
Ik zou het overigens wel leuk vinden als ze Latijn zou nemen in plaats van Duits, maar ja... ze wil dat  niet geloof ik..

Edited by - Margreeth on 10-2-2010

Edited by - Margreeth on 10-2-2010
kôlleke
Posts:22705


--
03-01-2010 1:16
Gisteren nog even op het ouderweb van school gekeken. Oudste heeft een 7,4 voor haar laatste wiskundeproefwerk.Gelukkig een mooi cijfer, zeker als je bedenkt dat dit proefwerk in dezelfde week was als waar ze haar essay af moest hebben.
Nu maar hopen dat de docent dit voldoende voldoende vindt en dat ze Wiskunde B kan gaan doen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-01-2010 7:27
Met een 7,4? Zou toch wel moeten! Anders was zijn toets niet op niveau, toch?
kôlleke
Posts:22705


--
03-02-2010 9:50
Gemiddeld staat ze nu net een 5,6....
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123