Help, mijn kind wordt gepest!!
Laatste Bericht 11-09-2010 9:51 door Miriam. 168 Reacties.
AuteurBerichten
erica
New Member
New Member
Posts:


--
09-10-2007 5:42
    Tja, de titel spreekt voor zich...
    Het speelt al langer, op school wordt het niet gezien/herkend.
    Maar ik heb een kind wat helemaal uit zijn doen is, het veranderd hem helemaal!!
    Ik heb al een afspraak staan met een ortho-pedagoge, maar die is pas 1 november!
    Ik word radeloos!!! Weet niet meer hoe ik hem helpen kan!!
    macmickey
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 6:19
    Elke zichzelf respecterende school heeft een "pestprotocol". Vraag ernaar, desnoods via Ouderraad, MR of directie en EIS dat ze in ieder geval in een gesprek eerst luisteren en kijk dan wat je verder kan doen. Succes! Ik snap overigens niet wat een ortho-pedagoge hiermee te maken heeft maar dat moet je dan nog maar even uitleggen (als je dat wilt natuurlijk).
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 6:26
    Die doen onder andere iets met gedrag, wat ze gaat doen....????? Ik wacht het maar af, en hoop op een goed resultaat! (is via kinderarts)
    Op school zijn ze vorig schooljaar al wel sova-lessen speciaal voor hem gestart( in een kleine groepje) zie ik nog geen resultaat van.
    Verder is het schooljaar nog te jong om verder te gaan, hopenlijk doen ze snel weer IETS!!!

    Maar ondertussen zit ik met een kind dat niet lekker in zijn vel zit!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-10-2007 7:59
    Meissie, ik wil je alleen maar digitaal een hele dikke knuffel geven. Ik zit nog net niet in tranen. Het woord "pesten" werkt als een rode lap op mij.

    Ik ben zelf heel erg gepest op de lagere school en een gedeelte van de middelbare school en ik heb altijd gezegd "als een van mijn kinderen ooit gepest wordt, hou me tegen want ik sta niet voor mezelf in". Het zit zo diep. Ik zal je de details besparen, want zo diep als het zit, zo hoog kan het ook zitten.

    Ik kan me je machteloosheid voorstellen. Wat kun je als moeder doen? In elk geval niks directs, want als je aan de schoolpoort gaat staan om de raddraaiers persoonlijk aan te spreken, wordt het pesten alleen maar erger. Je denkt je kind te helpen, maar het werkt alleen maar averechts.

    Ga op tijd goed in overleg met de school en zorg dat het zo snel mogelijk stopt. Hou voet bij stuk lieverd, eis dat de school actie onderneemt (inderdaad, vrijwel elke school heeft een pestprotocol!), want pesten doet meer met kinderen dan iedereen denkt.

    Sprak zij helaas uit ervaring...................................Cry
    Ik heb het als moeder nog niet meegemaakt (hoop het ook niet mee te maken), maar ik voel het verdriet wat jouw kind voelt en wat jou ook raakt.

    Alle liefs.


    Edited by - Sje on 10-9-2007 8:30:06 PM
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 9:40
    Vervelend Erica, veel sterkte met de situatie. Helaas heb ik geen tips voor je.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 9:41
    Pesten heeft een levenslange invloed weet ik ook uit ervaring, maar ik weet ook nog als de dag van vandaag dat ik gezworen heb nooit iets tegen mijn ouders te vertellen, stel je voor dat de andere kinderen dat te horen kregen, dan was ik nog zwaarder de klos. En dus verzweeg ik het zolang mogelijk tot het echt niet meer anders kon. Maar...een advies kan ik je niet geven. Geef je kind alleen maar het gevoel dat ze de moeite waard is, geef haar veel liefde (of hem, dat heb ik even gemist) en push niet, hoe moeilijk dat ook is.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 9:55
    Ik voel zo met je mee Erica. Mijn zoontje werd/wordt ook gepest. Zo erg dat we hem in groep 5 naar een ander school hebben gedaan. Daar ging het even goed maar toen begon het opnieuw. Toen hij eindelijk de moed had om op landelijk televisie (bij Paul de Leeuw) zijn pesters toe te spreken werd het nog erger. Hierover bestaat nog een topic op HHP.
    Het enige advies wat ik je kan geven is toch steeds weer opnieuw de school er op aan te spreken. Ik heb gehuild, geschreeuwd je kan het zo gek niet bedenken maar eindelijk heeft zijn juf het doorgekregen. Nu gaat het wel iets beter, maar notoire pesters blijven er altijd bestaan in zijn klas.
    Maar zijn juf neemt hem nu wel serieus en pakt de pesters aan.
    Het heeft alleen wel een enorme impact gehad op het kind. Hij is een stuk terughoudener naar andere kinderen geworden. En deze week is hij met z'n klas op schoolkamp alleen.... hij wil daar niet blijven slapen. Zo bang is hij om gepest te worden. Gelukkig hebben we dat kunnen regelen met school. We halen hem nu iedere avond op.

    Succes
    Marion
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-10-2007 10:40
    Dit brengt herinneringen naar boven...

    Nee, Erica, ik begin niet over mezelf. Trek aan de bel en blijf aan de bel trekken op school, inderdaad via MR en pestprotocol, dat moet er zijn en daar moeten ze ooik actief mee bezig! Pesten kan stoppen, als de school dat ook echt wil en er de energie in steekt!

    Natuurlijk is het belangrijk dat er gekeken wordt naar het gedrag van je kind, maar het is NOOIT de schuld van je kind, gepest worden is vreselijk, en moet stoppen, hoe dan ook. Als dat niet gebeurt, kan je er je leven lang last van houden.

    Grote knuffel voor jou en je zoon.praat erover,  laat hem merken dat je van hem houdt, dat hij er niets aan kan doen... 
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 7:43
    Dank voor jullie woorden, ik zit hier gewoon te huilen van al dat begrip, maar ook van het aantal mensen wat hier nu reageert en dat (bijna) allemaal gepest is.

    Ik (wij als ouders) weten wat het is om gepest te worden... allebei op andere school, allebei om andere reden, allebei in een andere tijd (wij schelen 6,5 jaar)
    We hebben daar allebei ook een behoorlijke knauw van gekregen in ons zelfvertrouwen, niet op alle gebied, maar toch je voelt het nog.....
    En als je dat nu ziet teruggebeuren in je kind, o wat voel je je machteloos....
    En een boosheid dat je dan voelt, eigenlijk is het gevoel niet te omschrijven.

    Ik heb hem ook al zoveel advies gegeven, van het tegen de meester zeggen, tot weglopen van de pesters tot terug meppen toe. Hij kan het geen van alle....
    Toen ik mijn acties op school vertelde kreeg ik bijna nog op mijn kop.... het was tegen de regels van de school om te meppen!!
    Maar ik ga straks weer even bij zijn meester en de IB'er babbelen, hij moet begeleid worden, en intensiever dan tot nu toe!!

    Edited by - erica on 11-9-2007 07:47:31
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 8:08
    Toen ik mijn acties op school vertelde kreeg ik bijna nog op mijn kop.... het was tegen de regels van de school om te meppen!!

    Ja ja, maar pesten is niet tegen de regels? Ze moeten gewoon harder optreden, tegen de pesters en ook via de ouders van die pesters. Nu is het nog zo dat een kind dat gepest wordt in het uiterste geval van school gaat, als er goed beleid is, worden de pesters verwijderd.


    Edited by - Peter P on 11-9-2007 08:09:21
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    09-11-2007 8:31
    Ga naar de directie en MR, dat pesten moet stoppen, vraag naar het pestprotocol, dat moeten ze hebben, zeg dat je het in wilt zien, de school moet er actief mee bezig zijn want op elke school, in  elke klas wordt gepest.

    Wanneer ze geen stappen ondernemen zeg je dat je verdere stappen gaat ondernemen(schoolinspectie, media).
    Laat je voortdurend op de hoogte houden over wat ze doen.

    Sterkte
    Willy
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 9:45
    De enigen die dit kunnen stoppen zijn de leerkrachten. Je kind moet het vertrouwen krijgen dat de juf/meester hem serieus neemt en hem beschermt. Dat hebben we de juf van Michael ook onder haar neus gewreven, en geloof me, op een gegeven moment ook niet meer op een aardige manier. Maar het heeft wel geholpen.

    En het ligt niet aan jouw kind! Michael moest ook maar weerbaarder worden en daar een training voor gaan volgen. Onzin, de pesters zijn degenen met het afwijkende gedrag en die hebben hulp nodig!

    Er is nu een ander meisje in zijn klas wat het mikpunt is. Een schat van een meisje, gewoon triest wat er met haar gebeurd. Michael heeft haar gezegd dat als ze gepest wordt ze hem maar moet roepen, dat hij haar wel zal helpen. Ontzettend lief.
    Van de moeder van dat meisje hoorde ik dat haar dochter de laatste vakantiedag een brief van een klasgenootje had gehad met de mededeling dat het beter voor de sfeer op school zou zijn als haar dochter niet meer kwam. Vreselijk toch, dat er kinderen rondlopen die zoiets gemeens kunnen doen!
    Uiteraard heeft die moeder de school ook ingelicht en wordt het ook serieus genomen maar het geeft wel heel duidelijk aan dat de verhoudingen in die klas helemaal zoek zijn.
    En als leerkracht moet je dat gelijk de kop indrukken.

    grtz
    Marion
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 11:01
    En als de school het niet alleen af kan, zijn er instanties die daarbij kunnen helpen. Blijf drammen!! Het is vooral een probleem van school! Zij moeten dit oplossen. Zorg er alsjeblieft voor dat je kind niet gaat denken dat het aan hem ligt! Als je naar een ortho gaat, zou hij kunnen denken dat er iets aan hem mankeert, praat daar alsjeblieft over!

    Ook ik heb het meegemaakt en werd een furie toen het mijn kind gebeurde! Helaas is Oudste (12 jaar) een kind dat "het allemaal alleen wel kan" en mij niet alles vertelde. Hij schreef laatst over MSN aan iemand dat hij "de grond in gepest werd vroeger en daarom nu van niemand meer bang is, en dat is geen fijn gevoel"

    Ik las het gisteren (wij hebben de afspraak dat ik zijn berichtgeschiedenis af en toe lees, uiteraard wel discreet) en ik schrok er weer van. Hij trekt idd soms een muur op om zich heen. Maar ik blijf met hem praten, dat is heel belangrijk, ook al wil hij dat nu (puber, tenslotte) niet altijd.

    Sterkte Erica!

    Groetjes, Anja

    Edited by - Anja1966 on 11-9-2007 11:02:15 AM
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 12:29
    Heb vanmorgen de leerkracht gesproken, heb ook bij hem staan janken van onmacht.
    Hij signaleert niets, hij zou op het plein gewoon meespelen, in de klas doet hij leuk mee in alle opzichten. Niets aan de hand!
    Maar thuis vertelt hij andere verhalen, noemt ook telkens andere namen.
    Een deel van het gesprek is hij er ook bij geweest, zodat hij weet dat ik het serieus neem, daarna heb ik hem naar buiten gestuurd en de meester nogeens op het hart gedrukt dat hij een probleem heeft en dat hij daarin begeleid moet worden.
    Hij zou er eens over gaan denken, en het in ieder geval vanmiddag in de klas bespreken!!
    Tijdens ons gesprek kwamen er nog twee jongens huilend naar binnen, elkaar de schuld gevend van de pijn in zijn buik (stomp) en de ander een blauw plek aan het been! Gelijk goede aanleiding om het er weer eens over te hebben.
    Het schooljaar zijn ze al begonnen om met elkaar na te denken over pesten en hoe met elkaar omgaan. Hier hebben ze als klas zelf regels over opgesteld, waar ze nu dus op aangesproken kunnen worden.
    Ik heb ook de meester nogeens verteld dat hij van mij terug mag meppen, dat als hij dat niet doet altijd de gebeten hond blijft. Ergens was hij het wel met me eens, maar loste het liever anders op!

    Edited by - erica on 11-9-2007 12:33:11
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-11-2007 4:17
    Oh luitjes, wat een emotioneel topic is dit. Zit met moeite mijn tranen in te houden. Het hele gevoel wat bij pesten hoort komt weer terug. Dikke zoenen voor iedereen in dit topic die het ook uit ervaring weet.

    Goed Erica dat je vanochtend actie hebt ondernomen. Heb je al gehoord hoe het vanmiddag afgelopen is toen de leerkracht het in de klas besproken heeft? Ik hoop dat hier lichtpuntjes uit ontstaan en je zoontje weer langzamerhand beter in zijn vel komt te zitten.

    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 4:22
    Vanmiddag bij het overeten was zijn tas weer weggeschopt van de plaats waar hij hem had neergelegd, hij zag hem nog tegen de kast vliegen toen hij de klas binnen kwam! Dit gebeurt dagelijks!
    Ook mocht hij niet mee doen met een spelletje 'annemariakoekoek'.
    Hij heeft wel een gesprek gehad met de meester alleen, ik hoop dat hij er iets mee kan en doet!!
    Bij het overeten komt hij binnenkort een keer binnenwandelen en de personen die bij de namen horen die vandaag genoemd zijn gaat hij ook aanspreken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-11-2007 5:19
    Hou vol Erica, blijf er bovenop zitten. Desnoods elke dag evaluatie met die leerkracht. Nogmaals alle sterkte.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 5:46
    it er geen begeleiding bij dat overeten dan? Die worden toch ook van een en ander op de hoogte gesteld door de school, mag ik hopen?

    Blijven zeuren! Sterkte 
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 9:10
    Die begeleiding dat zijn moeders... Frown en hebben blijkbaar niet zoveel overwicht als een meester.

    Maar de meester gaat er in ieder geval ook achteraan, hij belde nl zelf vanavond dat hij met zoonlief een gesprekje heeft aangeknoopt.
    Ze hebben samen een afspraak gemaakt, dat als er iets is, hij dit komt zeggen en dat het dezelfde dag nog wordt opgelost, dus.... voordat hij naar huis komt!
    Ik ben benieuwd of dit gaat werken!!
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-11-2007 9:17
    Oh, brrr, dat overblijven, dat was bij ons ook zo'n issue! Ik ga niet in detail, want dan word ik zo pissig dat ik straks niet kan slapen! Spreek ook de overblijfmoeders aan! Het lijkt er trouwens wel op dat de leerkracht het deze keer serieus neemt, nietwaar? Hopelijk kan hij er iets tegen doen! Maar nogmaals, blijf er bovenop zitten, ook als de storm lijkt te luwen. Succes, ook voor je zoon!

    Groetjes, Anja
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-11-2007 9:47
    Wat attent Erica dat de leerkracht vanavond nog speciaal erover belde en dat hij liet weten welke afspraken zijn gemaakt. Hopen dat het echt werkt en dat het pesten over niet al te lange tijd gaat stoppen. Ik duim voor jullie!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    09-11-2007 11:23
    Hier ook nog een ervaringsdeskundige. Frown Ikzelf werd op de middelbare school gepest en mijn oudste toen ze in groep 4(!) zat door iemand uit groep 8. Gelukkig hebben we het vrij snel gesignaleerd en is het direct door de leerkrachten aangepakt en opgelost.

    Dus Erica, blijf er bovenop zitten. Ik hoop echt voor je zoon dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Je zoon moet weer lachend naar school kunnen gaan. Heel veel sterkte en een dikke knuffel!
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 10:16
    Sterkte en succes Erica!
    Blijf het goed in de gaten houden!
    Ik ben ook gepest eind vd basisschool door dat ik regelmatig een koortslip had (je hebt nog pasta aan je mond bijv). En heel lang door de sport die ik beoefende.

    Daar word je wel onzeker van hoor. Heb het nu nog dat ik het liefst binnen blijf met een koortslip maar ik ga toch want ik moet toch werken, boodschappen doen enz.

    Groetjes
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 1:52
    Vandaag heb ik hem nog niet gesproken....
    Maar hij is wel met een 'vriendje' mee.
    Zijn moeder sprak me aan met de vraag of het nu ging op school.
    Zij gaf aan dat haar zoontje thuis al eens vertgeld had dat onze zoon gepest werd.... dat geeft voor mij wel aan dat het echt is en niet alleen een gevoel van hem. (Dit was dus de derde moeder waarvan ik het hoorde!)

    Maar nu is hij aan het spelen!! Laughing
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-12-2007 2:53
    Inderdaad goed om bevestiging van  andere moeders te horen dat je zoon gepest wordt. Dat zet je alleen maar sterker in je schoenen in de strijd tegen de raddraaiers.

    Wel tof dat-ie een speelafspraakje heeft. Hopelijk doorbreekt dat de vervelende cirkel waar hij in zit.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 12:07
    Het speel-afspraakje was heel goed gegaan!
    Alleen kwam hij gisterm nadat hij wat op 't dorp gezworven had, terug met een diep-somber gezicht en de mededeling dat een auto hem best kon overrijden, dat hij toch niet veel had! Cry
    Ik ga hem veel op leuke dingen enmensen die van hem houden wijzen, nog meer dan ik al deed!! (dit zei ze vol hoop dat het helpt)
    Toch niet normaal als een kind dat volgende week 8 wordt zoiets zegt?
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 12:28
    Dat is inderdaad verdrietig om te horen. Je moet hem gewoon laten voelen dat jullie hem een kanjer vinden en dat er heel veel mensen zijn die van hem houden en dan komt het echt wel weer goed.
    Ik wijs mijn zoontje ook altijd op zijn positieve eigenschappen en vertel hem ook dat er echt ook een dag zal komen dat hij zijn pesters uit kan lachen omdat hij met zijn karakter het veel verder zou schoppen in het leven.
    Mijn huisarts zei eens tegen hem: die pesters hebben vast geen hersenen. Want ja, als je geen hersenen hebt ga je maar pesten!


    Sterkte,
    marion
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 12:29
    Dat zei een arts?
    Dat ga ik hem de eerstvolgende keer dat er iets is ook zeggen!!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2007 1:38
    Erg verdrietig om te horen Erica! Ik heb het echt met hem te doen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-14-2007 2:00
    Wat verdrietig inderdaad Erica dat je zoontje met die mededeling thuiskwam. Is inderdaad niet niks dat een kind van 8 zoiets zegt. Het geeft aan hoe groot het probleem is en hoe verdrietig hij erover is. Reden te meer om er nog meer actie op de ondernemen.

    Alle sterkte en liefs!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    09-15-2007 12:32
    Oh wat erg Erica. Het zit wel erg diep. Let goed op je zoontje hoor.
    Wel fijn dat het spelen vandaag zo goed is gegaan. Toch een positef puntje.
    Veel sterkte hoor!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-15-2007 11:45
    {{erica en zoon}}
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-27-2007 2:54
    Erica, hoe is het op het moment?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 8:16
    Ach..... hou op, anders ga ik huilen.... (maar wel lief dat je er naar vraagt)
    Gister op school gesprek gehad met extern-begeleider..
    Die kunnen niet veel meer voor ons doen dan opletten en in de groep bespreken dat dit gedrag niet geduld wordt.
    Eric is er echter nog niet mee geholpen, zijn ego is al te ver beschadigd denk ik.
    De extern-begeleider was erg blij dat ik al een afspraak heb staan bij de ortho-pedagoge, die kent ze ook....
    Die afspraak is op 1 november (ik hoop echter dat er een plaatsje tussendoor vrijkomt!!)
    Vanmorgen was het hier ook weer oorlog! ik ben ook de punt af wat dat betreft. Ik ben ook zo ver dat ik het helemaal niet erg zou vinden als ze hem een paar weken/een week op zouden nemen in een kinder-psychiatrisch-sziekenhuis om hem eens te observeren, of dat er hier zo'n camera in huis zou hangen waarop alles terug te kijken is........
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 8:57
    sterkte Erica.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 9:10
    {{{{{ eric(a) }}}}}
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 9:25
    Sterkte Erica!
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-28-2007 9:31
    Och meissie wat een ellende. Ik zou willen dat ik iets voor je kon doen, maar we kunnen je alleen maar digitaal steunen. Ik voel met jullie mee.

    Alle liefs en sterkte! Dikke zoen!
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-29-2007 12:43
    Erica dikke knuf voor jullie.

    Ik zat te denken of een andere school hem zou helpen. maar kinderen zijn hard dus daar zal het denk ik wel weer zo zijn?

    Misschien is een sport als judo ofzo iets voor hem? Is toch wel een sport waar je ook wel een beetje leert om voor je zelf op te komen?

     Ik werd altijd gepest met mijn dansen riepen ze allemaal dingen. En mijn moeder zei roep maar terug: hockey doe je met een stokkie (die meiden deden hockey) tot dat ze mij een keer zagen dansen met een optreden toen kwamen ze naar me toe zo dat kan jij toch wel goed die spagaat etc. 

    Op de MBO heb ik er ooit mijn engelse presentatie over gedaan incl. videoband. Van te voren iedereen druk en kletsen etc. En ik zet die band aan en ze kijken en tijdens mijn hele verhaal iedereen stil he!

    En daarna toen ik ging zitten draaiden die voor mij om zo zeg wist niet dat jij dat allemaal kon!

    Ze verwachten het ook niet van mij omdat ik niet dun ben zeg maar. Ben altijd wat stevig geweest en zal ook nooit dun zijn.

    Maar toch heb ik op het EK gestaan. En de laatste jaren was ik met mijn solo altijd bij de top 3 (dan wel op de 3e plek maar goed) toch een prestatie toch?

    maar heel veel sterkte hier mee. 
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 1:26
    Lieve Erica, alles is al gezegd maar wat een moeilijke situatie zeg. Ik hoop met je dat er heel snel ruimte is tussendoor en als je er inderdaad mee geholpen bent om drastischere maatregelen te nemen, waarom dan niet? Ik kan me heel goed voorstellen dat je ook aan jezelf gaat twijfelen of je dingen wel goed hebt aangepakt enzo.

    Dikke knuffel!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 3:37
    Erica, uit dat je wel een camera thuis zou willen, begrijp ik dat er meer speelt, ook thuis? Wat heb ik het niet vaak zo gewild!
    Heel, heel veel sterkte gewenst, en ik hoop echt dat je samen met school het zover kunt krijgen dat hij zich daar veilig en prettig kan voelen. Dat zou thuis ook lucht geven lijkt me.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 5:32
    Ik heb het ideedat erica met de camerahet verdriet en de wanhoop thuis wil vastleggen, om de daders te confronteren met alles wat ze aanrichten...

     
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 6:45
    Ik heb me ook afgevraagd wat ze daarmee bedoelde, maar inderdaad Pepo, dat zou het wel eens kunnen zijn.

    grtz
    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-30-2007 8:09
    Ik denk ook dat ze dat bedoelt.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-30-2007 8:18
    Ik zat juist in een heel andere richting te denken, bij jeugdzorg en dat soort instanties gbruiken ze ook camera's om te kijken hoe men met problemen omgaat en ik dacht dat ze dat bedoelde...??
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-30-2007 8:19
    Nou Erica, help ons uit de droom meid!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-01-2007 1:02
    Daanie en Louise begrepen wat ik bedoel, al is dat andere misschien ook wel een goed idee.
    Maar het gaat mij er vooral om om vast te leggen hoe hier op elkaar gereageerd wordt en daar dan weer van te leren.
    Mensen het wordt/is al met al zo'n mega-ingewikkelde gebeurtenis.
    Eric reageert thuis af, wat we niet kunnen tolereren, wat daarna reactie van frustratie en machteloosheid geeft.
    Wie reageert hier op wie en hoe????

    Maar de stap om zoiets aan te vragen is toch nogal groot, eigenlijk zou je zoiets eerst prive moeten kunnen proberen voor je er een instantie bij haalt!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-01-2007 1:30
    Ik begrijp dat je er niet zo gauw een instantie bij wilt halen. Je bent bang dat je kind dan een stempel opgedrukt gaat krijgen.
    Dat hij thuis een reactie krijgt is logisch. Dat is de enige plek waar hij zich veilig voelt.  Alleen denk ik dat je dit gedrag dan niet moet bestraffen. Probeer hem in te laten zien dat er ook andere manieren zijn om je gevoelens te uiten. Neem als hij uit school komt bewust even tijd voor hem alleen, laat hem vertellen wat hem dwars zit en praat daar dan met hem over.
    Als hij het gevoel krijgt dat hij thuis serieus wordt genomen zal hij vanzelf thuis rustiger worden.

    Ik snap heel goed hoe je je voelt en je machteloosheid maar door zelf rustig te blijven zal je kind ook sneller rustiger worden.

    Heel veel sterkte ermee.

    grtz
    Marion
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-01-2007 1:47
    Ik hoor hem alleen niet elke dag over het pesten, wil er dan ook niet constant de nadruk op leggen. Hij weet dat ik er iets mee doe, als er iets is dat hij kan komen....

    Eerder had Sonnie het over een andere school.... ik denk niet dat dit helpt.
    We hebben hier een school op het dorp, waar ze niet naar toe gaan ivm met ons geloof. Hij loopt/fietst wel veel op het dorp, ze kennen hem dus wel. Maar hier ervaart hij dezelfde dingen als op zijn school (dat zijn spelletjes niet leuk zijn en dat hij niet mee mag doen)
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 12:23
    En een sport bijv. vechtsport waarin hij meer zelfvertrouwen krijgt EN zijn agressie kan uiten? judo/boksen/tennis (hard tegen bal aan slaan).....

    gr
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 8:09
    Ja hhhhhhhh..........
    Ik rij al heel wat met hem af, dan ook weer 15 km enkele reis.
    Kan dat nog in zijn agenda???? Ik wil hem nog kind houden en dat hij speelt. Hij heeft al zoveel bezoekjes aan artsen, tandartsen, fysio..... pffffff.

    Ben ik nou een ontaarde moeder???

    We hebben er heus wel over nagdacht, maar weten niet goed hoe we het moeten doen...... en ook dat kost weer ;)
    Ontaard he dat ik zo denk?!
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2007 8:18
    Op zich kan het juist goed zijn om hem op een sport te doen. Hij leert dan andere kinderen kennen, krijgt nieuwe vriendjes en heeft dan iets waar hij zijn energie kwijt kan.
    Mijn zoontje tennist veel en graag en doet dat ook best leuk. Dat is voor hem een uitlaatklep geweest zeker in de tijd dat hij veel gepest werd. Zijn tennismaatjes beoordeelden hem op zijn prestaties en niet op zijn uiterlijk. En omdat bij een sport de kinderen op niveau worden ingedeeld loop je niet het risico dat hij daar mee gepest kan worden.

    Misschien toch iets om te overwegen. En een sport als bv voetbal of judo kost niet zo veel.

    grtz
    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-02-2007 8:25
    Je bent geen ontaarde moeder Erica! Het feit alleen al dat je er rekening mee houdt dat hij naast school al zo'n druk leventje heeft met de medische molen zegt iets over het feit dat je een goede moeder bent.
    Zijn zat ouders die de agenda van hun kind helemaal volproppen.

    Anderzijds, is het mogelijk wel een goede ontspanning voor hem. De medische molen is zo leuk namelijk niet.

    Komt ook bij, als hij een sport zou gaan doen, ontwikkelt hij een talent. Een talent wat anderen niet hebben en waar ze hopelijk bewondering voor hebben. En als er anderen zijn die hetzelfde talent hebben, schept dat meteen een band want ze hebben samen iets om over te praten. Tweeledig dus eigenlijk.

    En inderdaad, het kost weer geld, maar er zijn misschien best goedkopere opties dan de dure sportscholen. Dus net wat Marion zegt, mogelijk iets om te overwegen.

    En als jij dan een superleuke lekker in zijn vel zittende knul ervoor terugkrijgt waar je een stuk minder zorgen om hebt, dan is het het geld dubbel en dwars waard geweest.
    Maar ik snap je dubbele gevoel erover wel.

    Dus ik blijf je een toffe mama vinden en je bent niet ontaard!

    Edited by - Sje on 2-10-2007 8:28:32 PM
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-03-2007 8:16
    Sje zegt het al, sporten kan heel goed zijn, maar rekening houden met de rest van zijn weekinvulling en met je budget is niet ontaard, maar verstandig!

    Als je ervoor kiest een sport te zoeken, kijk dan heel goed naar zijn eigen talenten en wensen, en zoek een sport waar hij goed ik kan worden, zodat hij inderdaad op zijn prestaties beoordeeld gaat worden. Het laatste dat je nu wilt is dat hijweer in een groep terecht komt waar hij gepest gaat worden.

    Ik zelf heb als kind (nou ja, als tiener, op de basisschool werd ik niet gepest) heel veel gehad aan het jeugdkoor, waar mensen op een heel andere manier met elkaar omgaan, en daar heb ik een grote groep echte vrienden opgedaan, die me door de vervelende tijd heen hebbengeholpen. En ik ontmoette er M1 natuurlijk, dat scheelt ook...

    Kijk dus niet alleen naar sport, maar ook naar andere groepsactiviteiten waar hij zich kan thuisvoelen en zich geaccepteerd kan weten.

    Edited by - Peter P on 3-10-2007 08:16:40
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2007 5:38
    Vandaag (gelukkig nog voor 1 nov.) kon ik terecht bij de ortho-pedagoge.
    1,25 uur zitten praten, heel intensief, het leek soms wel een kruisverhoor ;-)
    Ik ben nu ook echt helemaal leeg!!
    Akelig gevoel geeft dat!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2007 6:35
    Maar heb je wel het gevoel dat het uiteindelijk ergens toe leidt?
    Wel fijn dat je vandaag al terechtkon.

    Moest je vandaag ook met hem naar de fysio?
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-10-2007 8:31
    Fijn dat dat gesprek achter de rug is Erica. Kan me goed voorstellen dat je helemaal leeg bent en dat het nu een plekje moet krijgen.

    Wat is nu het vervolgtraject?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2007 10:12
    Goed dat je je leeg hebt kunnen praten. Heb je er ook een positief gevoel bij gekregen, denk je dat ze wat willen, wat kunnen, hem en jou begrijpen?

    Edited by - Peter P on 10-10-2007 22:13:11
    ellen72
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2007 10:21
    Hoi, mijn dochter (11) wordt ook gepest op school, ze wil eigenlijk niet m eer naar school toe, gesprekken met leraar gehad, die probeert er wel iets aan te doen, maar is moeilijk, die meiden doen alles heel stiekum. Mijn dochter slaapt hierdoor erg weinig en door slaap gebrek en het pesten wordt ze thuis ook weer humeuriger. Ik weet niet goed meer hoe ik haar moet helpen. Vanochtend wel weer naar school geweest met haar en weer doorgegeven aan de leerkracht. Thuis praat ze er soms over. Ze spreekt soms af met een meisje en dat gaat dan even goed, tot ze ook door haar weer gepest wordt.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2007 10:30
    Wat vervelend Ellen. Vooral als ze het allemaal zo stiekem doen. Echt gemeen vind ik dat. Maar de school heeft niet echt een oplossing voor het probleem? Doen ze er wel wat aan?

    Erica, hoe is het nu met jouw zoon en de gesprekken bij de orthopedagoge? Heeft dat al wat geholpen?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2007 10:48
    Verdrietig Ellen dat je dochter gepest wordt. Dat is inderdaad het nadeel: het gebeurt stiekem. Leerkrachten krijgen er weinig van mee en moeten afgaan op wat de gepeste leerling en de ouders daarvan vertellen.
    ellen72
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2007 12:33
    Het gebeurt idd stiekem en de leerkracht probeert er wel wat aan te doen, ook dmv klassegesprekken, dan gaat het weer een paar dagen goed en dan is het weer zover, tsja, zeggen dat het nog maar een paar maanden is en dat ze dan naar het middelbaar onderwijs gaat heeft ook niet veel nut, ik hoop wel voor haar dat ze een echt goede vriendin krijgt waar ze veel leuke dingen mee kan doen. Ik zit te denken om naar de ouders van het meisje te gaan wat doorgaans begint en daar eens mee te praten, maar ben bang voor Roosje dat het daarna erger wordt.
    Groetjes Ellen
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2007 12:40
    Het lijkt me echt moeilijk om de juiste beslissing te maken. Sterkte ermee!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2007 4:35
    Ik sprak laatst een moeder van een vriendinnetje van onze oudste.

    Zij vertelde dat haar dochtertje ook eens een meisje gepest had. Toen heeft ze een afspraak gemaakt met de moeder van dat meisje dat door haar dochter gepest werd. Niet zozeer om te praten over het pesten maar gewoon voor een kop thee. Moeders lekker kletsen over van alles en meisjes lekker spelen.

    Daarna heeft haar dochtertje dat andere meisje nooit meer gepest.

    Is dat misschien iets om uit te proberen? Wil niet zeggen dat je dikke vriendinnen met die moeder moet worden, maar die ene keer samen een kop thee drinken kan voor die meisjes een moment zijn om elkaar anders te leren kennen.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2007 5:09
    Moeilijk Ellen! Inderdaad, het lost niets op dat er gezegd wordt dat ze over een paar maanden naar de middelbare school gaat... dat is weglopen voor het probleem. School met iets doen, hoe moeilijk dat ook is! De kop thee is ook een goed idee, als het om één kind gaat, maar je kunt dat moeilijk met de hele klas doen. En een cursus voor je dochter, hier hebben ze een cursus die het zelfvertrouwen bedoelt op te krikken.
    Mijn dochter heeft het op de basisschool ook heel moeilijk gehad. Wel zo'n cursus gedaan, maar vond het  zelf "niks helpen". Zij is wel helemaal opgebloeid op het voortgezet onderwijs, had voor het eerst echt vriendinnen! En nu, ze zit in de 3e, gaat dat ook weer heel leuk na weer wat lastiger perioden soms tussendoor. Maar gepest wordt ze gelukkig niet meer.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-22-2007 8:03
    Erica, moest jij deze week niet weer naar de ortho-pedagoog, of heb ik het mis? Zo ja, hoe was het, schiet het al wat op?
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2008 10:29
    Afgelopen weekend liep Jongste om zich heen te snauwen en te grauwen. Nu kan iedereen wel eens even zo'n bui hebben maar het beviel mij toch niet en ik ben met haar naar boven gegaan om even iets anders te doen. Gaandeweg kregen we een vertrouwelijk gesprek en vertelde ze dat ze al langere tijd door een jongen die een groep hoger zit gepest wordt.

    Die jongen heeft neefjes en nichtjes op dezelfde school, dus meestal is het een groepje tegen Jongste.

    Als voorbeeld gaf ze dat hij wilde schommelen terwijl zij op de schommel zat, Toen pakte hij een brandnetel en wreef die op haar voorhoofd. Ook mocht ze een keer kiezen: óf hij zou haar nek breken óf hij gooide haar in de brandnetels. Jongste had geantwoord: "Liever geen van beide."

    Dan schreeuwt er iets in mij!! Afschuwelijk!

    Ik ben maandag vóór schooltijd naar de meester gestapt en die heeft meteen een kringgesprek in de klas gehouden en met de pesters gepraat. Ook heb ik de leidsters van het KDV dat de tussenschoolse opvang doet, ingelicht en ook zij zouden extra waakzaam zijn. Jongste was heel opgelucht.

    Maar de volgende dag tijdens het overblijven dreigde hij weer met stokken! Toen ik dat hoorde knapte er iets! Ik hou echt van kinderen en ik ben een rasechte positivo die van alles de goede kant wil zien en meestal lukt dat ook nog. Maar het was op.

    Woensdag ben ik naar school gegaan en trof hem bij de ingang. Waar ik normaal gesproken kindvriendelijk buk om een kind aan te kijken terwijl ik met hem praat, ben ik in mijn volle lengte blijven staan en heb hem een veeg uit de pan gegeven. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb hem gewoon bedreigd! Jongste heeft twee grote broers en een indrukwekkende papa (en mama), dus dat was niet zo moeilijk om te doen. En ik heb er ook nog eens geen spijt van!

    Ik heb gezegd dat dit de laatste keer was dat ik redelijk met hem zou praten en dat iedereen steeds maar redelijk met hem gepraat heeft, maar als ik nog maar IETS zou horen over hem, ik heel ONredelijk zou gaan worden.

    Ik weet dat er ook pesters zijn waarop dit werkt als de bekende rode lap, maar ik KON niet anders. Ik moest iets doen! Hij groet me nu heel vriendelijk op het schoolplein en Jongste heeft woensdag en donderdag geen last van hem gehad. Ik sta straks weer op het plein en hoop maar dat ik er goed aan gedaan heb.

    Volgende week ga ik met de nieuwe IB-er praten, ik kan het goed met haar vinden en weet dat zij een enorme hekel aan pesten heeft. Hopelijk helpt dat ook.

    Nu ik hier zit te typen staan de tranen me in de ogen en mijn schouders zijn pijnlijk van de spanning. Ik heb steeds gehoopt dat het anders zou gaan bij mijn kinderen dan bij mij, maar blijkbaar lijkt zij meer op mama dan ik had gewild.

    Groetjes, Anja

    Edited by - Anja1966 on 10-10-2008
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-10-2008 10:35
    Lieve schat, ik voel de pijn die jij nu in je hart hebt. Ik ben vroeger heel veel gepest en heb altijd geroepen "als een van mijn kinderen gepest wordt, hou me maar tegen want ik sta niet voor mezelf in". Ik zou ook al heel snel de betreffende pester zelf aanspreken (met het risico dat het inderdaad juist averechts werkt).

    Het is gelukkig nog niet nodig geweest, maar ik kan me heel goed je machteloze boze gevoel en je tranen voorstellen.

    Ik hoop heel erg met je mee dat het nu echt afgelopen is en dat de jongste weer met een goed gevoel elke dag naar school kan. Alle liefs en sterkte.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2008 11:08
    Dankjewel! Ik ben vroeger ook gepest en wilde niet dat mijn ouders iets zeiden op school want stel je voor... Maar soms is het ook fijn om te voelen dat er iemand voor je opkomt!

    Ze is ook veel te begrijpend en lief. Een van de kinderen die meedeed is ook een vriendinnetje van Jongste. Jongste had tegen haar gezegd: "Ik begrijp wel dat je met hem meedoet want je wilt ook vrienden met hem blijven, dat vind ik niet erg hoor." Dus maar weer een gesprekje gehad over vriendschappen en dat dat toch echt niet hoort zo.

    Dat meisje heb ik ook nog even aan gesproken, woensdag, op ongeveer dezelfde manier als de "hoofdpester" Zij zit in de klas bij Jongste en vooralsnog gaat dat nu goed en ik hoop dat het zo blijft.

    Ik baal vreselijk dat ik het niet eerder gezien heb! Ik, met mijn ervaring van vroeger. En het zat haar zo hoog en ze was zo blij dat ik het nu wist. Ik heb zo met haar te doen, dat ze dat allemaal alleen op wilde lossen. Arm kind!

    Groetjes, Anja
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2008 11:58
    Anja, ik denk dat je er echt goed aangedaan hebt, jouw dochter voelt zich waarschijnlijk zoveel beter dan dat ze in d'r uppie met die zware last rond moest  lopen. Heel fijn dat ze jouw hele verhaal verteld heeft.
    ok ik heb eens een klasgenootje van onze jongste op het schoolplein stevig toegesproken, kreeg ik daarna van haar moeder de volle laag! Gelukkig ben ik rustig gebleven en kon mijn emoties ook onder bedwang houden. Vriendinnen zijn het nooit geworden maar echte problemen bleven vanaf toen uit.

    Hopelijk is het tij gekeerd en gaat jouw jongste gewoon weer lekker in d'r velletje zittend naar school.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-10-2008 1:17
    Dat van dat vriendinnetje dat met alle winden meewaait, da's inderdaad ook niet helemaal pluis zeg. Goed dat je daarover nog een gesprekje mlet je jongste hebt gevoerd.  En wat fijn dat ze opgelucht is dat jij het nu weet en dat er iets aan de pesterijen gedaan wordt.

    Ik hoop ook dat mijn voelsprieten op tijd beginnen te werken als een van onze meiden hetzelfde overkomt als wat ik vroeger meegemaakt heb. Ik heb de GKD in elk geval al wel aan het begin van vorig schooljaar gezegd dat ze me echt niet elke dag hoeft te vertellen wat ze allemaal op school gedaan heeft maar dat ik wel wil dat ze het me vertelt als er dingen op school gebeuren waar ze zich ongelukkig door voelt.

    Ik heb bewust de term pesten niet gebruikt, want bij kinderen kan het ook een eigen leven gaan leiden en wat is precies het verschil tussen plagen en pesten? Leg dat maar eens aan een kleuter uit. Maar ik hoop dat ze het zo toch goed begrepen heeft en dat ze op tijd aan de bel trekt.

    Ze is ook zo'n te-goed-voor-de-wereld-type. Soms veel te sociaal en ik was eigenlijk toen ze aan school begon al bang dat er snel misbruik van haar gemaakt zou worden maar tot nu toe gaat het erg goed. Ook de juffen is nog niks geks opgevallen.

    Ze bijt erg goed van zich af en komt erg goed voor zichzelf op. Voorlopig een hele geruststelling voor me.

    @Gompy, wat vervelend zeg dat die moeder van dat andere kindje je de volle laag gaf. En wat knap dat je je emoties in die situatie goed onder bedwang kon houden. Lijkt me namelijk erg moeilijk, zeker als het om emoties gaat die betrekking hebben op het welzijn van je kind.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2008 2:20
    Wat erg, Anja. Ik hoop echt dat je gesprek geholpen heeft en ze nu niet meer gepest wordt.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-10-2008 6:54
    Wat erg Anja, kan me je je reactie goed voorstellen naar die jongen toe. Mijn oudste werd altijd geslagen door een ouder jongetje uit de buurt. Ik ben toen alle brandpoorten en steegjes afgegaan tot ik hem alleen trof. Ook bedreigd, gezegd dat ik hem nu helemaal in elkaar zou kunnen meppen en dat niemand het dan gezien zou hebben. Ventje schok zich helemaal lam. Gemep was ook over daarna. Ik ben er ook niet trots op en schaamde me er ook enorm voor maar oh, het doet zo zeer als je als moeder ziet dat je kind zo gekwetst wordt.

    Helaas hebben we met jongste ook een heel pesttraject achter de rug. Daarover heeft op HHP nog een topic gestaan. Dat was helaas niet zo makkelijk op te lossen.

    Ik hoop dat je met jouw actie het gelijk de kop in hebt kunnen drukken en dat je kind straks weer met plezier naar school gaat.

    grtz

    Marion
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-11-2008 5:09
    Anja, ik kan me je actie goed voorstellen hoor. Nee, trots zal je er niet op zijn, maar dat hoeft ook niet. Als het geholpen heeft is dat voldoende.

    Stertke, en blijf er bovenop zitten, soms is dat helaas nodig... 
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-14-2008 6:47
    Ik heb het afgelopen weekend een mega-migraine aanval gehad. Hoe zou dat nu komen??

    Er lijkt een last van Jongste's schouders te zijn gevallen. En daar ging het om! Op dit moment heeft ze vakantie en is heerlijk aan het spelen. En na de vakantie heb ik dat gesprek en hou ik de boel goed in de gaten!

    Groetjes, Anja
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-14-2008 7:44
    Anja wat heerlijk dat je jongste een stuk beter in d'r vel zit, vervelend die migraine-aanval, maar bedenk maar dat het voor een goed doel was ;-)). En nu lekker vakantie vieren.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-14-2008 9:28
    Fijn dat het de jongste goed gedaan heeft. Beroerd dat het bij jou een ander effect had. Alle beterschap en fijne vakantie verder!
    Andreja
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-01-2009 10:42
    We zijn nu een tijd verder ben wel benieuwd hoe het nu gaat. Onze kinderen zijn ook wel eens de klos. De oudste gaat voor het eerst naar het voortgezet onderwijs en ik hoorde dat hij nu ook daar al gepest wordt. Thuis merk ik niet veel aan hem hij is wel vrolijk. Hij heeft een cursus gevolgt maar volgens mij helpt dat niet veel. Cursus afgelopen. Moeten ze het weer alleen doen. Erover praten. Ach pesters heb je altijd en overal. Mensen die het gewoon leuk vinden anderen te pesten. Bij het zwemmen was trouwens ook zo'n pestkop. Ik heb gezegd gewoon negeren en gewoon tegen haar blijven doen. Ik wacht altijd bij het zwembad op ze en zie dus alles wat gebeurt. Nu is het pesten over en spelen ze ook wel samen. Het kan dus ook anders. Vaak is pesten een houding om negatieve gevoelens achter te verbergen. Zelf onzeker en dan maar pesten zodat je zelf niet gepest wordt.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-02-2009 2:01
    Ik vind je wel een beetje gemakkelijk over pesten praten. Nu is er natuurlijk wel verschil in hele erge langdurige pesterijen en zomaar een keer een vervelend opmerking. Maar als je echt erg gepest wordt, dan denk ik niet dat het met simpel negeren op te lossen is.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-02-2009 2:04
    Nee inderdaad, is niet altijd met simpel negeren op te lossen. Sprak zij helaas uit ervaring...................
    Andreja
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-03-2009 7:45
    Ik bedoel dat de kinderen de pester moeten negeren. Zeggen ik vind het niet leuk en dan negeren. Ik weet dat pesten heel hardnekkig kan zijn want ik was zelf ook dikwels de klos, spreek net zo goed uit ervaring. Mijn zoon leerde op de cursus dat hij een stevige houding aan moest nemen. Zeggen ik vind het niet leuk en dan rechtop weglopen. Geen zielige houding aannemen. Ik zelf had suiker in mijn broodtrommel, de nagelafdrukken in mijn arm staan. Ze trokken de tas van mijn fiets. En ga zo maar door. Het werd pas beter toen ik naar de hogere school ging. Was toen een jaar of 16. Dan worden mensen ouder en wordt je makkelijker. Maar ook volwassen kunnen pesten. Ook daar hoor je regelmatig van. Pesten op het werk. Het klinkt misschien makkelijk maar toch is het niet makkelijk. Andreja
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-04-2009 10:26
    Gelukkig dat je het niet gemakkelijk bedoelde. Zo kwam het even over.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-04-2009 1:41
    Na deze uitleg is het inderdaad wat duidelijker.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-12-2009 5:35


    citaat:
    Andreja wrote:
    We zijn nu een tijd verder ben wel benieuwd hoe het nu gaat.


    Die kinderen hebben haar nooit meer gepest. Ik ben regelmatig op school, misschien dat dat ook een beetje helpt. Dat "meewaai-vriendinnetje" en Jongste hebben na verloop van tijd weer vriendschap gesloten en spelen af en toe bij elkaar.

    Ik ben blij dat ik zo gehandeld heb als ik gedaan heb. Ook ik weet helaas uit ervaring dat negeren echt niet helpt. "Dan hebben ze geen lol", zei mijn moeder altijd. Vergeet het maar, ze hebben dikke pret onder elkaar en stijgen in de rangorde van de groep als ze vaak en veel lelijke dingen zeggen. Door te negeren stop je pesten niet!!

    Ik ben blij dat ik het niet gepikt heb! Ook voor mijn dochters gevoel. Het voelt goed als mama voor je opkomt. Dan ben je de moeite waard, zeg maar. Zo heb ik het vroeger en nu dus ook ervaren.

    Groetjes, Anja
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-15-2009 6:10
    Ik vind het een moeilijk iets om goed te handelen bij pesten.....
    Zeker als je niet goed in kan schatten of iets werkelijk pesten is, of iets waardoor zoonlief het zo ervaart........
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-15-2009 7:01
    Hoe is de situatie op het moment Erica?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-16-2009 8:43
    Altijd nog hetzelfde......
    Hij is dus nu met een sova-training bezig...... ik hoop dat hem dat wat gereedschap kan geven om goed op situaties te reageren.......
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-16-2009 10:42
    Arme kleine man. Hopen inderdaad dat die training hem kan helpen om wat weerbaarder te worden.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-17-2009 11:33
    Onze jongste heeft in groep 8 van de basisschool een sova-training gevolgd. Ik moet zeggen dat het zeker nog een jaar of 2/3 geduurd heeft voordat wij als ouders vinden dat het zijn vruchten afwerpt.
    Ze staat op het moment heerlijk stevig met beide benen in het leven!
    Hopelijk duurt het bij jullie niet zolang, succes ermee!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-18-2009 8:33
    Maar...... blijkbaar kan de knop dus ook later nog een keer omgaan......

    Als we niet direct resultaat zien........ is er dus blijkbaar nog wel hoop :-?
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-18-2009 9:24
    Omdat onze jongste net na afloop van de sova-training brugpieper werd, had ze veel moeite met alle veranderingen die volgen op de overstap van basis- naar middelbaar onderwijs. Het leek wel of ze juist een stapje achteruit ging i.p.v. vooruit! Gelukkig vond ze na een jaar of anderhalf haar draai op de middelbare school en toen ging het alleen nog maar vooruit!

     
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-13-2009 3:28
    Hihi..... ik ben even aan het teruglezen en ik dacht dat ik echt al heel lang niet meer geweest was, maar dat is ca 3 mnd........

    Zo erg is het dus nog niet dat ik probeer terug te komen???
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-13-2009 3:55
    Tuurlijk is het niet erg dat je terug probeert te komen! Je bent altijd welkom, dat weet je toch?! Hoe is het nu met je zoon?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-13-2009 4:29
    daar is ook nog geen verandering te merken.....

    we hebben hem wel opgegeven voor verdere onderzoeken, ik hoop dat dat niet meer te lang duurt en dat daar iets uit komt waar we iets mee kunnen!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-13-2009 4:52
    Vervelend zeg dat er geen schot in de zaak zit. Alle sterkte. Ik hoop dat die onderzoeken een oplossing bieden.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-12-2009 2:35
    Ondanks dat jongste wat weerbaarder is toch weer last van pesten op school. Van de week in tranen thuis. Een jongen uit z'n klas loopt al een tijdje te klieren en nu werd jongste toch weer uitgescholden om z'n uiterlijk. "Vetklep" en "jij met je vadsige vetrollen". Gelijk een mailtje naar z'n mentor gestuurd. School heeft inmiddels met de betreffende jongen en z'n ouders gesproken. Blijkt dat jongste niet z'n enige slachtoffer is. Er lopen er nog 4 (!) rond in die klas die gepest worden door dezelfde jongen. De jongen is er fors op aangesproken en er is een aantekening is z'n dossier gemaakt. Maar jongste blijft verdrietig, het vriendje waar hij altijd goed mee op kon schieten is namelijk nogal onder de indruk van het gedrag van de pester en loopt nu steeds met hem mee. Tuurlijk weet ik zelf wel dat zo iemand dan niet echt je vriendje is, maar leg dat maar een uit aan een 13-jarige.  Wat kunnen kinderen toch gemeen zijn en wat voel je je als ouder dan toch machteloos.

    School was overigens wel blij dat we gelijk aan de bel getrokken hadden. De andere gepeste kinderen hadden dit niet gedaan. In het gesprek met de pester was dus naar voren gekomen dat er nog wel wat meer kinderen op zijn lijstje stonden. Erg toch?

    grtz

    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-12-2009 2:42
    Oh wat een lastige situatie Marion dat het vriendje van je jongste zo aan die pester hangt. Voelt als een soort verraad voor een jongen van die leeftijd.

    Het gaat dwars door je moederhart als je kind gepest wordt. En wat goed inderdaad dat jullie meteen in actie gekomen zijn. Enig idee waarom er over de andere gepeste kinderen nog niks bekend was? Niet elk kind vertelt het ook thuis natuurlijk dus kan goed dat die ouders er niet eens van geweten hebben.

    Hopen dat het vanaf nu weer beter gaat met je zoon. Alle sterkte.
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-12-2009 3:04
    Die andere kinderen hebben het kennelijk niet thuis verteld, of thuis wordt het misschien niet serieus genomen.

    Ik vind het enorm moeilijk, de laatste 2 jaar op de basisschool heeft hij zich er echt doorheen geslagen. Na het pestincident in groep 5 en 6 had hij voor zichzelf bedacht:"ik heb geen vriendjes op school, ik heb klasgenoten". Enorm knap maar ook enorm moeilijk. Op de middelbare school leek voor hem echt een nieuwe start. Hij kan het eigenlijk met iedereen wel goed opschieten en een van de jongens werd echt een vast vriendje. Ze spraken veel samen af, fietsten samen naar school en nu laat dat vriendje hem vallen. Misschien is het tijdelijk maar ik kan me zo voorstellen dat jongste het vertrouwen nu wel goed kwijt is. En dat begon hij net een beetje weet terug te krijgen, zo jammer. 

    Overigens geniet hij wel volop de aandacht van de dames ;-) Toen hij vorige week een wedstrijd moest tennissen zaten er 2 dametjes van zijn leeftijd aandachtig te kijken. En ondanks dat hij verloor vonden ze hem GEWELDIG spelen. Haha, zo schattig. Maar ja, die meiden willen na school niet x-boxen :-(

    grtz

    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-13-2009 11:18
    Ooit gaat-ie zelf die meiden ook interessanter vinden dan x-boxen! ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-23-2010 8:41
    En ik had nog zo gehoopt dat ik me hier nooit zou hoeven melden.

    De GKD is mikpunt van pesterijen op het schoolplein. Gelukkig is zij het niet alleen, maar wordt meer kinderen uit de klas het leven zuur gemaakt. Ook niet tof natuurlijk, maar het is een geruststelling dat de pesterijen niet persoonlijk op de GKD gericht zijn.

    Lang verhaal kort: meisje uit de klas van de GKD in groep 3 blijven zitten. Die klassen hebben tegelijk overblijf tussen de middag, dus meisje trekt nog naar de klas van de GKD toe i.p.v. naar haar nieuwe klas. En meisje neemt samen met jongen uit de klas van de GKD beurtelings meisjes uit de klas (en onze KKD want die speelt weleens met de GKD en haar vriendinnetjes) te pakken.

    Het gaat om in een hoekje drijven, tegen het hek aan drijven, achter het materialenhok drijven en dan het een en ander aan schoppen en slaan. Gelukkig gaat het niet heel hard (hoewel de GKD wel een keer een kaakstoot van de jongen heeft gekregen), maar pijn doet het sowieso (is het niet lichamelijk dan is het wel geestelijk.

    Gelukkig vertelt de GKD alles meteen zodat we op tijd in actie kunnen komen.

    Inmiddels is meneer Sje dus samen met de moeder van het vriendinnetje van de GKD naar de directeur geweest en er gaat actie ondernomen worden.

    Vandaag kwamen de GKD en haar vriendinnetje weer thuis met on-leuke verhalen over het schoolplein vanmiddag. Natuurlijk stoppen die pesterijen niet van de een op de andere dag, maar ze is vandaag achter het fietsenhok tegen het hek gedrukt en op haar hoofd geslagen door het meisje.

    Dat is zo'n stiekem kindje. Ik doorzag haar vorig jaar aan het begin van het schooljaar al (hoe kan het ook anders, ik heb daar in het verleden een sensortje voor ontwikkeld!). Ze kijkt je altijd een soort van schuin aan, nooit rechtstreeks. Ik had al een onderbuikgevoel bij dat kindje.

    Verder komt ze altijd alleen met haar broertje naar school. De ouders zie je nooit. Ik heb de indruk dat ze aardig aan hun lot overgelaten worden. Het zou dus weleens een schreeuw om aandacht kunnen zijn, dat gepest, maar dat rechtvaardigt dan niet dat ze onze GKD en andere klasgenootjes te pakken neemt.

    Zucht.......................................daarstraks toen de moeder van het vriendinnetje belde werd het me dus even teveel. Ik heb de telefoon aan meneer Sje gegeven. De dametjes schrokken ervan en vroegen meteen wat er aan de hand was. Ik wil het ze niet vertellen, dus ik heb maar gewoon gezegd dat ik er gewoon heel verdrietig van word als iemand gepest wordt omdat ik vroeger bij een meisje in de klas zat wat gepest werd en dat ik gezien heb hoe ongelukkig zij ervan werd.

    Volgens mij heb ik het dan neutraal genoeg uitgelegd zonder echt heel hard te liegen.

    Morgen gaat meneer Sje weer naar de directeur om nog meer gang achter de zaak te laten zetten. Dit moet gewoon stoppen voordat de GKD met tegenzin naar school gaat. (die 2 klassen niet tegelijk over laten blijven tussen de middag zou al een goede oplossing kunnen zijn).

    Ondertussen hebben we de GKD wat instructies meegegeven wat ze wel en niet moet en mag doen wat die kindjes aangaat.

    Edited by - Sje on 23-9-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-23-2010 9:48
    H bah! Ik begrijp dat stomme gepest echt niet. Wat zal er veel narigheid boven zijn gekomen bij je. Volgens mij heb je er wel goed op gereageerd.

    Is er bij jullie op school wel eens aandacht geweest voor pesten binnen de groepen? Bij oudste op school besteden ze nu dagelijks 10 minuten per dag aan dit onderwerp. Helaas is dat schijnbaar nodig. Ik ben daar nogal van geschrokken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-23-2010 10:09
    Hier wordt er inderdaad ook regelmatig aandacht aan besteed. Een van de schoolregels is "Ik doe een ander geen pijn, ook niet met woorden". Beroerd inderdaad dat het nodig is dat daar zo intensief aandacht aan wordt besteed.

    Er is een heel streng protocol wat pesten betreft, maar ja, pesten gebeurt meestal buiten het zicht of op een andere manier in het geniep, dus traceer het maar eens.

    Nou hebben wij gelukkig een kind wat het gewoon allemaal meteen vertelt, maar je zult maar een kind hebben wat dichtklapt en wat je met de dag ongelukkiger ziet worden zonder dat je erachter kunt komen wat de oorzaak is. Pfffffff.............

    Wordt vervolgd..........
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-24-2010 9:05
    {{Sje en GKD}}
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-24-2010 10:54
    Vanochtend is zowel meneer Sje als de moeder van het vriendinnetje van de GKD even naar de directeur gegaan om de laatste ontwikkelingen te laten weten.

    Verder hebben zij ook onafhankelijk van elkaar hun verhaal bij de juf gedaan. We hadden namelijk met de dametjes afgesproken dat ze bij pesterijen altijd een volwassene op het schoolplein moeten aanspreken, na de pauze ook hun eigen juf en dat ze het thuis moeten vertellen.

    Ze waren de voorvallen van gisteren vergeten te vertellen tegen hun eigen juf dus gezien de aard van de voorvallen vonden we wel dat dat alsnog moest gebeuren.

    Inmiddels heeft de GKD laten zien hoe ze vastgehouden wordt tegen het hek en meneer Sje heeft gegraven in zijn Aikido-verleden om haar wat technieken te leren om zichzelf op dat moment los te krijgen. Echt puur verdediging, niks met terugvechten te maken.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-24-2010 11:27
    Goed dat jullie het op school onder de aandacht hebben gebracht. De GKD heeft alleen haar eigen gedrag in de hand. De Aikido-oefening kan haar helpen zich weerbaar te voelen en dat uit te stralen zonder 'agressief' te zijn.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-24-2010 8:42
    Toen we vanmiddag met de GKD van school naar huis liepen vertelde ze dat de juf na het overblijven had gevraagd hoe het overblijven was gegaan.

    De juf is mijn nieuwe beste vriendin! Super dat ze zo alert de boel mee in de gaten houdt!

    Met het overblijven was overigens vandaag niks gebeurd! Gelukkig maar! Geen idee of het toeval is of dat er gesprekken zijn gevoerd die zin hebben.

    Verder zou mijn vermoeden over het meisje dat het pesten initieert weleens kunnen kloppen. Deze week zei ik tegen meneer Sje, "Zou dat meisje jaloers zijn?".

    Zoals ik eerder al schreef, heb ik de indruk dat zij en haar broertje aan hun lot overgelaten worden en de GKD heeft natuurlijk een heel ander soort mama. Ik hielp elke donderdag in de klas, was er altijd bij als er op andere momenten hulp nodig was, meneer Sje en ik brengen de dametjes 's ochtends en we halen ze ook samen 's middags weer op.

    Net de Cosby-show! En dat is zuur voor een kindje wat dat allemaal niet heeft.

    Nu hoor ik vanmiddag van de moeder van het vriendinnetje van de GKD dat dat pest-meisje weleens gezegd heeft "Je hoeft je mama niet zo te knuffelen hoor!!!" op het moment dat die moeder en haar dochtertje elkaar gedag zeiden 's ochtends.

    Eigenlijk zouden we dus alleen maar medelijden met dat pest-meisje moeten hebben. Dus als mijn vermoeden klopt, triest zeg dat haar verdriet moet ontaarden in dit onuitstaanbare gedrag!

    Edited by - Sje on 24-9-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-24-2010 9:20
    Zielig inderdaad. In de presentatie die wij afgelopen week hebben gehad op school werd ook verteld dat pesters doorgaans een negatief beeld van anderen en van zichzelf hebben.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2010 8:06
    Misschien kan de klas/de ouders het meisje laten merken dat ze er op school in ieder geval bijhoort...? Bijv. door haar samen, met een paar gezinnen, regelmatig vragen om te komen spelen? Misschien helpt haar dat wel wat om zich beter te voelen en zich niet te uiten in pesten?
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-25-2010 11:02
    Ze zit niet bij de GKD in de klas dus dat regelt de directie dan maar met de leerkracht van de klas waar ze wel in zit. Ik ga daar geen energie in steken. Ik steek nu energie in het welbevinden van mijn eigen meisjes.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-25-2010 1:15
    Ik zou ook de neiging hebben om haar uit te nodigen. Door haar pesterige gedrag zullen veel kinderen haar uit de weg gaan waardoor ze wordt bevestigd in haar negatieve denkpatroon. Maar uiteraard alleen als mijn eigen kind dat zou zien zitten. Als de GKD dat niet ziet zitten, zou ik het erbij laten en haar het meisje uit de weg laten gaan.
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-25-2010 1:17
    De GKD ziet het niet zitten en ik op het moment ook niet. Misschien als ik zelf nooit gepest was, dat ik er anders tegenaan zou kijken, maar het komt me te dicht bij mijn eigen ervaringen dus ik kan dat kindje niet met een neutraal gevoel hier in huis hebben.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-25-2010 1:26
    Heel begrijpelijk. Het gaat om je kind en je wilt haar beschermen. Als het niet goed voelt, dan moet je het niet doen. Simpel zat.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-25-2010 9:55
    Dan moet je het ook niet doen Sje, zo bedoelde ik het ook niet. Maar mijn hart gaat ook wel uit naar zo'n meisje... Jongste zat ook met kinderen in de klas die zich 's morgens gewoon zelf moesten redden en met een zakje met een paar droge boterhammen op school kwamen... werden ook nooit opgehaald uit school of zo, groep 3.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2010 7:42
    { { { Marion en kind } } }

    Onze jonge man wordt ook nog steeds gepest. Nu lijkt er een juf er actie op te ondernemen.......
    Vrijdag zijn er 2 ouders gebeld.....

    Edited by - erica on 27-9-2010 20:03
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-27-2010 7:49
    Marion en kind?
    Da's lang geleden dat Marion gepost heeft! ;-))
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 10:41


    citaat:
    Sje wrote:
    Marion en kind?
    Da's lang geleden dat Marion gepost heeft! ;-))

    nou, ja...... hoe stom!

    Sje, is de rust weergekeerd?

    Edited by - erica on 13-10-2010
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 10:45
    gister kwam hij weer bij me dat hij nageroepen was voor 'mongool'
    hij is heel boos geweest en heeft er flink op los geslagen en geschopt.
    Ik heb daarop de school gebeld (is eigenlijk na schooltijd en buiten zicht van school gebeurd.....) en gevraagd of zij actie konden ondernemen of dat ik zelf ouders moest gaan bellen.
    Net kreeg ik een mail van de meester:
    Gisteren ontving ik via een collega het bericht dat je even gebeld had over uitschelden van de jongens.
    Vanmorgen heb ik e.e.a. even nagetrokken.  Leerling heeft toegegeven. Gesprekje gehad over wat hij nu eigenlijk zei enz.
    Hij maakt voor mij nu  een werkstuk over kinderen met Down-syndroom. Hopelijk leert hij daardoor na te denken over zijn gedrag.

     
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-13-2010 12:47
    En nu maar hopen dat het helpt.

    Hier op school is oudste laatst geknepen en hard geduwd. 's middags heeft de juf een vertrouwensoefening met de vier betrokken kinderen gedaan en daarmee lijkt de lucht geklaard.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-13-2010 1:19
    @Erica, wat goed dat de "dader" dat werkstuk moet maken! Superactie van de leerkracht! Dat moet je een goed gevoel geven.

    Hier is de rust nog niet helemaal weergekeerd, blijkbaar is de GKD maandag weer op het hoofd geslagen door dat pestmeisje (gewoon in het voorbijgaan, maar dan nog zeg!).

    Ze heeft het niet tegen de juf gezegd en moest dat vanochtend van ons alsnog met terugwerkende kracht doen. Anders krijgt de juf ook geen goed beeld van de situatie.

    Het lijkt wel een stuk minder overigens, maar het is nog niet helemaal over. Ik begreep ook van de KKD dat dat pestmeisje aan haar een keer tijdens het overblijven had gevraagd "Waar is je zus?".

    En dat vind ik, ondanks dat er op dat moment niks rechtstreeks tegen de GKD plaatsvindt, net zo hard pesten als het pesten zelf. Gelukkig was de KKD overigens zo slim om lekker niet te zeggen waar de GKD op dat moment wat.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 1:33
    akelig he?
    zo stiekum en geniepig......

    Maar heeft ze altijd kwaad in de zin, denk je..... of kan ze ook heel aardig zijn?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-13-2010 1:39
    Vreselijk gemeen. Meiden kunnen zo geniepig zijn.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 1:43
    niet alleen meiden helaas......
    Ik roep nu al vanaf groep 2 dat onze zoon (nu in groep 8) gepest wordt......

    dat gebeurt zo in het geniep, dat de leerkrachten het niet zien gebeuren.
    dan hebben we een zoon nodig die het gaat vertellen en daders die eerlijk zijn!

    Edited by - erica on 13-10-2010
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-13-2010 1:49


    citaat:
    erica wrote:
    Maar heeft ze altijd kwaad in de zin, denk je..... of kan ze ook heel aardig zijn?

    Ik heb haar altijd een stiekem kindje gevonden. Zij en de GKD hebben ook vorig jaar toen ze nog bij elkaar in de klas zaten nooit echt contact gehad.

    Dat meisje is jaloers dat de rest van de klas wel naar groep 4 gegaan is en ze is jaloers dat andere kindjes niet aan hun lot overgelaten worden door hun ouders. Althans, zo interpreteer ik dat pestgedrag.

    Prima als ze jaloers is, maar dat rechtvaardigt niet dat ze andere kinderen het leven zuur mag maken.

    En verder geen idee wat het voor kindje is. Ik ga er geen energie in steken om daarachter te komen. Door mijn eigen voorgeschiedenis en door haar gedrag tegenover o.a. onze GKD kan ik niet neutraal beoordelen wat voor meisje het is.

    Ik sta op het punt om haar een keer persoonlijk aan te spreken dat het oorlog is als ze niet A.D.S. met haar tengels van onze dochter afblijft. Ze haalt het bloed onder mijn nagels vandaan.

    Edited by - Sje on 13-10-2010
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 1:53
    ik ken je gevoel Sje, maar al te goed Cry
    Maar blijf rustig en kalm....
    hier wordt nogal eens geroepen: kalmte kan u redden!
    hoe moeilijk, maar hoe waar!
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-13-2010 2:00
    Ik doe mijn best zo lang mogelijk kalm te blijven, maar zodra mijn kind met tegenzin en buikpijn naar school gaat, ben ik de eerste die niet meer kalm is!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 2:44
    sterkte Sje.....
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-13-2010 3:22
    Viel ik even met mijn neus in de boter net op het schoolplein. Ik werd aangesproken door een moeder uit de klas van de GKD. Die had van een andere moeder begrepen dat onze GKD gepest werd door dat pestmeisje. Haar zoontje blijkt dus ook gepest te worden door dat meisje. En hij trekt zich dat zo aan dat-ie al weken buikpijn heeft en niet naar school wil!

    Na lang trekken kwam dat eruit bij dat jongetje!

    Die moeder gaat nu ook naar de directeur om het aan te kaarten. Hoe meer mensen het aankaarten hoe beter. Het is blijkbaar een veel groter probleem dan het in eerste instantie leek!

    Wordt vervolgd.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 3:35
    Goed werk om het met elkaar aan te pakken.

    Grote kans dat er bij dat pestmeisje meer achter zit, maar laat ze dat op school maar uitzoeken......
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-13-2010 3:38
    Tjonge, het lijkt me tijd dat de directeur contact opneemt met de ouders van dit meisje. Dit is een serieus probleem.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-13-2010 3:43
    @Erica, ja inderdaad, laat ze dat op school maar uitzoeken! Mijn probleem niet!

    @Miriam, als het pesten niet stopt na contact tussen leerkracht en pestmeisje, dan volgt er een gesprek tussen directeur en pestmeisje.

    Stopt het dan niet, dan wordt contact opgenomen met de ouders.

    Dus we hebben nog een stap te gaan voordat de ouders gebeld worden. Maar meneer Sje heeft al wel het voornemen om volgende week nog eens langs de directeur te gaan om te informeren wat de status van de hele situatie is.

    Het pesten lijkt niet meer zo erg als het was, maar het is nog niet gestopt. Dus meer actie zou geen overbodige luxe zijn.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 4:28
    ja, zo is vaak het pestprotecol opgesteld.......
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 9:22
    wat laten ze dat lang lopen dan joh. Ik zou als mijn kind een pester zou zijn, dat zo snel mogelijk willen weten om dat zo snel mogelijk de kop in te drukken (figuurlijk he ;-))

    Edited by - Margreeth on 13-10-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-13-2010 9:33
    Ik zou het ook direct willen weten. Als ouder ben je de hoofd-opvoeder en hoor je dit soort dingen op te pakken. Als de school daarin een ondersteunende rol uitoefent dan is dat mooi meegenomen.

    Je moet er toch niet aan denken dat je kind als 'pester' bekend staat bij andere ouders, terwijl jij van niets weet?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 9:34
    Ik vind dat wel de taak van school om ouders hiervan op de hoogte te brengen......
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-13-2010 10:17
    Ik denk dat het de moeder van dat meisje erg weinig kan schelen. Die hebben we nog nooit gezien of gehoord. Ze laat dat kind en haar broertje aan hun lot over.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-13-2010 10:38
    ai, Confused

    dan denk ik toch aan aandacht vragen.....
    arm kind (en omgeving)
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-14-2010 9:56
    Ja, het is inderdaad aandacht vragen. En aangezien negatieve aandacht ook aandacht is, doet ze het op deze manier.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-21-2010 5:21
    Even updaten.

    Het is nog steeds gaande. De GKD is tijdens de overblijf alleen maar aan het opletten waar dat pestmeisje is om haar zoveel mogelijk te ontwijken. En die overblijf is zo belangrijk om even te kunnen ontspannen om daarna weer goed te kunnen concentreren in de klas.

    Vandaag is ze weer 2x geschopt door het pestmeisje. De KKD is aan de haren getrokken. Gelukkig heeft de juf van de GKD wel goed gereageerd want ze is met de GKD naar de klas van het pestmeisje gelopen om in gesprek te gaan. Toevallig zat dat meisje net op de gang (goh....................verrassend!).

    Goede actie van de juf, maar aangezien het al lang gestopt had moeten zijn en de maat nu nog voller is dan-ie al was heeft meneer Sje vanmiddag de directeur gebeld om nog eens van gedachten te wisselen. Directeur verbaasd want die had het idee dat het zo onderhand wel over zou zijn.

    Meneer Sje gaf aan dat we nu zelfs ook wisten van een jongetje uit de klas wat een poos net heeft gedaan of-ie ziek was, alleen maar om niet naar school te hoeven. Was ook nieuw voor de directeur.

    Hij gaat er morgen meteen werk van maken. We krijgen terugkoppeling via de juffen van de GKD.

    Wordt dus vervolgd!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-21-2010 5:50
    Tjonge, wat een verhaal. Een dikke knuffel voor de GKD en de KKD en heel goed van ze dat ze naar de juf zijn gegaan.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-21-2010 9:41
    En toch... Als het zo lang doorgaat, en er ook nog meer aan de hand is (zoals blijkt uit het schoolzieke jongetje) wordt het (aanwezige?) pestprotocol niet goed opgevolgd. Daar moet veel beter, eerder en strenger worden opgetreden. Een pestprotocol is niet iets wat je een keer maakt, maar iets waar je constant aan en mee werkt.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-22-2010 8:53
    @Miriam, ik zal je knuffel doorgeven.

    @Pepo, ik weet niet of het alleen aan het pestprotocol ligt. Als de GKD thuis vertelt dat er weer iets gebeurd is tijdens de overblijf en wij vragen "Heb je het tegen de juf gezegd?", (want dat is de afspraak), dan heeft ze dat vaak niet gedaan. Gelukkig vraagt de juf zelf wel vrij regelmatig na de overblijf hoe het gegaan is, maar dan vergeet de GKD weer de helft te vertellen.

    Dus het zit ook een gedeeltelijk aan de kant van de GKD denk ik. Mogelijk is ze er dus gewoon aan aan het wennen dat de overblijf een soort survival is en vertelt ze daarom niet alles meer aan de juf.

    Maar dan nog had de directeur ons ook inmiddels een keer kunnen bellen om bij ons te informeren hoe de status van alles is. Dat stukje terugkoppeling hoort er volgens mij ook bij.

    Edited by - Sje on 22-10-2010
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-22-2010 9:55
    Nou, het echte werk is begonnen! Toen we vanmiddag de GKD uit school haalden, begon ze op het schoolplein al te vertellen dat ze vanochend bij de directeur geroepen was samen met haar vriendinnetje.

    In zijn kantoor zat het pestmeisje al en een jongetje uit de klas van de GKD wat zich schuldig had gemaakt aan meeloopgedrag met dat pestmeisje. De directeur had dus al een gesprek gehad met die 2.

    Het pestmeisje en haar "handlangertje" hebben toegegeven dat ze zich de laatste periode schuldig hebben gemaakt aan pesterijen incl. schoppen en slaan. Ze hebben van de directeur te horen gekregen dat het vanaf nu afgelopen is en als er alsnog weer iets gebeurt "dan hebben jullie een probleem met mij" had-ie tegen ze gezegd.

    Steek die maar in je zak.

    Goed van hem om de GKD en haar vriendinnetje er in de 2e helft van het gesprek bij te halen om de boel met z'n allen uit te praten en af te sluiten.

    Verder gaf-ie aan dat ze zelf verantwoordelijk waren om het thuis eerlijk aan de ouders te vertellen dat dit gesprek plaatsgevonden heeft. De GKD en haar vriendinnetje doen dat natuurlijk zo ongeveer acuut, maar de vraag is of de 2 andere kindjes dat ook doen. Dat is echter onze zorg niet.

    Van een kant denk ik, hij moet wel de ouders op de hoogte stellen, anderzijds speelt hij ook in op het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen. Geen idee of dat al zin heeft op die leeftijd, maar hij zal wel ervaring hebben met deze manier van werken dus daar vertrouwen we dan maar op.

    Zodra er weer iets voorvalt horen we dat van de dametjes en dan gaat die informatie weer richting directie voor verdere actie. En die verdere actie zal bestaan uit contact met de ouders van de pestende kindjes.

    Het is nu een week vakantie, de GKD en haar vriendinnetje zijn erg opgelucht ("mama, we zijn huppelend terug naar de klas gegaan na het gesprek!") en na de vakantie gaan we een frisse start maken.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-24-2010 8:29
    Fijn dat ze wat dat betreft lekker de vakantie in kan! Lijkt me ook nogal een schrik, ineens naar de directeur... staat hij normaal altijd ook dicht bij de kinderen?
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-24-2010 3:00
    Nou het was niet echt een schrik dat ze bij de directeur geroepen werd. Hij had bij het eerste gesprek met meneer Sje al verteld dat hij in stap 2 van het pestprotocol de betreffende kindjes bij zich roept voor een gesprek. Stap 3 = gesprek met de ouders van de pestende kindjes.

    Dus we hadden de GKD al verteld dat de kans bestond dat ze een keer bij de directeur geroepen zou worden als het pesten aanhield en dat ze zich dan niet ongerust hoefde te maken omdat hij het dan alleen maar goed bedoelde.

    Dus ze is niet geschrokken. En ja, hij staat altijd zo dicht bij de ouders en kinderen. Is een heel toegankelijk persoon. Ik weet niet hoe het op andere scholen gaat, maar hij staat ook elke ochtend bij een van de ingangen (de school heeft 2 ingangen). Gewoon ter verwelkoming en voor ouders die hem kort ergens voor nodig hebben.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-25-2010 11:28
    Fijn dat het in gang gezet wordt Sje! Had wat mij betreft sneller gemogen, maar goed dat het voor de vakantie gebeurd is en dat de dames er zo blij mee waren.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-26-2010 1:19
    Ja ik ben ook blij dat we het niet over de vakantie heen hoeven tillen. Nu alleen afwachten hoe het na de vakantie gaat. We blijven alert.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2010 6:16
    Nu viert ze in ieder geval vrolijk vakantie, je hoort haar er niet over? (in ieder geval niet met zorgen, opzien tegen school oid ? )
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-26-2010 8:19
    Nee, we horen haar er niet over. Nou ging ze al niet met tegenzin naar school gelukkig door die pesterijen.

    Daarstraks zaten we in een restaurantje te eten en toen kwam er een gezin binnen met een dochtertje wat dezelfde naam als het pestmeisje bleek te hebben.

    Ik had verwacht dat de GKD iets zou zeggen als "H, dat meisje heet ook .....", maar ze zei er helemaal niks over.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-01-2010 8:12
    Nou, het gepest zou helemaal over moeten zijn.

    Haal ik de GKD vandaag uit school, vertelt ze dat ze zomaar door een jongetje geschopt is! Ze kende het jongetje want hij heeft bij haar in groep 1/2 gezeten, maar is een jaar jonger. Ze heeft verder nooit problemen met dat jongetje gehad of ermee gespeeld ofzo.

    Wat blijkt? Dat jongetje zit bij het pestmeisje in de klas! Voelen jullie hem al aankomen? Ik wel!

    Het kan gewoon geen toeval zijn dat-ie gericht op de GKD af komt en begint te schoppen! Meneer Sje gaat morgen weer meteen naar de directeur, want ook al doet het pestmeisje zelf niks, ze spant wel weer andere kinderen voor haar karretje.

    Wat een achterbaks kreng is het toch! Walgelijk gewoon!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-01-2010 8:20
    Wat vervelend dat dit dus nog steeds niet is opgelost. Nu moet de directeur dat jongetje eens flink aan de tand voelen en dan maar hopen dat hij de waarheid vertelt. Als hij geen aanwijzing geeft dat het getreiter samenhangt met dat meisje kan ze er ook niet op worden aangesproken.

    Ik ben benieuwd wat voor actie er morgen door de school wordt ondernomen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-01-2010 8:25
    Hopen inderdaad dat de directeur het net zo serieus neemt als wij en dat-ie meteen dat jongetje aan de tand gaat voelen.

    En als inderdaad blijkt dat het pestmeisje erachter zit, dan eisen we dat die ouders acuut ingeschakeld worden.

    We gaan niet weer wachten en het een kans geven na de zoveelste waarschuwing aan het adres van het dat kleine krengetje. De directeur heeft in het gesprek wat voor de herfstvakantie plaatsgevonden heeft tegen het pestmeisje en haar handlanger gezegd "als het hierna nog eens gebeurt heb je een probleem met mij".

    Nou kom maar op met dat probleem wat ons betreft!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-01-2010 9:06
    Je hebt helemaal gelijk!
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-02-2010 7:11
    Ik denk dat het onderhand tijd wordt dat die ouders ingeschakeld worden. Als ik ouder van een van die kindjes zou zijn, zou ik het verschrikkelijk vinden als ik het onderhand "als laatste" zou horen dat mijn kind dit gedrag vertoont....

    En zelfs al zijn de ouders misschien niet zo meewerkend, hier moeten ze van op de hoogte zijn!

    En ik zou me zo kunnen voorstellen dat ik het niet meer alleen aan de school over zou laten. (Zie ook mijn eerdere berichtje over de pestertjes van Jongste) Knap dat je het kunt hoor! Maar het pestprotocol lijkt niet te werken of wordt niet goed uitgevoerd. Blijf er bovenop zitten meid! En veel sterkte!!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-02-2010 11:36
    @Anja, ik zit er ook heel dicht tegenaan om het kindje zelf aan te spreken, maar tot nu toe hou ik me met veel moeite in.

    Hier speelt ook mee dat het kindje van een cultuur is waar nogal eens hele families ingeschakeld worden als het om conflicten gaat (zeg ik dat zo diplomatiek en neutraal genoeg?) en daar zit ik eigenlijk niet op te wachten.

    Ik vind het al erg zat om 1 lid van die familie te kennen, de rest van de familie laat me volledig koud.

    Edited by - Sje on 2-11-2010
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-02-2010 11:39
    Oh ja, update. Vanochtend wilde meneer Sje de directeur spreken maar die was naar een afspraak. Toen is hij naar de leerkracht van het pestmeisje gegaan (tevens ex-leerkracht van de GKD) om aan te kaarten wat gisteren gebeurd is.

    Uit de reactie van die leerkracht maakte meneer Sje op dat hij het ook wel allemaal erg toevallig vond. Hij gaf aan alert te zijn, maar geen idee of-ie verder in actie komt.

    Meneer Sje gaat wel vandaag de directeur nog een mail sturen over wat er gebeurd is en dat-ie bij afwezigheid van de directeur wel spijkers met koppen wilde slaan en contact opgenomen heeft met de betreffende leerkracht.

    Wordt vervolgd.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-02-2010 9:28
    Vanmiddag werd ik op het parkeerterrein van de school aangesproken door de ex-leerkracht van de GKD, bij wie het pestmeisje nog in de klas zit.

    Hij gaf inderdaad aan dat het bijna geen toeval kon zijn dat de GKD aangevallen is door die 2 jongetjes en hij heeft tijdens zijn lunchpauze vanuit zijn lokaal het schoolplein in de gaten staan houden. Kwam-ie er na een kwartier achter dat de groep van de GKD vandaag geen overblijf had tegelijk met zijn klas. Geen idee waarom, maar je zult net zien dat dat dan vandaag zo is.

    Hij gaf aan dat hij alert blijft en hoopt op heterdaad te kunnen betrappen als ons vermoeden inderdaad klopt. Verder heeft-ie een van de jongetjes van gisteren aangesproken om erachter te komen waarom hij de GKD geschopt heeft, maar hij kreeg nog niet echt duidelijkheid. Blijft-ie ook alert op.

    En hij gaf aan dat we altijd verdachte situaties moeten blijven melden want het moet gewoon helemaal stoppen.

    Verder heeft de directeur teruggebeld naar meneer Sje. Hele boel uitgelegd. De directeur liet ook doorschemeren dat het haast geen toeval kan zijn en heeft ook toegezegd alert te blijven.

    Omdat we nog geen harde bewijzen hebben dat dat pestmeisje die jongetjes aangezet heeft tot dit gedrag, kunnen we verder nog niks doen. Volgende overblijf dus afwachten en dan weer aan de bel trekken als zich weer zo'n zelfde situatie voordoet.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-08-2010 10:02
    en heb je al gedacht aan de vertrouwenspersoon????
    misschien niet erg relevant als je wel actie van leerkracht en directeur verwacht......... maar toch!!! misschien geeft het iets meer druk op de ketel!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2010 11:17
    Vooralsnog geen verdere actie nodig want het lijkt erop dat het gestopt is, maar we juichen niet te vroeg. We blijven alert.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2010 5:11
    Ik hoop met je mee!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2010 5:21
    Da's lief.

    En hoe staat het er nu bij jullie voor?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2010 6:17
    telkens op en af......
    nooit geen grip op te krijgen.

    Vandaag kwam hij (nu spreek ik over de tweede) weer thuis: ik mocht van ... niet mee doen met tikkertje

    Vorige week zat hij te huilen: mam ik weet niet hoe ik vrienden moet maken, waarom mag ik 'nooit' meedoen?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2010 8:10
    Oh dat gaat toch dwars door je moederhart! Pfffffffffff....................heel pijnlijk als je je kind zo verdrietig ziet.

    En wat is de reden dat-ie gepest wordt? Je hebt me ooit eens een foto gemaild van je gezin, maar ik kan me nou niet herinneren dat je kleine mannen er nou heel opvallend uitzagen ofzo. Gewoon leuke knullen zijn het. Dus lijkt me niet dat het om uiterlijk gaat.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2010 8:23
    Lief dat je dat zegt.......
    Dacht ik toch zelf ook altijd.

    Ik denk dat het komt dat ze anders zijn door hun autisme, en daardoor begrijpen ze anderen ook niet zo goed, en anderen hen ook niet :-(

    Edited by - erica on 9-11-2010
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-09-2010 8:49
    Wat ontzettend sneu zeg. Heeft hij wel vriendjes in de klas?
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2010 9:02
    De kinderen waarvan hij denkt dat ze vrienden zijn, zijn de ergste volgens mij.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2010 9:13
    Ah, dat zou het inderdaad kunnen zijn, dat hun manier van doen als anders ervaren wordt en dat dat reden is tot pestgedrag.

    Triest eigenlijk dat er zo kortzichtig gedacht wordt door die pestkindjes ...............................................
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2010 9:18
    denken kinderen zo????

    dat denk ik niet......
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2010 9:29
    Ze hebben in elk geval totaal geen idee wat voor effect dat pesten op iemand kan hebben en wat dat in de toekomst met iemand kan doen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-09-2010 9:51
    Ik denk dat de pesters helemaal niet bezig zijn met de ander, maar alleen met zichzelf. Zij willen zichzelf beter voelen en dat gaat ten koste van het pest-slachtoffer.


    ---