Help, mijn kind wordt gepest!!
Laatste Bericht 11-09-2010 9:51 door Miriam. 168 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 9 << < 23456 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
11-19-2007 10:48
Verdrietig Ellen dat je dochter gepest wordt. Dat is inderdaad het nadeel: het gebeurt stiekem. Leerkrachten krijgen er weinig van mee en moeten afgaan op wat de gepeste leerling en de ouders daarvan vertellen.
ellen72
New Member
New Member
Posts:


--
11-19-2007 12:33
Het gebeurt idd stiekem en de leerkracht probeert er wel wat aan te doen, ook dmv klassegesprekken, dan gaat het weer een paar dagen goed en dan is het weer zover, tsja, zeggen dat het nog maar een paar maanden is en dat ze dan naar het middelbaar onderwijs gaat heeft ook niet veel nut, ik hoop wel voor haar dat ze een echt goede vriendin krijgt waar ze veel leuke dingen mee kan doen. Ik zit te denken om naar de ouders van het meisje te gaan wat doorgaans begint en daar eens mee te praten, maar ben bang voor Roosje dat het daarna erger wordt.
Groetjes Ellen
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-19-2007 12:40
Het lijkt me echt moeilijk om de juiste beslissing te maken. Sterkte ermee!
Sje
Posts:75548


--
11-19-2007 4:35
Ik sprak laatst een moeder van een vriendinnetje van onze oudste.

Zij vertelde dat haar dochtertje ook eens een meisje gepest had. Toen heeft ze een afspraak gemaakt met de moeder van dat meisje dat door haar dochter gepest werd. Niet zozeer om te praten over het pesten maar gewoon voor een kop thee. Moeders lekker kletsen over van alles en meisjes lekker spelen.

Daarna heeft haar dochtertje dat andere meisje nooit meer gepest.

Is dat misschien iets om uit te proberen? Wil niet zeggen dat je dikke vriendinnen met die moeder moet worden, maar die ene keer samen een kop thee drinken kan voor die meisjes een moment zijn om elkaar anders te leren kennen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
11-21-2007 5:09
Moeilijk Ellen! Inderdaad, het lost niets op dat er gezegd wordt dat ze over een paar maanden naar de middelbare school gaat... dat is weglopen voor het probleem. School met iets doen, hoe moeilijk dat ook is! De kop thee is ook een goed idee, als het om één kind gaat, maar je kunt dat moeilijk met de hele klas doen. En een cursus voor je dochter, hier hebben ze een cursus die het zelfvertrouwen bedoelt op te krikken.
Mijn dochter heeft het op de basisschool ook heel moeilijk gehad. Wel zo'n cursus gedaan, maar vond het  zelf "niks helpen". Zij is wel helemaal opgebloeid op het voortgezet onderwijs, had voor het eerst echt vriendinnen! En nu, ze zit in de 3e, gaat dat ook weer heel leuk na weer wat lastiger perioden soms tussendoor. Maar gepest wordt ze gelukkig niet meer.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
11-22-2007 8:03
Erica, moest jij deze week niet weer naar de ortho-pedagoog, of heb ik het mis? Zo ja, hoe was het, schiet het al wat op?
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
10-10-2008 10:29
Afgelopen weekend liep Jongste om zich heen te snauwen en te grauwen. Nu kan iedereen wel eens even zo'n bui hebben maar het beviel mij toch niet en ik ben met haar naar boven gegaan om even iets anders te doen. Gaandeweg kregen we een vertrouwelijk gesprek en vertelde ze dat ze al langere tijd door een jongen die een groep hoger zit gepest wordt.

Die jongen heeft neefjes en nichtjes op dezelfde school, dus meestal is het een groepje tegen Jongste.

Als voorbeeld gaf ze dat hij wilde schommelen terwijl zij op de schommel zat, Toen pakte hij een brandnetel en wreef die op haar voorhoofd. Ook mocht ze een keer kiezen: óf hij zou haar nek breken óf hij gooide haar in de brandnetels. Jongste had geantwoord: "Liever geen van beide."

Dan schreeuwt er iets in mij!! Afschuwelijk!

Ik ben maandag vóór schooltijd naar de meester gestapt en die heeft meteen een kringgesprek in de klas gehouden en met de pesters gepraat. Ook heb ik de leidsters van het KDV dat de tussenschoolse opvang doet, ingelicht en ook zij zouden extra waakzaam zijn. Jongste was heel opgelucht.

Maar de volgende dag tijdens het overblijven dreigde hij weer met stokken! Toen ik dat hoorde knapte er iets! Ik hou echt van kinderen en ik ben een rasechte positivo die van alles de goede kant wil zien en meestal lukt dat ook nog. Maar het was op.

Woensdag ben ik naar school gegaan en trof hem bij de ingang. Waar ik normaal gesproken kindvriendelijk buk om een kind aan te kijken terwijl ik met hem praat, ben ik in mijn volle lengte blijven staan en heb hem een veeg uit de pan gegeven. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb hem gewoon bedreigd! Jongste heeft twee grote broers en een indrukwekkende papa (en mama), dus dat was niet zo moeilijk om te doen. En ik heb er ook nog eens geen spijt van!

Ik heb gezegd dat dit de laatste keer was dat ik redelijk met hem zou praten en dat iedereen steeds maar redelijk met hem gepraat heeft, maar als ik nog maar IETS zou horen over hem, ik heel ONredelijk zou gaan worden.

Ik weet dat er ook pesters zijn waarop dit werkt als de bekende rode lap, maar ik KON niet anders. Ik moest iets doen! Hij groet me nu heel vriendelijk op het schoolplein en Jongste heeft woensdag en donderdag geen last van hem gehad. Ik sta straks weer op het plein en hoop maar dat ik er goed aan gedaan heb.

Volgende week ga ik met de nieuwe IB-er praten, ik kan het goed met haar vinden en weet dat zij een enorme hekel aan pesten heeft. Hopelijk helpt dat ook.

Nu ik hier zit te typen staan de tranen me in de ogen en mijn schouders zijn pijnlijk van de spanning. Ik heb steeds gehoopt dat het anders zou gaan bij mijn kinderen dan bij mij, maar blijkbaar lijkt zij meer op mama dan ik had gewild.

Groetjes, Anja

Edited by - Anja1966 on 10-10-2008
Sje
Posts:75548


--
10-10-2008 10:35
Lieve schat, ik voel de pijn die jij nu in je hart hebt. Ik ben vroeger heel veel gepest en heb altijd geroepen "als een van mijn kinderen gepest wordt, hou me maar tegen want ik sta niet voor mezelf in". Ik zou ook al heel snel de betreffende pester zelf aanspreken (met het risico dat het inderdaad juist averechts werkt).

Het is gelukkig nog niet nodig geweest, maar ik kan me heel goed je machteloze boze gevoel en je tranen voorstellen.

Ik hoop heel erg met je mee dat het nu echt afgelopen is en dat de jongste weer met een goed gevoel elke dag naar school kan. Alle liefs en sterkte.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
10-10-2008 11:08
Dankjewel! Ik ben vroeger ook gepest en wilde niet dat mijn ouders iets zeiden op school want stel je voor... Maar soms is het ook fijn om te voelen dat er iemand voor je opkomt!

Ze is ook veel te begrijpend en lief. Een van de kinderen die meedeed is ook een vriendinnetje van Jongste. Jongste had tegen haar gezegd: "Ik begrijp wel dat je met hem meedoet want je wilt ook vrienden met hem blijven, dat vind ik niet erg hoor." Dus maar weer een gesprekje gehad over vriendschappen en dat dat toch echt niet hoort zo.

Dat meisje heb ik ook nog even aan gesproken, woensdag, op ongeveer dezelfde manier als de "hoofdpester" Zij zit in de klas bij Jongste en vooralsnog gaat dat nu goed en ik hoop dat het zo blijft.

Ik baal vreselijk dat ik het niet eerder gezien heb! Ik, met mijn ervaring van vroeger. En het zat haar zo hoog en ze was zo blij dat ik het nu wist. Ik heb zo met haar te doen, dat ze dat allemaal alleen op wilde lossen. Arm kind!

Groetjes, Anja
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
10-10-2008 11:58
Anja, ik denk dat je er echt goed aangedaan hebt, jouw dochter voelt zich waarschijnlijk zoveel beter dan dat ze in d'r uppie met die zware last rond moest  lopen. Heel fijn dat ze jouw hele verhaal verteld heeft.
ok ik heb eens een klasgenootje van onze jongste op het schoolplein stevig toegesproken, kreeg ik daarna van haar moeder de volle laag! Gelukkig ben ik rustig gebleven en kon mijn emoties ook onder bedwang houden. Vriendinnen zijn het nooit geworden maar echte problemen bleven vanaf toen uit.

Hopelijk is het tij gekeerd en gaat jouw jongste gewoon weer lekker in d'r velletje zittend naar school.
Sje
Posts:75548


--
10-10-2008 1:17
Dat van dat vriendinnetje dat met alle winden meewaait, da's inderdaad ook niet helemaal pluis zeg. Goed dat je daarover nog een gesprekje mlet je jongste hebt gevoerd.  En wat fijn dat ze opgelucht is dat jij het nu weet en dat er iets aan de pesterijen gedaan wordt.

Ik hoop ook dat mijn voelsprieten op tijd beginnen te werken als een van onze meiden hetzelfde overkomt als wat ik vroeger meegemaakt heb. Ik heb de GKD in elk geval al wel aan het begin van vorig schooljaar gezegd dat ze me echt niet elke dag hoeft te vertellen wat ze allemaal op school gedaan heeft maar dat ik wel wil dat ze het me vertelt als er dingen op school gebeuren waar ze zich ongelukkig door voelt.

Ik heb bewust de term pesten niet gebruikt, want bij kinderen kan het ook een eigen leven gaan leiden en wat is precies het verschil tussen plagen en pesten? Leg dat maar eens aan een kleuter uit. Maar ik hoop dat ze het zo toch goed begrepen heeft en dat ze op tijd aan de bel trekt.

Ze is ook zo'n te-goed-voor-de-wereld-type. Soms veel te sociaal en ik was eigenlijk toen ze aan school begon al bang dat er snel misbruik van haar gemaakt zou worden maar tot nu toe gaat het erg goed. Ook de juffen is nog niks geks opgevallen.

Ze bijt erg goed van zich af en komt erg goed voor zichzelf op. Voorlopig een hele geruststelling voor me.

@Gompy, wat vervelend zeg dat die moeder van dat andere kindje je de volle laag gaf. En wat knap dat je je emoties in die situatie goed onder bedwang kon houden. Lijkt me namelijk erg moeilijk, zeker als het om emoties gaat die betrekking hebben op het welzijn van je kind.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
10-10-2008 2:20
Wat erg, Anja. Ik hoop echt dat je gesprek geholpen heeft en ze nu niet meer gepest wordt.
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
10-10-2008 6:54
Wat erg Anja, kan me je je reactie goed voorstellen naar die jongen toe. Mijn oudste werd altijd geslagen door een ouder jongetje uit de buurt. Ik ben toen alle brandpoorten en steegjes afgegaan tot ik hem alleen trof. Ook bedreigd, gezegd dat ik hem nu helemaal in elkaar zou kunnen meppen en dat niemand het dan gezien zou hebben. Ventje schok zich helemaal lam. Gemep was ook over daarna. Ik ben er ook niet trots op en schaamde me er ook enorm voor maar oh, het doet zo zeer als je als moeder ziet dat je kind zo gekwetst wordt.

Helaas hebben we met jongste ook een heel pesttraject achter de rug. Daarover heeft op HHP nog een topic gestaan. Dat was helaas niet zo makkelijk op te lossen.

Ik hoop dat je met jouw actie het gelijk de kop in hebt kunnen drukken en dat je kind straks weer met plezier naar school gaat.

grtz

Marion
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
10-11-2008 5:09
Anja, ik kan me je actie goed voorstellen hoor. Nee, trots zal je er niet op zijn, maar dat hoeft ook niet. Als het geholpen heeft is dat voldoende.

Stertke, en blijf er bovenop zitten, soms is dat helaas nodig... 
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
10-14-2008 6:47
Ik heb het afgelopen weekend een mega-migraine aanval gehad. Hoe zou dat nu komen??

Er lijkt een last van Jongste's schouders te zijn gevallen. En daar ging het om! Op dit moment heeft ze vakantie en is heerlijk aan het spelen. En na de vakantie heb ik dat gesprek en hou ik de boel goed in de gaten!

Groetjes, Anja
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
10-14-2008 7:44
Anja wat heerlijk dat je jongste een stuk beter in d'r vel zit, vervelend die migraine-aanval, maar bedenk maar dat het voor een goed doel was ;-)). En nu lekker vakantie vieren.
Sje
Posts:75548


--
10-14-2008 9:28
Fijn dat het de jongste goed gedaan heeft. Beroerd dat het bij jou een ander effect had. Alle beterschap en fijne vakantie verder!
Andreja
New Member
New Member
Posts:


--
02-01-2009 10:42
We zijn nu een tijd verder ben wel benieuwd hoe het nu gaat. Onze kinderen zijn ook wel eens de klos. De oudste gaat voor het eerst naar het voortgezet onderwijs en ik hoorde dat hij nu ook daar al gepest wordt. Thuis merk ik niet veel aan hem hij is wel vrolijk. Hij heeft een cursus gevolgt maar volgens mij helpt dat niet veel. Cursus afgelopen. Moeten ze het weer alleen doen. Erover praten. Ach pesters heb je altijd en overal. Mensen die het gewoon leuk vinden anderen te pesten. Bij het zwemmen was trouwens ook zo'n pestkop. Ik heb gezegd gewoon negeren en gewoon tegen haar blijven doen. Ik wacht altijd bij het zwembad op ze en zie dus alles wat gebeurt. Nu is het pesten over en spelen ze ook wel samen. Het kan dus ook anders. Vaak is pesten een houding om negatieve gevoelens achter te verbergen. Zelf onzeker en dan maar pesten zodat je zelf niet gepest wordt.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-02-2009 2:01
Ik vind je wel een beetje gemakkelijk over pesten praten. Nu is er natuurlijk wel verschil in hele erge langdurige pesterijen en zomaar een keer een vervelend opmerking. Maar als je echt erg gepest wordt, dan denk ik niet dat het met simpel negeren op te lossen is.
Sje
Posts:75548


--
02-02-2009 2:04
Nee inderdaad, is niet altijd met simpel negeren op te lossen. Sprak zij helaas uit ervaring...................
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 9 << < 23456 > >>