5 oktober nationale juffen en meesterdag
Laatste Bericht 10-10-2008 10:58 door Sje. 60 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>
AuteurBerichten
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
10-05-2007 9:27
Het was echt genant vanochtend.

Het was de bedoeling dat de kinderen "post" zouden maken voor de juf. Dus mijn dochter was aan het knutselen geslagen en ging heel trots met haar versierde enveloppe naar school. Een aantal kinderen had ook alleen maar post, maar het overgrote deel toch weer bloemen etc etc.

Haar vorige juf ging met zwangerschapsverlof, dus kadootje, nu is het kind er, dus kadootje. Dan is ze straks jarig, kadootje, invaljuf jarig: kadootje, invaljuf neemt afscheid: kadootje.

Ik vind het wel genoeg zo.

Wat zouden die kadogevende ouders toch willen zeggen? bereiken? bedoelen? Voor de kerst zag ik ook al kinderen bonbons en flessen geven.
Sje
Posts:75548


--
10-05-2007 9:54
Het moet echt niet gekker worden zeg!
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
10-05-2007 10:08
Onzin.
Verjaardagen vind ik nog oké, maar dan eigenlijk liefst wel de 2 parttimers (waar vind je nog fulltimers?) op 1 dag... Het kost ook ieder keer een schooldag, en je blijft echt bezig. Hier zie je ook wel dat aan het eind van het schooljaar (voor de zomervakantie) kadootjes gegeven worden. Daar doe ik dus niet aan mee. Grote onzin. Wel geeft groep 8 hier een afscheidskado aan de school, dus dingen voor school (spellen, boeken etc.).
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-05-2007 12:37
Precies zoals bij Kristel gaat het hier ook...
Wat ze bij Gompy gedaan hebben vind ik echt top!
stier67
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2910


--
10-05-2007 1:37
Ik had het net op HHP geplaatst maar zal het hier ook plaatsen.

Ik heb vanmorgen even voor juf gespeeld.
In het kader van  "world teacher day" hebben de docenten bij ons op school een ontbijtje geserveerd gekregen en alle leerlingen hadden thuis, of een mooie tekening of een mooie kaart of zelf een bloemstukje gemaakt en deze presentjes kregen ze na het eten aangeboden. Er werd hier en daar een traan weggepinkt van ontroering. Zelfs de directeur die anders zijn mondje goed kan roeren wist door de emotie's even niets te zeggen.
stier67
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2910


--
10-05-2007 1:46
Natuurlijk zullen er ook gekochte kadootjes bij hebben gezeten maar het grootste gros was toch een kaart of tekening.

Bij ons heeft de medezeggenschapsraad dit inelkaar gezet om de leraren te bedanken voor hun inspanning en voor de zeer goede sfeer op school.
Alle ouders van de MR hadden ouders gevraagd om "op te passen" in de klassen.
De directeur sprak zijn waardering uit over de MR en de ouderraad en zei dat dit (het ontbijt en de kaarten,tekeningen) hem meer deed dan de loonsverhoging die ze hadden gehad.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-05-2007 2:50
Dat vind ik nou een superaktie, Janny! Zoiets heb ik ook wel eens voorgesteld toen ik nog in de ouderraad zat, maar het is nooit gebeurd... Wij hebben continu rooster dus ik dacht in dat geval aan een zeer aangeklede lunch voor het team terwijl inderdaad ouders in de klas zouden zijn. Maar helaas...
Sje
Posts:75548


--
10-05-2007 9:36
Wat leuk Janny! Zal het eens onthouden voor als het hier op school ooit eens aan de orde komt om toch iets te doen aan lerarendag.
kôlleke
Posts:22705


--
10-05-2007 10:19


citaat:
Louise wrote:
Kôlleke, blijft het dan ook bij zo'n gezamenlijk cadeau of blijken toch veel kinderen ook zelf nog iets mee te nemen? Dat is hier nogal eens het geval...

Er zijn altijd kinderen die een zelfgemaakt cadeautje willen geven en dat moeten ze natuurlijk altijd blijven doen.
Ook zijn er altijd een paar kinderen die een gekocht cadeautje meekrijgen voor de juf of meester, maar dat zijn er relatief weinig. En natuurlijk zijn er ook ouders die niet meedoen aan een gezamenlijk cadeau.
Ik sprak vorig jaar een ouder die zei dat ze helemaal geen (geld voor een) cadeau gaf: "Mijn kind krijgt toch ook niets als ze jarig is, terwijl ze wel trakteert" ......  Undecided


@ Janny: Dat vind ik een hartstikke leuk idee.

Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-06-2007 8:41
Nou ja... het kind krijgt toch een hoop aandacht, een kaart met naam/wens van alle juffen erop (hier tenminste: ze gaan met de traktatie naar de juffen die ze kennen en hebben een grote kaart bij zich waar ieder wat op schrijft). Tuurlijk zelfgemaakte cad. blijven leuk. Maar ik bedoel de steeds duurdere cad. die meegebracht worden, ook als er een gezamenlijk cad. is...
kôlleke
Posts:22705


--
10-06-2007 4:50
Ik ben het ook niet met die moeder eens hoor Louise. Ze maken zelf een verjaardagskalender, het bord wordt versierd en ze vinden het altijd erg leuk om de klassen rond te gaan, inderdaad met zo'n mooie grote kaart die ze zelf mogen uitzoeken.

Als wij meedoen met een gezamenlijk cadeau, dan geef ik niet nog eens apart een cadeautje, tenzij ze zelf nog iets wil freubelen.
Ik geef ook nooit iets kerst en aan het eind van het jaar (en dus ook niet op 5 oktober). Ik help genoeg mee op school als hulpmoeder en dat is mijn cadeau. Ik weet ook dat dat erg wordt gewaardeerd.

Wat ik nog wel steeds leuk vind, wat we ooit (zelf) aan de juffen hebben gegeven was een pakketje Heksensoep met Eekhoorntjesbrood. Het  verjaardagsthema was heksen en iedereen mocht verkleed naar school komen. Voor de heksensoep had ik een blikje champignonnensoep genomen en als Eekhoorntjesbrood zo'n half pakje met 4 shoarmabroodjes. Netjes in folie verpakt en voorzien van een "eng" geschreven kaartje met "Heksensoep en Eekhoorntjesbrood". Weer eens iets anders ander chocolaatjes of zeep.....
Een nicht van mijn moeder was vroeger schooljuffrouw. We noemden haar altijd de tante van de zeep. Als we daar rond haar verjaardag naar toe gingen, kwam ze steevast met een emmer vol met stukken zeep, waar we  dan altijd een vstukje van mochten meenemen. Wat dat betreft is er wel iets voor een gezamenlijk cadeau te zeggen.

kristel
New Member
New Member
Posts:


--
10-02-2008 4:57
Maandag is het weer Juffen en meesterdag. Alle kinderen moeten thuis een bloem knutselen en die wordt in een vaas gezet.

Ben erg benieuwd of er weer ouders aankomen met gekochte kado's. Ik niet in ieder geval, maar ik zal wel zorgen dat mijn dochter dit weekend een prachtige bloem knutselt.

 
Sje
Posts:75548


--
10-02-2008 8:21
Hier nog niks over gehoord. Maar dat is dan 6 oktober i.p.v. 5 oktober. Of heb ik het mis?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-03-2008 10:49
Blij dat het hier nog niet zover is. Ik ben helemaal geen knutselaar, dus zou ook niet weten hoe ik zoiets in elkaar zou moeten knutselen.

Wat ik zo jammer vind, is dat het van zo'n speciale dag zo weinig spontaniteit uitgaat. Het is toch veel leuker als een kindje iets maakt voor de meester of juf, omdat hij hem of haar zo leuk of lief vindt?
Sje
Posts:75548


--
10-03-2008 10:53
Onze oudste doet dat regelmatig dat ze een knutselwerkje of een strijkkralenwerkje wat ze thuis gemaakt heeft, meeneemt voor de juf. Vind ik zelf ook veel leuker als het op die spontane manier gaat.
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
10-03-2008 11:21
Ik ook. Maar ja, als ik op secretaresse dag een bos bloemen krijg vind ik dat ook leuk.
Sje
Posts:75548


--
10-03-2008 11:52
En als ik op moederdag ontbijt op bed krijg, hoor je mij ook niet klagen! ;-)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-03-2008 11:55
Dat is ook wel weer zo....
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
10-03-2008 6:05
Ik heb een leuke bloem gemaakt van een papieren zakdoek. Je vouwt hem open en dan in tweeen. De dichte kant knip je open.

Dan begin je aan de korte kant hem in een harmonica te vouwen. Touwtje in het midden en dan de velletjes lostrekken. Dan krijg je een prachtige anjer. Even met een lipstick eroverheen om de randjes rood te kleuren.

 
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-03-2008 9:52
Die lipstick is grappig! Wij maakten vroeger inderdaad bossen van dat soort bloemen, vond ik erg leuk. Eigenlijk met mijn kinderen nooit gedaan, en nu zijn ze er te groot voor...
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>