5 oktober nationale juffen en meesterdag
Laatste Bericht 10-10-2008 10:58 door Sje. 60 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 41234 > >>
AuteurBerichten
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
10-04-2007 12:39
    zin? of onzin?

    Een aantal ouders hebben georganiseerd dat de kinderen allemaal thuis een kaart moeten maken (plakken, knippen) in een envelop aan de juffen/meesters geven.
    Leuk idee,
    Maar nu hoor ik op het plein alweer dat er ook kadootjes worden gekocht.

    Ik weet het niet hoor, ze vieren hun verjaardag ook al, wat vinden jullie?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-04-2007 12:46
    Ik vind het onzin en zeker als er ook nog eens geld aan wordt gespendeerd. Als een kind het leuk vindt om een tekening te maken voor de meester of juf, dan kan dit toch ook op iedere andere dag van het jaar?

    Groetjes,
    Miriam
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 1:12
    Onzin!

    Vaderdag en Moederdag vind ik dan nog net gaan.
    Maar laatste jaren zijn er ook al Opa en Oma dag bij gekomen, Meester en Juffen dag...
    Zo hebben we over een paar jaar wel elke dag dat we een speciale dag hebben.

    Bij Vader en Moederdag is het ook wel dat je elke dag van het jaar kan laten zien hoeveel je ze waardeert maar wij houden het ook bij een klein kadootje op die dagen toch even je waardering laten zien. Maar hoe vaak heb ik als kind nooit geroepen waarom is er dan geen Kinderdag?!

    Secretaressedag heb ik bij mijn vorige werkgever meegemaakt. Kregen alle vrouwen van kantoor een bos bloemen. Vaak wel een week later omdat dan net directeur op vakantie was ofzo.
    Leuk gebaar maar nodig? nee. Heb dan net zo lief dat ze persoonlijk tegen me zeggen van fijn dat je bij ons werkt en je doet het goed. Heb ik meer aan als zo'n bos bloemen. Zie je wel anders was ik daar ook niet weggegaan! (loonsverhoging kwestie).

    Ik denk dat als je kind een kaart of tekening maakt dat dat genoeg is op zo'n dag. Maar vaak is het ook aan het eind van het schooljaar dat er wat word meegenomen voor de juf/meester. Tenminste in mijn tijd wel maar misschien komt dat omdat ik in een dorp op school zat? Soms een bosje bloemen uit eigen tuin of een ander kleinigheidje.

    Ik heb het ook vaak gedaan bij de trainsters die mij hebben getraind. Ging ik samen een kleinigheidje halen op het eind van het seizoen om ze te bedanken voor alle energie die ze er in gestopt hebben (dans bedenken, verbeteren, toernooien, etc.)
    En ik kan je zeggen (nu hebben ze wel is terug gedaan bij mij) het is erg leuk maar dat zou ik denk ik niet vinden als er een Trainstersdag uit werd geroepen. Dit is gewoon iets spontaans.

    gr
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 2:08
    Ik vind het ook onzin. Zo kun je van elk beroep wel een dag maken, dat is toch niet leuk meer?
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 2:39
    Echt grote onzin!!

    Wel leuk trouwens, een paar jaar geleden ben ik aanwezig geweest tijdens een rondleiding op de middelbare school van onze dochters.
    Leerlingen begeleiden groepjes ouders die onder schooltijd door de school heen gingen, tijdens een leswisseling merk je pas hoeveel leerlingen dan van hot naar her moeten door zo'n groot gebouw heen.

    Dit jaar geven ze trouwens weer een rondleiding.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-04-2007 2:50
    Ik heb er helemaal niks over gehoord! Kan goed dat ze daar bij ons op school niet aan doen.
    Ik vind het verder ook onzin. Ik ben altijd secretaresse geweest en secretaressedag hoefde voor mij ook niet. Ik had liever dat mijn baas door het jaar heen af en toe een welgemeend compliment gaf over mijn werk dan dat-ie mijn werk het hele jaar maar vanzelfsprekend vond en dat-ie dan op secretaressedag met een dikke bos rozen aan mijn bureau stond. Puur commercieel!
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-04-2007 2:52


    citaat:
    sonnie1983 wrote:
    Heb dan net zo lief dat ze persoonlijk tegen me zeggen van fijn dat je bij ons werkt en je doet het goed.


    Wat een voorzet!

    Zal ik hem erin trappen of niet?
    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 3:24
    laat maar zitten Sje :-)
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 5:11
    Wie heeft dat dan georganiseerd? Ik kan me zo voorstellen dat de meesters en juffen er ook niet op zitten te wachten. Gaat toch ten koste van je lesuren en in de bovenbouw zitten de programma's bomvol bij ons op school.
    Omdat ze pas laat begonnen zijn dit schooljaar en in februari de cito al is hebben ze het erg druk.
    En de meeste ouders bedanken de juf/meester toch aan het einde van het schooljaar voor de goede zorgen?

    grtz
    Marion
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 5:35
    het is uitgeroepen tot.......... 5 oktober wereld lerarendag...

    en dan heb je altijd van die moeders die wat "leuks" willen doen.

    Edited by - kristel on 4-10-2007 5:36:41 PM
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 5:39
    Ik vind het ook grote onzin!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 6:07
    Ik ook. Maar hjet probl;eem is natuurlijk dat je dat op een school wel met z'n allen onzin moet vinden, om scheve gezichten te voorkomen.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 6:23
    Ik heb mijn dochter dan ook vanmiddag onder dwang een kaart laten knutselen, het is zo sneu als zij de enige is zonder kaart.

    Maar ik ga wel aankaarten bij de organiserende moeder dat ik het jammer vind dat de school geen aandacht heeft geschonken aan dierendag.
    Uiteraard heb ik ook aan de juf gevraagd waarom dierendag niet aan de orde kwam, maar omdat het ook kinderboekenweek is, past dat dan weer niet in "het Thema". Dat is dit jaar Geheim.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-04-2007 7:15


    citaat:
    Peter P wrote:
    Ik ook. Maar hjet probl;eem is natuurlijk dat je dat op een school wel met z'n allen onzin moet vinden, om scheve gezichten te voorkomen.


    Je hoeft het niet met z'n allen onzin te vinden, de school kan het zelf ook onzin vinden en kenbaar maken dat ze er niet aan meedoen omdat er zat momenten in het jaar zijn waarop je leraren in het zonnetje kunt zetten. Dan is het probleem opgelost en hoef je er als ouders niet meer over na te denken wat je nou wel en niet doet.

    Inderdaad, wat iemand anders al schreef, eind van het schooljaar kun je ook een leuk afscheidscadeautje of knutseltje aan de juf laten geven.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 7:25
    Maar blijkbaar heeft iemand wereldwijd wel bedacht dat het 5 oktober lerarendag is.
     
    Raar dat het blijkbaar alleen op de school van mijn kinderen wordt "gevierd".

    Overigens nam ik de Douglasbon met secretaresse dag altijd graag in ontvangst, bij gebrek aan schouderklopjes....
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-04-2007 7:36
    Groot gelijk dat je de Douglasbon gewoon aannam omdat je anders geen schouderklopjes kreeg door het jaar heen. Laat ze dan maar diep in de buidel tasten! ;-)

    Is het bij jullie op school ook uitgebreid gemeld dat het gevierd zou worden of is er in elke klas een moeder die de organisatie op zich heeft genomen?

    Ik hoor er echt vandaag voor het eerst van en anders zou er toch bij ons op school ook in de afgelopen weken wel iets over geschreven zijn? De grote kleine dame zit al 4 weken op school.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2007 8:38
    Bij ons op school is er niks over, eerder ook niet. Wel vind ik dat cadeautjes voor meester/juf steeds groter lijken te worden... (evenals trouwens kinderfeestcadeautjes). Ik heb bijv. wel eens een potje zelfgemaakte jam gegeven aan het eind van het jaar, gezellig met z'n allen gemaakt. Met een kaartje erbij volgens mij dat er nu (vakantie immers) tijd is voor een rustig beschuitje met jam 's morgens.... Of een zelfbeschilderde (door de kinderen) mok met zakje koffie, thee en chocolaatje erin. De porseleinverf heb ik ooit voor zoiets gekocht en lijkt onuitputtelijk, al zal het wel een kéér opgaan natuurlijk.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    10-04-2007 11:45
    Ik heb er ook nog nooit van gehoord Kristel en loop toch alweer heel wat jaartjes op school rond. Ik vind het zelf ook wel een beetje teveel an het goede worden.
    Hier hebben ze trouwens wel aandacht aan dierendag geschonken, ondanks dat ze met het kinderboekenweek project  "Geheimen" aan de slag zijn gegaan.

    Als de meesters en juffen hun verjaardag vieren, zamelen we de laatste jaren op vrijwillige basis geld in (denk aan €1,- à € 2,- per kind) en geven dan een een leuk aangeklede cadeaubon passend bij de leerkracht.

    Hier is het wel min of meer traditie om een gezamenlijk cadeau voor school te geven als de kinderen van de kleutergroepen naar groep 3 gaan en als ze aan het eind van groep 8 de school verlaten. Vaak zijn dat zelfgemaakte cadeau's met een soort van handtekening van de kinderen, zoals diverse wandschilderingen op de buitenmuur, gegrafeerde spiegel voor de docenten, versierde wc-bril, gemozaïekte spiegels voor bij de toiletten, slingers van stoffen vlaggetjes met tekeningen van de kinderen. Meestal wordt er dan ook nog geld ingezameld voor een "echt" cadeau.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-05-2007 7:42
    Kôlleke, blijft het dan ook bij zo'n gezamenlijk cadeau of blijken toch veel kinderen ook zelf nog iets mee te nemen? Dat is hier nogal eens het geval...

    Over meester- en juffendag staat in onze krant:
    Vandaag is de Dag van de Leraar. Deze Nederlandse variant van de internationale "World Teachers Day" is bedoeld als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Met de Dag van de Leraar wil de Stichting Beroepskwaliteit Leraren het imago van het leraarsvak verbeteren en het belang van goede leraren benadrukken door de beroepsgroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

    Da's dus iets anders dan cadeautjes meebrengen naar school...
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-05-2007 9:12


    citaat:
    Louise wrote:

    Over meester- en juffendag staat in onze krant:
    Vandaag is de Dag van de Leraar. Deze Nederlandse variant van de internationale "World Teachers Day" is bedoeld als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Met de Dag van de Leraar wil de Stichting Beroepskwaliteit Leraren het imago van het leraarsvak verbeteren en het belang van goede leraren benadrukken door de beroepsgroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen.
     

    Kijk, daarom organiseert de middelbare school van onze jongste dus rondleidingen onder schooltijd, zodat je eens kunt zien wat er op een gewone schooldag allemaal gebeurt.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 41234 > >>