Alles in de mond steken
Laatste Bericht 12-03-2011 9:02 door Margreeth. 4 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
11-26-2011 9:30
    Had ik gedacht dat een orale fase altijd overgaat (want het heet niet voor niks "fase"), dan had ik het mis.

    Als je een baby of een peuter hebt, is het nog te accepteren, maar als je kind 8 is en nog steeds alles in de mond steekt, dan wordt de irritatie alleen maar groter en groter. Zucht.................

    Het maakt niet uit wat het is (haar mouwen, speelgoed, doosje van de DVD die ze zit te kijken, haar haren, etc.), het begint met friemelen en binnen de kortste keren zit ze ermee in haar mond. Daarstraks ook weer: de eerste 10cm van het ceintuur van haar badjas drijfnat! Vreselijk!

    En het ergste is dan nog dat ze regelmatig vraagt of iets giftig is, want dan heeft ze daarmee in haar mond gezeten en dan krijgt ze het ineens Spaans benauwd! ("Mama, zijn Barbie-armpjes giftig?"). Ze heeft al van 3 hoofdtelefoons die ze bij haar DS gebruikt de snoertjes doorgeknaagd! Haar Stabilo-potlood wat ze in groep 3 van ons heeft gekregen is net een afgekloven kippenpootje!

    Normaal ben ik best handig in het vinden van oplossingen maar we weten het echt niet meer hoe we het voor elkaar kunnen krijgen dat ze alleen in haar mond moet stoppen wat daar hoort. Eten bijvoorbeeld! En dat doet ze dan bijvoorbeeld weer niet! (Althans, avondeten gaat vrij slecht).

    Wie heeft de gouden tip hoe we dit aan kunnen pakken? Een beloningssysteem is geen optie want ze zit overdag op school dus we kunnen niet controleren hoe het daar gegaan is.

    Edited by - Sje on 26-11-2011
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2011 10:17
    Ik heb geen gouden tip voor je, maar ik kan je alleen maar zeggen dat ik het zelf ook heel lang gedaan heb.

    Ik weet niet tot welke leeftijd, maar ik kan het mezelf nog heel goed herinneren, en ik vermoed toch ook wel tot 'hoge' leeftijd.

    Bij mij is dat vanzelf overgegaan, maar ik hoop dat iemand de tip heeft voor je!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-26-2011 10:51
    Ah, er is dus hoop. ;-)

    Het enige wat ik kan bedenken is dat het een zenuwen-ding is, maar je kent ons gezin en je kent haar vanuit wat ik op hhp schrijf, dus volgens mij heeft ze een heel stabiel leven in een warm nest.

    Ze is wel heel betrokken bij anderen en ze slaapt al slecht als ze bij wijze van spreken per ongeluk op een lieveheersbeestje is gaan staan. Dus mogelijk houdt het daar verband mee, dat ze zich alles heel erg aantrekt. Dat dat zich uit in dat gesabbel en geknaag.

    Iets anders kan ik niet bedenken eigenlijk.

    Edited by - Sje on 26-11-2011
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-27-2011 3:39
    Je kan proberen uit te leggen dat het er vies uitziet, en ze het dus niet mag doen waar anderen bij zijn. Dan is het geen direct verbod, en dat scheelt misschien?

    Ja, natuurlijk heb je liever dat ze het helemaal niet meer doet, maar kleine stapjes... 
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-03-2011 9:02
    Pff lastig. Ik denk dat het stress is (ik heb er hier een van 14 die haar wimpers eruittrekt bij stress). Net zoiets als nagelbijten. Heel lastig te stoppen. En als het stopt komt er misschien wel iets anders voor in de plaats. Ik kan je geen tips geven...
    U bent niet gemachtigd om te reageren.