Een te nauwe voorhuid.
Laatste Bericht 07-30-2009 8:51 door karin185. 47 Reacties.
AuteurBerichten
Annet028
New Member
New Member
Posts:


--
09-19-2007 8:13
    Hoi,
    Wie van jullie heeft ervaring met een te nauwe voorhuid. Onze zoon is nu bijna 20 maanden en heeft dus een te nauwe voorhuid. We zijn nu dus begonnen met een hormoon zalf en aankomende vrijdag moeten we weer terug naar de huisarts om te kijken of er al verbetering in zit. Zoniet dan moet hij dus misschien wel besneden worden. Nu hoor ik van mensen om me heen dat hormoon zalf niet zo best is en dat het eigenlijk troep is. Maar volgens mij zit zo'n mannetje nu ook niet op een besnijdenis te wachten. Hij is misschien wel nog te jong om het te beseffen maar pijnloos zal het ook niet zijn. Dus bijdeze HELP. Wie kan mij iets meer vertellen over dit onderwerp. Google heb ik gedaan maar ben ik weer me gestopt ivm gruwel verhalen.

    Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-19-2007 8:45
    Wat die hormoonzalf betreft, als je je gewoon aan de voorschriften van de arts houdt is er niks aan de hand.

    Elk medicijn in welke vorm dan ook is lichaamsvreemd materiaal. Dus hoe minder je ervan hoeft te gebruiken in je leven, hoe beter.

    Jij moet in deze situatie kiezen tussen 2 kwaden: hormoonzalf of besnijden. En van die 2 kwaden kies je de minst kwade = hormoonzalf.

    Probeer je niet teveel te laten leiden door reacties van mensen in je omgeving. Jij bent de moeder en je moet gewoon op je gevoel af gaan. Je hebt er in het belang van je zoontje niks aan als jij overal onzeker van wordt en twijfelt, terwijl je eigenlijk op het moment wel weet wat je de beste oplossing vindt.

    Alle sterkte en beterschap met de kleine man.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-19-2007 9:26
    Tja, als ik mijn man moet geloven (die vroeger hormoonzalf kreeg voor z'n eczeem), dan is hormoonzalf niet zo'n fijn zalfje, omdat je huid daar heel dun van wordt, en altijd heel dun blijft en dus ook sneller opengaat. Maar ja, in dit geval, is het misschien wel de beste oplossing, want besnijdenis lijkt me ook geen pretje.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 12:32
    Ik denk dat het erom gaat of je je arts vertrouwt, Natuurlijk is hormoonzalf geen pretje, maar dat geldt voor een operatie (en een besnijdenis is een operatie) ook...

    Anders kan je ook nog kijken of je een second opinion aanvraagt. 
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 10:04
    Ik ben ook geen voorstander van hormoonzalf. Mijn oudste heeft dat vroeger gehad voor eczeem en daar nare vlekken in z'n knieholtes aan over gehouden.
    Maar ik ga er vanuit dat je arts wel weet wat hij doet.

    Mijn broer heeft vroeger ook hetzelfde probleem gehad en is daarvoor geopereerd. Het is absoluut een kleine ingreep dus daar moet je je niet al teveel zorgen over maken hoor.
    En hoe jonger hoe minder ze zich er later van herinneren. Mijn oudste 2 jongens hadden een abonnement op de ok (amandelen, buisjes e.d.) en mijn dochter is met 11 maanden geopereerd aan haar ogen (recht gezet) maar daar weten ze nu nog erg weinig van.
    Die kleintjes krijgen een roesje en je mag er zelf gewoon bijblijven tot ze onder narcose zijn en bent er weer bij als ze bijkomen. Het is natuurlijk nooit leuk maar een te nauwe voorhuid geeft uiteindelijk ook veel problemen.

    En bij twijfel, altijd gaan voor de second opinion!

    Grtz
    Marion
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 2:46
    Ik vertrouw onze huisarts voor bijna 100 %. Ze is ook heel vriendelijk. We wachten het consult van vrijdag af. Hopelijk zit er dan verbetering in. Bedank voor jullie reactie. Het heeft me wel geholpen.

    Gr. Annetta.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 3:02
    Onze jongens hadden allebei ook een te nauw voorhuidje. De uroloog wilde meteen besnijden, maar de kinderarts vond dat het nog wel even kon wachten omdat het ook wel eens vanzelf goed komt. Bij Oudste (12 jaar) is dat idd gebeurd, niks aan de hand, maar Middelste (10 jaar) heeft zo'n nauw voorhuidje dat het wel een "tuutje" lijkt. Hij heeft sinds een tijdje ook soms pijn bij het plassen, dus nu wordt hij toch geopereerd. 18 oktober gaan we naar het ziekenhuis en de week erna heeft hij herfstvakantie, zodat hij een beetje bij kan komen. Hij vindt 't geloof ik allemaal wel interessant, terwjl hij er in voorgaande jaren niks van wilde weten. Da's wel OK dus.

    Groetjes, Anja
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-21-2007 5:11
    Ik ben vanochtend op controle geweest bij de huisarts en de zalf heeft helaas geen werking gehad. We moeten nu 10 okt. bij de uroloog zijn tijdens het kinderspreekuur in het LUMC. Afwachten dus. 

    Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-21-2007 10:43
    Alle sterkte Annetta!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-24-2007 4:34
    Sterkte Annetta. Vervelend dat de zalf niet hielp.
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-16-2007 7:07
    Zo even een update.

    We zijn in het ziekenhuis geweest bij de uroloog en deze heeft besloten dat Raffael voordat hij 2 jaar is wordt besneden. We moeten in december terug komen voor controle en dan wordt er gekeken hoe het  nu gaat. Zijn vooruit is behoorlijk te nauw of te wel er zit bijna geen gaatje. We hebben tot die tijd wel weer een hormoon zalf gehad om de huid wel wat dunner te maken. Als we in december daar zijn wordt er gekeken of de zalf iets heeft gedaan zoniet dan moet hij gelijk naar de anestasist. Dus het wordt spannend. Ben wel blij dat er iets aan gedaan wordt, want we merken dat hij er steeds meer last van heeft.

    Nog bedankt voor de steun.

    Gr. Annetta
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-16-2007 7:44
    Fijn dat ze wat gaan doen aan het probleem. Hopelijk helpt de zalf voldoende, zodat een besnijdenis niet nodig is.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-16-2007 8:40
    Nogmaals sterkte. Gelukkig dat jullie er op tijd bij zijn en er goed gekeken wordt, en ga er maar vanuit dat gekozen wordt voor de beste oplossing.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-17-2007 12:56
    Vervelend dat besnijden mogelijk toch nodig is. Maar alles beter dan zo blijven tobben met die kleine man. Zeker als je merkt dat hij er zelf ook meer last van begint te krijgen.

    Alle sterkte!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    10-17-2007 7:56
    Annet veel sterkte voor je zoontje. Ik hoop dat de zalf alsnog zijn werk gaat doen.
    Anja morgen moet jouw zoontje toch naar het ziekenhuis? Heel veel sterkte voor je zoon.  Verwen hem volgende week maar eens goed.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-17-2007 11:03
    Klopt, ja. Morgenvroeg mag hij om 7 uur een beschuitje en een kopje thee, dan niks meer. Om half een moeten we er zijn. Hij is best rustig, maar ik voel onderhuids toch zijn spanning wel.

    Nu komt er nog bij dat oma in het ziekenhuis ligt (een ander, dat wel) Ze heeft een grote hersenbloeding gehad en het ziet er niet best uit. Dat helpt natuurlijk niet, dus daar zit nog wat extra spanning!

    We hebben al een lekkere joggingbroek klaargelegd. Normaal mogen ze daar alleen mee over straat als ze gaan sporten, maar dit is anders. Er ligt al een stapel bieb boeken klaar en ik heb een nieuwe Donald Duck pocket voor hem gekocht. Een cadeautje hoort er wel bij vind ik!

    Een update volgt!

    Groetjes, Anja
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-18-2007 8:25
    Sterkte voor je zoontje Anja, verwen hem maar lekker.

    Grtz
    Marion
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-19-2007 2:09
    Nog even over de hormoonzalf. Mijn dochter gebruikt al bijna vanaf haar geboorte hormoonzalf. Op het moment zelfs een klasse IV.
    Het is natuurlijk niet zo fijn maar op het moment is haar lichaam 40% aangedaan door eczeem (is al sterk verbeterd).

    De hormonen die in deze zalf zitten worden ook door je eigen lichaam geproduceerd (bijnierschors).
    Haar huid is niet echt dunner geworden, ze heeft wel wat lichte vlekken. Maar ja, anders is haar leven helemaal niet prettig (jeuk!!!)
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2007 1:25
    Nou, de update moest even wachten omdat de zorgen om oma steeds groter werden en op dit moment zit ik hier maar te wachten op nieuws uit het ziekenhuis, dus heb ik wel even tijd.

    Ik ben bij Middelste gebleven toen hij "weggemaakt" werd. Ik ben best nuchter, maar kreeg een brok in mijn keel toen zijn ogen wegdraaiden en het manneke in slaap was. Alles ging goed en een uurtje later mocht hij weer naar zijn kamer waar hij verder nog een beetje bij moest komen. Hij was heel rustig, in tegenstelling tot het ventje bij hem op de kamer die moest braken. Ik heb hem maar een beetje afgeleid want dat is natuurlijk niet zo'n prettig gehoor...

    Hij had best behoorlijk pijn, maar was wel dapper. Een onderbroekje dat zijn hele "gevalletje" op de plaats houdt, zat het prettigst. Het was niet helemaal verbonden, alleen een gaasje en wat zalf moest er op. De eerste keer plassen en douchen vond 'ie wat eng, maar dat viel toch wel mee.

    Hij is erg voorzichtig, nog steeds, het is nu een week geleden. Maar het ziet er netjes uit, het geneest goed, alleen vanmorgen wilden we even dat rare draadje weghalen dat eraan vast zat. Was het de hechting...Embarassed

    Groetjes, Anja
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2007 10:39
    Fijn dat het goed geneest, Anja. Kan me wel voorstellen dat ie erg voorzichtig is. Veel beterschap verder voor hem en veel sterkte voor jullie allemaal met oma.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-26-2007 8:34
    Fijn dat het goed gegaan is en dat het goed geneest. Logisch dat hij en jullie er nog erg voorzichtig mee zijn. Beterschap voor de kleine man en alle sterkte met oma.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2007 9:25
    Anja, stoer zijn jullie hoor, dat je zomaar zelf de hechting er wilt uittrekken...;-))

     
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-30-2007 11:16
    Hallo,

    Zo hier ben ik weer. We zijn halvewege december terug geweest op het ziekenhuis voor controle en we kregen goed nieuws. De hormoon zalf heeft zijn werking gedaan en hij hoefd niet geholpen te worden. Het zag er uit zoals het eruit moet zien bij een kind van ongeveer 2 jaar jaar. Het zat nog wel iets vast maar dat moet met een leeftijd van 4 jaar zijn los geweekt. Wat waren wij blij met het nieuws. Ik had het uiteindelijk niet leuk gevonden als hij onder het mes had gemoeten. Het is nog zo'n klein mannetje. Maar daar hoeven we ons voorlopig niet meer druk over te maken.

    Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-30-2007 11:28
    Gefeliciteerd met dit goede nieuws Annetta! Kan me voorstellen dat je heel opgelucht bent!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-31-2007 12:17
    Wat fijn Anetta! Toch altijd beter als het met een zalfje opgelost kan worden dan dat je onder het mes moet.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-02-2008 1:32
    Hartstikke goed Anetta! Leuk nieuws om het nieuwe jaar mee in te gaan!
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-14-2008 9:53
    Hier zijn we weer. We zijn inmiddels weer terug geweest naar het ziekenhuis en dat was rond februari. Wat bleek de voorhuid was weer te nauw. De kinderarts heeft toen besloten dat hij op de lijst werd gezet voor een besnijdenis want opnieuw proberen met een hormoon zalf was geen optie. Me zoon is vorige week woensdag geholpen en de operatie is goed gegaan. We waren de zelfde dag weer thuis en hij heeft de eerste paar dagen pijn gehad met plassen maar dat ging gelukkig gauw over. Alles ging eigenlijk voorspoedig tot afgelopen dinsdag dat wij het idee hadden dat het aan het prutelen was en inderdaad woensdag bij de huisarts kwam het antwoord het is ontstokken. Gelukkig lag het niet aan ons maar toch voel je op een manier schuldig (heb ik het wel goed schoon gehouden). Het gaat nu gelukkig weer beter en maandag moeten we weer voor op controleren. Voor de ouders die dit probleem ook hebben en maar aan het lijntje worden gehouden met de het groeit vanzelf wel mee ga op je gevoel af. Vertrouw je het niet vraag dan om een verwijzing en laat een uroloog er naar kijken. Wij zijn uiteindelijk blij dat het gebeurd is. Kind kan nu pijnloos verder.

    Gr. Annetta.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-14-2008 10:32
    Tjonge wat een vervelend natraject hebben jullie gehad zeg! Zo sneu voor zo'n kleine man. Fijn dat het nu eindelijk wel de goede kant op gaat. Alle beterschap en sterkte!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2008 8:39
    Anetta, gelukkig dat het nu echt achter de rug is, vervelend, zo'n ontsteking na een operatie. Sterkte verder met de genezing!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2008 9:04
    Beterschap voor je zoon! Kon je iets doen om de ontsteking te helpen genezen? (biotex ofzo...)
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-16-2008 9:52
    Ja we moesten Raffael twee keer per dag in een badje doen met Biotex. Probleem is alleen dat hij een gevoelige huid heeft dus dat is nu behoorlijk ruw. Zijn vanochtend terug geweest bij de huisarts en hij hoeft niet meer in de biotex wel moeten we nog even doorgaan met de betadinezalf. Ontstekking was namelijk zo goed als weg.

    gr. Annetta
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-16-2008 10:38
    Heeft hij ook minder last nu?
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-16-2008 12:39
    Ja hij heeft eigenlijk geen last meer. Het probleem is nu alleen dat als hij verschoont moet worden dat hij dan begint te huilen omdat hij denkt dat het weer pijn gaat doen. En dat moet slijten.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-16-2008 3:16
    Fijn dat het probleem nu verholpen is. Ik kan me best voorstellen dat hij het nu niet vertrouwt met verschonen en denkt dat het weer pijn gaat doen. Hopelijk zijn jullie nu van de ellende af.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-16-2008 6:44
    Tsja, soms lukt het en dan is het fijn dat er niet geopereerd hoeft te worden. Dat is tenslotte ook niet niks! Maar fijn dat het nu achter de rug is en jullie de ontsteking ook onder de knie lijken te hebben!

    Beterschap nog!

    Groetjes, Anja
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-04-2008 8:02
    Zo hier even een kleine update. De ontstekking is weg. We hebben hem 3 dagen in een badje gezet met biotex en elke luier wisseling ingesmeerd met betadine zalf. Na drie dagen was er al verbetering en nu is het helemaal weg. Het is ook niet dik meer en de hechting zijn nu ook eindelijk aan het verdwijnen. Hij durf alleen nog niet zonder luier te lopen. Hij blijft het eng vinden.

    Gr. Annetta
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-05-2008 8:37
    Fijn dat het zoveel beter gaat! Nu nog de angst bij dat kleine manneke weg...
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-31-2008 9:26
    Daar zijn we weer. Inmiddels is het nu zo'n 6 weken geleden dat de ingreep is gebeurd. En ik moet zeggen dat het allemaal redelijk naar wens verloopt. Het zeggen dat hij pijn heeft is inmiddels weer over en hij loopt ook weer normaal. Het enige nu is dat hij een dikke rand onder zijn eikel heeft. We zijn gisteren terug geweest naar het ziekenhuis en waarschijnlijk is het nog steeds een verdikking van de ingreep. Moeten over 3 maanden terug komen om te kijken of het weg is. Is dit niet het geval dan is het nog een stukje overtollig huid en moeten we kijken wat we gaan doen. Of gelijk weg laten halen of wachten tot hij wat ouders is, want geeft het ziekenhuis aan een piemel van een 12 jarige is makelijker te opereren dan die van een 2 jarige. Dus we kijken wel. Hoop dat het gewoon een verdikking is.
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-20-2008 10:56
    Hier zijn we weer. De verdikking bleek helaas geen verdikking te zijn maar een stukje overtollig huid. Of tewel ze zijn een stukje vergeten weg te halen. We hebben er voor gekozen om het nu te doen en niet als hij 12 jaar is. Hij is nu nog jong en zal zich van de ingreep weinig herrinderen en je weet niet of hij er later mee gepest wordt of misschien wel last van krijgt. Ze gaan proberen om hem voor 11 november nog op de planning te krijgen (of er moet een kindje uitvallen die de volgende dag wordt geholpen) en anders wordt het pas in het nieuwe jaar. Dit omdat ik momenteel zwanger ben en ben uitgerekend op 25 november. We wachten af. Het is al met al wel erg jammer dat de ingreep niet voor 100% is gelukt.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-21-2008 12:53
    Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap.

    Vervelend dat ze niet alles weggehaald hebben en hij nu nog een keer geopereerd moet worden. Sterkte alvast!
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-21-2008 1:18
    Groot gelijk dat je nu nog even wacht met de ingreep, maar dat je het wel zo snel mogelijk in het nieuwe jaar doet. Nu heeft-ie er nog niet zo'n erg in. Als hij 12 is, wordt dat een heel andere zaak.

    Sterkte met de laatste loodjes van de zwangerschap! Hou ons op de hoogte he?!
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-17-2009 11:49
    Nou hier ben ik weer.

    De ingreep van die verdikking heeft plaats gevonden. En dat is nog voor het einde van me zwangerschap gebeurd. (op 20 november bevallen van een tweede zoon genaamd Noah) Dit is goed gegaan en het ziet er nu heel netjes uit. Hij heeft ook geen last meer.

    Nu zou je denken dat we klaar zijn met deze ellende, maar helaas. Nu blijkt dat onze jongste zoon ook een vernauwing heeft. Over twee weken moeten we naar de uroloog om hem erna te laten kijken. Ik zelf ga er van uit dat er nog niet heel veel gaat gebeuren. Moet er wel bij zeggen dat ik blij ben dat ik nu wel serrieus genomen wordt. Dat was bij Raffael tot een heel ander verhaal. Maar we wachten af. Ben benieuwd

     Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-17-2009 12:12
    Vervelend zeg dat je jongste zoontje (nog gefeliciteerd trouwens met de nieuwe kleine man!) het ook heeft. Wel fijn dat er nu in een vroeger stadium actie ondernomen wordt.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-17-2009 1:23
    Wel balen zeg dat het nu allemaal weer opnieuw begint bij je tweede. Gefeliciteerd nog met je kleine man!
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-18-2009 10:18
    Het is zeker balen. Heb er wel altijd rekening mee gehouden dat het zou kunnen gebeuren. Op het consultatiebureau en in het ziekenhuis had men al gezegt dat er nu een onderzoek gaande is om te kijken of er een erfelijkheids factor in zit. Was dit schijnt toch wel vaker voor te komen. Maar je hoop toch wel stiekem dat het geen tweede keer gebeurd.

    Gr. Annetta
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-29-2009 9:16
    Hier zijn we weer. Vandaag in het ziekenhuis geweest bij de uroloog. Noah heeft inderdaad een vernauwing en zal ik oktober dit jaar worden geopereerd. De ingreep is iets anders dan die bij onze oudste Raffael. Daar hebben ze de voorhuid weg gehaald. Nu halen ze alleen de vernauwing weg. Hierdoor behoudt hij de voorhuid. De rede dat ze alleen de vernauwing weg halen is omdat het nu nog minimaal is. Ze halen het wel weg omdat de kans dat het nog vernauwerder wordt dan dat het is zeer groot is. Moest het zien als een preventie operatie. Ik vindt het goed. Zolang hij er maar geen last van heeft. Ben al lang blij dat we deze keer wel serieus genomen worden.

     Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-29-2009 9:22
    Fijn dat er zo snel actie ondernomen wordt. Alle sterkte met de kleine man.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-30-2009 8:51
    Fijn dat je nu serieus genomen wordt en er actie wordt ondernomen.


    ---