Littekenvorming bij (jonge) kinderen
Laatste Bericht 08-10-2014 3:50 door Sje. 48 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-18-2013 1:19
Wat fijn dat de dermatoloog je zorgen wat kon wegnemen. Over 3 jaar zie je vast niets meer.

Groetjes,
Miriam
missi1977
New Member
New Member
Posts:


--
06-30-2014 5:35
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier op dit forum. Ik heb hier een aantal verhalen gezien over littekens na waterpokken en vroeg me af hoe de littekens er nu bij jullie kinderen eruit zien.

Mijn dochter van 4 jaar heeft 5 weken geleden de waterpokken gehad. Heel erg, voornamenlijk in haar gezicht. Van de huisarts heeft ze toen een antibioticakuur gehad en anitbioticazalf om te voorkomen dat de pokken gingen ontsteken, omdat ze er zoveel in haar gezicht had. Nu alle korstjes eraf zijn heeft ze heel wat putjes en deukjes in haar gezicht. Denk wel rond de 30. Ook zijn de putjes en deukjes nog wat rood, maar dit zie je langzaam aan wel minder rood worden. Zouden de meeste putjes en deukjes nog wegtrekken? Ik ben er ziek van, ik vind het zo erg om te zien. Ze heeft niet aan de pokken gekrapt, maar door het omdraaien op haar kussen zijn er wel korstjes afgegaan, die misschien nog langer hadden moeten blijven zitten.

Ben nog bij mijn huisarts geweest en die zegt niks doen en het de tijd geven. De huisarts had het ook nog nagevraagd bij de dermatoloog en die zegt; als ze 16 is zie je er niks meer van. Maar die heeft haar niet eens gezien. Ze is geen standaard geval met een paar pokken in haar gezicht......

Maak me echt heel erg zorgen of alles nog een beetje weg zal trekken.....

Ik lees graag jullie verhalen.

Groetjes een bezorgde moeder 



Edited by - missi1977 on 30-6-2014
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
07-30-2014 1:25
Hai Missi,

Hier is het, nu 4 jaar later, redelijk weggetrokken. Je ziet de putjes nog wel, vooral als het licht op een bepaalde manier op het gezicht staat, maar een stuk minder dan toen.

Ik weet hoe je je voelt. Ik kon er ook echt naar van worden als ik naar onze dochter keek.

Sterkte!

Groetjes,
Miriam
missi1977
New Member
New Member
Posts:


--
08-01-2014 11:37
Hoi Miriam,

Bedankt voor je reactie. Fijn dat je toch nog gereageerd hebt, ondanks dat dit al een oud topic is. Las in jouw berichtjes dat het eerst ging om 20 putjes/vlekjes en nu nog zo'n 5. Waren de andere 15 dan ook echt putjes? Of meer vlekjes? Mijn dochter heeft er nog meer dan 30 in haar gezicht. Van kleine speldenknopjes toch grotere.

In de tussentijd heb ik toch nog een afspraak bij de dermatoloog kunnen regelen, na veel zeuren bij de huisarts. De dermatoloog kon niet veel zeggen over hoe de putjes zullen wegtrekken. Hij gaf aan dat je eigenlijk pas na een half jaar tot een jaar kan zien welke putjes een litteken zal blijven. Maar gaf wel aan dat de technieken van deze tijd wel zo zijn dat mijn dochter er toch littekens aan over houden, ze later als ze groot is er wel wat aan kan laten doen, zodat de putjes nog meer vervagen of zelf verdwijnen. Hij had nog wel sodermix voorgeschreven, een soort littekencreme, maar helaas kan mijn dochter hier niet goed tegen. Nu toch weer begonnen met Calendulan littekencreme, waar hier reageert ze wel goed op. Mijn dochter heeft een gevoelige huid met zo nu en dan eczeem, dus dat maakt het soms ook weer lastig. 

De putjes in haar gezicht zijn wel minder rood, zijn nu meer roze. Maar de putjes zitten er nog allemaal. Maar het is dan ook nog maar 9 weken geleden.  

bestendig. Maar op een camping leef je echt buiten, ben zo bang dat de littekens hierdoor minder mooi genezen of dat er kans is dat de putjes blijvend verkleuren. Het liefst zou ik niet op vakantie gaan. Thuis ben je toch vaker binnen en op een camping niet. Heb hier al heel wat discussies gehad met mijn man, die vind dat ik overdrijf. Heb jij nog een advies? Of kan jij mij gerust stellen?  

Groetjes Missi 

 

 
missi1977
New Member
New Member
Posts:


--
08-01-2014 11:42
Zie dat er een stukje tekst weg is gevallen.....

 Ik maak me de laatste dagen weer veel zorgen, want we gaan morgen op vakantie. Naar een camping in Nederland. Overal lees je dat de littekens niet in de zon mogen, maar hoe ga je dat doen als je ruim 2 weken buiten leeft. Ik heb zonnebrancreme van La Roche Posay factor 50 en een speciaal zonnehoedje dat uv bestendig is. Ben echt bang dat dit de littekens in haar gezicht geen goed zal doen. Wat denk jij?
Sje
Posts:75548


--
08-10-2014 11:28
In aansluiting op voorgaande, viel mijn oog toen ik naar iets anders op zoek was ineens op dit produkt .

Voor inmiddels langer bestaande littekens zal het niet echt meer effectief zijn maar voor anderen die in dit topic terechtkomen in hun zoektocht naar een produkt tegen littekens kan het nog zinvol zijn.
Sje
Posts:75548


--
08-10-2014 11:33


citaat:
missi1977 wrote:

In de tussentijd heb ik toch nog een afspraak bij de dermatoloog kunnen regelen, na veel zeuren bij de huisarts. De dermatoloog kon niet veel zeggen over hoe de putjes zullen wegtrekken. Hij gaf aan dat je eigenlijk pas na een half jaar tot een jaar kan zien welke putjes een litteken zal blijven. 

 


Begrijpelijk dat je huisarts niet enthousiast was over doorverwijzen naar de dermatoloog. Het is namelijk altijd zo dat veel waterpokken nog heel lang te zien zijn dus doorverwijzen naar een specialist is dan niet zinvol. De dermatoloog heeft gelijk, pas na een half jaar tot een jaar is te zien welke pokjes littekentjes zullen blijven.

Dus er zit niks anders op dan in elk geval blijven smeren en verder afwachten. Meer kun je op het moment echt niet doen, hoewel ik ook begrijp dat je je ongerust maakt.

Onze oudste zat ook heel behoorlijk onder de waterpokken en daar heb ik me ook echt ongerust over gemaakt wat haar gezicht betreft. Ze heeft 1 klein puntje overgehouden op haar neus en dat is alleen te zien als ze een heel rood gezicht heeft van huilen of druk maken. Dus het kan echt allemaal best nog wel goedkomen. 

Edited by - Sje on 10-8-2014
missi1977
New Member
New Member
Posts:


--
08-10-2014 12:47
Bedankt voor je reactie Sje.

Ik weet dat ik het de tijd moet geven, maar dat is soms lastig als ik naar haar gezichtje kijk. Mijn dochter heeft bijna alle waterpokken  in haar gezicht gehad, meer dan 150. Ze heeft nu nog meer dan 30-40 putjes in haar gezicht. Een aantal grotere, maar ook wat kleinere. Mijn zoon heeft ook na mijn dochter de waterpokken gehad en heeft 3 putten op zijn voorhoofd, maar daar maak ik me niet zo druk over. Maar meer dan 30 putten is toch wel extreem. Jij gaf aan dat bij jou de oudste alles aardig is weggetrokken. Had jouw oudste ook nog veel putten in zijn gezicht na de waterpokken? Of meer rode vlekjes. Want die vlekjes zijn bij mijn dochter aardig weg. Alle plekjes die nu nog gekleurd zijn in haar gezicht zijn putjes. Wij zijn nu op vakantie in nederland en smeer haar nu elke dag met zonbebrandcreme in en hou haar tussen 12 en 3 uit de zon. s avonds smeer ik haar gezicht met calendulan litteken crème in. Ik heb nog steeds een gevoel van paniek als ik naar haar kijk en ik hoop dat dit gevoel nog gaat slijten... en dat er toch nog een hoop putjes zullen wegtrekken.

 

Groetjes missi 
Sje
Posts:75548


--
08-10-2014 3:50
Bij mijn dochtertje waren het ook zowel putjes als plekjes na afloop van de waterpokken. En een van die putjes is dus dat mini-littekentje gebleven waar we normaal niks van zien, behalve als ze een heel rood gezicht heeft.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123