Littekenvorming bij (jonge) kinderen
Laatste Bericht 08-10-2014 3:50 door Sje. 48 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
04-27-2011 4:36
Hou wel die scheldende puber in gedachten hè, die zich over 13 jaar in de badkamer mooi probeer te maken voor een avondje uit naar de kroeg waar die ene leuke jongen ook komt?!

Edited by - Sje on 27-4-2011
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-27-2011 4:49
Oh help. Dat gaat echt een drama worden...
Sje
Posts:75548


--
04-27-2011 5:18
Confused
Moedervan2beauties
New Member
New Member
Posts:


--
06-25-2012 10:58
Hallo, Mijn dochter is net genezen van de waterpokken die 4 weken geleden zijn begonnen. Nu heeft ze ongeveer 20 putten in haar gezicht van verschillende afemetingen. Van diepere kraters tot hele kleine putjes. Ik ben er echt kapot van.

Gaan deze nog weg? En Miriam, hoe is het nu met jouw dochter? Heeft Dermatix geholpen? Mijn dokter heeft Dermatix pleisters voorgeschreven..Zijn de putjes bij jouw dochter weggegaan?

 

Groetjes,

Een moeder met verdriet om haar meiske
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-27-2012 11:47
Wij hebben de dermatix gelcreme gebruikt en ongeveer een jaar trouw gesmeerd. Met mooi weer probeer ik eraan te denken om zonnebrand op het gezichtje te smeren, maar eigenlijk is het zelfs beter om dit standaard dagelijks te doen. We hebben dus niet alles ''optimaal' gedaan.

De putjes zijn iets vervaagd, maar nog wel aanwezig (ze is nu 4,5 en zijn dus bijna 2 jaar verder). Ik zie ze zelf nog erg goed, maar anderen zeggen altijd dat het ze niet opvalt. Ik kan het me niet voorstellen ;-). Misschien lijk het voor anderen nog het meest op sproetjes, omdat het in de zomer iets verkleurt en ze op de wang zitten. Het aanal putjes/vlekjes is wel afgenomen. Hierboven sprak ik over 20 en nu zijn het er een stuk of 5.

Of Dermatix heeft geholpen in het proces weetvik niet, maar baat het niet dan schaadt het ook zeker niet. Ik zou het zeker opnieuw gedaan hebben.
Moedervan2beauties
New Member
New Member
Posts:


--
08-20-2012 10:34
Hey Miriam,

 

Bedankt voor je reactie.

Sorry voor mijn late reactie maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik het er heel erg moeilijk mee heb. Vandaar de late reactie. Mijn dochter heeft nog steeds heel veel putjes in haar gezicht en nu in de zomer heb ik ook nog eens de stress met de zon oftewel bang voor hyperpigmentatie. M.a.w. : ze heeft heel erg veel putjes maar als al die putjes ook nog eens anders van kleur blijven, worden door hyperpigmentatie dan is het dubbel zo erg. De putjes zie je nl alleen in bepaald licht en van dichtbij maar die bruine of rode verkleuringen zie je al van een afstand. Dus nu de stress van wel of niet in de zon. Constant insmeren, wel of niet een petje op en ga zo maar door. Ik heb tot nu toe elke dag trouw haar gezichtje ongesmeerd met factor 50. De plekken waren net na de ziekte erg rood met allemaal putjes. Na zon 3 maanden na de ziekte werd de roodheid minder en kwam dat bv. terug bij kou, warmte, regen, huilen etc. Maar dat werd wel beter gelukkig. De putjes zie ik nog geen verbetering in. Verschrikkelijk. Ik voel me sinds de ellende is begonnen zo verdrietig.. Toch ging het de laatste weken iets beter omdat ik zag dat haar gezichtje minder bont en rood was. En niet iedereen haar meer nakeek. Alleen van duichtbij kon je het nog goed zien. Mijn dochter heeft de ziekte in mei gehad en nu zitten we dus precies in de zomermaanden. Volgens mij was de winterperiode beter geweest. Ik denk dat het herstel dan mooier was gegaan omdat je nite die sterke zonnestralen hebt. Wat denken jullie daarover. Ervaringen over winter of zomerherstel?

Sinds vandaag heb ik een erge terugval. Ik voel me zo verdrietig. We zijn nl zaterdag en zondag naar het strand geweest. ( Mijn huisarts zei dat strand, zout zee goed was voor de putjes ) Ik heb haar om het uur ingesmeerd met factor 50. Maar nu zie je rond de putjes van die lichtbruine donkere kringetjes. En is het weer net als in het begin net na de waterpokken zo fel aanwezig en zichtbaar van een afstand.Ik ben zo bang dat dit hyperpigmentatie is en niet meer wegtrekt. Weten jullie of dit weer wegtrekt? Mijn man zegt dat dit bruin is en vanzelf wegtrekt net zoals de bruine kleur van je lijf.

Bah wat een k....ziekte...Hoop snel wat van jullie te horen..Ben zo depressief, moe door de zorgen en doordat je niet meer onbevangen kunt leven door al die sress en keuzes omtrent huidherstel..

Groetjes een moeder van 2 beauties

 
Sje
Posts:75548


--
08-20-2012 12:33
Ik denk dat dat bruine nog weg kan trekken. Wat betreft herstel in de zomer of de winter dat moet volgens mij niet uitmaken.

Als de hemel blauw is, is er sprake van uv-straling, of het nou zomer of winter is, of de zon nou aan de andere kant van het huis staat of niet. Blauwe lucht zien betekent blootgesteld staan aan uv-straling. Dus je zou normaal gezien zelfs in de winter door moeten blijven smeren met zonnebrand als je blijvende pigmentvlekken wilt voorkomen.

Ik zou er nooit zo lang mee door zijn blijven tobben en al lang een doorverwijzing hebben gevraagd naar de dermatoloog. Al is het alleen al voor je gemoedsrust.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
08-28-2012 2:06
En als de hemel niet blauw is, is er toch sprake van UV-straling, sterker: als het licht is: smeren!

 Ik ben het met Sje eens dat ik als ik me net zoveel zorgen maakte als jij, al lang bij de dermatoloog had gezeten. Kan toch geen kwaad? Al is het maar om jou gerust te stellen dat je het goed doet, of je tips te geven waar je nog meer aan kunt denken. Doen! 
Barbara0401
New Member
New Member
Posts:


--
08-02-2013 4:01
Lieve moeders,
Het is nu augustus 2013 en ik zit met precies hetzelfde probleem met mijn dochter. Veel waterpokken in haar gezichtje gehad en nu putjes. Veel op haar voorhoofd.

 Wat een ellende. Ik smeer ook de hele dag en heb al tig tubes in huis. Ga zeker ook dermatix inslaan.

Voel me precies als de moeder van 2 beauties. Ook heel herkenbaar van die verkleuring. We zijn net in Italie geweest en het lijkt nu nog duidelijker zichtbaar te zijn. Heeft je dochter een getinte huid? Mijn dochter heeft een kleurtje (wij, haar ouders, zijn allebei blank, maar dochterlief kleurt heel snel).

Kortom Drama. Ken de paniek.Terwijl mijn dochter van ruim vier vrolijk in de rondte huppelt en er nog weinig weet van heeft. Verwijsbrief dermatoloog heb ik inmiddels. Was wel een week zeuren bij de huisarts voor nodig. Hij ziet het niet zo somber in. Hoop dat hij gelijk krijgt.

 Ben zo benieuwd hoe het nu gaat. Ook met de moeder van 2 beauties. Hoop dat je een jaar na dit bericht een stuk beter voelt.

 Ik hoor het heel graag! Wat is het balen dat zo een kinderziekte deze ellende allemaal kan veroorzaken.

Afz.
Nog een bezorgde moeder.

Edited by - Sje on 2-8-2013
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-06-2013 8:55
Mijn dochter is nu 3 jaar verder en zelf zie ik het nog wel in haar gezicht. Je ziet het nog wel, maar het is wel minder diep dan ik had gevreesd. Vooral op 1 wang zijn er wat meer verkleuringen te zien. Het zijn een soort ondiepe putjes. 

Op haar buik heeft ze wat putjes die zichtbaarder zijn. Haar buik is dan ook een stuk witter dan haar gezicht, dus het lijkt wel of je het dan juist beter ziet.

Onze dochter is erg licht, beetje rossig met bijbehorende huidskleur. Deze zomer is ze voor het eerst een beetje bijgekleurd. In haar gezicht heeft ze wat sproetjes, dus dan vallen die littekentjes ook al wat minder op.

Ik weet hoe je je voelt. Het gevoel zakt nog weg de komende jaren ;-). Een jaar Dermatix smeren en de eerste jaren extra goed opletten met de zon.

Succes! 
Barbara0401
New Member
New Member
Posts:


--
08-06-2013 9:50
Wat lief Miriam dat je nog gereageerd hebt op mijn bericht. Het forum helpt me wel door deze tijd heen. Soms heb ik echt het idee dat mijn dochter de enige is die deze ellende heeft na de waterpokken.

Fijn om je bericht te lezen. Zien andere het niet meer bij je dochter? Je krijgt geen opmerkingen meer over? Ik nu nog wel vaak op straat. 5 weken na het begin is het nog vaak "Waterpokken gehad?"

Volgende week donderdag heb ik een afspraak bij de dermatoloog. Hoop daar ook nog wat geruststellends te horen.

Toch bijzonder te lezen dat het dus weinig uitmaakt of je een lichte of donkere huid hebt qua vlekjes. Ik dacht het omdat het bij mijn zoontje (met een hele lichte huid) veel sneller is weg getrokken.

Zie nu bij iedereen (volwassen en kinderen) alleen nog maar putjes........

Nogmaals dank voor je reactie!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-06-2013 10:30
Zijn de waterpokken bij jouw dochter ook ontstoken geweest? Dit was bij onze dochter het geval en daardoor zijn de putjes ontstaan. 

En nee, bij ons is er echt nooit iemand die het zegt. Het lijkt wel alsof ik de enige ben die het ziet! Maar volgens mij heeft het ook een tijd geduurd voordat bij onze dochter e.e.a. was weggetrokken hoor, dus 5 weken na het begin van de ziekte  was het volgens mij nog erg duidelijk zichtbaar bij haar. 
Barbara0401
New Member
New Member
Posts:


--
08-08-2013 10:11
Volgens mij zijn de waterpokken niet ontstoken geweest en heeft ze ook niet veel aangezeten (ook nagels tijdig kort geknipt en veel handen gewassen). Spreek je over ontstoken als de blaasjes korstjes worden? Of is dat het "normale" proces? Dag drie waren het al allemaal korstjes.

Ze had namelijk wel extreem veel korstjes op haar gezicht. Ondanks dat ze onder zat vond ik het nog best meevallen hoe vaak ze het over jeuk had. Wel had ik het idee dat de korstjes er op een gegeven moment na ongeveer een dag of 5-6 heel makkelijk af gingen. Heb het toen wel met mijn leven bewaakt, maar dat mocht niet echt helpen. De omgeving riep ook in koor mee "zorg dat ze niet gaat krabben, want dan krijgt ze littekens", maar als ze bijv. 's nachts met haar gezichtje aan het draaien was in bed vielen ze er volgens mij al af.

Ben nu vanaf zaterdag met Dermatix bezig en ik vind het wel al veel minder heftig worden. Heb het idee dat het helpt. Vaak doe ik 's avonds eerst Dermatix op de plekjes en nadat het goed is opgedroogd nog Calendulan littekencreme. Deze combi lijkt ook zijn werk te doen.

Pffff, wel fijn hoor dat het wat minder wordt (6 weken na start). Geeft ook weer wat hoop (samen met jouw berichtjes) op een goede afloop :-)
Sje
Posts:75548


--
08-08-2013 10:35
De blaasjes horen korstjes te worden. Indrogen heet dat. Dus dat hoort bij het normale verloop van de ziekte.

Ze zijn ontstoken op het moment dat ze heel rood opzwellen en er pus aan te pas komt.

Bereid je erop voor dat verschillende plekjes nog heel lang (soms maanden) te zien zijn als roze of bloeduitstorting-achtige verkleuringen in de huid. Niks om je zorgen over te maken. Trekt vanzelf weg.

Edited by - Sje on 8-8-2013
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-09-2013 9:23
Als ze niet ontstoken zijn geweest en ze heeft er niet aan gekrabt dan zou ik me niet teveel zorgen maken. Bij mijn dochter waren ze felrood ontstoken. Ook zij bleef ervan af, maar doordat ze ontstoken waren zijn er toch putjes ontstaan. 
Barbara0401
New Member
New Member
Posts:


--
08-12-2013 1:35
Sje en Miriam,

De zorgen worden langzaam wat minder. Donderdag nog naar de dermatoloog. Voelt wel wat minder urgent, omdat ik sinds de Dermatix zie dat het minder wordt. Ben nog wel wat zenuwachtig wat zij erover zal zeggen. Zeker nu ik zelf weer wat vertrouwen heb in de goed afloop. Ik ga zelf en de kindjes eigenlijk ook nooit naar de dokter (gelukkig weinig aan de hand), dus we moeten het dit keer maar gewoon doorzetten.

Neem mijn hele foto reportage mee van het verloop. Ben benieuwd of de waterpokken wel of niet ontstoken zijn geweest. Misschien kan zij het zien adhv de foto's. Vurig rood herken ik dan namelijk weer wel.

Mochten mijn bevindingen bij de dermatoloog nog interessant zijn voor de bezorgde moeders van de toekomst, dan zal ik nog zeker wat van mij laten horen.

Voor nu.. nogmaals veel dank voor jullie hart onder de riem en voor het delen van de ervaring.
Sje
Posts:75548


--
08-12-2013 1:36
Ben benieuwd wat de dermatoloog zegt!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-16-2013 8:56
En, hoe ging het gisteren bij de dermatoloog, Barbara?

Groetjes,
Miriam 
Barbara0401
New Member
New Member
Posts:


--
08-16-2013 10:32
Hoi Sje en Miriam,

Het goede nieuws is dat de dermatoloog verwacht dat de plekjes voor een heel groot deel weg zullen gaan. Wel gaat het nog een tijd duren. Zeker de winter nog door. Jullie schreven ook al hoe belangrijk het is goed te beschermen tegen de zon. Omdat mijn dochter snel kleurt is het bij haar helemaal belangrijk om pigment vorming tegen te gaan! Vision factor 50 wordt door haar aangeraden in de winter en in de zomer een sunblock. Je kan via internet een hogere factor kopen. We hebben proefjes meegekregen voor zonnebrand die bij mensen met huidkanker en extreme zonne-allergie wordt voorgeschreven.

Ook is dit weer belangrijk als het straks weg is en het voorjaar/ de zomer weer begint.

Heb haar ook gevraagd (adhv de fotoreportage die ik mee had, je doet gekke dingen als bezorgde moeder :-) of de waterpokken ontstoken zijn geweest en dit was niet het geval. Normaal verloop, helaas extreem in haar gezicht. Ze gaf ook aan dat of er nu wel of niet gekrabt wordt dat je dit niet kan verkomen. Dit soort putjes blijven altijd achter nadat het korstje eraf valt. Volgens haar is het een fabeltje dat krabben dit veroorzaakt.

Dermatix gelooft de dermatoloog niet helemaal in bij dit type littekens. Toch heb ik wel het gevoel dat het wat doet, maar misschien is het ook wel de tijd die zijn werk doet.
Miriam, jij had dat idee ook wel toch?

Nou, toch weer een heel verhaal. Voor ons mag de winter beginnen hahahaha! Kreeg ze er van de week ook nog iets van een allergie bij met rode ogen en uitslag. Zo heeft ze 4 jaar niets en zo komt alles samen. Gelukkig blijft ze er zelf heel erg vrolijk onder. Zo zegt ze bijna iedere dag als ze zich verkleed heeft "wat ben ik mooi hé mama".
Je bent de aller- aller- allermooiste lieve schat!!!
Sje
Posts:75548


--
08-16-2013 11:19
Fijn dat je meer duidelijkheid hebt! Hou dat smeren consequent vol hè?! Want ook als het 10 graden vriest, zodra de zon schijnt heb je te maken met uv-straling!

Vervelend die allergie erbij! Wel fijn dat ze zichzelf gewoon altijd de mooiste van de hele wereld blijft vinden! Da's een goed teken. Zou niet goed zijn als ze zich op deze leeftijd al bewust zou zijn van haar uiterlijk. die tijd komt vanzelf in de puberteit. ;-)

Lekker genieten van je knappe dochter!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>