Een te nauwe voorhuid.
Laatste Bericht 07-30-2009 8:51 door karin185. 47 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 3123 > >>
AuteurBerichten
Annet028
New Member
New Member
Posts:


--
09-19-2007 8:13
    Hoi,
    Wie van jullie heeft ervaring met een te nauwe voorhuid. Onze zoon is nu bijna 20 maanden en heeft dus een te nauwe voorhuid. We zijn nu dus begonnen met een hormoon zalf en aankomende vrijdag moeten we weer terug naar de huisarts om te kijken of er al verbetering in zit. Zoniet dan moet hij dus misschien wel besneden worden. Nu hoor ik van mensen om me heen dat hormoon zalf niet zo best is en dat het eigenlijk troep is. Maar volgens mij zit zo'n mannetje nu ook niet op een besnijdenis te wachten. Hij is misschien wel nog te jong om het te beseffen maar pijnloos zal het ook niet zijn. Dus bijdeze HELP. Wie kan mij iets meer vertellen over dit onderwerp. Google heb ik gedaan maar ben ik weer me gestopt ivm gruwel verhalen.

    Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-19-2007 8:45
    Wat die hormoonzalf betreft, als je je gewoon aan de voorschriften van de arts houdt is er niks aan de hand.

    Elk medicijn in welke vorm dan ook is lichaamsvreemd materiaal. Dus hoe minder je ervan hoeft te gebruiken in je leven, hoe beter.

    Jij moet in deze situatie kiezen tussen 2 kwaden: hormoonzalf of besnijden. En van die 2 kwaden kies je de minst kwade = hormoonzalf.

    Probeer je niet teveel te laten leiden door reacties van mensen in je omgeving. Jij bent de moeder en je moet gewoon op je gevoel af gaan. Je hebt er in het belang van je zoontje niks aan als jij overal onzeker van wordt en twijfelt, terwijl je eigenlijk op het moment wel weet wat je de beste oplossing vindt.

    Alle sterkte en beterschap met de kleine man.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-19-2007 9:26
    Tja, als ik mijn man moet geloven (die vroeger hormoonzalf kreeg voor z'n eczeem), dan is hormoonzalf niet zo'n fijn zalfje, omdat je huid daar heel dun van wordt, en altijd heel dun blijft en dus ook sneller opengaat. Maar ja, in dit geval, is het misschien wel de beste oplossing, want besnijdenis lijkt me ook geen pretje.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 12:32
    Ik denk dat het erom gaat of je je arts vertrouwt, Natuurlijk is hormoonzalf geen pretje, maar dat geldt voor een operatie (en een besnijdenis is een operatie) ook...

    Anders kan je ook nog kijken of je een second opinion aanvraagt. 
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 10:04
    Ik ben ook geen voorstander van hormoonzalf. Mijn oudste heeft dat vroeger gehad voor eczeem en daar nare vlekken in z'n knieholtes aan over gehouden.
    Maar ik ga er vanuit dat je arts wel weet wat hij doet.

    Mijn broer heeft vroeger ook hetzelfde probleem gehad en is daarvoor geopereerd. Het is absoluut een kleine ingreep dus daar moet je je niet al teveel zorgen over maken hoor.
    En hoe jonger hoe minder ze zich er later van herinneren. Mijn oudste 2 jongens hadden een abonnement op de ok (amandelen, buisjes e.d.) en mijn dochter is met 11 maanden geopereerd aan haar ogen (recht gezet) maar daar weten ze nu nog erg weinig van.
    Die kleintjes krijgen een roesje en je mag er zelf gewoon bijblijven tot ze onder narcose zijn en bent er weer bij als ze bijkomen. Het is natuurlijk nooit leuk maar een te nauwe voorhuid geeft uiteindelijk ook veel problemen.

    En bij twijfel, altijd gaan voor de second opinion!

    Grtz
    Marion
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 2:46
    Ik vertrouw onze huisarts voor bijna 100 %. Ze is ook heel vriendelijk. We wachten het consult van vrijdag af. Hopelijk zit er dan verbetering in. Bedank voor jullie reactie. Het heeft me wel geholpen.

    Gr. Annetta.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-20-2007 3:02
    Onze jongens hadden allebei ook een te nauw voorhuidje. De uroloog wilde meteen besnijden, maar de kinderarts vond dat het nog wel even kon wachten omdat het ook wel eens vanzelf goed komt. Bij Oudste (12 jaar) is dat idd gebeurd, niks aan de hand, maar Middelste (10 jaar) heeft zo'n nauw voorhuidje dat het wel een "tuutje" lijkt. Hij heeft sinds een tijdje ook soms pijn bij het plassen, dus nu wordt hij toch geopereerd. 18 oktober gaan we naar het ziekenhuis en de week erna heeft hij herfstvakantie, zodat hij een beetje bij kan komen. Hij vindt 't geloof ik allemaal wel interessant, terwjl hij er in voorgaande jaren niks van wilde weten. Da's wel OK dus.

    Groetjes, Anja
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-21-2007 5:11
    Ik ben vanochtend op controle geweest bij de huisarts en de zalf heeft helaas geen werking gehad. We moeten nu 10 okt. bij de uroloog zijn tijdens het kinderspreekuur in het LUMC. Afwachten dus. 

    Gr. Annetta
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-21-2007 10:43
    Alle sterkte Annetta!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-24-2007 4:34
    Sterkte Annetta. Vervelend dat de zalf niet hielp.
    Annet028
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-16-2007 7:07
    Zo even een update.

    We zijn in het ziekenhuis geweest bij de uroloog en deze heeft besloten dat Raffael voordat hij 2 jaar is wordt besneden. We moeten in december terug komen voor controle en dan wordt er gekeken hoe het  nu gaat. Zijn vooruit is behoorlijk te nauw of te wel er zit bijna geen gaatje. We hebben tot die tijd wel weer een hormoon zalf gehad om de huid wel wat dunner te maken. Als we in december daar zijn wordt er gekeken of de zalf iets heeft gedaan zoniet dan moet hij gelijk naar de anestasist. Dus het wordt spannend. Ben wel blij dat er iets aan gedaan wordt, want we merken dat hij er steeds meer last van heeft.

    Nog bedankt voor de steun.

    Gr. Annetta
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-16-2007 7:44
    Fijn dat ze wat gaan doen aan het probleem. Hopelijk helpt de zalf voldoende, zodat een besnijdenis niet nodig is.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-16-2007 8:40
    Nogmaals sterkte. Gelukkig dat jullie er op tijd bij zijn en er goed gekeken wordt, en ga er maar vanuit dat gekozen wordt voor de beste oplossing.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-17-2007 12:56
    Vervelend dat besnijden mogelijk toch nodig is. Maar alles beter dan zo blijven tobben met die kleine man. Zeker als je merkt dat hij er zelf ook meer last van begint te krijgen.

    Alle sterkte!
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    10-17-2007 7:56
    Annet veel sterkte voor je zoontje. Ik hoop dat de zalf alsnog zijn werk gaat doen.
    Anja morgen moet jouw zoontje toch naar het ziekenhuis? Heel veel sterkte voor je zoon.  Verwen hem volgende week maar eens goed.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-17-2007 11:03
    Klopt, ja. Morgenvroeg mag hij om 7 uur een beschuitje en een kopje thee, dan niks meer. Om half een moeten we er zijn. Hij is best rustig, maar ik voel onderhuids toch zijn spanning wel.

    Nu komt er nog bij dat oma in het ziekenhuis ligt (een ander, dat wel) Ze heeft een grote hersenbloeding gehad en het ziet er niet best uit. Dat helpt natuurlijk niet, dus daar zit nog wat extra spanning!

    We hebben al een lekkere joggingbroek klaargelegd. Normaal mogen ze daar alleen mee over straat als ze gaan sporten, maar dit is anders. Er ligt al een stapel bieb boeken klaar en ik heb een nieuwe Donald Duck pocket voor hem gekocht. Een cadeautje hoort er wel bij vind ik!

    Een update volgt!

    Groetjes, Anja
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-18-2007 8:25
    Sterkte voor je zoontje Anja, verwen hem maar lekker.

    Grtz
    Marion
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-19-2007 2:09
    Nog even over de hormoonzalf. Mijn dochter gebruikt al bijna vanaf haar geboorte hormoonzalf. Op het moment zelfs een klasse IV.
    Het is natuurlijk niet zo fijn maar op het moment is haar lichaam 40% aangedaan door eczeem (is al sterk verbeterd).

    De hormonen die in deze zalf zitten worden ook door je eigen lichaam geproduceerd (bijnierschors).
    Haar huid is niet echt dunner geworden, ze heeft wel wat lichte vlekken. Maar ja, anders is haar leven helemaal niet prettig (jeuk!!!)
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2007 1:25
    Nou, de update moest even wachten omdat de zorgen om oma steeds groter werden en op dit moment zit ik hier maar te wachten op nieuws uit het ziekenhuis, dus heb ik wel even tijd.

    Ik ben bij Middelste gebleven toen hij "weggemaakt" werd. Ik ben best nuchter, maar kreeg een brok in mijn keel toen zijn ogen wegdraaiden en het manneke in slaap was. Alles ging goed en een uurtje later mocht hij weer naar zijn kamer waar hij verder nog een beetje bij moest komen. Hij was heel rustig, in tegenstelling tot het ventje bij hem op de kamer die moest braken. Ik heb hem maar een beetje afgeleid want dat is natuurlijk niet zo'n prettig gehoor...

    Hij had best behoorlijk pijn, maar was wel dapper. Een onderbroekje dat zijn hele "gevalletje" op de plaats houdt, zat het prettigst. Het was niet helemaal verbonden, alleen een gaasje en wat zalf moest er op. De eerste keer plassen en douchen vond 'ie wat eng, maar dat viel toch wel mee.

    Hij is erg voorzichtig, nog steeds, het is nu een week geleden. Maar het ziet er netjes uit, het geneest goed, alleen vanmorgen wilden we even dat rare draadje weghalen dat eraan vast zat. Was het de hechting...Embarassed

    Groetjes, Anja
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-26-2007 10:39
    Fijn dat het goed geneest, Anja. Kan me wel voorstellen dat ie erg voorzichtig is. Veel beterschap verder voor hem en veel sterkte voor jullie allemaal met oma.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>