waterpokken
Laatste Bericht 05-02-2011 7:46 door Boogie. 39 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
04-15-2006 10:28
Oh ja, de echte puberteit krijgen we ook nog. En die wordt bij ons wat de grote kleine dame betreft mogelijk wat heftiger want ze heeft aan het pokje midden op haar neus zitten frutten en dat dreigt een littekentje te worden! Dus die zal aardig staan te vloeken in de badkamer over een jaar of tig als ze met vriendinnen uitgaat op zaterdagavond. "Geeneen jongen vindt mij leuk en ik krijg nooit een relatie!". Ik ben me al mentaal aan het voorbereiden!
Stel
New Member
New Member
Posts:


--
04-15-2006 10:31
O ja en koop alvast een matterende foundation voor haar...kan jze het lekker verdoezelen..hihi
Sje
Posts:75548


--
04-15-2006 10:40
Ik zal haar ook vast uitleggen wat plastische chirurgie is. Kan ik niet vroeg genoeg mee beginnen volgens mij. Hihi!
Stel
New Member
New Member
Posts:


--
04-15-2006 10:48
Maar eerlijk is eerlijk, ook in de (peuter-) puberteit valt er ook veel te lachen en te genieten!
Sje
Posts:75548


--
04-16-2006 1:01
We moeten ons inderdaad heel vaak omdraaien om niet te laten zien dat we in de lach schieten. Kleine dondersteentjes zijn het. Maar inderdaad wel heel erg genieten! De kleine kleine dame zegt steeds meer woordjes en dat is ook weer zo super genieten. Heerlijk dat kleine stemmetje met die zelfgemaakte klankjes. We hebben haar nu geleerd als we vragen "Wie is [naam]? dat ze dan naar zichzelf wijst en "Ikke" zegt. Hadden we de oudste destijds ook geleerd. Zo schattig.
Stel
New Member
New Member
Posts:


--
04-16-2006 9:33
Ach lief hé; als ze beginnen met praten en "ikke" zeggen. Over emoties gesproken; toen de jongens gingen praten heb ik ook menig traantje weggepinkt hoor!
Sje
Posts:75548


--
04-16-2006 9:50
Ja, vooral als ze spontaan om je nek komen hangen en met dat kleine stemmetje zeggen "Mama, ik ben zo blij dat jij er ist!". Hihi!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-17-2010 12:23
Onze jongste heeft momenteel de waterpokken. Afgelopen week heb ik haar zo veel mogelijk binnengehouden. Dat was niet moeilijk, want ze was erg ziek. Maar nu wil ze toch graag naar buiten. Weet iemand hoe het zit met de zon? Is het veilig om haar met zonnebrand in te smeren? Ik probeer haar uit de zon te houden, maar in de loop van de middag is er steeds minder schaduw in de tuin. Smeren is dan eigenlijk wel nodig.
Sje
Posts:75548


--
06-17-2010 12:29
Ja volgens mij kan insmeren gewoon. Je zou het voor de zekerheid na kunnen vragen bij de huisarts.

En kijk uit met spelen in de schaduw: daar komt ook uv-straling! Schaduw wil niet zeggen dat ze niet kunnen kleuren of verbranden.

Ik heb even gezocht op zonnebrand waterpokken op Google en ik las in elk geval dat dat vocht in die blaasjes in de zon uit kan zetten en dat de plekjes dan erger kunnen worden. Dus het is sowieso een fabeltje dat de blaasjes in de zon sneller uitdrogen.

Over zonnebrand en waterpokken gaan verschillende meningen. Dus mogelijk toch even huisarts bellen voor de zekerheid. Bij die pokjes is zich namelijk allemaal nieuwe huid aan het vormen.

Toen de KKD vorig jaar lelijk gevallen is en een flinke schaafwond op haar voorhoofd had, zei een moeder die schoonheidsspecialiste is dat ik die plek nieuwe huid ook als de zon niet scheen in moest smeren met zonnebrand. Als ik dat niet deed zou dat een plek kunnen worden die voor altijd anders van kleur kon zijn dan de rest van de huid omdat die nieuwe huid te veel en te snel aan zonlicht blootgesteld is.

De kleur van die nieuwe huid moet blijkbaar zo langzaam mogelijk op eigen tempo bijtrekken. En ik moet zeggen, er is nagenoeg niks meer van te zien (moet je nagaan hoelang dat duurt, praten we over valpartij jaar geleden!).

Dus ik denk dat je grotere kans op littekens hebt als je niet smeert, maar het is wat is wijsheid, want wat doet die zonnebrand met die geïrriteerde huid? Moeilijke situatie.

Ik denk dat ik even zou bellen.
Boogie
New Member
New Member
Posts:


--
04-24-2011 10:57
Jippie, Nora heeft nu de waterpokken.... Met dit mooie maar o zo warme weer! Ze zit er helemaal onder. Van top tot teen. In haar haar, onder haar voetjes en bij haar schaamlipjes. Om maar niet te spreken van haar gezichtje.

 En Nora is echt een meisje dat snel krabt,....... De nageltjes heb ik zo kort mogelijk gehouden en smeer in met Calendulan en Mentholpoeder voor kinderen. Die combi werkt hier erg goed.

Gelukkig kunnen we met vragen ook altijd terecht bij de buurvrouw, die is apothekers assistente en weet dus veel van bijwerkingen en dat soort dingen. Met waterpokken kun je gerust insmeren met zonnebrand. Heb Nora gisteren zonder hempje en shirtje laten lopen. Ging goed, denk dat het ook te maken heeft met broeien wat toch gebeurt als ze een hempje en shirtje aan hebben.

Anna heeft het gelukkig al gehad, die was twee weken geleden aan de beurt, dus die had geen last an de warmte gelukkig.

Nora laat ik ook slapen in een shortama. Deze heeft gelukkig een dichte hals en dan kan ze niet zo snel krabben. Ze heeft wel koorts, maar overdag doe ik daar niet zoveel tegen. 's Avonds krijgt ze een pcm zetpilletje en gelukkig heeft ze afgelopen nacht goed geslapen. De twee nachten ervoor,....... een hel voor haar. Om het uur wakker van de jeuk en koorts. Zielig hoor! Als ouders kun je er niets aan doen al zou je heeeeeeeeeeeeel graag willen.....

Edited by - Boogie on 24-4-2011
Sje
Posts:75548


--
04-24-2011 3:24
Oh vreselijk inderdaad, waterpokken met dit weer! Zo koel mogelijk houden, dat is wat helpt tegen de jeuk. Maar ja, regel dat maar eens met dit zweetweer! Pfffffffff.............

Alle sterkte en beterschap voor die kleine meid en voor jullie!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-24-2011 5:16
O bjek, dat met die warmte. Hopelijk houdt ze er geen littekentjes aan over. Lekker koel houden met mentholpoeder en zoveel mogelijk uit de zon blijven. Sterkte!
Boogie
New Member
New Member
Posts:


--
04-27-2011 3:02
Nora heeft gelukkig het ergste gehad. De blaasjes zijn weg en ze krabt niet meer en slaapt ook weer goed.

 Nu zitten er nog wel korstjes, zijn ze dan ook nog besmettelijk of is dat alleen als ze nog blaasjes hebben? Gelukkig is het nu minder warm en is ze weer helemaal op schik.
Sje
Posts:75548


--
04-27-2011 3:16
Oh fijn dat het ergste achter de rug is!

Als het goed is, is ze alleen besmettelijk zolang er vocht uit de blaasjes komt.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-27-2011 3:35
Oh, wat fijn dat ze het weer achter de rug heeft. Als het goed is, is ze nu inderdaad niet meer besmettelijk.
Boogie
New Member
New Member
Posts:


--
04-30-2011 10:25
Mooi! Nora heeft nu ook bijna geen korstjes meer. Het gaat dus heel goed, gelukkig maar. Ze heeft alweer flinke praatjes en haalt het bloed onder je nagels vandaan! Dus gewoon een echte peuterpuber!

Het zijn twee super meiden die niet zonder, maar soms ook niet met elkaar kunnen. Echte zusjes!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-30-2011 12:11
Herkenbaar! Fijn dat ze er van af is. En geen littekens?
Sje
Posts:75548


--
04-30-2011 12:56
Fijn dat het goed gaat. Denk je er wel aan om haar goed met zonnebrandcrème in te smeren! Ook als het niet warm is! Zodra ze in de zon buiten komt, insmeren anders kunnen het hele lelijke littekentjes worden.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-02-2011 11:23
Gelukkig heb je het (ergste) achter de rug met haar! Vooral zulke nachten, je kunt er zo weinig aan doen... hoe oud is je Nora?
Boogie
New Member
New Member
Posts:


--
05-02-2011 7:46
Nora is bijna twee en erg eigenwijs! Zo te zien heeft ze er weinig tot niets aan over gehouden. Misschien een littekentje op haar kinnetje, maar dat siet er ook goed uit.

We smeren altijd in met goede zonnebrand creme. Met een hoge factor. Anna smeren we natuurlijk ook in. We zijn aan de andere kant wel blij dat we het nu gehad hebben. Dan krijgen ze het niet als ze op school zitten en misschien NOG erger last krijgen van de jeuk en ongemakken van de waterpokken.

Ik weet wel dat het voor Nora geen pretje was en ze er flink last van had. De combinatie van calendulan drie keer per dag smeren en Mentholpoeder naar gelang de behoefte is een goede oplossing. Vooral als het zo warm is!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12