Slissen en andere logopedie-zaken
Laatste Bericht 10-14-2008 9:26 door Sje. 89 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
10-29-2007 7:01
Nou Margreeth, ik zou zeggen, zet de boel in gang. Nu ben je er misschien nog op tijd bij. Zeker nu ze aan het wisselen is, is het misschien juist het goede moment. Hou je ons op de hoogte?
Sje
Posts:75548


--
10-30-2007 9:18
Vanochtend hebben we de eerste afspraak bij de logopediste gehad. Hele aardige meid en dat is altijd fijn natuurlijk als het met een kindje moet klikken. Dat zorgt er alleen maar voor dat de behandeling voorspoediger verloopt.

Eigenlijk meer een intakegesprek geweest vanochtend. Ze wilde zelfs weten hoe de zwangerschap en de bevalling zijn verlopen. Verder liet ze de kleine meid natuurlijk het een en ander aan antwoorden geven op simpele vragen als "heb je een broertje of zusje? Hoe heet die? etc.".

Had bij binnenkomst gehoopt dat de kleine meid keurig haar naam zou zeggen want daar zit een s in dus dan had de logopediste meteen dat tongetje naar buiten kunnen zien komen.

Volgende week vrijdag hebben we 2e afspraak en dan gaan ze hard aan het werk. Liefst alleen met het kindje en de mama in de wachtkamer, maar dat moeten we volgende week even kijken of dat meteen lukt omdat de kleine kleine dame in een nog wat eenkennige periode zit.

Ik had uitgelegd dat we vanochtend naar de logopediste moesten om te leren hoe ze haar tongetje achter haar tandjes moet verstoppen en blijkbaar had de kleine meid gedacht dat ze ook uit de spreekkamer zou komen met die vaardigheid, dus toen we weggingen zei ze "Mama, gaan we niet mijn tommetje verstoppen?". Hihi!

Wordt volgende week vrijdag vervolgd!
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
10-31-2007 4:23
Heb inmiddels een doorverwijzing gekregen van de huisarts. Volgens mijn arts is de `keel R` niet handig als je later bijv  het onderwijs in wil of zo. Dus bij veel praten.... Advies was om met beide meiden naar logopedie te gaan. Nu mijn oudste (12) nog mee zien te krijgen, misschien is er nog iets aan te doen. Ze wil wel het onderwijs in later, dus dat is een goeie troef...Maar ja, ze krijgt ook binnenkort een beugel, ik weet niet of dat nog invloed heeft.... Het houdt mij allemaal wel lekker bezig trouwens, met heen en weer brengen....
Sje
Posts:75548


--
10-31-2007 8:58
Hé wat goed Margreeth, dat je meteen in actie gekomen bent! Hou je ons op de hoogte in dit topic?

Ik zal de titel wijzigen zodat meer logopedie-zaken hier ter sprake kunnen komen.
stier67
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2910


--
11-01-2007 1:15
Vast en zeker dat Anja hier ook op terug komt. Zij is nl. logopediste.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-11-2007 7:51
Ik denk dat mijn vraag ook wel hier thuishoort.

Esther kan al heel goed praten, zegt al veel worden, maar woorden die met een s of een l beginnen spreekt ze niet goed uit. Zo is een snoepje een poepie en een lamp is amp. Ook met de r heeft ze moeite, want regen is tegen.

Moet ik me al zorgen gaan maken of hoort dit er gewoon bij en komen die letters vanzelf? Ze is nu 1 jaar en 10 maanden.
Sje
Posts:75548


--
11-11-2007 1:00
Ik zou me geen moment zorgen maken. Die letters komen inderdaad vanzelf. Zo zijn onze meiden ook begonnen en ineens hebben ze door hoe ze de letters uit moeten spreken en moeten combineren met andere letters.

Ze is nog jong, dus ik zou het lekker nog een flinke poos afwachten. Je zou het wel evt. de eerstvolgende keer op het bureau aan kunnen kaarten als dat je wat gerust zou stellen.
Sje
Posts:75548


--
11-11-2007 1:56
Even trouwens een update van deze kant.

Vrijdag heeft de kleine kleine dame haar eerste echte logopediesessie gehad. Het was nog steeds vrij oriënterend en de logopediste heeft haar wat uitgelegd over slangetje moet achter het hekje blijven en tongetje moet achter de tandjes blijven. Kreeg ze een tekening van in haar schriftje en ze heeft een stickertje gekregen omdat ze zo goed haar best heeft gedaan.

Bedoeling was: kind eerste 25 min. alleen met logopediste en daarna ouder erbij. En dat was goed gegaan! Zeker omdat ze in de afgelopen maanden zo eenkennig is geweest was dat even afwachten namelijk.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-11-2007 3:31
Fijn zeg dat het zo goed is gegaan om eerst alleen te zijn. Hopelijk krijgt ze snel door hoe het allemaal moet en gaat het slissen over.

Ik zal dat van Esther inderdaad wel eens aankaarten op het CB als er de volgende keer nog geen verbetering is. Dat is ergens begin volgend jaar, dus ze heeft nog een paar maandjes om te oefenen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
11-11-2007 3:42
Knap van je kleine dame (en van mama), Sje!
Karin, een jaar en tien maanden lijkt me nog een leeftijd om tevreden te zijn met dit soort uitspraak.... je kunt hooguit spelenderwijs wat oefenen. Als ze die letters wel kàn uitspreken, komt het vanzelf een keer.
Onze jongste zei bijv. nog "kie" voor "knie" toen ze naar groep 1 ging! Leerde ze, toen wel mbv logo, heel snel goed.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-11-2007 5:08
Ik probeer de letters die ze niet goed uitspreekt wel duidelijker uit te spreken, maar inderdaad ze is nog jong. Verder ben ik er niet te veel mee bezig en laat ik haar lekker.
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2007 9:02
mijn update: wachtlijstUndecided
Sje
Posts:75548


--
11-15-2007 10:17
Oh wat vervelend. Wanneer denken ze dat je ongeveer aan de beurt bent?
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2007 12:32
Tja dat was lekker vaag: "wel een paar weken". En voordat ik die man te pakken had was ik ook al een week verder. Ik wacht het maar af.
Sje
Posts:75548


--
11-15-2007 1:28
Oh, valt me nog mee dat het een paar weken is. Voor hetzelfde geld zit je maanden te wachten op een telefoontje.

Ik zou als ik jou was gewoon elke week even bellen of er al meer zicht op is wanneer je terecht kunt.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-15-2008 10:18
Oooooohhhhh, sorry! Al zooo lang niet meer hier geweest, dat ik dit topic helemaal gemist heb! Tsss!

Ja idd ik ben logopediste, zoals Stier al opmerkte. Goed van je trouwens dat je dat nog wist! Bij de tijd hoor!

En, ja ik heb hier eigenlijk niet zo veel aan toe te voegen. Heel goed dat je bent gegaan Sje! Ik zie vaak dat ouders afwachten tot de kids gescreend worden op school, in groep 2. Dan zijn ze al rond de 5 jaar! Zo jammer, ik heb ze liever eerder. Kindjes zijn zo taalgevoelig als ze een jaar of 3 zijn! En idd, sommigen zijn er nog niet aan toe, maar dat merk je snel genoeg!

Enne Margreeth, wachtlijsten? Tsja, ik doe er niet aan, ik vind dat ik moet helpen als er hulp nodig is. Vandaar dat ik door het jaar heen met echte pieken en dalen zit qua drukte, maar dat is dan maar zo. Kijk eens bij de L in het telefoonnboek of er niet nog iemand anders in de buurt zit, mss in een aangrenzend dorp of zo? Je mag gewoon naar een ander gaan, hoor, ook van de verzekering!

Nou, ik zal mijn best doen om wat vaker te komen kijken! Heb ik eens de kans om mijn neus legitiem in andermans zaken te steken, doe ik het niet, tssss...

Groetjes, Anja



Edited by - Anja1966 on 22-1-2008 8:35:30 PM
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-15-2008 10:20
Verzachtende omstandigheid: Tijdens het eerste gedeelte van het topic kon ik nog niet inloggen en tijdens het laatste gedeelte zat ik in Australië. HHHH, gelukkig, ik heb niet steeds verzaakt!

Groetjes, Anja

Edited by - Anja1966 on 15-1-2008 10:21:41 PM
Sje
Posts:75548


--
01-16-2008 4:12
Ja, zorg maar dat je even goed uitlegt waarom je je hier niet hebt laten zien!!! ;-)

Vanochtend weer logopedie met de jongste gehad. De logopediste vindt dat ze goed vooruit gaat en dat ze gemotiveerd is tijdens de oefeningetjes.

Vooral bij de t merken we duidelijk dat ze die steeds beter automatisch goed doet en dat ze daar tijdens de oefeningetjes ook niet heel veel moeite hoeft te doen om die goed uit te spreken.

Ook bij de s kost het tijdens oefeningetjes minder moeite, maar die gaat tijdens het gewone dagelijkse praten nog steeds grotendeels op de voor haar makkelijke slismanier.

Maar er zit dus in elk geval verbetering in, dus ik ben blij dat ik op tijd de stap gezet heb en dat ik, als ik het berichtje van Anja zo lees, goed geredeneerd heb dat ik er beter nu werk van kan maken nu ze nog in de ontwikkeling van klanken zit, dan dat het over een paar jaar als die slisgewoonte meer ingegroeid zit, veel meer moeite kost om het af te leren.

Dank Anja, voor de bevestiging! ;-)
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
01-16-2008 11:03
Dorp verderop?? Ik woon in een wereldstad hoorWink. Ik was het al bijna weer vergeten.
Ik heb maar eens een mail er tegenaan gegooid. Als het nu nog niet kan ga ik een andere zoeken.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
01-22-2008 8:37
Whahaha, ja, ik woon zelf in een dorp he, dan ga je ook op dat niveau denken.... Wat wachtlijsten betreft dan ;-)

Groetjes, Anja
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 5 << < 12345 > >>