potje of wcbril verkleiner?
Laatste Bericht 06-07-2007 3:12 door Sje. 24 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
roco
New Member
New Member
Posts:


--
12-01-2006 11:04

    Hoi,

    Omdat die kleine hier altijd in bad plast zeiden ze op het bureau (en ik had dat zelf ook al bedacht) om eens te proberen om voor het badderen hem op het potje te zetten. Maar hij wil dus niet op het potje blijven zitten. Zou het dan beter lukken met een wcbril verkleiner zou hij dan niet van de wc af springen? En het is ook nog zo dat wij alleen beneden een wc hebben en het bad dus boven is. Dus de link is dan ook weg.

    Groetjes Corine

    stier67
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:2910


    --
    12-01-2006 11:18
    Gebruik dan ook een opstapje om de voetjes op te zetten dan leren ze beter uit te plassen. En als hij niet op het potje wil dan hoef je hem later ook niet  van het potje op de wc leren te plassen. Rare zin maar ik hoop dat je het snapt.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-01-2006 3:54
    Wij hebben allebei. De ene keer wil de grote kleine op de pot, dan weer op de verkleiner en dan weer op de gewone bril.

    Ondanks dat jullie WC beneden is en het bad boven, denk ik toch als je hem eraan went om voor het in bad gaan op de WC te zitten, dat hij de link echt wel gaat zien hoor. Gewoon kwestie van uitproberen.
    ebru24
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-05-2006 6:54
    hoi allemaal ,,


    ik had ff een vraagje  mijn oudste zoontje van 1.5 jaar wil absoluut niet proberen om op potje te plassen hij vindt het gewoon eng..


    ik weet niet of het nog te vroeg is om het te leren maar zijn er tips hoe ik hem moet leren.

    ik heb nog niet zo veel ervaring mee Wink
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-05-2006 8:38
    Hoi Ebru,

    1,5 jaar is veel te vroeg om met zindelijkheidstraining te beginnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen vanaf een maand of 27 (dus 2 jaar en 3 maanden) het best gemotiveerd zijn om aan zindelijkheidstraining te beginnen.

    Zie verder deze topics elders op de site over zindelijkheid.

    http://www.huishoudplaza.nl/forum_t...n+kleuters

    http://www.huishoudplaza.nl/forum_topic.asp?TOPIC_ID=2873&FORUM_ID=18&CAT_ID=7&Topic_Title=zindelijk%3F%3F%21&Forum_Title=Baby%27s%2C+peuters+en+kleuters

    http://www.huishoudplaza.nl/forum_topic.asp?TOPIC_ID=2604&FORUM_ID=18&CAT_ID=7&Topic_Title=Zindelijkheidstraining&Forum_Title=Baby%27s%2C+peuters+en+kleuters



    mpersijn
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-05-2006 10:44
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2006 8:32

    behalve als je (groot)moeders hoort praten... toen waren kinderen voor 1,5 jaar zindelijk! (o ja?)

    @Ebru: ik zou gewoon paar weken wachten (of langer), potje wegzetten. Zodat het negatieve/enge eromheen weg kan ebben. Dan speels weer eens proberen. Of gewoon wachten tot ’ie 2 is!

    @Roco: hoe oud is jouw kleine?

    Bij mijn oudste  had ik de moed zo’n beetje opgegeven. Hij was al ruim 3 en luier af lukte van geen kant. Tot hij op een middag, toen ik van de WC kwam, zei "ik moet ook eigenlijk naar de WC". Vanaf dat moment dag èn nacht zindelijk!!! Hij blijkt ook met andere dingen een kind (nou ja, bijna 19 nu) te zijn van "de knop omzetten". De 2e bedacht toen ze een zusje had waarvoor ik de moedermelk moest afkolven omdat ze niet bij mij kon drinken (schisis), dus ik zat dubbel zo lang, dat ze via de WC mooi mijn aandacht kon hebben. Was toen 2 jr. 10 mnd. en het lukte om zindelijk te worden. Wel een keer gelachen: kwam ze terug "zo, pop ook oppe C" en ja hoor, met de voetjes in het water... De jongste volgens mij wel zo rond 2,5 jaar. Best laat dus alle 3 maar ik heb het, na de ervaringen met de oudste (wel veel eerder begonnen) ook een beetje laten waaien.

    Succes ermee! 

    sonnie1983
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2006 9:29
    ik ben ook zo’n kind....

    als ik zo oud ben plas ik niet meer in de broek en geen luier meer nodig,

    op de fiets staat een 4 dus als ik 4 word fiets ik pas zonder zijwieletjes.

    en meer van zo’n dingen.

    en ja als ik dat zei gebeurde het die dag ook (zindelijk, en zonder zijwieletjes fietsen, kon dat dondersgoed al maar vertikte dat. liet iemand me los dan stapte ik meteen af)

    heb dat nu nog wel een beetje hoor dat ik zeg dan en dan koop ik wat nieuwe kleren, dan en dan dat enz.

    groetjes
    tijgertje
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-07-2006 7:41
    Hoi Dames,

    Sorry, hier wordt ik een beetje kriebelig van.
    Wat een onzin dat een kind niet voor 2 jaar zindelijk kan worden. Mijn kinderen waren rond het 1,5 jaar zindelijk dag en nacht. En ze begrepen het goed. Er werd geen druk uitgeoefend. IK ben beslist nog geen oma!!!
    Ik ben van mening dat het hoogst ongezond is om een kind zolang met luiers te laten lopen. Weet je waarom de kinderen niet snel zindelijk zijn?? Omdat ze niets merken, de luiers absorberen wel. Vroeger liepen ze meteen vieze broek, toen wilde ze wel op een potje of snel verschoond worden.
    Mijn kinderen hadden de pot al heel lang op hun kamer staan. Eerst was het een speel object. Toen ging de pop of beer op de pot. Toen wilde ze het zelf eens proberen. Een beetje water in de pot en al snel begonnen ze het te begrijpen. Ontlasting werd de eerste keren vanuit de luier ongezien in het potje gedaan en zo snapte ze ook wat daar de bedoeling van was. Nu liep dat wel over een half jaar of zo.
    Verder verschoonde ik altijd voor het eten en voor het slapen. Controleerde voor het weggaan. Dat werd automatisch overgenomen met het potjes gebeuren. Op de WC was heel spannend. Met een krukje en een WC verkleiner lukte het al snel.
    En natuurlijk ben jij degene die weet wanneer het kind aan deze fase toe is, maar het is soms wel zo makkelijk dat je kind een luier aan heeft!!  Want eerlijk is eerlijk met zindelijkheid ben je er nog niet. Je kind is druk in een spel of wil die film afkijken, tja dan kan er wel eens een ongelukje gebeuren. Dus dan heb je altijd extra kleding bij!


    Tijgertje
    chichi
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-18-2006 12:37
    Ik heb zelf geen druk uitgeoefend om mijn dochtertje van 2,5.
    Zij wil absoluut niet op een po maar ze wil op de wc, we hebben dus een wc verkleiner.
    Ze geeft zelf aan als ze moet plassen. Alleen drukken wil ze nog niet op de wc.

    Op de creche heeft ze ook geen luier meer om en geeft ze op tijd aan als ze moet plassen.
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    06-02-2007 5:47
    Ik weet dat de peuters van nu veel langer in de luier plassen dan toen mijn kinderen peuter waren(jaren 80, ik heb 4 kinderen)Ik heb lang op een psz gewerkt en veel  kinderen van 3 en soms bijna 4 plasten en poepten  gewoon in de luier.
    Toen mijn kinderen klein waren mochten ze nog met precies  2 jaar naar de psz en mijn 4 kinderen hadden geen van allen  meer  een luier aan.
    Dochter 3 was 1 jaar en 9 maande toen ze besloot dat ze op de wc wilde plassen net als haar oudere zusjes en ook de zoon was voor z'n tweede verjaardag overdag zindelijk.
    Ik heb er niet echt veel moeite voor hoeven doen, (ik had wel wat anders te doen met 4 kleine kinderen binnen 5 jaar)
    Ik gebruikte stoffen luiers, misschien dat dat er iets mee te maken had.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-02-2007 8:35
    Ik dacht dat ik misschien kon beginnen met een voorzichtige zindelijkheidstraining als Esther ruim 1,5 jaar is geweest, maar als ik dit topic lees, dan kan ik beter nog even wachten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-02-2007 8:35
    Het langer met luier lopen ligt ook inderdaad aan de comfortabelere luiers van tegenwoordig.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-02-2007 9:07
    Wanneer ben jij begonnen met zindelijkheidstraining, Sje?
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-02-2007 10:04
    Phoe, geen idee wanneer precies eigenlijk. Op een gegeven moment hebben we de oudste een keer op het potje gezet toen we haar met een droge luier uit bed haalden na een middagslaapje. Toen moest er haast wel een plas zitten want ze had bij de boterham flink gedronken. En toen kwam er ook een plas. Dat was voor ons het moment om een keertje te proberen.

    De jongste heeft op die manier bij 9 maanden al eens op het potje geplast maar dat was meer een toevalstreffer dat ze die middag een droge luier had na het middagslaapje.

    We zijn bij allebei rond de 2 jaar in elk geval wat consequenter begonnen met voor en na het slapen even op het potje. Komt er een plas, prima, komt er geen plas, ook goed.

    Dan krijgen ze al een soort van ritme.

    Verder alleen maar op het potje gezet als ze het zelf aangaven dat er een plas kwam. Meestal waren we dan te laat want dan voelde je een hele warme luier, maar ze begonnen in elk geval door te krijgen dat ze op dat moment een seintje moesten gaan geven.

    En de oudste had op een bepaalde dag ineens dat ze zei "Ik wil geen luier aan!". En vanaf dat moment heeft ze overdag geen luiertje meer gedragen. Moesten we haar wel om het half uur even laten proberen, dus het is wel even topsport. En natuurlijk ging het ook weleens mis. Maar het ging in elk geval snel stukken beter.

    De zomer is ook een mooie tijd bij uitstek om zindelijkheid te oefenen. Gewoon lekker bloot buiten laten lopen op een warme dag. Potje in de tuin zetten en laat ze het maar regelen.

    Ik heb wel ergens gelezen dat heel veel vroeger dan bij 27 maanden beginnen met fanatieke zindelijkheidstraining averechts kan werken tenzij het kindje het zelf al zo vroeg aangeeft met zindelijkheidstraining te willen beginnen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-03-2007 8:48
    We moeten denk ik nog een tijdje er mee wachten. We kunnen natuurlijk wel alvast een potje neerzetten, zodat ze aan dat idee kan wennen. En misschien aan het einde van de zomer wat meer oefenen, door haar inderdaad bloot buiten te laten lopen, dan voelt ze het vanzelf als ze plast.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-03-2007 1:01
    Ja, precies. Ik denk dat het voor Esther inderdaad nog wat te vroeg is hoor. Zet het potje inderdaad in het zicht in de badkamer ofzo, zodat ze weet dat het bestaat en dan gewoon lekker zelf laten bepalen wanneer ze er iets mee wil.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-03-2007 2:16
    Gaan we eerst nog maar over een poosje eens een potje kopen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-03-2007 2:48
    Wij hebben destijds zo'n 3-in-1-potje aangeschaft. Dat is dus gewoon een potje. Je kunt er het bovenste gedeelte vanaf halen en dat kun je dan op de gewone wc-bril leggen als wc-bril-verkleiner. En het totale ding fungeert als opstapje zodra kindjes op de echte wc gaan zitten. En natuurlijk is zo'n opstapje ook handig bij het tandenpoetsen enzo.

    Handig ding! Wel prijzig (29 euro geloof ik) maar ja als je de prijzen van een comfortabel potje, een wc-brilverkleiner en een opstapje bij elkaar optelt zit je ook onderhand aan dat bedrag.

    Die van ons zit ook nog een muziekje in. Werkt op batterijen. Zodra er een plas of poep in het potje komt begint er een muziekje te spelen. Maar dat klinkt best hard, dus ondanks dat ze voorbereid zijn na een plas of poep toch even schrikken. En bij de oudste begon het muziekje eens uit zichzelf te spelen toen er helemaal geen plas of poep was gekomen. Dus niet erg bevorderlijk voor de zindelijkheidstraining!

    Snel dus de batterijen er maar weer uitgehaald. Wij plassen ook niet met muzikale omlijsting en dat gaat ook goed. Dus dan zal het bij die kleintjes ook zonder muziek wel goedkomen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-03-2007 3:47
    Moeten we maar eens gaan kijken. Als ze er ook in roze zijn dan komt het vast helemaal goed.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>