Zindelijkheidstraining
Laatste Bericht 02-24-2013 3:34 door Sje. 429 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 22 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
08-27-2008 1:24
Wat goed van de kleine man! Had je ooit gedacht dat je eens zo enthousiast zou zijn door zo'n stinkdrolletje? ;-) Ik ging zelfs zover dat ik van het allereerste drolletje op het potje een foto gemaakt heb. Haha!

Overigens was het nog niet gedetailleerd genoeg: wat voor kleur was het? ;-)

Gefeliciteerd met deze mijlpaal van de kleine man. Zeker wat de poep betreft, want 9 van de 10 peuters heeft daar in eerste instantie moeite mee om het op het potje te doen. Dus goed bezig die kleine man!

Edited by - Sje on 27-8-2008
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2008 2:03
Wat goed zeg!

Ik heb Esther vanochtend ook weer eens op het potje gehad, maar het lukt haar duidelijk nog niet om iets van een plas op poep te laten. Ze houdt het keurig op en zit soms wel een half uur of langer op het potje, maar het lukt gewoon niet.
Sje
Posts:75548


--
08-27-2008 8:36
Gewoon weer even laten rusten die zindelijkheidstraining en over een paar weken nog eens een poging doen. En je zult uitgerekend bij Esther straks zien dat ze van de ene op de andere dag zindelijk is.

Die verhalen hoor je wel vaker: weinig interesse in potje of toilet en dan ineens binnen een dag helemaal zindelijk. Wie weet!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-27-2008 8:52
Nou zelfs vanmiddag was het al zover dat ze op het potje geplast heeft! Trots dat we zijn! Ik had haar vanochtend beloofd dat we nog een keer met de boot (veerpont) meegaan als ze op het potje zou gaan plassen. Toen wilde ze gelijk al zitten, maar er kwam niets. Vanmiddag ineens lukte het wel. Daarna in de kinderstoel tijdens het eten nog wel een ongelukje, maar die horen er voorlopig wel bij.

Maarre...even een vraag: wat is de handigste manier om zo'n potje schoon te maken na een plas of poepbeurt?
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
08-28-2008 7:49
Na plas altijd met koud water, heet water zorgt voor geurproblemen.

Na poep wel heet water, en een beetje chloor, deden wij altijd.
Sje
Posts:75548


--
08-28-2008 9:06
Wat goed van die Esther! Zou dit het omslagpunt zijn?!

Na een plas spoelde ik ook altijd gewoon met koud water uit. Bij poep inderdaad heet water en chloor erin.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-28-2008 9:19
Bedankt voor de tips!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-28-2008 9:07
Geweldig Karin! Was je ook zo ontzettend trots?

Hier gaan de poepjes inmiddels weer "gewoon" in de luier. Het is zo jammer dat hij 3 dagen naar de creche gaat, want dan heb je zelf niet de kans om er bovenop te zitten. Op de creche hebben ze wel een stickersysteem met een plaskaart, maar daar is hij nog wat te jong voor denk ik. En er zijn daar natuurlijk meer kinderen, dus als hij "poep" zegt, wil dat nog niet zeggen dat iemand dat vertaalt als "ik wil op de pot". Verder heb ik ook een beetje de indruk dat hij wat is geschrokken van het feit dat het potje vol zat. 
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
08-29-2008 9:03
Ik heb mijn kinderen nooit op het potje gehad. Altijd gelijk met een kinderbrilletje op de wc en een opstapje ervoor. Vonden ze ook heel normaal want grote mensen gaan toch ook op de wc? Scheelde een hoop gedoe met het omspoelen van het potje enz.

Ik begon met de zindelijkheids training zo vanaf 2,5 jaar. Ik liet ze dan gewoon in een onderbroekje lopen, dan merkten ze het snel als het nat werd en vonden dat zelf ook niet prettig. En als het even niet lukte gewoon even uitstellen. Mijn jongste heeft trouwens heel lang gehad dat hij keurig op de wc plaste maar zodra hij in bed lag voor z'n middagdutje (met luier om) kwam de poep. Vaak al na 5 minuten riep hij dat z'n luier vies was. Gewoon geen aandacht aan besteed, luier verschonen en terloops opmerken dat het wel fijn is als hij dat ook op de wc doet want dan kan hij veel lekkerder gelijk gaan slapen.

grtz

Marion
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-29-2008 1:35
Ja, ik was ontzettend trots. Vooral omdat ze al lang interesse had voor het potje, maar het nooit lukte om erop te plassen. En nadat ze 1x eerder een ongelukje had gehad wilde ze het een hele tijd niet meer, ze vond dat heel erg.

Gisteren heeft ze een paar keer een ongelukje gehad. En vooral veel geplast toen ze haar luier om had voor haar middagdut. Gisteravond nog wel een keer op het potje geplast.

Vandaag had ze geen zin in een onderbroek, dus gewoon weer lekker een luier aan. Later snapte ik wel waarom, ze voelde gewoon nog dat ze moest drukken.

Ach, langzaamaan komen we er vast wel een keer.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-29-2008 4:26
Zojuist is onze grote vent ook weer op het potje geweest. Hij heeft behoorlijk vaste tijden voor zijn hoopje dus dat is goed in te schatten. Ik had hem op het potje gezet. Al snel zat er een plasje in. Die hebben we natuurlijk uitbundig uitgezwaaid. Ik wist dat er nog meer moest komen, maar hij wilde er niet meer op, dus maar weer een luier aan. Die was natuurlijk binnen 10 minuten vies.

Wat is nu slim. Overdag stoppen met luiers? Is dat niet te vroeg voor hem, want hij is nog maar 22 maand? En het lijkt me ook zo onpraktisch met al die ongelukjes. Hoe pakken jullie dat aan?
Sje
Posts:75548


--
08-29-2008 8:56
22 maanden is inderdaad jong maar het is maar net wat de kleine man interessant vindt. Dus als hij de ene dag wel geïnteresseerd is in het potje, prima! Is hij de volgende dag alleen maar blij met een luier, ook prima.

Uit onderzoek is gebleken dat je na de 27 maanden het beste en meeste succes hebt als het gaat om zindelijkheidstraining. Als je voor de 27 maanden actief ermee aan de slag gaat, werkt het blijkbaar alleen maar averechts.

Dus ik zou het als ik jou was nu op z'n beloop laten en de kleine man zelf aan laten geven wat-ie wil. Alles wat-ie nu leert en doet is mooi meegenomen. En alles wat-ie niet leert en doet, ook goed.

En soms krijgen ze een terugslag door iets "ingrijpends" (ziek zijn, verhuizing, ander soort veranderingen). Gewoon weer lekker volledig terug naar de luier en dan krijgen ze vanzelf de slag weer te pakken op den duur. Soms zelfs van de een op de andere dag.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
08-29-2008 8:56
Ik zou niet stoppen met luiers, maar ik ben geen ervaringsdeskundige. Esther is al 2,5 en nu voor het eerst ermee bezig.
Sje
Posts:75548


--
08-29-2008 9:01
In die periode waar jij nu in zit Miriam, ben ik begonnen met de kleine moppen voor en na het slapen (dus zowel de nacht als het middagslaapje) op het potje te zetten. Kwam er iets, prima, kwam er niks ook goed. Maar gewoon een soort regelmaat krijgen daarin. Zo maken ze rustig aan kennis met zindelijkheid en er zit geen enkele dwang of verplichting aan.

Tussendoor kwam er alleen maar een potje aan te pas als ze het heel duidelijk zelf aangaven.

En zo zijn ze steeds meer zindelijk geworden in de loop der tijd.
kôlleke
Posts:22705


--
09-01-2008 9:50
Miriam en Karin, jullie hebben knappe, grote kinderen! Weer een stapje verder.

Ik kan me niet zo goed herinneren hoe en wanneer mijn meiden zindelijk zijn geworden. Ik weet wel dat ik niet hevig achter ze aan liep te rennen met een potje. Volgens mij kwam het gewoon "vanzelf". In ieder geval is het gelukt! ;-))
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-02-2008 9:03
Haha, fijn Kolleke dat het gelukt is! Ik stimuleer nu iets meer dan voorheen, omdat het nu een paar keer gelukt is om op het potje te plassen. Voorheen had ik zoiets van: het komt wel op haar tijd.

Maar nu al een paar dagen geen plasjes meer op het potje. Dus we wachten maar weer af en bieden het zo af en toe aan.
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
09-02-2008 10:22
Mijn ervaring is dat als ze er echt zelf aan toe zijn het ook met een paar dagen gepiept is. Heel stom, maar net of ineens die knop om is.

grtz

Marion
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-02-2008 11:30
Oh, dan maar niet teveel de nadruk erop leggen.

Ik zeg wel af en toe dat de meiden van Sje ook op de wc plassen. Maar ze heeft daar pas gezien dat ze op de emmer gingen plassen (toen ze buiten in het zwembad speelden) en nu heeft ze het daar steeds over.
Sje
Posts:75548


--
09-02-2008 1:30
Tja, zit er toch niks anders op dan een emmer in het toilet zetten Karin! Hihi! Goh, dus dat nood-emmertje heeft indruk gemaakt?!

Moeten we gauw regelen dat ze ziet dat onze meiden echt niet zomaar altijd op een emmertje plassen maar dat dat alleen is als het zwembad buiten staat.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-02-2008 8:58
Hier ook al sinds zaterdag geen plasjes en hoopjes meer op  de pot. Het woord potje is hier weer even in de ban. Als ik vraag of hij op het potje wil is het antwoord "neeheeeeee". Vrij duidelijk dus ;-). Voorlopig geven we het maar weer even op tot hij er zelf weer mee komt.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 22 << < 12345 > >>