Wat vinden jullie van "gevaarlijk"snoep?
Laatste Bericht 09-28-2007 11:02 door willy v. 24 Reacties.
AuteurBerichten
willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
09-12-2007 9:40
    Mijn kinderen zijn al groot maar ik wil dit toch even aankaarten.
    Ik zie steeds vaker peuters/kleuters rondrennen met een lolly  in de mond, ik kan het  dan bijna niet laten om de ouders te waarschuwen, niet dat mijzelf iets is overkomen of zo maar ik vind het zo gevaarlijk.
    Ook zie ik peutertjes tijdens verjaardagen borrelnootjes eten of met kauwgom in de mond, ik vind het 3x niks.Ook onopgeblazen ballonnen vind ik geen peuterspeelgoed, ze zuigen vaak i.p.v. blazen en die ballon kan in hun keel schieten. Ben ik ouderwets of zijn er meer mensen die dit opvalt.
    Mijn kinderen mochten wanneer ze 4 jaar  waren een lolly als ze op de bank gingen zitten, ik kocht wel altijd lollies waarvan ik wist dat ze vast aan hun stokje zaten.Ben benieuwd of er meer mensen zijn die er moeite mee hebben of juist niet.


    Groetjes Willy 
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    09-12-2007 10:27
    Ik zie het in onze omgeving niet veel gebeuren, maar ik ben het zeker met je eens. Wat mij opvalt, is dat mensen hun kinderen vaak rond laten lopen met eten en drinken. Hier in huis is het een regel dat kindjes die eten of drinken eerst netjes gaan zitten. Niet zitten, betekent niet eten/drinken. 

    Groetjes,
    Miriam
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 10:42
    Wij waren en zijn wat losser, maar een lollie, kauwgomballen en borrelnootjes kregen ze inderdaad niet. Hier op het speelveld voor zie ik dat toch wel vaak, maar dan zijn de ouders erbij of ze hebben het van de ouders gekregen,. en dan is het niet mijn taak er wat van te zeggen, ze weten het risico en nemen dat blijkbaar. Een keer een opmerking gemaakt, maar dan is het voor mij ook goed hoor.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    09-12-2007 11:25
    Je bent niet ouderwets hoor Willy. Ik kan er ook niet tegen en ik waarschuw mijn meiden nog steeds als ze een lollie of een ander hard snoepje hebben dat ze er niet mee mogen rondlopen. Ik zie die lollies zo hun keel inschieten. Grrr...
    In principe(!) wordt er overdag niet gesnoept, dus ook niet op straat, alleen na het avondeten mogen ze een snoepje. Maar ja, ze gaan ook wel eens ergens anders spelen.

    Bij het Traktatie voor op de creche-topic heb ik ook genoemd dat die gekleurde dropveters van winegum gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Ze zijn taai en ze krijgen ze bijna niet weggekauwd.
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    09-12-2007 11:40
    Ja, dat klopt die dingen blijven gauw steken en toffees zijn ook niks voor die kleintjes.


    Willy
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 1:17
    Lollies e.d. waren hier ook verboden tot een bepaalde leefdtijd. En zelfs nu moet mijn zoontje (11) nog gaan zitten met zo'n ding in z'n mond.
    Doodeng, op de school van mijn oudste zoons was eens een jongetje gevallen met zo'n zoethoutstokje in z'n mond. Was dwars door z'n gehemelte gegaan. Brrr.
    Gelukkig zijn mijn kinderen nooit zo dol op dit soort snoep geweest. Een gewoon koekje vonden en vinden ze veel lekkerder.

    Grtz
    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-12-2007 1:41
    Nee Willy, je bent niet ouderwets! Je bent alert!

    Ik zie het precies hetzelfde. Onze meiden mogen alleen zittend op hun stoeltje of op de bank een lolly eten bijvoorbeeld. Veel te gevaarlijk als ze ermee zouden gaan lopen. Zelf zien ze natuurlijk dat gevaar niet, maar ik blijf erop hameren.

    Ook ander snoep wat te glad is komt er hier niet in. Jelly beans bijvoorbeeld. Doodeng.

    Of snoep wat moeilijk door te bijten is maar wat wel een zodanig formaat heeft dat het eigenlijk te groot is om in een keer in dat peutermondje te verdwijnen krijgen ze niet.

    Ze krijgen hier trouwens over het algemeen liefst alleen maar gezond spul, maar soms krijgen ze een traktatie-zakje of - bekertje op een verjaardag en daar mogen ze dan natuurlijk wel wat van eten af en toe. En ook daarin zitten soms dingen die ik ze echt niet geef. Die verdwijnen helaas pindakaas echt meteen in de prullenbak.

    Ik geef ze ook altijd alleen maar lekkers als ik zelf in de buurt ben en het mee in de gaten kan houden. Want zelfs van een o zo gezond rozijntje kunnen ze stikken. Dus ik blijf altijd alert.

    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 1:56
    Hier ook geen lolly's, lang geen pinda's en nu nog heel voorzichtig.
    Lopen met drinken mag hier ook niet, staan of zitten!

    Ik heb hier een keer een kruidnootje op het nippertje uit een keeltje kunnen duwen (kind op buik op aanrecht en kracht zetten op het kleine ruggetje)
    En op dezelfde manier later met een toverbal!!
    Kind zag beide keren al blauw!! brrrr...........
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-12-2007 2:55
    Iets eten of drinken in de auto mogen ze van mij bijvoorbeeld ook niet. Nooit.

    Tenzij we lang onderweg zijn, vakantie ofzo en ze halen het qua dorst niet tot de volgende stop, dan krijgen ze een slok uit zo'n fles met zo'n kort uitklapbaar rietje. En dan hou ik de fles vast.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 2:57
    OOOOOOOO, wij zijn niet de enige die zo strang zijn???
    m ons heen mag dat allemaal, maar nee bij ons zelfde regel, S.....
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-12-2007 3:45
    Interesseert me ook niks als andere mensen vinden dat wij streng zijn wat dit soort veiligheidsdingen betreft. Je kunt niet zuinig genoeg zijn op je kind en dan heb ik poep aan de reacties van anderen. ;-)
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-12-2007 3:55
    Sje, poep is vies!! Kiss
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-12-2007 9:05
    Ligt er al aan hoe je het bekijkt. Het is wel gemaakt van o.a. snoep!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 8:55
    Ook hier heb ik heel lang gevaarlijk snoep tegengehouden, ik weet niet precies hoelang want onze meiden zijn nu 15 en 16. Wel weet ik dat ik voor een paar jaar terug nog liep op te letten bij een lollie of een groot uitgevallen zuurtje.

    Eten en drinken mocht bij ons nooit lopend door het huis, ikzelf ga ook zitten met een kopje koffie, dus die kleine hummels van ons zaten netjes op hun eigen stoeltje aan de salontafel geschoven, mede daardoor konden ze allebei al heel snel uit een gewone beker, zonder tuitje, drinken. Als je rondloopt lukt dat natuurlijk niet zonder de hele boel onder te kliederen.

    Als ik weleens zie hoe kinderen rond lopen te sjezen met een mond vol snoep.............. soms kijk ik liever een andere kant op, zie ik het tenminste niet als het fout gaat.
    En ouderwets....tja ik ben intussen al bijna 45 dus ja mischien wel ouderwets Smile
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    09-13-2007 11:24
    Ja, ik ben 55, dan maar ouderwets.ik ben blij dat ik niet de enige ben die een hekel heeft aan gevaarlijk snoep.

    Ook onze kinderen aten en dronken aan tafel.

    Willy


     
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-13-2007 2:03
    Ik heb hetzelfde standpunt Gompy. Ik zeg altijd: ik loop ook niet gebak etend door het huis dus waarom zouden mijn kinderen wel koek-etend rondbaggeren.

    Zelfde geldt voor drinken. Ook gewoon zittend in hun stoeltje aan de salontafel. En ook hier dronken ze allebei heel snel heel goed uit gewone bekers.

    Ik ben nog geen 40 en laat mij maar lekker ouderwets zijn hoor! ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-13-2007 2:26
    Weet je dat ik eigenlijk jullie standpunt ook had, maar dat het inmiddels toch niet zo gaat hier. Op de een of andere manier is het er toch ingeslopen hier dat Esther wel met een koekje/rijstwafel rondloopt door het huis, terwijl ik eigenlijk ook altijd vond dat ze gewoon aan tafel moest eten. Ik weet eigenlijk niet wanneer het fout is gegaan, misschien toch maar eens proberen het alsnog recht te breien.

    Snoep krijgt Esther zelden doordeweeks (behalve als ze bij oma is, want daar wordt ze volgepropt met chocola). In het weekend krijgt ze vaak op zondag een keer een reepje kinderchocola. Wel nemen we vaak een doosje rozijntjes mee als we gaan boodschappen doen, dan geven we die zodra ze onrustig wordt in de winkel. Meestal halen we het dan net tot de kassa.

    Dus lollies enzo mag ze echt niet. En laatst had ze een keer een mentosje te pakken, die mag ze dan wel hebben van mij, maar dan houdt ik haar echt op schoot. Veel te bang dat die in haar keelgat schiet.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-21-2007 12:29
    Hier hebben ze weer een grote zak met lolly's gehad.
    Hoe zouden jullie hiermee omgaan?
    Ik ben dus helemaal niet voor lolly's, maar ja.... als zezo'n grote zak krijgen..... :(
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-21-2007 12:48
    Van mij zou Esther ze wel mogen eten, maar alleen maar zittend op een stoel of de bank.
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    09-21-2007 1:11
    Bij mij als ze klein zijn geen lollies en zeker geen mentosjes,.
    Willy


    Edited by - willy v on 21-9-2007 11:00:47 PM
    Sje
    Posts:75548


    --
    09-21-2007 10:41
    Hier ook alleen zittend op 1 plek lollies eten.

    En wat die grote zak betreft, vorig jaar kregen onze meiden allebei een grote zak met mierezoete schuimpjes van mijn ouders. Zelfs ik vond ze te zoet. Nou dan moet er echt wel een berg suiker in zitten hoor.

    Ik heb ze er een paar van laten eten verdeeld over een aantal dagen en daarna heb ik alles weggegooid. Misschien erg ondankbaar, maar het glazuur sprong van je tanden van die dingen, dus jammer dan dat ze in de prullenbak verdwenen.

    Zo zou ik dat met zo'n grote zak lollies ook doen als ze die kregen en ze mochten ze van mij eigenlijk niet hebben.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-27-2007 5:49
    Ik hoor vaak dat kleine kinderen geen kauwgum mogen, van mij mag dat wel. Mijn dochter kauwt al vanaf haar 2,5 af en toe op een gommetje.

    Als ze het perongeluk inslikken is er niks aan de hand, dat komt er vanzelf weer uit.
    En als je kauwgom geeft met xylitol is dat ook nog eens heel erg goed voor het gebit.

    Verder eten ze hier nagenoeg geen snoep, niet omdat het niet mag hoor, maar zoet is niet zo in trek hier.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 9:05
    Kauwgom is hier heel lang taboe geweest, niet voor de gezondheid, maar voor het gezicht: ik vond het vreselijk, als ik mijn dochters zo zag kauwen op 'niks'.

    Nu kan ik het niet meer buiten houden, maar als ze in de kamer zitten, gaat het uit. Ik vind het nog steeds niks, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. 
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-28-2007 10:30
    Dat is waar wat je zegt Peter, maar een klein kind kauwt er hooguit 5 minuutjes op. En als je het dan over snoep hebt is kauwgom gewoon het beste, ook voor jouw meiden. Het helpt tegen beginnende gaatjes de suikervrije uiteraard.
    Dat je de "in huis regel" hebt is natuurlijk prima, maar als ze buiten hun gebit in conditie houden, moet je maar een oogje toeknijpen.

    Ik heb er ook een hekel aan hoor, ik vind het geen gezicht, vooral niet als het met open mond gebeurt.
    Ik begrijp mijn moeder nu ook wat beter toen ik nog 5 stukken bubbelkauwgom (van die grote roze) in mijn mond had om bubbels te blazen.
    willy v
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:4047


    --
    09-28-2007 11:02
    Hier nog zo'n anti kauwgom mens. ik vind het ook geen gezicht hoe, veel mensen( vaak zonder het zelf te weten) kauwen, ook hier vroeger geen kauwgom en nu kauwen ze netjes.

    Willy

    Edited by - willy v on 28-9-2007 11:03:26 AM


    ---