Ziek vd prik
Laatste Bericht 05-16-2007 8:10 door karin185. 40 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
05-13-2007 8:59
Wij zijn heel makkelijk met paracetamol (volgens de voorschriften) als onze dames verhoging/koorts hebben. Zulk onschuldig spul, zeker als je je aan de dosering houdt.

Zelfs als ze alleen maar wat verhoging hebben en ze lopen zichzelf ontzettend in de weg, dan krijgen ze voor het naar bed gaan een zetpil (als de vorige zetpil 7 uur of langer geleden is natuurlijk). Laat ze maar lekker koortsvrij en pijnvrij de nacht doorkomen. Goede nachtrust doet ook wonderen. (ook voor papa en mama!).
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-13-2007 9:39
Helemaal mee eens, zo denken wij er ook over. Maar ook wij volgen wel de voorschriften, dus niet meer dan de maximale dosering.
chichi
New Member
New Member
Posts:


--
05-14-2007 8:05
Misschien een rare vraag maar mijn dochtertje is 8 weken en krijgt vandaag voor het eerst zo'n prik. Mag je dan ook een zetpil geven aan haar als er wat er is?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-14-2007 10:58
Ik dacht van wel, maar ik zou zeggen: ga even naar de apotheek, en vraag het daar. Ze hebben daar wel doosjes met paracetamolzetpillen voor de allerkleinsten en daar staat ook de dosering op.

En ik heb ook wel eens gehoord van mijn schoonzusje dat ze een paracetamol door midden sneed, en dan maar een halve zetpil gaf.
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-14-2007 11:04
Vanmorgen om 7 uur was het 39,6
Na een zetpil zakte het al snel.
Hij ligt nu lekker te slapen
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-14-2007 11:22
Fijn dat de paracetamol in ieder geval wel tijdelijk helpt en dat hij nu lekker slaapt.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-14-2007 1:02
dus 't is nog lang niet over, Nikki.... helaas! Maar fijn dat een pil helpt en hij lekker slapen kan.
Sje
Posts:75548


--
05-14-2007 2:53
Ah, tof dat die paracetamol z'n werk goed doet. Sterkte met de kleine man!
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 10:47
Hij was dus niet ziek van de prik...  hij heeft de 6e ziekte; zit helemaal onder de uitslag.
Weten we iig wat het is.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-16-2007 11:48
Wat vervelend NikkyKai. Heeft Kai er iets tegen gekregen of moet het vanzelf overgaan?
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 11:50
Gaat vanzelf over.(2 daagjes)
Hij heeft nu alleen nog die uitslag (geen last van) maar is nog wel wat hangerig
Sje
Posts:75548


--
05-16-2007 12:59
Ah tof dat hij al aan de beterende hand is. Tja, ondanks dat de 6e ziekte begint met koorts, komt het toch als een verrassing. Eerst weet je niet wat er aan de hand is en vervolgens als de koorts weg is, staan ze helemaal onder de rode pukkeltjes! Maar goed, die kinderziekte heeft-ie ook weer vast gehad!

Heeft Nicky het ook al gehad of komt die nu aan de beurt?
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 1:05
Nee, Nikky heeft de 5e gehad toen ze kleiner was, maar volgens mij was dat ook de 6e als ik de info vd 5e op i-net bekijk.
 voor zover mij verteld is, is de 6e niet besmettelijk.
Sje
Posts:75548


--
05-16-2007 1:09
De 6e ziekte is wel besmettelijk tot de vlekjes over zijn. Besmetting vindt plaats via in de lucht zwevende vochtdruppeltjes.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 1:12
Weet je in ieder geval waardoor die koorts had. Gelukkig dat hij nu weer aan het opknappen is.
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 1:12
O? nou lekker dat me dat dan ook is verteld.... Frown
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 3:18
Ben aan het spitten geweest naar duidelijke info, en heb het eindelijk gevonden;
De zesde ziekte is een licht besmettelijke infectieziekte die voorkomt bij kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot ongeveer 3 jaar. Je kleintje krijgt plotseling hoog oplopende koorts die 3 tot 5 dagen aanhoudt. De temperatuur daalt even plotseling als hij gestegen is. Vervolgens lijkt je hummeltje genezen maar dan verschijnt de eerste uitslag. Er ontstaan kleine, lichtrode vlekjes op het lichaam van je kindje, die zich soms uitbreiden naar de ledematen, het gezichtje en de nek. De uitslag jeukt niet en trekt binnen één of twee dagen weer weg. De zesde ziekte gaat vaak gepaard met gezwollen klieren in de hals en op het achterhoofd.


De zesde ziekte, in officiële termen erythema subitum, dankt zijn Nederlandse naam aan de volgorde die vroeger gehanteerd werd om de diverse vlekjesziekten te beschrijven: mazelen, rode hond, roodvonk, de ziekte van Filatov-Dukes, erythema infectiosum (de vijfde ziekte) en erythema subitum (de zesde ziekte). De ziekte van Filatov-Dukes bleek echter een variant van de rode hond te zijn en kwam daarom te vervallen. De officiële Latijnse naam betekent eigenlijk niets meer dan ‘plots verschijnende vlekjes’


Hoe ontstaat het?
De aandoening wordt veroorzaakt door een virus dat zich waarschijnlijk verspreid via kleine, in de lucht zwevende vochtdruppeltjes die afkomstig zijn uit de neus- en keelholte van een ziek kind. De incubatietijd, dat is de tijd tussen het moment van besmetting en het moment waarop de eerste verschijnselen ontstaan, is 10 tot 15 dagen. De zesde ziekte is een onschuldige ziekte die spontaan geneest. Je hoeft er in principe dus niet mee naar je huisarts. De besmettelijkheid is niet groot en complicaties komen nauwelijks voor. De ziekte is besmettelijk vanaf het moment dat de koorts opkomt, totdat de vlekken zijn verdwenen


Wat kun je eraan doen?
Eigenlijk kun je niets anders doen dan je kindje uit laten zieken. Als je hummeltje zich erg ziek voelt of slecht drinkt, kun je eventueel kinderparacetamol geven. Laat je kindje verder veel drinken en koel het af in het badje of onder de douche of met een lauw washandje. Je kindje hoeft niet in bed te blijven en mag ook naar buiten. Hij geeft zelf wel aan wanneer hij wil rusten. Het lichaam moet de warmte kwijt kunnen. Kies daarom dunne kleding die losjes om het lichaam zit. In bed is een lakentje vaak voldoende. Als je kindje het koud heeft of rilt, kun je het tijdelijk extra toedekken. Zorg wel voor goede ventilatie en het regelmatig luchten van je huis. Leer kinderen dat ze hun hand voor de mond moeten houden als ze hoesten of niezen en vertel bezoek van tevoren dat een je kleintje een besmettelijke ziekte heeft


Wanneer naar de dokter?
Roep de dokter als je kind hoge koorts krijgt (boven de 40 graden) zonder andere duidelijke verschijnselen en vooral als de koorts na 48 uur niet zakt. Wanneer je het niet vertrouwt, neem dan ook contact op met je arts. Er zijn wel een aantal dingen die erop wijzen dat het verstandig kan zijn even langs de arts te gaan. Bij braken en diarree als ziekteverschijnselen naast de koorts, moet je in ieder geval je huisarts raadplegen. Ook als je baby slap en lusteloos is, niet reageert tijdens de koortsaanvallen en geen behoefte heeft aan drinken, kun je beter je huisarts om advies vragen. Stuipen vormen eveneens redenen voor alarm.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 5:04
Weet je ook waar je dit gevonden hebt? Ik vind het namelijk wel heel erg duidelijke en uitgebreide informatie. Misschien staat op die site ook info over de andere kinderziekten?
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 5:10
Nee, ik heb het via google op een ander forum gevonden...
Ik kan kijken of ik het nog kan vinden en of er een link bij staat.
Nikkykai
New Member
New Member
Posts:


--
05-16-2007 5:21
Ik heb het weer gevonden, maar was een reactie op een ander forum, en diegene die het gepost heeft, heeft geen bron achter gelaten.
Maar Betsie is eigenwijs en heeft verder gezocht... en gevonden!

Maar.... het is een site over baby's waarop ook een forum staat... ik weet niet of ik die link hier mag plaatsen??
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>