jongensnaam op -jan ?
Laatste Bericht 11-22-2006 9:13 door chrisje. 54 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
11-14-2006 9:18
Ik zou ook niet kiezen voor bijv. jan Jansen maar wanneer jij dat wel een mooie combinatie vindt moet je dat gewoon doen,wij hebben ook een voornaam bij onze achternaam gezocht die er mooi bij past, ik vind dat bij een hollandse achternaam een hollandse voornaam moet, ik zou nooit kiezen voor bijv. Lyndsey Janssen, maar anderen zulen het prachtig vinden.
Ik verzamel geboortekaartjes en  wat mij opvalt dat het soort namen bij het soort kaartjes passen die mensen uitzoeken.
Een naam als Anne heeft een heel ander  soort kaartje dan een naam als Kayleigh.
Heel boeiend, ik kan nog een heleboel kaartjes gebruiken, dus wie er 1 kan missen, ik houd me aanbevolen.

Jurrejan of Jurre-Jan   vind ik trouwens wel een mooie naam.
Succes met het zoeken.

Groetjes Willy


Edited by - willy v on 14-11-2006 09:46:36 AM
Sje
Posts:75548


--
11-14-2006 11:34
Wat leuk Willy dat jij dezelfde ontdekking hebt gedaan als ik met die geboortekaartjes! Mijn moeder spaart geboortekaartjes en mij was hetzelfde opgevallen. (Ik snuffel namelijk altijd lekker in haar nieuwe aanwinsten).

En weet je dat ditzelfde verschijnsel zelfs in geboortekaartjesboeken van de drukkerij terug te vinden is? Dan zijn het toch maar gewoon voorbeeldkaartjes en toch komen namen en soort kaartjes overeen. Heel typisch!

willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
11-14-2006 12:00
Ik ben ook altijd bezig met de kaartjes,maar ik heb een kennis die werkt als verpleegkundige op de kraamafdeling en zij zegt dat de gynaecologen vaak  voorspellen wanneer ze de ouders gezien hebben of het bijv. een Tom,een Shirley of een Hendrik wordt..

Groetjes Willy
Sje
Posts:75548


--
11-14-2006 12:15
Zo stond ik eens in een stoffenzaak om voor een grapje hele vreselijke nepkanten gordijntjes te kopen met jungleprints erop. Ik was op dat moment ook een maand of 7 zwanger, dus ik zag die verkoopster al kijken met een twijfelachtige blik.

Dus ik uitleggen dat ik die gordijntjes nodig had voor een grap. Reageerde ze ineens heel opgelucht. Ja, zei ze, ik dacht nog, het zal toch niet waar zijn?!

Zij vertelde ook dat zij vaak bij binnenkomst van klanten al ongeveer kon voorspellen wat voor soort gordijnen ze zouden gaan bestellen. En ze was dus verbaasd dat ze er met mij helemaal naast zat! Haha!
willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
11-14-2006 12:37
Leuk Sje dat het ook voor andere dingen geldt en niet alleen voor geboortekaartjes.

Willy

Edited by - willy v on 14-11-2006 12:38:18 PM
lila
New Member
New Member
Posts:


--
11-14-2006 6:34
Hoe leuk om dit alles te lezen toch !  Nu hebben jullie me wel erg aan het twijfelen gebracht met die dubbele jan in voor- en achternaam. 
Ik was net aan het smelten voor Willem-Jan Janssens, maar nu moet ik er een beetje afstand van nemen zeker ?  Vinden jullie de naam chique ?  Of eerder belachelijk ?  Kan je zo’n naam vervormen ? 
Hier loopt kilometers in het rond geen Willem-Jan te bespeuren.  Zuid-West-Vlaanderen zeg maar...
Eerlijk jullie mening geen hé ?
Groetjes, Lila Smile
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-14-2006 8:02
Ik zelf zou het nooit doen. Lijkt een beetje alsof je verwijst naar Jan Jansen en de kinderen. Tenminste, daar denk ik aan als ik die naam hoor.

Maar je moet het zelf weten. Kies de naam die je leuk vind, en bedenk goed van te voren hoe je kind ermee geplaagd kan worden.

Edited by - karin185 on 14-11-2006 8:03:47 PM
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 12:13
Persoonlijk zou ik er ook niet voor kiezen, ik vind bijvoorbeeld Willem een geweldige jongensnaam, maar de achternaam van mijn man en kinderen begint met Wil... Wij vonden dit een te hoog tekenfilmgehalte hebben. Anderen vinden dit nou juist weer heel leuk. Zo ken ik iemand wiens achternaam Jansen is en de namen van beide dochters beginnen met Ja.. Dat hebben ze bewust gekozen.

Ik zou in jouw geval dus kiezen voor Willem Janssens, maar als jij al bijna gesmolten bent voor Willem-Jan dan moet je dat toch doen?

Groetjes, Anja
willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
11-15-2006 12:30
Je kunt het ook omdraaien en voor Jan-Willem Janssens kiezen,dan heb je toch Jan in de naam.

Groetjes Willy
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 1:17
Ik heb ook weleens de naam Jan-Henk gehoord.
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 1:21
hoi lila,

misschien een idee om hem bijv. ....-jan te noemen en dan voor de roepnaam alleen de voorste naam. dan horen ze alleen bij plechtige bijeenomsten (zoals diploma’s) zijn volledige naam?

of eventueel creatief wezen dan hij dan als voorletters J.A.N. krijgt ;) haha grapje hoor.

groetjes
Sje
Posts:75548


--
11-15-2006 1:38
Da’s helemaal niet zo gek gedacht van je Sonnie! Dan is er toch de combinatie J.A.N. Janssens, maar dan kan het kindje toch gewoon Joris heten ofzo.

Hoewel ik persoonlijk ook weer geen fan ben van zelfde voorletter van voor- en achternaam.

Misschien zijn wij te grondig geweest bij het uitkiezen van de namen van de meisjes, maar we zijn zo veilig mogelijk gaan zitten wat naamkeuze betreft.

Mogelijk speelt daarbij mijn voorgeschiedenis ook mee. Ik ben heel erg gepest op school vroeger en nou heb ik natuurlijk nooit zekerheid dat mijn kinderen niet gepest worden, maar als ze met de naam al niks geks kunnen doen, dan hebben we dat vast uitgesloten en hoef ik mezelf wat dat betreft niks te verwijten als onze kinderen gepest worden.

sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 2:37
konden ze dan zo’n gekke dingen maken met esther? of is het meer je achternaam ofzo?

ik ben blij dat mijn vader mijn naam (en die van mijn zus) gekozen heeft! anders had een van de 2 nu Rietje geheten! nou alsof je daarniet mee geklierd word. nu ben ik wel niet lang en dun (het tegenovergestelde zelfs) maar ik moet er niet aan denken..... de oude overbuurvrouw heet wel Rietje maar daar niet echt contact mee gehad.

het is nu Sonja (ik) en Bianca (mijn zus) geworden.

gr
Sje
Posts:75548


--
11-15-2006 2:54
Ik ben niet zozeer gepest met mijn naam, maar ik had rood haar en sproeten. En ik was een verlegen musje dus ik stelde me gewoon kwetsbaar op. Makkelijke prooi!

Maar ik probeer voor mijn kinderen gewoon alle pestmogelijkheden waar ik zelf iets aan kan doen uit te sluiten. Gewoon voor mijn eigen gemoedsrust.


sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 3:03
is erg vervelend. ik ben zelf gepest met mijn sport en koortslip. is niet leuk.

ik heb een keer gehad dat 2 meiden die ik train (ong. 10 of 11 jaar) op maandag bij de training een meisje aan het uitlachen waren die ze die dag er voor op toernooi hadden gezien. die was heel stevig om het maar netjes te zeggen.

heb ze toen ook toegesproken dat ze dat meisje niet uit moeten lachen. want het hoeft helemaal niet zo te zijn dat ze heel stevig is ivm te veel te slecht eten. maar ze kan ook een ziekte hebben bijv. en dat het dan echt niet wil zeggen dat ze 1 klein zakje chips pakt dat ze dat de hele dag alleen maar eet. ook mensen met wat kilootjes meer hebben een keer zin in iets lekkers.
toen schrokken ze toch wel even. ik heb ze erna nooit meer er over gehoord. maar ja ik kan alleen maar hopen dat ze het in het achterhoofd opgeslagen hebben.

gr

ps ik had je me heel anders voorgesteld hihihi :)
maar rood haar en sproetjes kan ook heel mooi zijn hoor. mijn vriend vind dat ook wel mooi die vind namelijk een hele lichte huid mooi (vraag me nie waarom hij vind het dus totaal niet erg dat ik niet bruin word in de zomer) en ik heb ook sproetjes en dat is toch een van de 7 schoonheden? oh ja ik ben wel donkerblond/bruin maar het rode sprietjes er tussen. in de zomer als de zon op mijn haren schijnt zie je dus ook die rode gloed. maar dan moet jij denk ik wel blij zijn dat je meiden geen rood haar hebben geerfd van je? tenm,ionste daar ga ik vanuit omdat je zegt dat ze niet worden geplaagd enz. anders zou je je constant druk hebben gemaakt denk ik.

nu even ontopic:

was wiljan al genoemd?
sonnie1983
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 3:36
ik kom net deze tegen: Jannick.

of als je wil kan het ook Jan-Nick geschreven worden.

groetjes
Am
New Member
New Member
Posts:


--
11-15-2006 4:10
Ja....Jannick is een hele mooie naam!
Dat zou nog wel kunnen vind ik. Maar een echte Jan in de naam als je Janssen van achteren heet.......nee.
En ook uitkijken met de initialen, daar kun je ook vaak leuke afkortingen mee maken ;-(
Plus als er twee in huis dezelfde voorletters hebben is het zo onhandig als de post komt...........’t zou toch niet zo leuk zijn als je vader je liefdesbrieven openmaakt omdat ’ie denkt dat het zijn post is. Of andersom.....Laughing.
willy v
Veteran Member
Veteran Member
Posts:4047


--
11-15-2006 5:01
Yannick Janssen zo heet de zoon van Anke v. Grunsven en ik geloof dat Janssen in dit geval zijn tweede voornaam is.

Willy
Sje
Posts:75548


--
11-15-2006 9:18
Ja Sonnie, Wiljan was al genoemd........door mij! Hihi!

(P.S. Er is een topic waarin het gaat over wat je je voor persoon voorstelt bij bepaalde namen hier op hhp. Ik zal het eens voor je opzoeken).
Sje
Posts:75548


--
11-15-2006 9:21
Dit topic bedoel ik Sonnie (ook leuk voor de anderen trouwens hoor!):

http://www.huishoudplaza.nl/forum_t...hichpage=4
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>