Ervaringen met de diaper champ?
Laatste Bericht 03-31-2009 7:54 door Miriam. 24 Reacties.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
07-23-2006 10:09
    Hoi!

    Gisteren bij het baby-shoppen hebben we een diaper-champ gezien. Het leek mij een heel handig ding. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze luieremmer? Als het een handig ding is, kun je dan beter een model voor 50 stuks of voor 70 stuks nemen?

    Groetjes,
    Miriam

    Edited by - Sje on 22-4-2007 10:26:42 PM
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-23-2006 1:58
    Is dat zo'n luier-emmer waar luiers zo ongeveer vacuüm in getrokken worden? Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar een vriendin van mij was er erg enthousiast over. Ik heb het zelf tot nu toe nooit gemist. Ik vouw gebruikte luiers zelf al zo strak mogelijk op en leeg heel regelmatig de pedaalemmers op de kamers van de meisjes. Voor poepluiers heb ik geparfumeerde wegwerpzakjes die zo bij de etos en de DA te koop zijn. We redden het zo per week ook precies met ons andere huisvuil in de afvalcontainer. Maar kan me voorstellen als mensen elke week moeite hebben om hun afval allemaal in de container te krijgen dat je met zo'n diaper-champ het extra afval in de vorm van luiers ietsje in volume kunt verminderen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-23-2006 2:30
    Het is inderdaad zo'n grote luieremmer waarin alles vacuum wordt gezogen. Het grote voordeel is dat je er geen dure cassettes voor nodig hebt. Als je de grootste hebt, kun je er ongeveer de hele week mee vooruit en dat lijkt me wel handig. Wij hebben trouwens geen kliko. Wij moeten onze vuilnis in zo'n container onder de grond gooien. Dat is een stukje lopen, dus als ook het aantal vuilniszakken hierdoor minder wordt, zou het erg handig zijn. Ik ben benieuwd of er ook mensen zijn met negatieve ervaringen. Groetjes, Miriam
    s@ndy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-24-2006 12:56
    miriam, als je zo`n ding met cassettes bedoeld, die heb ik altijd gebruikt, echt ideaal en stinkt niet , idd wel een min puntje die dure cassettes. als je zo`n ding bedoeld met zo`n soort klapdeksel, waar je het inlegt en het deksel over klapt, die hadden ze hier bij het kinder dag verblijf waar ik werkte, maar die stinken!!! die deksels zijn niet luchtdicht en het deksel blijft niet schoon en hygiènisch want je legt de vieze luier in het deksel en klapt hem weg.. en als je een acht vieze luier hebt, kun je het hele deksel gaan schoonmaken en dat is onhandig werk, omdat er een soort klos of zoiets inzit wat heen en weer gaat bij het draaien... heb ik ergens iets niet gelezen?? ben je zwanger???
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-25-2006 11:36
    Ja, dat vroeg ik me ook al af Miriam, heb ik iets over het hoofd gezien en mogen wij jullie feliciteren? Groetjes, Anja
    s@ndy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-29-2006 7:00
    miriam hoe zit dit?? mogen we je feliciteren????
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-29-2006 7:44
    vast wel! gefeliciteerd! Ik vind dit soort dingen altijd een beetje zonde van het geld. gewoon de vieze luiers gelijk in de kliko gooien. Koop van dat geld maar wat leuks voor de babykamer, of iets wat je echt nodig hebt.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-30-2006 9:44
    Dank je Kristel! Een kliko hebben wij niet. Wij moeten naar een vuilcontainer lopen iets verderop. Aangezien dat nog wel een stukje wandelen is, loopt Jeroen er eens in de week naartoe met alle vuilnis. Ik heb er ook al aan zitten denken om gewoon zo'n grote vuilnisemmer te kopen die je met de voet open kan doen en die goed luchtdicht afsluit. Die kun je voor circa 30 tot 40 euro al kopen. Volgens mij moet dat wel zo'n beetje hetzelfde effect hebben als die diaper champ.
    Anja1966
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-30-2006 10:33
    Nou Miriam en Jeroen, van harte gefeliciteerd, wat leuk voor jullie! Geniet ervan, ondanks de bekende kwaaltjes, is het zo'n bijzondere, leuke tijd! Groetjes, Anja
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-30-2006 2:14
    Gefeliciteerd Jeroen en Miriam. Geniet van de zwangerschap. Is dit jullie eerste kindje? Hoe ver ben je nu?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-30-2006 2:33
    Dank jullie wel. Gelukkig heb ik tot nu toe geen last van kwaaltjes gehad. Ik zit nu op 27 weken en het verloopt allemaal vlekkeloos. Nog een paar weekjes werken en dan begint m'n verlof. Kan ik eindelijk weer eens wat achterstallig huishoudplaza-werk doen ;-). Het is inderdaad ons eerste kind, dus alles is nieuw voor ons. Ik ben dan ook erg blij met internet. Zo handig dat je alles kunt opzoeken! Groetjes, Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-30-2006 2:43
    Ik vond de site babyopkomst erg leuk toen ik zwanger was. Je kunt je daar aanmelden en dan krijg je regelmatig nieuwsbrieven over het verloop van je zwangerschap en wat je evt aan uitzet ed nodig hebt. Nu Esther een half jaar is krijgen we nog elke maand een nieuwsbrief over wat een baby van die leeftijd ongeveer kan en doet. Ik heb trouwens gewoon een luieremmer met deksel waar ik een pedaalemmerzak in doe. En die leeg ik regelmatig, dan valt het met de luchtjes ook mee. Behalve met dit warme weer, want nu gooi ik de luiers gelijk in de kliko. Anders stinkt het echt heel erg. Veel plezier verder nog met je zwangerschap.
    roco
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-04-2006 9:31
    Hoi, Wij hebben zo'n ding met cassettes. De plasluiers duw ik gewoon door dan draai ik hem niet op bij een poepluier natuurlijk wel. Dus zoveel cassette gebruik ik niet. Hier is zo'n luierproject dat ze incontinentiemateriaal en luiers apart verzamelen. En dat scheelt een hoop afval in je kliko. Anders zouden we echt een grotere bak nodig hebben maar nu we de luiers apart kunnen wegbrengen, redden we het precies met het modelletje wat we nu hebben. Groetjes Corine
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    08-04-2006 10:05
    Bij ons in de stad is er ook zo'n inzamelregeling, dus wat dat betreft is het inderdaad ook ideaal. Goed idee trouwens om bij plasluiers niet om te draaien. Als je het zo bekijkt, heeft zo'n apparaat met cassettes ook wel veel voordelen.
    cootje48
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-15-2006 3:11
    Als ik ooit weer zwanger ben komt er zo'n ding, we hebben nu een gewone luieremmer, maar onze hond is gek op poepluiers en je wilt niet weten hoe veel bende dat geeft
    s@ndy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08-20-2006 6:21
    ik ben blij dat ik hem had, en idd natte luiers door drukken en stink luiers draaien.. en je ruikt er niets van, met de oudste had ik een gewone luier emmer,maar dat rook je wel als je op haar kamer kwam..
    s@ndy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    09-14-2006 2:32
    je bent dus nu (als ik het goed heb) ong 34 weken, het einde is in zicht.. spannend...... gaat het nog???
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-14-2007 9:00
    En Miriam, wat hebben jullie destijds gedaan? Zo'n ding aangeschaft?
    Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik nu wil. Bij de geboorte van Esther heb ik een gewone luieremmer aangeschaft met deksel wat luchtdicht afsluit. Je ruikt het niet als je op de kamer komt. Maar zodra je die emmer opentrekt komt er toch een vieze lucht naar buiten. Bah. De lucht is gewoon helemaal in die emmer getrokken. Dus zat ik te overwegen om iets anders te doen, maar wat?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-14-2007 11:02
    Wij hebben wel een diaper champ en hij bevalt echt uitstekend. Het is niet goedkoop, want je moet er regelmatig nieuwe vullingen in doen, maar wij zouden absoluut niet zonder willen. Het is gewoon zo handig dat je je vieze luier direct in dat ding kan droppen, één keer ronddraaien en klaar is kees. 

    Als je 2 kinderen hebt, is het waarschijnlijk het handigst om de diaper champ op de kamer van de oudste te zetten. Die ligt al minder vaak in bed, dus dan kun je ook de baby daar verschonen. Als de oudste toch eens in bed ligt, kun je op de andere kamer dan een gewone luieremmer gebruiken. De jongste stinkt de eerste maanden toch een stuk minder.

    Wat ons betreft zeker een aanrader! 
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-14-2007 1:04
    Ik heb trouwens net even gekeken. Wij hebben geen diaper champ, maar een Sangenic, dus één met navullingen. De navullingen zijn o.a. bij de Prenatal te koop. 
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-14-2007 2:20
    Moet me dus echt even verdiepen in de verschillen. Maar jij hebt totaal geen nare luchtjes, ook niet in de Sangenic zelf als je er een nieuwe navulling indoet?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-14-2007 3:55
    Absoluut geen luchtjes. Na het verschonen van een flinke poepluier volstaat het als het raam even een tijdje open gaat om te luchten. Daarna ruik je zowel buiten als in de emmer helemaal niets meer.

    Met het verwisselen van de navulling heb ik zelf geen ervaring, want dat doet Jeroen altijd, maar ik heb hem nog nooit horen klagen over stank. De luier raakt de emmer ook niet, dus de emmer kan eigenlijk ook niet gaan stinken. Elke luier wordt direct apart verpakt in plastic. De emmer moet hier in huis ongeveer 1 tot 2 keer per week geleegd worden, maar onze zoon gaat dan ook 3 dagen in de week naar de creche en verbruikt thuis dus wat minder luiers. 
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-25-2008 11:48
    Ik zal nog even mijn ervaring hier vermelden:

    We hebben een aantal maanden nu alweer de Diaper Champ in gebruik. Het is niet geheel reukloos, maar je hebt wel veel minder stankoverlast dan bij een hele simpele luieremmer. Het verwisselen van de vuilniszak zou in principe volgens de verpakking ook reukloos moeten zijn, maar mijn ervaring is dat je toch zo min mogelijk lucht in de zak wilt hebben (wegens klikoruimte) en dan toch even de zak openhoudt om er zoveel mogelijk lucht uit te persen, waardoor je uiteindelijk toch nog in een hele stankwolk zit.

    Conclusie: ik ben wel tevreden, want je hebt veel minder stankoverlast dan bij een gewone luieremmer, maar het is niet geheel reukloos, zoals de verpakking vermeldt.

    De reden dat we niet voor de Sangenic gekozen hebben is dat we die toch veel te duur vonden in gebruik. Elke keer weer die navullingen kopen vonden we te prijzig worden.
    martine74
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-30-2009 2:13
    Hi

    Ik vind het een geweldig ding! Niks met cassettes of zo, gewoon een normale vuilniszak erin doen. Wij hebben de grote gekozen (70 stuks), maar ja, wij hebben ook een tweeling.

    Wel de luier opvouwen en weer dichtplakken voor je hem erdoor gooit, dan doe je nog langer met een zak (gemiddeld 1x per week verschonen, je hebt het al druk zat met andere dingen).
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    03-31-2009 7:54
    Hoi Martine,

    Welkom op OK! Leuk dat je je hebt aangemeld.

    Heb jij nu een diaper champ of een sangenic?

    Groetjes,
    Miriam


    ---