Huiluurtjes
Laatste Bericht 11-03-2011 10:06 door Sje. 40 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 3123 > >>
AuteurBerichten
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
03-14-2011 7:14
    De KV heeft echt een superstrak dagritme, al geruime tijd, dus vandaar dat ik de volgende vraag nu wel kan stellen.

    Tussen zijn voeding van 15.00 en 19.00 huilt hij steevast en slaapt hij niet. Ik leg hem gewoon op bed volgens het vaste ritueel, maar hij gaat niet slapen. Met als gevolg dat hij tussen half 4 en 4 op bed ligt en tegen de tijd dat wij gaan eten, zo rond half 6, hij al anderhalf uur ligt te huilen en ik gehaast zit te eten omdat ik daar niet tegen kan en hem wil troosten.

    Ik merk, erg genoeg, dat het me ook 'irriteert' en ik er zelf vreselijk onrustig van wordt. Waarschijnlijk omdat het frequent is en ik niet weet wat ik er aan moet doen!

    Iemand tips?
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-14-2011 7:31
    Altijd vervelend die huiluurtjes.

    Zie in dit topic de reactie van Karin. Iets om in gedachten te houden misschien.

    En verder: is het altijd al zo of kan het een gevolg van een sprongetje zijn?

    Wat je eventueel nog kunt doen is zijn bedje een kwartslag of halve slag draaien.

    En waarom leg je hem in bed? Is-ie ook echt moe/slaperig of is het een gewoonte geworden om hem op dat tijdstip in bed te leggen? Het kan namelijk ook dat-ie gewoon helemaal niet naar bed wil en beneden in de box wil blijven.

    Onze GKD was een wakkere baby, die hoefde ik overdag echt niet in bed te leggen. Die was gewoon altijd beneden en dan was het goed. Zodra ik haar in bed legde begon ze te mekkeren.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-14-2011 7:44
    Ik geloof niet dat het met een sprongetje te maken heeft. Het is al zeker 3 weken steeds tussen dezelfde voedingen.
    Meestal gaapt hij en dan is het hier regelrecht naar bed. Maar natuurlijk is het ook gewenning.

    Als het bijvoorbeeld een allergische reactie zou zijn dan lijkt het me dat het niet alleen dan is. Dan moet dat toch op andere momenten van de dag ook zijn?

    En leg ik 'm in de box met zijn mobieltje aan dan is het dikke pret. Totdat die mobiel weer te lang klaar is met draaien en het muziekje. Maar ik kan toch zeker niet al die tijd om de 2.5 minuut zijn mobieltje op gaan staan draaien?!

    Zijn bedje draaien zal ik morgen eens proberen. Doe ik dat dan alleen tijdens die periode of gewoon tijdens alle slaapjes? En wat is het idee daar achter?

    Hij jammert/huilt zich eigenlijk meestal wel in slaap. Behalve na de avond en late avond voeding, dan slaapt ie binnen een paar minuten als een blok.
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-14-2011 7:54
    Als-ie het in de box in die uurtjes wel leuk heeft en niet hoeft te huilen, dan wil-ie blijkbaar dus liever niet naar bed. Zou ik toch van die gewoonte om hem na 4 uur in bed te leggen afstappen. En als-ie dan in de box na een uurtje toch moe wordt, kun je hem alsnog in bed leggen. Grote kans dat-ie dan zonder moeite lekker slaapt.

    Misschien toch overgaan op nog meer leuks om hem in de box mee te vermaken. Tuurlijk kun je niet elke paar minuten dat mobieltje opwinden, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Wij hadden bijv. voor de GKD zo'n discobol gekocht.

    Zo'n ding. Dit is een duurdere versie maar wij hadden hem toen voor 5 euro ofzo bij de Bart Smit. Naast de box ergens op zetten en draaien maar die lichtjes! Eindeloos plezier!

    Een babygym zoals deze is ook nog een idee. Misschien is-ie daaraan toe. Lekker veel te zien en over een poosje ook lekker veel te doen want dan begint-ie te grijpen.

    Wat het draaien van dat bedje betreft, geen idee wat de gedachte erachter is. Ik weet dat het een tip is die nog weleens wil werken bij kindjes die veel huilen in bed. Het is geen wazig-aardstralen-verhaal in elk geval hoor, want daar geloof ik zelf ook niet in. Maar het is een tip die heel vaak werkt.

    Vergelijk het met bijv. je eigen bed. Stel dat je van je voeteneind ineens je hoofdeind zou maken dan lig je met je hoofd midden in de kamer. Dat schijnt ook niet lekker te slapen. Je moet voor je gevoel bij een muur liggen.

    Mogelijk werkt die ledikantjes-tip zo ook. Ledikantjes staan nogal eens schuin in een hoek of los in de kamer. Als het dan met de zijkant of het hoofdeind tegen een muur gezet wordt slaapt de kleine mop ineens stukken beter.

    Edited by - Sje on 14-3-2011

    Edited by - Sje on 14-3-2011
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-14-2011 7:58
    Waarom in bed leggen als hij kennelijk niet moe is en wel lekker in de box wil?
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-14-2011 8:00
    Ik ga morgen eerst eens aan de gang met het bed draaien. Staat inderdaad schuin en los van de muur. Aangezien hij wel in slaap sukkelt in de maxicosi in de auto of tijdens het wandelen.

    Mocht dat geen effect hebben dan lekker in de box en eens zien wat dat doet.
    Alhoewel ik me net bedenk, vorige week heb ik hem in de wipstoel bij me gezet toen ik ging strijken. Ook tussen deze voedingen in. Lekker keuvelen en zingen tegen 'm en ik kreeg gezellige 'praat' terug. Toen hij begon te gapen (flink gapen) toch op bed gelegd, maar slapen was er niet bij.

    Ik ga aan de slag met de tips, bedankt!
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-14-2011 8:00
    Hou ons op de hoogte he?!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-14-2011 8:01
    En nog even over die allergie. Maria was 's ochtends en 's middags gewoon lief en gezellig. Maar 's avonds was drama, de hele avond huilen. Dat bleek dus later koemelkallergie te zijn, maar daar kwamen we pas na 9 maanden achter. Toen we eenmaal op speciale voeding overgegaan waren kregen we een heel andere Maria terug.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-14-2011 8:04
    @Karin: Dat in de box leggen en dan dikke pret dat is overigens als ik hem uit bed haal als hij ligt te krijsen.
    Ik vind het zo moeilijk. Je wilt het allemaal zo goed doen, je kleine mannetje niet overprikkelen en hem de RRR geven. Misschien ben ik er daardoor wel juist te 'krampachtig' mee en heeft hij de Rust genoeg en na die fles niet zo snel die R nodig.

    @Sje: Een babygym heb ik te leen van mijn zus, stom van! Ik ga hem voor de dag halen en in elkaar zetten!
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-14-2011 8:06
    @Karin: Jee da's toch ook frapant eigenlijk hè! Was er verder niets te merken aan Maria dat ze een allergie had? Echt alleen dat huilen in de avond?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-15-2011 1:47
    Ja en ze had eczeem, maar volgens artsen hoefde dat niet te wijzen op koemelkallergie. Toch is ook dat enorm verbeterd sinds ze speciale voeding heeft. Nu heeft ze heel af en toe een plekje op haar hand of op haar arm. Destijds smeerden we dagelijks met vaseline en hormoonzalf, nu bijna nooit meer.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-15-2011 5:03
    Ik hou het in mijn achterhoofd!

    Hier is het DE tijd nu. Ik zeg nog niks, zal me vanavond eens melden hoe de eerste dag mét verandering is gegaan tijdens de huilperiode.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-17-2011 9:41
    Nou daar ben ik dan, overgevlogen van HHP naar hier. Want hier was ik toch al bezig.

    De veranderingen hebben nog geen effect. Ik heb zijn bedje anders gezet, maar dat heeft totaal geen invloed. Die gaat morgen dan ook weer terug in de oude stand.

    De babygym vind ie helemaal leuk! Na de fles doen we eerst even lekker knuffelen samen, dan een schone broek en daarna op het speelkleed. Hij is ontzettend druk met zijn armen en beentjes sinds een dag of 5. Dus soms slaat of schopt ie per ongeluk tegen een item aan en dan kijkt ie er echt met grote ogen naar. Prachtig!

    Maar na een kleine 15 minuten heeft ie het wel gezien en/of wordt ie moe. Dan begint ie wat te jengelen en is het voor mij tekenen dat het bedtijd is.

    Geloof me, ik leg hem al gapend in bed, maar slapen...no way! En ja daar word ik ontzettend onzeker van, want hij is toch moe? Zou hij zich wakker houden doordat hij zó ontzettend druk met zijn armen ligt te zwaaien en met zijn beentjes ligt te trappen? Zou hij toch niet moe zijn? Alle andere factoren zoals vieze broek, boertje etc zijn dan natuurlijk al uitgesloten.

    Ik heb Oei! ik groei er al weer bijgehad en ja, hij zou met alle gemak in het 2e sprongetje kunnen zitten, maar het helpt me niet. Ik kan het niet naast me neerleggen. En wat moet ik doen? Hem eruit halen heeft geen zin voor het laten stoppen met huilen, maar hem laten liggen kan mijn moederhart niet. Ja heus wel even, maar geen 2.5 tot 3 uur!

    Nu was dat tussen zijn 3e en 4e voeding, maar sinds gister huilt hij tussen elke voeding! En slaapt hij alleen tussen de 2e en 3e redelijk goed.

    En weer probeer ik mezelf te vertellen dat mijn ventje echt in zijn sprongetje zit, want als ik het zo lees zie ik echt wel dat hij aan het werken is om nieuwe dingetjes te leren. Die armen en benen gaan ongecontroleerd alle kanten uit, hij heeft ze helemaal ontdekt, maar kan er nog niks mee.

    Maar weer helpt het me niet en voel ik me stik onzeker en radeloos. En van de week zei ik dat het me 'irriteert', maar dat is niet de juiste benaming. Het drijft me tot een vreselijk onmacht gevoel.

    Pfff, ik zit nu alleen maar te zeuren/klagen lijkt wel, maar ik zie de mooie momenten ook nog wel hoor!
    Want tussen de 4e en de 5e voeding (nu) slaapt hij als een roosje. Daarstraks viel hij heerlijk tegen me aan in slaap. Totaal ontspannen, doodop en tevreden 'knorrend'...mijn kleine, lieve ventje. En natuurlijk lacht hij door de dag heen nog steeds met zijn lekkere smoeltje, maar op die andere momenten zit ik er gewoon even doorheen.



    Edited by - Lianne on 17-3-2011
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-17-2011 9:52
    Als het een sprongetje is, dan zit er niks anders op dan het naast je neer te leggen en te wachten tot de sprong voorbij is. Hij moet dan zelf weer lekker in zijn velletje komen te zitten, zelf weer een lekker ritme zien te vinden en dan is hij weer het zonnetje in huis.

    En aangezien hij het nu tussen meer voedingen heeft, kan hij honger hebben? Hoe drinkt hij zijn flessen? Zijn die altijd leeg? Drinkt hij ze gulzig en zijn ze zo leeg?

    En verder, wat ik op hhp ook al schreef: die onzekerheid is voor elke vader en moeder herkenbaar. Je krijgt een kind en je krijgt er geen gebruiksaanwijzing bij. Die moet je zelf maken en dan nog moet die gebruiksaanwijzing elke week, soms elke dag aangepast worden.

    Maar geloof me..................het wordt makkelijker. Echt!

    Het is voor die kleine man ook niet niks allemaal. Dit zit eerst 9 maanden heerlijk veilig bij mama en ineens wordt-ie de wijde wereld in getjoept! Allemaal nieuwe indrukken, nieuwe geuren, nieuwe geluiden, nieuwe dingen om te zien, hij ontdekt dat-ie dingen met zijn lichaam kan. Heel indrukwekkend allemaal.

    En, wat je ook mee moet rekenen, hij voelt feilloos spanning die om jou heen hangt! Dus het kan ook zijn dat je in een soort spiraal zit. Doordat jij onzeker wordt van zijn huiluurtje wat-ie eerst alleen tussen 4 en 9 had, wordt hij weer onrustiger, krijgt er huiluurtjes bij, jij nog onzekerder, hij nog onrustiger. Het kan een wisselwerking zijn.

    Ik heb dat met de GKD gehad. Begon ze te simmen terwijl ik bijv. de was aan het ophangen was. Ik meteen ernaar toe en op de bank sussen. Ondertussen balen dat die halve wasmand er nog staat, dat voelt die kleine mop dat ik niet rustig zit en dus wordt zij ook weer onrustiger. Da's maar een klein voorbeeld maar zo stapelden de halve klussen zich door de dag heen op (halve uitgeruimde vaatwasser, half gestofzuigde huiskamer, halve pan met geschilde aardappelen etc.) waardoor ik aan het eind van de dag alleen maar onrustiger werd en de GKD dus ook.

    Kan goed dat de KV daarom nu ook onrustiger is, omdat er spanning om je heen hangt door die huiluurtjes, zorgen om je moeder, irritatie over je schoonfamilie en dan heb je ook je huishouden er nog bij!

    Ergens moet dat doorbroken worden.

    Edited by - Sje on 17-3-2011
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-17-2011 10:03
    Ik heb stomtoevallig meer voeding klaar staan maken vandaag! Dus dat is dan vanaf straks dat hij meer gaat krijgen. Hij gaat dan 20cc omhoog.

    Hij drinkt zijn flessen nagenoeg altijd leeg. Sinds ik die Nutriton gebruik drinkt hij ze netjes en ook geen gespuug. Niet te gulzig en minimaal 15 tot maximaal 30 minuten over de fles. Dus zijn zuigbehoefte zou ook bevredigd moeten zijn.

    Dat stukje wat je over die wasmand schrijft is zo herkenbaar! Ik heb dat precies zo.
    Of als ik heel druk bezig ben en ik 'moet' tussendoor de fles geven, dan heb ik me gehaast om de fles klaar te maken en zit ik met een gejaagd gevoel op de bank. Dan heb ik ook zo'n hekel aan mezelf en denk ik: "Mens geniet nou toch eens dat je lekker met je zoontje zit en zit op je gemak! Straks weer verder met je werk."
     
    Als het een sprongetje is (wat ik toch eigenlijk wel vermoed) dan wil ik het wel naast me neerleggen, maar ik kan het niet.
    Wat zou jij doen als hij dus zolang ligt te huilen? Want uiteindelijk hoef ik vandaag nog niet te weten waarom hij huilt, DAT kan ik best een paar dagen aankijken, maar hoe handel ik als hij zolang huilt. Dat is denk ik meer mijn struikelblok. Waar doe ik goed aan?
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-17-2011 10:18
    Nou, misschien dat meer voeding de oplossing al kan zijn. Kijken of je morgen verschil merkt.

    En wat dat wel of niet laten huilen betreft, ik weet ook niet wat wijsheid is. Met de GKD had ik er moeite mee om haar te laten huilen, tot we op een avond kwamen dat er gewoon echt niks goed was, gewoon helemaal niks! Toen heb ik haar boven in bed gelegd want ik kon het niet aanhoren.

    Heeft ze 3 uur aan een stuk liggen krijsen. Hele moeilijke avond was dat. Maar toen was ik er wel doorheen. Vanaf dat moment had ik geen halve wasmanden meer. En vanaf dat moment zat ik dus veel rustiger met haar tijdens een voeding of om te spelen. Gewoon omdat ik niet al die half afgemaakte klusjes nog in mijn hoofd had.

    Ik weet niet hoe strak het voedingsschema van de KV is, maar dat komt niet op een minuut he?! Ik prikte mezelf ook heel erg op de minuut vast met het schema van de GKD. Achteraf belachelijk natuurlijk 10.05 uur fruithap kan ook, dat hoeft niet klokslag 10.00 te zijn!

    Liep ik om 9.50 nog op het winkelcentrum en dan kreeg ik helemaal de bibbers want ik zou het misschien niet halen om haar thuis om 10.00 haar fruit te geven! Dus snel naar huis!!! Achteraf lach ik mezelf uit en met de KKD was ik daar veel makkelijker in. Mama zijn zit grotendeels in je, het is een instinct, maar bepaalde dingen die bij het mama zijn horen moet je zelf ontdekken / invullen. Die moet je leren.

    Het is per moeder verschillend hoe je met zo'n huilende baby omgaat. De een zegt "gewoon zoveel mogelijk troosten, laten merken dat je er bent", de ander zegt "laten huilen als je zeker weet dat er niks aan de hand kan zijn". Ik denk dat je door zo'n punt heen moet wat ik net beschreef met de GKD. Maar ik kan me ook je onzekerheid goed voorstellen omdat je je afvraagt of er iets anders aan de hand is.

    Wat je evt. zou kunnen doen, gebruik je hydrofiel luiers als onderlegger in zijn bedje? Zoja, leg zo'n luier vannacht bij jezelf in bed. En gebruik die morgen als onderlegger in zijn bedje. Dan hangt jouw geur eraan en dan voelt hij je dichtbij. Mogelijk helpt dat om hem rustiger te maken.

    Verlatingsangst of eenkennigheid is op deze leeftijd nog lang niet aan de orde, maar het kan wel zijn dat hij er behoefte aan heeft om je dichtbij te voelen.

    Hopen dat meer voeding en evt. die hydrofiel luier al iets helpen. Alle liefs en sterkte.

    Edited by - Sje on 17-3-2011
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-17-2011 10:44
    Ik ben dus weer niet zo 'panisch' met strakke schema's. Ik ben wel van RRR, maar die Regelmaat zie ik niet in klokslag 10 uur de fles. Eerder in het patroon. Wakker worden, uit bed, fles, knuffelen, verschonen, spelen en weer slapen.

    Dus er zit er ook wel eens 4 uur tussen de fles en dan 4.5 en soms zelfs 5 uur bijvoorbeeld. Als hij nog in een diepe slaap ligt vind ik het wel prima en laat ik hem nog even liggen. Ben ik zoals vanmorgen onverwachts langer weg dan wandel ik wel stevig door naar huis voor zijn fles, maar hij slaapt gewoon in de wagen dus eigenlijk maakt het niets uit natuurlijk.

    De eerste paar weken had ik dat trouwens wel heel erg hoor! Maar goed, da's weer een ander onderwerp.

    Ik neem vannacht zo'n luier mee naar bed, die ligt inderdaad onder zijn hoofdje, en zal dat ook morgen toepassen.

    Verder slaapt hij trouwens overdag met de gordijnen open bedenk ik me net. Iets wat ik vandaag nog eens geprobeerd heb is de gordijnen dicht, resultaat is bekend.

    Vanaf wanneer leg je kindjes overdag met de gordijnen dicht te slapen eigenlijk? Of doe je dat helemaal niet?
    Ik zie bijvoorbeeld dat de buren het gordijn wel altijd dicht hebben als hun zoontje (inmiddels 7 maanden) naar bed gaat overdag. Maar ik leerde juist om dat niet te doen i.v.m. het dag- en nachtritme.

    Weet je waar ik eigenlijk wel erg dankbaar voor moet zijn. Meneer Lianne is de rust zelve hierin. Vandaag zei hij, toen ik even ingestort was. "Ik kan het goed hebben als de KV ligt te huilen, maar ik vind het veel erger als ik jou zie huilen."
    Die heeft zijn keerpunt dus al gehad, want de eerste weken stond ie bij ieder kuchje naast de KV zijn bedje en dat heb ik dan weer niet gehad ;-)

    Sje
    Posts:75548


    --
    03-17-2011 11:20
    Volgens mij ging ik de gordijnen van de meiden al vrij snel dicht doen. Op die kamers staat namelijk vanaf halverwege de middag de zon, dus had ik geen andere keus van de gordijnen dicht te doen.

    Ik weet niet of meneer Lianne zijn keerpunt gehad heeft. Vergeet niet dat jij de hele dag met de KV bent, meneer LIanne komt met etenstijd thuis en maakt hem dan nog een aantal uren mee (waarvan een een paar uurtjes slaap, want je schreef volgens mij dat de KV wel de hele avond slaapt tot de late voeding).

    Meneer Sje kon het huilen ook makkelijker hebben destijds, maar die kreeg het niet de hele dag mee.

    Als meneer Lianne de KV dagenlang zo huilend meemaakt, breekt het hem net zo goed op. Maar vertel hem dat maar niet! ;-))
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-18-2011 9:06
    Sterkte Lianne. Ik weet hoe machteloos je je kunt voelen, want je weet niet waarom het kind zo lang en zo veel huilt.

    Ik ben altijd veel van het troosten tussendoor geweest, want ik kan ze ook geen uren laten huilen. En ja mijn huis was dus regelmatig een bende, maar ik vond het belangrijker er voor het kind te zijn, maar dat moet natuurlijk ieder voor zich weten.

    Je kunt het ook altijd eens met het CB overleggen. Misschien hebben zij nog goede tips voor je.

    En gordijnen dicht overdag deed ik volgens mij ook na een paar maanden al, niet gelijk de eerste weken. Maar ik heb dan ook hele lichte gordijnen, dus het verschil tussen dag en nacht is hier sowieso heel duidelijk.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-18-2011 9:20
    Oh misschien nog een tip om te proberen. Ik heb dat heel vaak gedaan bij Maria. Als ze bleef huilen in haar bed, ging ik op die kamer of boven stofzuigen (en als dat net gedaan was dan zette ik gewoon de stofzuiger aan op haar kamer). Door het geluid van de stofzuiger viel ze snel in slaap, kon ik na een paar minuten die stofzuiger uit doen en had ik weer een tijdje rust, omdat ze lekker sliep.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 3123 > >>