Doorslapen
Laatste Bericht 05-29-2012 1:23 door Sje. 60 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 4 << < 1234 > >>
AuteurBerichten
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
02-25-2011 9:26
@Sje: Weet ik dat je dat niet zo bedoelt.
Ik heb het daar nog met de huisarts over gehad de tweede week omdat we toen vermoeden dat hij beginnende spruw had, maar dat was niet zo.
De huisarts was niet zo bang voor spruw middels de pink zeg maar. Wellicht (da's even mijn eigen beredenering hoor) omdat we zo'n beetje gedacht hadden dat de KV met spruw geboren zou worden door schimmelinfectie waar ik veel last van heb gehad en ook rond de geboorte weer had!

En de pink van een vreemde komt er niet in, daar steek ik wel een stokje voor. Ben het daarin helemaal met jullie eens.

@Karin: Natuurlijk mogen we nu al in onze handjes knijpen, ik wil ook niet klagen hoor. Maar we hadden natuurlijk dat vreselijke luxe ritme te pakken en ik wilde even informeren of ik het niet zou verpesten terwijl ik er nu toch iets aan zou kunnen doen. Snappie 'm nog? :-)
Sje
Posts:75548


--
02-25-2011 10:13


citaat:
Lianne wrote:
@daar steek ik wel een stokje voor.


NEE, ook geen stokje erin! Da's helemaal slecht! ;-)))
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
02-26-2011 8:08
Zal zorgen dat er geen splinters aan zitten ;-)
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-26-2011 8:26
Arme jongen... moet 'ie nu al op een houtje bijten...
Sje
Posts:75548


--
02-26-2011 10:07
@Lianne, oh dan is het goed! ;-)
Sje
Posts:75548


--
04-23-2012 1:28
Vraag van Amanda03:

Ik ben nieuw hier en zit met mijn handen in het haar.

Wij hebben twee dochters één van bijna 3 en één van 8 maanden. De oudste sliep eigenlijk na 6 weken helemaal door. De jongste is een heel ander kindje. Zij is nu 8 maanden en slaapt nog steeds niet door. Soms gaan er drie nachten voorbij dat we haar niet horen en dan is het opeens weer bal en komt ze weer. Ze begint met zacht jengelen en dat loopt op tot krijsen. Eerst gingen we heel snel naar haar toe omdat we bang waren dat ze de oudste ook wakker zou maken. Omdat de oudste er doorheen slaapt lieten we haar wat langer jengelen omdat we hoopten dat ze dan uiteindelijk zelf haar slaap wel weer zou vatten. Dit gebeurt dus niet. Ze heeft een speentje en eerst dachten we dat dat de orozaak was dat ze huilde omdat ze die kwijt was, maar het gebeurt ook dat ze met haar speentje in ligt te huilen, dus dat is het niet. Ze komt steeds rond de klok van vier. Een paar keer hebben we haar een flesje gegeven, waar ze dan een paar slokjes van neemt en ze weer in slaap viel. Maar het lijkt me neit de bedoeling dat we lke nacht een flesje voor haar gaan maken voor maar een paar slokjes. Ik ben bang dat ze eten dan als troost gaat zien en dit kan weer vervelend zijn als ze groter is. Eigenlijk is ze stil wanneer we op haar kamer komen en lacht ze zelf naar ons. Geeft ons een beetje het gevoel dat ze het wel prettig vind dat wij er zijn, maar dit kan toch niet elke nacht? Zodra ik weer wegloop begint ze weer. Naar mijn gevoel is er niets aan de hand. We hebben al op verschillende manieren geprobeerd dit te doorbreken. We hebben haar zelfs wakker gemaakt zodra wij naar bed gingen om haar nog een flesje aan te bieden, maar die weigert ze (blijkbaar geen honger). We hebben haar zelfs op advies van andere in de huiskamer gelegd in het campingbedje zodat ze daar uit kan huilen en verder niemand wakker maakt. Wij horen haar dan niet, dus we weten niet of ze dan wel huilt. Dit hebben we een aantal nachten gedaan, maar dat geeft mij geen goed gevoel. Zodra ik dan denk dat we het na een paar nachten in de huiskamer doorbroken hebben en haar weer in haar eigen bedje leggen begint het hele feest weer opnieuw. We zijn pas twee weken naar curacao geweest en daar sliep ze wel gewoon door. Wij dachten dus dat we er doorheen waren, maar toen we terug waren was het na twee nachten doorslapen weer bal.

Help, we weten echt niet meer wat we moeten. Dit breekt ons zo op.

Wie heeft er tips? Amanda
Sje
Posts:75548


--
04-23-2012 1:36
Hoi Amanda,

Allereerst welkom op de site.

Wat je sowieso niet moet doen bij kindjes op die leeftijd, is weer een fles geven 's nachts. Voor je het weet wennen ze weer aan nachtvoedingen. Niet doen. Hooguit een paar slokjes water uit een gewoon bekertje. 

Als ik je verhaal zo lees, denk ik dat ze aan het uitproberen is. Ik durf te wedden als je haar bij jullie in bed neemt dat ze slaapt. Maar dat moet je al helemaal niet doen want voor je het weet heb je over een paar jaar een kleuter tussen jullie in.

Rond 8 maanden kan verlatingsangst de kop opsteken. Grote kans dat ze daarom als jullie bij haar zijn duidelijk laat merken dat ze dat fijn vindt. Ze is gerustgesteld.

Bovendien zit bij 8 maanden een sprongetje. Zie hier meer info. Dat zou er ook de oorzaak van kunnen zijn dat ze op het moment zo slecht doorslaapt.

Wat je verder nog kunt proberen, en dat klinkt heel suf maar het kan wonderen doen: haar eigen bedje verzetten. Draai het een kwartslag of halve slag, zet het op een andere plek op haar kamer (desnoods met andere meubels schuiven). Dat is de sufste oplossing die je kunt bedenken maar in heel veel gevallen bij slecht  slapende kindjes werkt het.
Amanda03
New Member
New Member
Posts:


--
04-23-2012 1:55
Sje, dank je voor de snelle reactie.

Het bedje ga ik zeker verzetten. Ik ben bereid om (bijna) alles te proberen. Ik heb het oei ik groei boek en daar heb ik ook bij de oudste heel veel aan gehad. Maar dit is niet van de laatste tijd maar eigenlijk al vanaf dat ze een maand of drie was, en zij op haar eigen kamertje ging slapen. Het tijdstip van wakker worden is wel veranderd. Dat heeft ze nu verzet naar rond de klok van vier.  

In bed nemen is voor ons ook absoluut niet bespreekbaar. Ik zie hoe dat bij vriendinnen gaat en wil daar ook echt niet aan beginnen. En dat flesje s'nachts geven dat is echt een noodgreep. Maar zoals ik al schreef lijkt me dat niet de bedoeling.

Ik ga in ieder geval vanmiddag haar bedje verschuiven. En ik hou je op de hoogte of het helpt.

Verder wil ik nog wel even kwijt dat het een super lief en opgewekt meisje is. Een echte vrolijkerd. En overdag slapen is ook echt geen probleem. Alleen die nachten...
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
04-23-2012 2:17
Onze kleine man slaapt ook nog niet altijd door.  Hij is nu 10 maanden. Wel zien we sinds een kleine 2 weken dat hij nu nog  hooguit  1x per nacht wakker is, waarbij het de andere maanden soms elk uur, maar zeker 2 tot 4 keer per nacht was.

Bij onze man merken we dat het beter gaat sinds hij zelf zijn speentje kan pakken. Maar hij kan erg overstuur zijn ;s nachts als hij veel  nieuwe indrukken heeft gehad. Dan droomt hij kennelijk. We weten hier standaard dat het na een visite ergens of een verjaardag goed mis zal zijn 's nachts.

En verder hebben we ook het gevoel dat het beter gaat sinds hij brood krijgt overdag (wel 2 boterhammen) en daardoor dus kennelijk minder honger heeft.

Dus wellicht is er ook zoiets bij jouw kindje aan de hand: honger of te veel prikkels.
Amanda03
New Member
New Member
Posts:


--
04-24-2012 2:21
Wonder boven wonder!!

Ik heb gister toen ik uit mijn werk kwam dus gelijk haar kamertje veranderd. Ze wilde gister van haar groente niet zo veel eten, en toen ik haar voor het slapen gaan nog een fles aanbood wilde ze die ook niet. Ze had dus niet zoveel gegeten. Ik dacht daarom dat ze wel weer zou komen.

Maar vanmorgen werden we om 07.00 uur wakker gemaakt door een ietwat jengelig meisje. We kwamen op haar kamertje en kregen weer een big smile van haar. We hebben haar natuurlijk heel erg geprezen, dat ze zo groot is en dat zo goed geslapen had. Vanmorgen haar papfles bijna helemaal op, terwijl ze normaliter nogal wat laat staan.

Wij zijn blij. Weer even een nacht goed kunnen slapen. Kijken wat deze nacht brengt. Ik hou jullie op de hoogte.
Sje
Posts:75548


--
04-24-2012 3:18
Haha, leuk dat de truc meteen gelukt is. Kan goed dat zich nu gewoon veel relaxter voelt op haar eigen kamertje!

Hopen dat het zo doorzet. Hou je ons op de hoogte?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
04-25-2012 11:05
Gelukkig maar!
Amanda03
New Member
New Member
Posts:


--
04-26-2012 12:05
En het is twee nachten goed gegaan...

Gisteravond was het weer mis. Maar nu de vooravond. Ik en mijn vriend zijn om en om naar haar toe gegaan, eerst even laten huilen, tot het krijsen werd, speentje in haar mond, aai over haar bolletje en weer weg. Zodra we weg liepen begon ze weer. Toch naar beneden gegaan, even aangehoord. Toen weer naar boven (wel goed voor de lijn, hihi) en weer hetzelfde, speentje in haar mond, aai over haar bol en weer weg. We hebben haar niet uit bed gehaald, wel een paar slokjes water gegeven. En uiteindelijk heeft het van 09.30 tot 23.00 geduurd (met tussenpose) vanavond haar bedje maar weer tegen de andere muur zetten, hebben we misschien weer twee nachten/ avonden rust... We zien het wel. We blijven lachen om ons kleine nachtbrakertje.
Sje
Posts:75548


--
04-26-2012 4:36
Vervelend dat het toch weer misgegaan is. Ik denk dat je toch moet stoppen met haar naar toe gaan. Zodra je gecheckt hebt of er iets aan de hand kan zijn (pijn, spugen, luier, koorts) zou ik het eerlijk gezegd verder negeren.

Zolang ze doorheeft dat jullie toch elke keer wel terugkomen blijft ze doorkrijsen. Ik zou 1x naar haar toe gaan en als er dan niks aan de hand is, klaar ermee! Zo realiseert ze zich op een bepaald moment dat jullie 1x komen kijken en dat jullie niet meer komen kijken omdat er niks aan de hand is.

Kost je een paar avonden/nachten, maar dan is het wel afgelopen. Gaat door merg en been, gaat dwars door je moederhart, maar ik denk dat er niks anders op zit dan doorzetten en negeren.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
04-26-2012 8:19
Tja ik zou dus wel blijven gaan. Maar wel in bed laten liggen, en inderdaad even aai over bol en weer weggaan.

Zo zie je maar weer dat ieder er anders over denkt. En dat doorslapen komt echt wel voordat ze 18 zijn (zeggen ze altijd tegen mij :-)  )
Amanda03
New Member
New Member
Posts:


--
05-01-2012 12:44
Het gaat nu alweer een paar nachten goed. Zondagnacht nog één keer gehuild. Naar haar toe gegaan puppie (speentje) gegeven, en weggegaan. Niet meer gehoord. Ik hoop dat we er weer even doorheen zijn.

Ik ben het wel met Sje eens. Ik weet dat er niets met haar aan de hand is. De enige reden dat we wel naar haar toe gaan is omdat  ik bang ben dat ze anders haar zus wakker maakt. Die slaapt in de kamer naast haar.

@ Karin185: Oh nog maar 17,4 jaar te gaan. :-)

 Hou jullie op de hoogte!
Sje
Posts:75548


--
05-01-2012 1:59
@amanda, is haar grotere zusje er al eens wakker van geworden? Zoniet, dan lekker laten huilen, want grote kans dat je andere dochtertje overal doorheen slaapt. Die kleintjes slapen dieper dan je denkt.

Onze oudste is met 16 maanden dwars door de bevalling van haar kleine zusje heen geslapen! En niet alleen de bevalling, maar ook mama die met de verloskundige in de badkamer was om te kunnen douchen, opa en oma die 's nachts om 2 uur boven op de slaapkamer beschuit met muisjes hebben gegeten en met ons gekletst hebben. ;-)
Amanda03
New Member
New Member
Posts:


--
05-07-2012 11:08
@ Sje: Je hebt eigenlijk wel gelijk. Mijn oudste is ook door de bevalling heen geslapen (in de kamer ernaast)  :-) Maar ik kan dan ook heel stil bevallen, hihi. En ze is pas een keer wakker geworden van haar zusje.

Maar het gaat nu alweer een tijdje goed met doorslapen. Dus misschien zijn we er nu doorheen. Durf niet te vroeg te juichen, maar het gaat nu toch alweer bijna een week goed!!

 
Sje
Posts:75548


--
05-07-2012 11:18
Fijn dat het toch de goede kant op lijkt te gaan. Hou je ons op de hoogte
Amanda03
New Member
New Member
Posts:


--
05-29-2012 11:39
We zijn nu drie weken verder en het gaat nog steeds goed. Ik denk echt dat we er doorheen zijn. We zijn nu allemaal een stuk uitgeruster en gezelliger ;-)

Op het kdv gaven ze ook al aan dat ze nu helemaal haar draai heeft gevonden. Ze slaapt overdag veel beter en eet nu ook veel beter. Dus het doet haar in ieder geval goed die nachten lekker doorslapen.

 Liefs van een hele gelukkige moeder :-)
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 4 << < 1234 > >>