Voor het eerst op de fiets
Laatste Bericht 04-16-2007 7:42 door Miriam. 10 Reacties.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-15-2007 3:16
    Hoi!

    Onze kleine man (5 maand) gaat sinds een week vrolijk met ons mee op de fiets. Het gaat prima, hij zit mooi rechtop en geeft er geen blijk van dat hij het vervelend vindt. Nou valt mij op dat overal wordt geadviseerd om kinderen pas met 9 maanden in zo'n zitje te zetten. Zijn wij nu zo onverantwoord bezig?

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-15-2007 3:21
    Als jouw kleine man gewoon lekker stevig kan zitten, dan lijkt mij het geen bezwaar. Al zeggen ze wel dat je beter niet te verre fietstochten kan maken, omdat de ruggewervels wel al die klappen moeten opvangen van hobbels enzo.

    Ik zou zeggen: lekker genieten samen op de fiets!
    Sje
    Posts:75548


    --
    04-15-2007 3:30
    Het ene kind zit eerder stevig dan het andere. Maar hou net wat Karin schrijft, wel rekening met het ruggetje. Hoe stevig hij ook al zit op deze leeftijd, het ruggetje (vooral de ruggegraat) heeft qua ontwikkeling wel het niveau van een kindje van 5 maanden.

    Dus ik voor een klein ritje naar het winkelcentrum of naar opa en oma een paar blokken verderop lijkt het me geen probleem. Maar als je een uur door de bossen gaat fietsen kan het erg vermoeiend worden voor die kleine mop en kan het nadelig zijn voor de ontwikkeling van zijn ruggetje.

    En verder inderdaad gewoon lekker genieten want ik ken geen een kindje dat fietsen niet leuk vindt.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-15-2007 4:57
    We houden de stukjes inderdaad kort. Vandaag was het wel iets teveel van het goede. Een stukje fietsen naar opa en oma. 's Ochtends was het nog lekker koel, maar terug was het zo ontzettend warm en tegen slaaptijd aan dus hij kon nog amper het hoofdje overeind houden. Wel een beetje zielig Embarassed 
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-15-2007 7:44
    De eerste keer dat ik Esther meenam op de fiets (denk 9 maanden oud) viel ze op de terugweg vanaf het consultatiebureau in slaap. Ook lekker een kind dat helemaal scheef gaat hangen.

    En je moet maar zo denken Miriam, iedere ouder doet wel eens iets waarvan je later denkt: ik had het niet moeten doen of anders moeten doen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-15-2007 7:57
    Ja dat is ook zo. Ik maakte me eigenlijk minder zorgen om hem dan om de blikken die ik kreeg van sommige mensen: "och och, moet je daar die onverantwoordelijke ouders zien" Wink. Als de zon niet zo vreselijk fel was geweest, had het er al een stuk minder 'dramatisch' uitgezien waarschijnlijk.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-15-2007 9:10
    Ach ja, mensen moet je maar laten denken.

    Wij hadden Esther al heel vroeg in de kinderstoel zitten voor het fruithapje. Echt geen uren ofzo, maar toch kregen we wel commentaar van mijn schoonzusje die in de kinderopvang werkt.

    Nu zit ze nog steeds altijd als we eten in de kinderstoel (ook als zij al gegeten heeft, zit ze erbij) en kregen we pas een compliment van datzelfde schoonzusje dat ze zo lang stil kon zitten in de kinderstoel.

    Je moet gewoon doen waar je jezelf lekker bij voelt of denkt dat verstandig is. En mensen hebben altijd wel een mening ergens over.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-16-2007 12:17
    als een kind los rechtop kan zitten, kan het ook goed mee op de fiets, leerden wij vroeger. Maar ja, mijn jongste is bijna 15... ;-)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-16-2007 12:43
    Helemaal zelfstandig los zitten kan hij nog niet echt. Hij heeft nog niet altijd door dat hij zijn handjes kan gebruiken om extra stevigheid te krijgen. Maar in het fietsstoeltje zit hij keurig. En ook in de kinderstoel zit hij netjes rechtop. Ik ga er maar van uit dat het wel kan. En het is ook niet zo dat hij er dagelijks uren in zit. Zo ver fietsen wij niet ;-)
    hans185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    04-16-2007 6:38
    Ik vind zelf 5 maanden nogal vroeg,maar je moet wel rekening houden dat zulke adviezen er zijn voor kinderen die (trager) dan gemidddeld zijn.

    Het ene kind is ook het andere niet en het ene kind is er lichamelijk eerder aan toe dan andere. Je moet wat dit betreft gewoon kijken hoe je zoontje er op reageerd en blijft die goed zitten zo ik zeggen gewoon lekker mee gaan fietsen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    04-16-2007 7:42
    Van onze zoon zeiden ze ongeveer 2 maanden geleden op het consultatiebureau dat hij zo'n 2 tot 2,5 maand voorliep op "gemiddeld" qua ontwikkeling. Hij is ook supersterk! Op de crèche zijn er kindjes die ouder zijn dan hij die nog niets kunnen, terwijl hij al lekker op zijn buik en terug rolt en kruipbewegingen maakt. En als de adviezen dan voor de "tragere" zijn, dan zal het vast wel goed zijn 


    ---