Peutergedrag: de driftbui
Laatste Bericht 11-13-2012 9:49 door Miriam. 20 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-13-2012 9:49
Hoi Biloe, 

Een beetje een late reactie. Ik ben benieuwd of de logeerpartij doorgaat.

Hier ook een dochter die wel eens behoorlijk woedend kan worden. Wij proberen zoveel mogelijk het goede gedrag te benoemen en het negatieve te vermijden (zoals hier boven al genoemd, niet doorgaan als ze zegt dat ze het niet kan, maar "ok" en dan rustig je omkeren en weglopen).

Verder zie ik bij onze dochter wel een patroon. Als ze een lage bloedsuikerspiegel heeft, is ze prikkelbaar. 's Ochtends dus eerst eten! Voor het eten ga ik discussies (en haar zelf) uit de weg. Ook 's avonds vlak voor het eten is het oppassen geblazen.  

Een ander puntje is vermoeidheid. Onze dochter kan niet tegen een slaaptekort. Elke avond moet ze er gewoon om half 7 in liggen. En zie ik overdag dat ze toch tekenen van vermoeidheid heeft (wrijven in de ogen, trekken aan de oren) dan neem ik haar apart en speelt ze even een poosje op haar kamer. Toen ze jonger was, legde ik haar in mijn bed met een rustige kinderzender op tv.

Bij logeren wordt er vaak door de logeerouders van alles uit de kast getrokken om het leuk te hebben. Zou ik niet doen. Lekker thuis fröbelen, cakejes bakken, filmavond (eind van de middag) met lekkere hapjes die ze zelf hebben gemaakt, samen huttten bouwen van oude dekens. En misschien 1 of 2 korte uitstapjes. Van teveel prikkels gaan ze alleen maar meer steigeren.

Probeer haar positief te benaderen. Kinderen die regelmatig driftbuien hebben, voelen wel aan dat ze "altijd de schuld krijgen".  
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 2 << < 12