johannesbroodpitmeel
Laatste Bericht 03-06-2011 9:39 door erica. 24 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
erica
New Member
New Member
Posts:


--
06-24-2010 5:34
    Heeft er iemand ervaring met de invloed van johannesbroodpitmeel op de ontlasting?
    En vermindert het ook het hongergevoel of is het alleen maar om de voeding dikker te maken zodat het niet meer zo makkelijk omhoog komt?
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-24-2010 6:15
    Het maakt sowieso de voeding dikker (waardoor het dus niet makkelijk meer omhoog komt) en volgens mij duurt de maaglediging ook langer doordat de voeding dikker is en krijg je dus meer tijd tussen de verschillende voedingen. Dan praten we niet over uren natuurlijk maar mogelijk ga je het wel merken tussen de verschillende voedingen.

    Ik gebruikte voor de KKD ook Nutriton (da's ook jbpm) en ik heb geen verschil gemerkt aan haar ontlasting. Maar ik hoor wel geluiden dat jbpm een stoppende werking kan hebben.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2010 6:32
    Ik heb idd ook nutriton genomen, ik hoor juist verschillende berichten...... zowel stoppend als dat de vezels (?) het juist wat flexibeler zouden maken...... ?????
    het stoppen kan ik niet gebruiken, het is al zo dik bij hem dat ik hem al extra vocht geef....
    tjonge, wat ingewikkeld eigenlijk!
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-24-2010 6:45
    Het is dan inderdaad een wat-is-wijsheid-verhaal.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-24-2010 9:14
    Wij hebben goede ervaringen met Nutriton. Beide kinderen hebben het gehad. Helpt tegen het teruggeven van voedingen en tegen het hongergevoel. Ontlasting was hier nooit een probleem. Ze poepten als de beste ;-)
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2010 9:53
    Nou, dat geeft hoop!
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-24-2010 10:10
    Nee, dat geeft "een hoop". ;-))

    Hopelijk!
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2010 10:22
    een vlaai is beter bij die kleintjes...... ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-24-2010 10:24
    Clown
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-24-2010 10:26
    zoveel drinken dat je er een rode neus van krijgt, is niet goed hoor!!!
    Ik doe dat ook niet!
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-18-2011 12:25
    Vandaag Nutriton gekocht, de laatste dagen kwam er echt veel te veel voeding terug bij de KV.
    Ik ben benieuwd of het gaat werken voor hem, ik heb goede hoop door de ervaringsverhalen van de mensen om me heen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-18-2011 1:19
    Wij hebben voor de KKD ook nutriton gebruikt omdat het een spuugbaby was.

    Ik gaf borstvoeding dus we konden het niet door de flesvoeding doen. Ze moest een paar lepeltjes krijgen voor een voeding. Borstvoeding heeft ook zo zijn nadelen! Haha!

    Als hij blijft spugen:

    - na de voeding kwartiertje op je borstkas leggen zodat-ie zo recht mogelijk blijft en de melk letterlijk de kans krijgt om wat te zakken

    - onder poten bij het hoofdeind van zijn ledikantje iets leggen van telefoonboekdikte. Box precies hetzelfde (of bijv. in wipstoeltje leggen).

    - geen grote plensen ineens geven maar liever gedoseerder. Dus niet eens in de 4 uur een hele fles maar elke 2 uur een halve fles of bijv. terug naar een schema van iets kleinere flessen en dan om de 3 uur.

    Ben je toevallig net overgegaan op een andere maat speen op zijn fles? Dat kan ook nog weleens de boosdoener zijn namelijk.

    Edited by - Sje on 18-2-2011
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-18-2011 8:57
    Maatje speen is nog steeds 1, maar de Nutriton slaat al aan.

    Hij heeft het nu door 2 voedingen heen gehad en wonder boven wonder...geen drupje voeding teruggekomen! En hij doet nu tenminste echt zeker 20 min. over zijn fles, terwijl dat voorheen wel eens 10 min. was. Echt schrokken was het soms.

    De laatste fles zelfs een half uur, waardoor ik toch twijfel om hem maatje 2 van speen te geven. Maar dat kijk ik nog even een paar voedingen aan.
    Het is in elk geval nu al een wereld van verschil en daar ben ik blij om. Weer een juiste keuze gemaakt zo lijkt, we blijven leren :-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-18-2011 9:11
    Fijn dat die Nutriton zijn werk doet!

    Overigens wat dat teruggeven van voeding betreft. Ik was met de KKD ook nogal eens ongerust of ze wel genoeg binnen hield (zeker omdat ik ook geen idee had wat ze binnen kreeg omdat ze borstvoeding kreeg) en toen heeft de wijkverpleegkundige op het cb met gerustgesteld (jaja, ze kunnen het wel!).

    Hij zei: je moet eens 1 eetlepel melk op het aanrecht laten vallen. Dat lijkt best veel, maar het is maar 1 eetlepel. En in een volle fles voeding gaan heel veel eetlepels. Dus die kleine mop geeft veel minder terug dan je denkt. Het ziet er alleen soms uit alsof het een halve fles is.
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-18-2011 9:22
    Iets soortgelijks had de kraamverzorgster in de kraamweek al tegen me gezegd, dus als hij wat voeding teruggaf dan vond ik dat geen probleem. Zeker omdat hij praktisch al zijn flessen helemaal leegdrinkt, maar nu bleef het er maar uitkomen. Voor mijn gevoel ging het nu wel over een flink aantal eetlepels.
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-18-2011 9:39
    Dan is het gebruik van Nutriton inderdaad geen overbodige luxe.

    Bij onze KKD kwam er ook best wat terug hoor. Die had de eerste 4 maanden altijd slabbetjes aan. Ik had een stuk of 6-7 kletsnatte slabbetjes op een dag. Als we in die periode foto's van haar maakten moesten we erop letten dat we voor de foto even het slabbetje af deden want anders had ze van de eerste 4 maanden alleen maar slabbetjesfoto's!

    Ze deed ook aan projectielspugen! Ging ik haar uit bed halen en dan stond ik zo in een plasje voeding! Dwars door de spijltjes van haar bedje heen zo op de grond!

    Als projectielspugen een Olympische discipline was geweest had ze gegarandeerd een podiumplaats gehad! ;-)
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-19-2011 7:16
    Clown
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    02-21-2011 7:07
    De KV krijgt nu sinds vrijdagmiddag JBPM door zijn voeding. Sinsdien heeft ie gigantische poepluiers.

    De kleur is wat veranderd en het is dunner en pasta-achtiger dan eerst. Het is ook veel meer, of dat moet zo lijken door dat de 'vorm' van de ontlasting anders is. 
    We hebben verschillende keren gehad dat het zelfs naast zijn luier was gekomen. Nu overgestapt op andere luiers (van Pampers naar Kruidvat) en nu lijkt het beter te gaan. Denk dus dat dat komt omdat de luiers niet goed afsloten o.i.d. 

    We begonnen met 2 schepjes, iets minder dan de aangegeven hoeveelheid. Ik heb dat gistermiddag teruggebracht naar 1 schepje. Nog steeds spuugt hij niet, boert hij goed, drinkt hij hem in een 15/20 min. leeg, precies wat we willen, maar die poepluiers zitten me een beetje dwars.

    Is dit diarree vraag ik me af? Hij heeft geen koorts, is niet hangeriger dan normaal. Drinkt goed iedere fles leeg, heeft netjes steeds een natte luier en niet bij elke verschoning een poepluier.

    Mijn verstand zegt me, als ik de opsomming bekijk, dat ik me niet druk hoef te maken en dat het zeer waarschijnlijk een reactie op het JBPM is en na verloop van tijd wel weer steviger zal worden. Maar mijn gevoel zit nog niet op 1 lijn met mijn verstand.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    02-21-2011 8:57
    Het zijn voor mij erg herkenbare smerige poepluiers zoals onze oudste die ook altijd had. Hij zat er soms wel eens van boven tot onder ondergesmeerd. En inderdaad ook met pampers. Bij ons werd het beter met luiers van Kruidvat en later zijn we overgegaan op Aldi luiers, nog goedkoper en eigenlijk zelfs nog beter ook. 

    Wat fijn dat de jbpm goed lijkt te helpen! 
    Sje
    Posts:75548


    --
    02-21-2011 11:35
    Het is diarree als het heel waterige ontlasting is en dat is het niet want je schrijft pasta-achtig.

    Van jbpm is bekend dat het een stoppende werking of juist een laxerende werking kan hebben. Mogelijk zorgt dat dus voor het pasta-achtige.

    Met jbpm is het ook altijd even aftasten welke dosering je moet hanteren. Mogelijk verandert die ontlasting nu weer, nu je op 1 schepje teruggegaan bent.

    Ik zou me geen moment zorgen maken als-ie verder ook goed blijft plassen en hij gedraagt zich niet ziek.

    Wat luiers betreft, ook de duurste luiers kunnen doorlekken. Soms ligt een kindje in zo'n rare bocht in bed of in de box, of het kindje is zo beweeglijk dat die ontlasting gewoon naast de luier komt. Dus "hij zat tot onder zijn oksels onder" is niet overdreven, dag kan je echt overkomen. Ook met pampers.

    Ik ben hier begonnen met luiers van het Kruidvat en daarna ben ik zo snel mogelijk overgegaan op luiers van de Aldi. Prima luiers, nooit problemen mee gehad (behalve dan die doorlekluiers die je gewoon echt niet kunt voorkomen, vooral niet in de tandjestijd).

    Edited by - Sje on 21-2-2011
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>