Koemelkallergie
Laatste Bericht 01-10-2010 3:23 door Sje. 41 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
10-19-2008 1:25
Hij zei ook nog dat koemelk dus niet aangetoond was, maar dat die mensen wel het gevoel hebben dat die kinderen het beter doen op die dieetvoeding. En van de dermatoloog begreep ik dat een groot deel van alle kinderen wel eens minder goed reageren op koemelk.
Sje
Posts:75548


--
10-19-2008 7:50
Ik moest vanmiddag nog aan je denken Karin. Er was een medisch programma op TV waarin ze allerlei patiënten in een ziekenhuis volgen en daar was een kindje bij wat ze verdachten van koemelkallergie. Er wordt altijd gezegd dat dat als ze baby zijn nog niet te testen is, maar dit was een kindje wat jonger leek dan Maria en die werd getest op koemelkallergie.

Die kreeg om de 20 min. een bepaalde hoeveelheid flesvoeding en vooraf was voor de ouders niet bekend of het gewone voeding of dieetvoeding was. De ouders moesten bijhouden hoe het tussen de voedingen door ging met bijv. spugen enzo.

Ik heb de rest van het programma niet gezien want we zaten in het huis van mijn schoonouders te wachten tot die thuiskwamen dus toen die binnenvielen, ging de TV weer uit.

Maar dan weet je in elk geval dat zo'n soort test mogelijk is, mocht het alsnog onduidelijk blijven of Maria wel of niet een koemelkallergie heeft.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
10-20-2008 9:43
Klopt inderdaad, Sje. Dit heeft de arts mij later ook verteld. Maar hij zei ook dat het niet nodig was om een machtiging te krijgen van de verzekering en hij zei ook dat het een nogal belastend onderzoek is, omdat er ziekenhuisopname aan te pas komt. En dus vond hij het niet nodig.

Ik heb het nog maar even zo gelaten, maar als Maria heel duidelijke erge klachten zou hebben dan zou ik daar wel op aandringen. Tot nu toe probeer ik er zelf achter te komen. Alleen jammer dat ze nu ook net weer ziek is. Is het weer lastig te beoordelen waardoor ze onrustig is.
Sje
Posts:75548


--
10-20-2008 10:49
Ja, lastig beoordelen inderdaad als er ook ziek bij is. Hopen dat je over niet al te lange tijd duidelijkheid hebt en dat die test met die ziekenhuisopname niet nodig is.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
10-26-2008 10:18
Afgelopen woensdag zijn we toch weer overgegaan op de dieetvoeding. Nu definitief, want het is voor ons nu toch wel duidelijk na een paar keer elimineren en provoceren dat Maria koemelkallergie heeft.

Vrijdag had ik ook nog een afspraak op het CB met Maria. Ook daar nogmaals erover gesproken en ook zij bevestigen nu dat het echt om koemelkallergie gaat. Ze vinden het jammer dat we er zo laat achter gekomen zijn.

Dit komt vooral omdat ik alle klachten die ze had (onrustig, slecht slapen, moeilijke ontlasting, slecht drinken etc) afdeed als zijnde de ene baby is nu eenmaal anders dan de andere. En Maria kan nooit zo rustig zijn als Esther. Nu blijkt gewoon dat het allemaal symptomen waren van de koemelkallergie.

De verpleegkundige zei ook nog: al die dingen apart lijkt niet zo erg te zijn, maar alles bij elkaar is het toch wel veel. Gelukkig zijn we er nu achter en kunnen we verder met een hopelijk veel rustiger kind.

De afgelopen maanden zijn erg zwaar geweest. Avonden hebben we met een huilend kind gezeten die niet wilde slapen. Meerdere keren per avond weer proberen in bed te leggen en dan toch maar weer eruit halen. Er waren heel veel nachten dat we wel 4x per nacht eruit moesten omdat Maria weer huilde. Dat was niet makkelijk.

In de paar weken dat we de dieetvoeding gaven waren die vervelende avonden en nachten voorbij en was Maria een heel rustig kind. Dus we hopen dat er nu wat meer rust hier in huis komt.

De volgende stap is nu dat we een afspraak hebben bij de dietiste om te kijken welke bijvoeding Maria wel mag hebben. En hoe we dat gaan aan pakken. Tot nu toe kreeg Maria wel fruit en groente en een liga tussendoor. Maar verder heeft ze nog nooit echt brood gegeten. (wel een broodkorstje, maar daar kreeg ze meer jeuk van).

Ik ben erg blij dat het nu vastgesteld is en we weten waardoor alles komt. We kunnen nu verder.
Sje
Posts:75548


--
10-26-2008 1:27
Fijn dat jullie nu duidelijkheid hebben Karin. Hopen dat het vanaf nu definitief beter gaat en dat ze ooit over die allergie heen groeit. Lekker genieten van die kleine meid die nu veel beter in haar velletje zit!
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
10-28-2008 8:23
Goed dat jullie nu weten wat er al die maanden met die kleine meid aan de hand was, heel vervelend dat het zo lang geduurd heeft voor er duidelijkheid kwam, die kleine Maria heeft toch maanden niet lekker in d'r velletje gezeten!!
Nu maar hopen dat jullie met de dietiste er ook nog uit komen.
Succes ermee!!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
10-28-2008 10:32
Gisteren al even telefonisch contact gehad met de diëtiste. We weten nu in ieder geval al welk brood we nu mogen gaan geven. Dat zijn alle soorten oerbrood (natuurlijk niet met pitjes), Alisonbrood en Blueband goede start.

Vanochtend gelijk maar brood gekocht voor Maria en ze heeft er net heerlijk van zitten smullen. Ze wilde al lang zo graag brood eten.
Sje
Posts:75548


--
10-28-2008 3:22
Fijn zeg dat ze nu eindelijk brood kan gaan eten!
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
10-31-2008 7:29
Fijn Karin dat jullie nu eindelijk weten wat het is. En schattig dat ze zo van haar brood heeft genoten. Ik zie het gewoon voor me, zo'n kleine hummel die zit te smullen. Schattig hoor.

grtz

Marion
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
01-08-2009 1:31
Deze weer even omhoog halen. We zijn nu een paar maanden verder en we kunnen nu eindelijk zeggen dat het de laatste tijd echt heel goed gaat. Er zijn heel veel dingen die ze gewoon kan eten, en ze vind bijna alles lekker.

Vanochtend zijn we weer even bij de diëtist geweest en we kunnen nog weer meer soorten producten gaan introduceren. En over een maandje (dan is ze alweer een jaar!)  mogen we heel voorzichtig proberen of ze yoghurt verdraagt. Als dat goed gaat mogen we ook gewone melk gaan geven. En als dat goed gaat mogen we alle producten voorzichtig gaan geven. Mocht het niet goed gaan, dan blijven we nog even op de dieetvoeding.
Sje
Posts:75548


--
01-08-2009 3:01
Fijn dat het zo goed gaat inmiddels! Lekker van genieten!
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
01-15-2009 8:30
Lactose van koemelk is maar door een beperkt aantal rassen te verdragen. Aziatische mensen kunnen er niet tegen, afrikaanse mensen ook niet,

Westerse mensen hebben zich er op aangepast.

Ik zal jullie er verder niet mee vermoeien, maar waarom is de mens het enige zoogdier dat na de zoogperiode nog melk zou moeten drinken? Voor de calcium is het onzin, dat zit in veel andere voedingmiddelen. En om calcium uit zuivel te halen heb je veel magnesium nodig. Krijg je dat onvoldoende is het resultaat botontkalking! In Aziatische landen hebben ze daar geen last van.

Mijn dochter heeft geen koemelkallergie, dat is uitgebreid getest, maar als zij voor het lekker een bakje vla eet, is het resultaat weer verergerde eczeem. Ik koop alleen nog maar sojamelkproducten en dat helpt hier enorm.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
01-16-2009 10:09
Fijn dat het bij jullie zo ook goed werkt, Kristel.
bertha10
New Member
New Member
Posts:


--
03-27-2009 11:29
Het is in ieder geval goed om te laten onderzoeken of er wel écht sprake is van koemelkallergie. Anders geef je je kindje melkvervangers die helemaal niet zo lekker zijn. Via de kinderarts of de dermatoloog kan je een allergietest laten doen en krijg je ook alle informatie die erbij hoort. Kijk ook maar eens op deze site.

Veel succes!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
03-28-2009 8:17
Bedankt voor je advies, maar helaas werkte dat bij ons niet zo.

Ik had graag een allergietest gewild, maar volgens arts van het consultatiebureau en dermatoloog zijn die niet relevant voor baby's, omdat het immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Zij hebben mij verteld dat de provocatietest de beste is, terwijl ik het een naar en onzeker systeem vind, omdat de klachten die er zijn ook door andere oorzaken kunnen ontstaan, zoals tandjes die doorkomen etc.
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
03-31-2009 7:15
Daar ben ik het wel mee eens. Wij hebben ook een koemelkprovocatietest gedaan. Gedurende twee maanden. Mijn meiske bleek niet allergisch dus we kregen de extra kosten voor voeding ook niet vergoed. Dat maakt niet uit verder, maar een blik koemelkvrij poeder is wel 25 euro duurder en daar doe je een halve week mee. De eerste 4 levensjaren hebben wij allen maar geprovoceert met voeding en 2 x een huidtest gedaan ( 2 en 4 jaar)

Maar evengoed zijn die testen raar, mijn dochter is uit bloedonderzoek allergisch voor aardappel. Ze kan ze echter wel bwerkt eten, alleen niet rauw aanraken. Ze is allergisch voor appel maar niet als het bewerkt is, appelmoes is geen probleem, rauwe appel we;, en daar heb je toch de provocatie voor nodig.

Wij twijfelen nog over de provocatietesten voor ei en pinda, wij weten uit het bloedonderzoek en huistesten dat ze daar allergisch voor is. Maar of ze ook een allergie heeft als ze het eet, weten we niet.

Deze testen worden klinisch gedaan, omdat een allergische reactie op ei en zeker op pinda dodelijk kan zijn.

Nu letten we continue op wat ze eet. Maar bij zo'n onderzoek moet ze foute dingen eten en dan kijken ze naar de reactie. Ik vind dat te heftig. Tenslotte breng je je kind in een dodelijke situatie, en ook al staan er 120 dokters omheen. Het is mij te heftig.

 
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
03-31-2009 8:08
Ja, inderdaad heftig. En als je er nu goed mee om kunt gaan om die producten te vermijden, dan moet je je ook afvragen of je het wilt.
Gompy
New Member
New Member
Posts:


--
04-01-2009 11:28
Jeetje Kristel en Karin, wat heftig die testen. Vreselijk dat het zelfs dodelijk kan zijn! Ik had daar echt geen idee van. Veel sterkte voor jullie en jullie meiskes!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
04-01-2009 1:16
Gompy, gelukkig heeft Maria niet zo'n ernstige vorm van allergie. Dus dat valt mee, maar het kan inderdaad voorkomen dat het dus wel heel heftig is.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>