Nachtvoeding afbouwen
Laatste Bericht 02-24-2010 1:35 door Sje. 271 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 14 << < 23456 > >>
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-25-2008 7:59
Is mij ook diverse keren overkomen, dat ik belde om advies ofzo en komen moest! Meestal bij weekendarts. Maar je kunt toch ook niet alles weten??
Sje
Posts:75548


--
02-25-2008 8:00
Oh wat vervelend Miriam. Wel tof dat je antibiotica hebt. Nu zul je merken dat het snel beter gaat. Ik merkte bij onze meiden elke keer na een dag al verschil.

Pakt hij die antibiotica goed of is het elke keer drama om toe te dienen?

Extra info: van doorkomende tanden en kiezen hebben ze nooit echt koorts. Hooguit verhoging (dus tot ongeveer 38,5). Dus zodra het echt koorts is, en dat was het wel over de 40 heen, is er iets anders dan tanden/kiezen aan de hand.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-25-2008 8:46
De eerste keer toedienen was een drama. We hadden het eerst door de yoghurt gedaan, maar dat wilde hij niet. Daarna heeft Jeroen voor bruut gespeeld en hem in de wurggreep gehouden terwijl ik de antibiotica gaf. De volgende keer proberen we het te mengen met diksap. Hopelijk trapt hij daar wel in, want ik zou niet weten hoe ik het er in mijn eentje anders in zou moeten krijgen. Hij is dan wel klein, maar ook ongelooflijk sterk!
Sje
Posts:75548


--
02-25-2008 9:00
Heb je er alleen een lepeltje bij of ook een spuitje? Met zo'n spuitje wil het namelijk nogal eens makkelijker lukken.

Wij hielden onze meiden ook in het begin in de wurggreep. Heel vervelend maar het moest nou eenmaal erin dat spul. Uiteindelijk ging het steeds makkelijker.

Je zou het niet verwachten dat ze het zo erg vinden, want echt vies smaakt het niet.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-25-2008 9:53
En ze proeven het overal bovenuit is mijn ervaring.... sterkte!
En een nacht zoals gisteren gewenst!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-26-2008 6:46
Deze nacht ging perfect. Ik heb geslapen alsof ik in een coma lag. Zeker 6,5 uur onafgebroken nachtrust gehad en dat is behoorlijk uniek. De kleine dame heeft weer tot kwart voor 6 doorgeslapen. Ik verwacht dat de nachtvoeding er nu definitief af is. 

De antibiotica gaan we zo weer proberen gemengd met een bekertje diksap. We hebben trouwens een lepeltje bij, dus dat werkt echt niet. Zodra het lepeltje in zicht komt, wordt het al weer driftig weggegooid. Als dit niet werkt, wordt het toch weer de wurggreep. Zielig, maar ziek zijn is zieliger. 
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-26-2008 8:35
Super!!
Niet teveel diksap, als hij het niet opkrijgt, mist hij ook een deel van de medicijnen.
Maar ondertussen heb je die sessie natuurlijk allang achter de rug, hoe ging het?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-26-2008 11:58
Ben ook benieuwd hoe het ging. Hier was het met Esther ook altijd drama.
Ik nam haar ook stevig vast op schoot en spoot dan met het spuitje snel de antibiotica in haar mondje. Was altijd drama, maar ergens doorheen werkte hier ook niet. Dus dan maar zo.
Esther had trouwens altijd last van oorontstekingen terwijl er ook tanden of kiezen door kwamen. Kennelijk had ze dan verminderde weerstand ofzo.

Hier was het vannacht weer prut. Ze deed weer superlang over de fles en het duurde dan ook nog een tijd voor ze sliep. Echt hopeloos. Werd vermoeid wakker vanochtend, dus hoop zo nog even een uurtje te kunnen liggen voordat de volgende voeding er weer aankomt.

Maria had last van spruw en daar heb ik van de huisarts Daktaringel voor gekregen, maar het lijkt net alsof ze daar suffer van wordt en dus nu slechter drinkt.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-26-2008 12:53
Vervelend Karin. Ik weet hoe het is om een uur lang met een baby te zitten die je steeds wakker moet maken om de fles goed leeg te drinken en weet dus dat het geen pretje is. Om meisje heeft precies het tegenovergestelde. Zij drinkt de fles soms in 3 tot 4 minuten leeg. De laatste dagen was ze heel huilerig en ik had het gevoel dat dat met die snelle voedingen te maken had. Ik voeg nu aan elke fles 1 schepje johannesbroodpitmeel toe en het lijkt tot nu toe beter te gaan.

Het mengen van antibiotica met diksap gaat hier erg goed. Ik zorg dat hij vlak ervoor nog niet veel drinken heeft gehad zodat hij wel dorst heeft. Dan eerst een klein beetje diksap gemengd met antibiotica en pas daarna een volle beker met drinken. Werkt perfect! Alles is er tot nu toe in gegaan zonder problemen. Hij knapt ook zichtbaar op en heeft al weer flink praatjes. Vanmiddag zal hij wel weer goed slapen, denk ik.

Groetjes,
Miriam
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-26-2008 4:04
Met eerst een klein beetje en dan een volle beker deed ik ook vaak. Fijn dat dat zo goed lukt! 't Is soms zo moeilijk uit te leggen dat je weet dat het niet lekker is ,maar dat het gewoon moet...

Karin, ik hoop dat het bij jullie ook snel beter gaat met de nachten! Verlang ondertussen niet teveel van jezelf, geniet van je meiden en het huishouden komt wel weer!

Edited by - Louise on 26-2-2008 16:05:48
Sje
Posts:75548


--
02-26-2008 6:00
@Karin, vervelend dat Maria spruw heeft. Zodra de klachten over lijken, moet je een dag of 5 doorgaan met de Daktarin Orale Gel, heeft je huisarts dat uitgelegd?

@Miriam, tof dat de kleine man weer aan het opknappen is!

Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-26-2008 6:49
Wat houdt spruw eigenlijk precies in? Hebben ze daar ook last van?
Sje
Posts:75548


--
02-26-2008 7:12
Spruw wordt veroorzaakt door een schimmel die elke mens altijd bij zich draagt. Hoort gewoon bij het menselijk lichaam net zoals bepaalde bacteriën. Ze kunnen er last van hebben omdat de tong wat dikker wordt door de aanslag erop. Zie hier.

Het komt meestal voor bij borstvoedingkindjes. Onze jongste heeft het ook gehad, meteen de eerste week al. Gelukkig goed weggekregen met die Daktarin Orale Gel (ik en nog ooit secretaresse van dat produkt geweest).

Maar schimmels zijn stiekem. Die lijken dan aan de buitenkant weg te zijn, maar niets is minder waar. De zogenaamde schimmelsporen zijn er dan nog buiten het zicht, in huid/slijmvliezen. Zie het als een soort boomworteltjes.

Daarom moet als het weg lijkt een dag of 5 doorgegaan worden met behandelen. Niet alle huisartsen weten dat of willen dat weten, met als gevolg dat de infectie steeds weer terugkomt omdat die overgebleven schimmelsporten weer kunnen gaan groeien.

Heb heel wat eigenwijze artsen aan de telefoon gehad (vooral van de oude garde) die met moeite te overtuigen waren van langer doorbehandelen.

Vandaar dus mijn vraag aan Karin of de huisarts er dat wel bij heeft gezegd van die 5 extra dagen. Zou vervelend zijn als Maria onnodig die infectie terug blijft krijgen.

Oh ja, en ook niet troosten met de pink. Zelf niet, familie niet, vreemden al helemaal niet. Dan maar proberen met speentje ofzo, maar geen pink in het mondje, want ook dan kan de infectie terugkomen.

Edited by - Sje on 26-2-2008 7:13:13 PM
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
02-27-2008 8:01
Goed teken dat je er nog niet bent, Miriam??
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-27-2008 9:10
Helaas ;-).

Het gaat hier wel een stuk beter hoor. De oudste is weer in oude staat hersteld en wil al weer de meest idiote, drukke spelletjes doen. De jongste heeft weer doorgeslapen tot iets na half 6. De oplossing overdag met johannesbroodpitmeel werpt ook zijn vruchten af, want ze is sinds gisteren weer ontzettend goed te pas. Hopelijk is de oudste morgen goed genoeg om naar de crèche te kunnen. Al zou het maar een halve dag zijn, dan kan ik zelf tenminste even bijkomen.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-27-2008 12:39
Fijn dat de oudste weer aan het opknappen is. En ook goed om te horen dat Johannesbroodpitmeel de oplossing lijkt te zijn voor de jongste.

Sje, de huisarts heeft niet gemeld dat ik 5 dagen door moet gaan, maar in de bijsluiter las ik dat je 2 dagen na het verdwijnen van de klachten door moet gaan. Ik zie sinds gisteren al niets meer van de spruw, maar geef dus vandaag en morgen nog wel die gel.
En verder denk ik dat ze spruw heeft gekregen omdat Esther nog wel eens het speentje vastpakt en dan bij Maria in de mond doet/wil doen.
Sje
Posts:75548


--
02-27-2008 3:20
Ik hoop dat die 2 dagen inderdaad genoeg is. Mocht het terugkomen, dan zou ik wel 5 dagen na verdwijnen klachten doorgaan.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-27-2008 8:57
Ik ga ervan uit dat wat in de bijsluiter staat klopt, dus dan zou die 2 dagen genoeg moeten zijn. Anders zal ik inderdaad een volgende keer langer doorgaan.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-28-2008 8:16
Helaas, na een paar nachten van doorslapen, zijn we weer terug bij af. Vannacht was de kleine om half 4 wakker Undecided. Hopelijk is het een eenmalig dipje...
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-28-2008 1:15
Jammer, Miriam. Hier vannacht best lekker geslapen na 2 beroerde nachten.

Ze kwam netjes om de 4 uur en dronk vrij snel de fles leeg, waarna ze ook nog vrij snel in slaap viel. Dus vannacht bijna 6 uur kunnen slapen. Afgelopen dagen was dat niet meer dan 4 uur.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 4 van 14 << < 23456 > >>