Borstvoeding of flesvoeding?
Laatste Bericht 12-10-2010 9:23 door Louise. 57 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
01-13-2010 8:44
Zo makkelijk is dat niet "gewoon op de fles overstappen". Als je eenmaal heel graag borstvoeding wilt geven, stap je niet zo makkelijk over op de fles.

Althans, dat is mijn ervaring. Ik kon me daar ook nooit een voorstelling van maken voordat ik ooit zelf borstvoeding gegeven had. Vond het ook altijd maar flauw klinken als moeders er zo'n moeite mee hadden om te stoppen met borstvoeding. Maar inmiddels weet ik wel beter.

Het kan psychisch heel zwaar zijn om het hoofdstuk borstvoeding af te sluiten.

Wat die Syntocinon betreft: dat is geen geneesmiddel, het bevat gewoon het hormoon oxytocine wat je zelf ook aanmaakt als je borstvoeding geeft. Dus het maakt voor de baby niet uit of hij nou door de moeder aangemaakte oxytocine of synthetisch gemaakte oxytocine krijgt. Het is precies hetzelfde spul.

Zie hier meer informatie over die neusspray.

Edited by - Sje on 13-1-2010
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
01-13-2010 8:53
Ik heb geen verstand van geneeskunde maar natuurlijke en synthetische hormonen klinkt niet als hetzelfde. Wat dacht je bijv. van vrouwen die ernstige bijwerkingen krijgen van de hormonen in de pil, zelfde verhaal... er is blijkbaar toch een verschil.

Het kan best hoor, dat het psychisch zo zwaar is om de fles te gaan geven (kan me er niks bij voorstellen, maar goed.... het zal wel). Het lijkt mij nog zwaarder om zo te tobben met borstvoeding terwijl de flesvoeding voorhanden is.

Maar goed, misschien is alles al opgelost en drinkt hij nu goed.....;-)

Edited by - Margreeth on 13-1-2010
Sje
Posts:75548


--
01-13-2010 9:35
Als je heel graag borstvoeding wilt kunnen geven is de beslissing om te stoppen altijd zwaarder dan gewoon maar doorgaan met "tobben" in de hoop dat het op een gegeven moment wel goed gaat. Dat is iets in het oerinstinct van de moeder waardoor je al dat getob ervoor over hebt.

En inderdaad, dat gevoel is niet uit te leggen aan mensen die zelf geen borstvoeding gegeven hebben. Net zoals je aan anderen niet uit kunt leggen hoe weeën voelen.

Synthetisch betekent alleen maar dat het in een laboratorium precies zo nagemaakt is als wanneer je het zelf aanmaakt. Dus het klinkt erg nep, maar in wezen merkt het lichaam geen verschil en zal de baby er ook geen last van hebben omdat die sowieso oxytocine binnen zou krijgen via de moedermelk als de moeder het zelf aan zou maken.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
01-14-2010 10:43
Ik gaf ook borstvoeding bij Esther, maar het ging niet goed. Wat een opluchting was er toen het met de fles wel goed ging! Dat bespaarde me heel erg veel ellende, want die eerste week was een drama. Daarna ging het stukken beter.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-15-2010 4:54


citaat:
Margreeth wrote:
Maar goed, misschien is alles al opgelost en drinkt hij nu goed.....;-)



Hij DRONK goed inderdaad (1 1/2 dag), maar is nu ziek. Alles weer helemaal op zijn kop en zit ik nu met 1 hand te typen omdat ik ook aan de kolf gekoppeld zit ;-)

En dat zonder domperidon of neusspray!!!

Edited by - erica on 15-1-2010
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-15-2010 6:33
Wat jammer Erica! Was je net lekker op weg.... en sowieso niet blij dat 'ie ziek is....
Sje
Posts:75548


--
01-15-2010 7:48
Oh beroerd zeg dat het toch weer niet tof gaat. Alle beterschap met de kleine man.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
01-16-2010 4:38
Vervelend dat hij nu weer ziek is. Beterschap!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-16-2010 6:43
Erica, alweer wat opgeknapt en stijgende lijn weer opgepakt??? (hoop ik....)
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-16-2010 6:46
nee, nog steeds niet Louise.
Vanavond is mijn man weg (ik heb hem een vrije zaterdagavond gegeven ;-) ) en ga ik weer werken met warmtecompressen en veel kolven...... in de hoop dat dan de voeding ook weer meer wordt.
Dat is namelijk ook gelijk weer tot een minimum gedaald!

Cry
Sje
Posts:75548


--
01-16-2010 9:01
Lieve schat, bel toch voor die syntocinon. Het is er speciaal voor dit soort gevallen. En het scheelt je zoveel stress en getob.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-17-2010 9:33
Maar Sje... het moet toch lukken?
Ja, ik weet wel wat je denkt! Stel je dan ook niet zo aan!!
Maar dat gevoel heb ik ook al dat mijn huisarts denkt.
Ik heb echt niets met die man, en als het over borstvoeding gaat..... nou dan is er niet veel meer te bespreken met hem. 'Het komt allemaal wel weer goed' en 'iets anders heb ik niet voor je' ja, zulke opmerkingen maakt hij altijd tegen mij...... Nou dat is echt een bemoediging om volgende keer weer te komen met je vraagjes!
Snap je waarom ik niet weer bij hem terug geweest ben? 
Sje
Posts:75548


--
01-17-2010 1:12
Ja tuurlijk zou het moeten lukken lieverd, maar zo schiet het toch ook niet op?! Jij zit niet ontspannen te voeden of te kolven en als je niet ontspannen bent lukt het helemaal niet. Zit je in een negatieve spiraal.

Heb er vrede mee (hoe verschrikkelijk moeilijk dat ook is, want daar kan ik me echt goed iets bij voorstellen) dat de kleine man rechtstreeks de slag gewoon nog niet te pakken krijgt. Blijf het wel proberen. En maak ondertussen gebruik van de hulpmiddelen die je bij het kolven kunt krijgen.

Ik snap heel goed waarom je er tegenop ziet om die laconieke huisarts van je te bellen, maar je hoeft de huisarts zelf niet te spreken voor die neusspray. Je hoeft niet eens naar de praktijk toe.

Bel de assistente, leg het uit, vertel dat je van een vriendin gehoord hebt over die neusspray en dat je die graag zou willen hebben omdat de melkproduktie achteruit loopt door de spanning die er in je lijf zit.

Ik heb die spray zowel bij de oudste als bij de jongste gewoon via de assistente gekregen. Zij zal mogelijk voor de zekerheid overleggen met de huisarts, maar daar merk jij niks van. Laat haar dan maar met die gekke man in overleg gaan.

Ze zullen blijer zijn dat je door wilt blijven vechten dan dat je voor het gemak dan maar overschakelt op flesvoeding. Want borstvoeding blijft nog altijd eerste keus.

Je stelt je niet aan als je hierover belt! Ik vind je geen aansteller. Ik vind je een superheld dat je zo vastberaden doorgaat in het belang van de kleine man! En een superheld mag best beloond worden. In dit geval met een hulpmiddel waardoor de superheld even wat meer rust in haar hart en hoofd krijgt.

Ga je bellen? Bel anders desnoods vandaag de huisartsenpost. Dan "passeer" je je eigen huisarts en als je voor een herhaalrecept t.z.t. je eigen huisartsenpraktijk moet bellen is de drempel lager.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-17-2010 2:02
Vervelend is dat als je niet het gevoel hebt dat je goed met je huisarts kunt praten! Ben het nu aan het aftasten (na verhuizing) maar de vorige was Confused  en dat na een superfijne huisarts in het dorp waar we daarvóór woonden. Bij de vorige bleef ik alleen omdat de assistentes zo fijn waren en ik daarmee echt goed uit de voeten kon.
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
12-10-2010 3:14
@Louise: Je vroeg in het topic van de flesvoeding of borstvoeding geen optie is voor mij.
Inmiddels al bijna een week geleden, maar de regelmaat zit er nog niet in om hier langs te komen.

Ik pak het absoluut niet op als kritiek hoor. In de eerste plaats heb ik gewoon geen 'klik' met borstvoeding, ik weet niet waarom. Dat is echt gevoelsmatig. Daarnaast heb ik, ook al voor de zwangerschap, erg gevoelige tepels en moet ik er niet aan denken.

En wie weet, dadelijk lig ik op het kraambed en wil ik niets liever. Dan kan het altijd nog denk ik maar.
Sje
Posts:75548


--
12-10-2010 3:19
Inderdaad Lianne, je kunt zelfs in het kraambed nog van gedachten veranderen als je zou willen. Gewoon uitgaan van flesvoeding, zorgen dat je dat in huis hebt en dan tegen die tijd maar zien waar je gevoel naar uit gaat.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
12-10-2010 5:59
Heel herkenbaar, Lianne. Ik moest er ook gewoon echt niet aan denken. Wij hebben nooit spijt gehad van onze keus voor flesvoeding. Gewoon je eigen gevoel volgen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
12-10-2010 9:23
Hoi Lianne, ook ik kijk hier niet vaak. Hoewel ik zie dat je post toevallig ook van vandaag is. Inderdaad, gewoon je gevoel volgen
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 3 << < 123