Borstvoeding of flesvoeding?
Laatste Bericht 12-10-2010 9:23 door Louise. 57 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-17-2007 2:45
Goeie tip voor in de database Sje!

Groetjes,
Miriam
Sje
Posts:75548


--
09-17-2007 3:57
Ik zal hem erin gooien!
Sje
Posts:75548


--
09-17-2007 4:07
Miriam, ik heb hem toegevoegd. Wil jij even checken of het zo is wat je bedoelt?
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
09-19-2007 7:57
FLES!!

Ik heb echt nooit behoefte gehad om de borst te geven, sterker nog, ik heb er gewoon afschuw van (ook als ik een ander borstvoeding zie geven). Ik moet er echt niet aan denken....
Bij mij dus 3 x een rustige tevreden flesvoeding baby.

Maar je moet het zelf weten hoor, maar laat je in ieder geval niet dwingen!(weet uit ervaring dat de verloskundige, verpleegkundigen in het ziekenhuis, en de kraamhulp ERG kunnen aandringen, om het nog maar niet over de rest van je omgeving te hebben......).

karin185
New Member
New Member
Posts:


--
09-19-2007 9:22
Ik ben er zelf ook allang uit dat ik flesvoeding ga geven deze keer. Maar vind het wel erg leuk om ieders overwegingen voor borst- of flesvoeding te lezen.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
10-10-2007 3:24
Ik kom nog even wat mosterd na de maaltijd brengen: bij Oudste heb ik flesvoeding gegeven, ik heb ingetrokken tepels en mijn moeder en oma konden geen borstvoeding geven, dus heb ik het niet geprobeerd. Maar bij Middelste merkte ik toch dat ik me blijkbaar schuldig gevoeld heb, want ik wilde het nu toch maar proberen.

In het begin ging het best goed, hij viel niet eens de "normale "10% af, bleef goed op gewicht. Alleen die pijn.... Ik vreesde het moment dat hij wakker zou worden, terwijl ik me daar bij Oudste juist op verheugde.

Toen de kraamhulp na een paar dagen een halve dag vrij had gehad, schrok ze toen ze terugkwam. Middelste was ineens ruim een pond afgevallen, in een dag!! Hij was suf en slaperig en kreeg gewoon niks binnen. Ik moest wel bij gaan voeden met tot gevolg dat ik een uur bezig was met iedere voeding. Ik was zelf vel over been intussen en ik had nog een peutertje rondlopen die mama ook hard nodig had. Ik heb toen besloten helemaal op de fles over te gaan. Tot grote vreugde van papa, die vond het geweldig om lekker met die fles te tutten.

En bij Jongste heb ik uiteraard niet getwijfeld en heb ik de ellende overgeslagen en lekker direct aan de fles gegaan.

Ik begrijp je dus echt heel goed, maar de druk is soms groot!

Groetjes, Anja
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-10-2010 6:31
Dit topic weer eens opgezocht......
Hier gaat het nog steeds niet vanzelf. Ben hele dagen aan het kolven (wat ik eigenlijk spuugzat ben) en na de borst aan te bieden en niet (of niet genoeg) gedronken wordt de fles met afgekolfde melk te geven..... De voeding loopt erg terug van het kolven, dit wordt toch niet genoeg gestimuleerd.
Telkens overweeg ik om niet meer te kolven, maar zet mezelf dan toch weer aan dat ding met de hoop dat we de langste/moeilijkste tijd vast wel gehad hebben.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-10-2010 6:52
Erica, wat ben je dapper bezig!!!! Ik meen dat je het ivm allergie heel belangrijk vindt, toch? Knap, met nog grotere kinderen erbij rondlopend. Het kost (meer dan) dubbel tijd, ik weet het uit ervaring... (jongste met schisis kon niet aan de borst drinken, 14 weken gekolfd tot de toestroom echt op was).
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-10-2010 7:00
14 weken..... ik hoop niet dat ik zo lang geduld moet hebben, en dan nog op te moeten geven..... Confused
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-10-2010 7:04
tips van de lactatiekundige:

- terug in bed (nieuwe kraamperiode inlassen) met baby en zo veel mogelijk aan de borst.
- elke 2 uur kolven.....

Hoe doe ik dit met een gezin?
Sje
Posts:75548


--
01-10-2010 8:09
Erica, heb je al geprobeerd hoe de melkproduktie is als je de neusspray Syntocinon gebruikt? Dat is een neusspray die het hormoon Oxytocine bevat, het hormoon dat je normaal zelf genoeg aanmaakt om de toeschietreflex op gang te brengen.

Bij mij dronken beide dames goed, maar zodra ik moest kolven, verzamelde ik met moeite 30cc melk! Da's dus niks! Kolven lukte gewoon niet, ook niet met foto van het kind bij me, ook niet met huilend kind op de achtergrond. Kwam gewoon geen melk los.

Toen kreeg ik van iemand de tip van die neusspray en daarna ging het als een tierelier! 1 pufje in elk neusgat en binnen een paar minuten ging het kolven helemaal toppie!

Mogelijk is dat een oplossing voor je zodat je die kleine man toch moedermelk kunt blijven geven, zeker met de allergieën waarmee jullie binnen het gezin al te maken hebben.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-11-2010 8:13
14 weken geduld? In die weken waren er ook perioden dat ik me kon voorstellen dat vrouwen er vroeger een kind bij zoogden om bij te verdienen! Alleen op een gegeven moment was dat gewoon op en redde ik het ook niet meer met (veel) vaker kolfen dan dat er gevoed moest worden. Zit je, ook midden in de nacht, ruim de dubbele tijd van een voeding, met een hongerig kind....
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-11-2010 11:14
Is die neusspray vrij verkrijgbaar of op recept?
Domperidon zou dat andere hormoon bevatten/aanmaken.... niet voor de toeschietreflex, maar voor de melkproductie.
Kan ik ook nog proberen.

's Nachts kolf ik in principe niet, omdat ik mijn rust hard nodig heb, dan beperk ik het dus tot de fles.
Heb ik geen reserves meer staan, dan moet er ook maar 'kunst'voeding aan te pas komen.... maar dat doet wel zeer hoor!!!
Sje
Posts:75548


--
01-11-2010 11:19
Die neusspray is op recept verkrijgbaar maar je hoeft er niet voor naar de dokter. Kan als het goed is telefonisch, via de assistente zelfs.

Domperidon is een geneesmiddel, daar zou ik niet zelf mee gaan klussen als ik heel eerlijk ben. Syntocinon is gemaakt voor het op gang houden of het op gang brengen van borstvoeding.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-11-2010 3:40
Domperidon kreeg ik door van iemand van LLL.

Vandaag al 2 voedingen aan de borst gegeven.....
Had ik hier al eerder moeten klagen? Dan had hij misschien ook eerder de borst genomen.....!?
Sje
Posts:75548


--
01-11-2010 4:33
Haha, hij heeft gemerkt dat je met ander geschut zou gaan aanvallen als hij niet gauw goed ging drinken.

Vreemd dat een borstvoedingsorganisatie geneesmiddelen aanprijst als middel om borstvoeding op gang te brengen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
01-11-2010 8:21
Erica, ik hoop dat hij de smaak te pakken heeft!!! Het kan zo genieten zijn, zo ontzettend jammer als je graag wilt maar het lukt niet....
erica
New Member
New Member
Posts:


--
01-13-2010 3:04
Maar domperidon is zonder recept te krijgen, en jouw neusspray niet..... ?
Sje
Posts:75548


--
01-13-2010 3:30
En gaat Domperidon je dus geld kosten, en Syntocinon niet! ;-) 

Of een geneesmiddel op recept of OTC verkrijgbaar is, hoeft niet altijd verschil te maken in wat er mis kan gaan tijdens het gebruik van een geneesmiddel.

Domperidon is niet primair bedoeld om borstvoeding op gang te brengen of te houden, het is er ook niet voor geregistreerd. Zie hier zelfs dat je tijdens het gebruik van Domperidon geen borstvoeding mag geven! Het feit dat het borstvoeding goed op gang brengt is een positieve bijwerking.

Dat iemand dat toevallig ooit ontdekt heeft, wil nog niet zeggen dat artsen het ermee eens zijn dat het voor dat doel gebruikt wordt. Want aan Domperidon zitten ook andere vervelende bijwerkingen. Waarom zou je een gastro-enterologisch geneesmiddel gaan slikken als je geen last van je maag-darm-stelsel hebt? Je maag en darmen snappen er straks niks meer van.

Mogelijk dat de LLL Domperidon adviseert omdat het lekker makkelijk zo verkrijgbaar is en je er niet voor naar je huisarts hoeft te bellen. Maar dat wil niet zeggen dat Domperidon een betere of veiligere aanpak is dan Syntocinon.

Nogmaals, niet alleen in je eigen belang maar ook in belang van de kleine mop: ik zou er niet zelf mee gaan klussen, ik zou de overleggen met de huisarts. Voordeel is ook dat Syntocinon je niks kost omdat het een recept-geneesmiddel is, Domperidon kost je geld.

Dus ik zou het wel weten als ik eerlijk ben. Ik zou niet zo eigenwijs zijn. Smile
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
01-13-2010 5:31
Nou, ik zou het ook wel weten hoor. Beide opties lijken mij niet gezond, dat gerommel met medicijnen. Dat spul komt toch ook in je voeding terecht lijkt me. Ik zou gewoon op de fles overstappen.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>