Niet willen eten
Laatste Bericht 04-16-2012 7:24 door Peter P. 40 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-15-2008 4:56
Ja echt wel! We kunnen hem de hele dag door wel eten geven, want hij eet echt alles. 

In de tijd dat dit speelde zijn we een weekje weer overgegaan naar 6 maanden potjes. Daarna weer de 8 maanden aangeboden en op een gegeven moment accepteerde hij dat gewoon. Overigens eet hij nog steeds geen vers fruit met uitzondering van banaan. Verder weigert hij al het fruit dat niet uit een potje komt. Heel apart! 
Sje
Posts:75548


--
03-15-2008 8:45
En als je vers fruit prakt, in potje doet en dan geeft? Trapt-ie daar niet in?
smurf
New Member
New Member
Posts:


--
03-15-2008 9:52
Hoi
Nou lekker slim van mij he!!!
Ik had helemaal nooit gezien dat dit al een oud bericht was.
LaughingWas iets te entheusiast in het willen delen van mn advies.
Sorry en veel geluk met de nu al grote vent.

Edited by - Sje on 15-3-2008 10:40:10 PM
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-16-2008 9:19
@Smurf: geeft niet hoor! Misschien heeft iemand anders wat aan onze reactie.

@Sje: die kleine vent is echt slim. Daar trapt 'ie dus ook niet in. Ik heb het ook al geprobeerd met kleine stukjes door de yoghurt. De yoghurt eet hij op en de stukjes spuugt hij uit. Het vreemde is dat hij bij het avondeten wel alles in stukjes eet. Stukjes paprika, stukjes stoofpeer...het maakt hem niks uit en alles is lekker. Prik ik 1 stukje stoofpeer aan een vorkje dan weigert hij dat. Typisch peutergedrag denk ik. We laten het maar gewoon gaan. Er komt vast wel een dag dat hij het wel wil eten.
Sje
Posts:75548


--
03-16-2008 10:45
Ja komt vast wel goed. Wel leuk hoe slim die kleine moppen zijn. Die laten zich echt niet voor de gek houden hoor!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-16-2008 1:33
Ja en ergens is het ook wel weer grappig zo'n eigen willetje. Hij heeft in ieder geval een eigen mening ;-)
Sje
Posts:75548


--
03-16-2008 4:40
Alleen maar goed. Het moeten ook geen watjes worden, toch?

Zo werd de oudste afgelopen dinsdag in het museum geplaagd door 2 jongetjes uit haar klas. Was echt gewoon plagen en niet pesten.
Ging ze toen we op het punt stonden terug naar school te gaan naar 1 van die jongetjes toe en ze vroeg "Waarom waren jullie mij net zo aan het plagen?".

Die gaat er dus gewoon op af in plaats van dat ze in een hoekje weg gaat zitten kwijnen. Dat heeft ze niet van mama! Maar mama is wel blij dat ze dat lef heeft!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-17-2008 3:52
Lekker, zo'n mondige meid! Ik hoop dat onze kindjes ook het mondje durven open te trekken als dat later eens nodig is. 
Sje
Posts:75548


--
03-17-2008 5:29
Ja, want je moet er niet aan denken dat het de pispaaltjes van de klas worden. Maar goed dat is een heel ander topic!

Terug naar voeding 8 maanden! ;-)
Sje
Posts:75548


--
12-07-2009 1:52
Vraag van Kimrenee:

Beste allen,

Wij hebben een dochter van tien maanden die heerlijk eet bij haar vader, maar zodra ik het aanbied sproeit ze, spuugt ze en eet ze zeer matig. Blijkbaar is het een spelletje maar hebben jullie ideeen om dit op te lossen?

 Kim
Sje
Posts:75548


--
12-07-2009 1:59
Hoi Kim,

Allereerst welkom op de site.

Ik hou het op puur uitproberen! Ze is gewoon met jullie aan het sollen en ze lacht zich helemaal suf.

Er is maar 1 oplossing naar mijn idee: als ze niet eet als jij het aanbiedt, dan eet ze maar niet. Ze komt niet om van de honger met wat ze door de dag heen aangeboden krijgt. Dus eet ze niet als ze het van jou krijgt, dan bord wegzetten en klaar ermee. Ook geen alternatieven (die ze veel lekkerder vindt!) aanbieden, want dan ben je nog verder van huis. Ze kan eten wat je haar voor zet en waarvan je weet dat ze het lust en anders maar niet. Klinkt heel hard maar het werkt wel.

Kost je een paar dagen of een weekje en dan weet ze dat er niet met je te sollen is, en dan gaat ze vanzelf weer gewoon eten.

Dezelfde soort trucjes zal ze in de komende tijd uit gaan halen met andere zaken waar ze invloed op heeft: in bad gaan, luier verschonen, slapen etc.

Toverwoord is: negeren! En consequent vast blijven houden aan gedrag dat jij wenselijk acht.

Sterkte met de pittige dame.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
12-07-2009 2:02
Ik denk ook negeren.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
12-07-2009 2:37
Zelfde mening. Hier gaat het bordje gewoon weg met de opmerking "volgende keer beter". Soms leidt het tot een brulpartij, maar de volgende avond eten ze echt wel. Verder geen aandacht aan schenken. Dat zien ze alleen maar als beloning.
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
04-11-2012 4:49
Wij hebben hier ook een avondeten-probleem sinds geruime tijd.

De KV begint vrolijk met eten en na een paar happen slaat hij de lepel weg, draait zijn hoofd af etc.

Wij eten altijd gezamenlijk 's avonds aan tafel, maar nu is ons opgevallen als dat eens een keer niet gebeurd en de KV voor ons uit eet en wij later op de avond hij zonder morren zijn hele prak op eet!

Nu zou je zeggen, nou geef dan gewoon voortaan zijn prakje eerst en eet zelf later als hij naar bed is ofzo, maar we willen hem ook deel uit laten maken van het avondeten en leren erbij te zitten aan tafel.

Hij krijgt altijd een bordje pap na het warme eten, ongeacht of hij goed of slecht gegeten heeft. Nu vraag ik me af, als hij slecht gegeten heeft (zijn eten dus wegslaat enzo) zou ik dan zijn pap ook niet moeten geven? Enerzijds biedt ik dan een alternatief wat hij lekker vind, maar anderzijds krijgt hij dat gewoon altijd.

Overigens zit hij dus als hij niet meer wil eten ook 'gezellig' bijna de hele maaltijd te brommen en te 'gillen".

Iemand tips hoe we hier het beste mee om kunnen gaan, avondeten is hier al een tijdje niet meer het meest gezellige moment van de dag zeg maar ;-)
Sje
Posts:75548


--
04-11-2012 5:01
Avondeten is nogal eens survival met kleine kinderen. Vreselijk! En de gezelligheid is vaak erg ver te zoeken. Bah!

Hier geldt altijd al "niet eten, geen toetje, weinig eten, weinig toetje". Er wordt gezegd "ja maar het toetje is onderdeel van de maaltijd", maar dat vind ik persoonlijk onzin. Hier kunnen ze een toetje verdienen. En omdat ze zo slecht eten, koop ik al een paar jaar geen toetjes meer omdat ik ze elke keer over de datum weg kon tjoepen.

Dus ik zou persoonlijk dat toetje weglaten als-ie weigert te eten.

En verder, begrijpelijk dat je hem niet voor altijd apart wilt laten eten omdat-ie dan wel goed eet. De maaltijd is een gezins-aangelegenheid (tenzij je in de toekomst te maken krijgt met voetbaltrainingen op ongelegen tijdstippen etc.).

Wat ik zou doen is tegelijk met jullie eten aanbieden. Eet-ie niet (meer), jammer dan. Bord wegzetten en verder negeren! Hoe moeilijk dat ook is. Hooguit nog 1x bord terugpakken als-ie aangeeft wel te willen eten. Maar als-ie daar een spelletje van maakt zou ik daar ook mee stoppen.

Laten merken dat er niet met je te sollen is en geen alternatieven aanbieden waarvan je weet dat-ie het wel lekker vindt. Mijn schoonmoeder heeft de meiden eens een boterham als alternatief aangeboden omdat ze hun warm eten daar niet wilden. Grrrrrrrrrrrr...............

"Ja maar ze moeten toch iets eten?". Nooit doen, want die kleine moppen eten echt wel als ze echt honger hebben en ze krijgen door de dag heen ook zat aan voedingsstoffen binnen. Ze lachen zich suf als het ze lukt om iets te krijgen wat ze veel lekkerder vinden.

Wat wij hier ook doen is geen extra ontbijt geven de volgende dag. Daar hebben ze hier nogal eens een handje van om dan bij het ontbijt meer brood te vragen dan ze normaal eten. Trap ik ook niet meer in. Klinkt hard maar als ik ze 's avonds bij het eten zeg dat ze de volgende ochtend echt geen extra ontbijt krijgen, dan zijn ze namelijk vaak wel geneigd om meer van hun avondeten te nemen.

Dat werkt natuurlijk bij de KV nog niet, maar mocht-ie over een paar jaar nog steeds moeilijk doen met eten dan is het wel evt. een truc om hem wel aan het eten te krijgen.

Edited by - Sje on 11-4-2012
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
04-11-2012 6:23
Vandaag hebben we zelfs iets uitgeprobeerd. Hij zit altijd met zijn kinderstoel aan de kop van de tafel. Ik zit links van hem en meneer L. rechts.

Nu heb ik hem gewoon 'aan' tafel gezet naast meneer L. en wat denk je? Zijn bord zonder ook maar 1 keer te morren leeg!! We gaan natuurlijk testen of dit stom toeval is of dat we hier echt iets 'doorbroken' hebben.

De rest van de tips zijn en blijven welkom, want daar kunnen we zeker wat mee! Zo ontzettend jammer soms dat avondeten survivalen is, want na een dag werken kun je juist verheugen om een momentje met het gezin. Maar die verwachtingen moeten we nog maar een aaaaantal jaar uitstellen misschien :-)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
04-11-2012 8:20
Zou het kunnen dat vermoeidheid meespeelt? Je zou hem eerder kunnen laten eten en dan later gezellig bij jullie aan tafel met een bordje met beetje eten, bijv alleen groente en als jullie klaar zijn zijn toetje.
Lianne
New Member
New Member
Posts:


--
04-11-2012 8:24
Ik denk niet dat vermoeidheid meespeelt. Hij is soms wel moe hoor, maar we eten eigenlijk altijd rond dezelfde tijd. Dus ook als hij eerder eet dan ons eet hij op dezelfde tijd, wij eten dan gewoon een keer erg laat omdat we eters hebben en lekker lang willen tafelen ofzo.

Maar de ene dag is hij wel moeier als de andere dag natuurlijk, maar daar kan ik geen verschil in ontdekken. Wel zoals gezegd tussen samen en alleen eten. Maar goed, vandaag ging het subliem :-)
Sje
Posts:75548


--
04-11-2012 9:27


citaat:
Lianne wrote:
Maar goed, vandaag ging het subliem :-)


Alsof-ie hier meeleest........................................... de fopperd!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
04-12-2012 7:46
Toetjes zijn hier ook niet standaard. Gewoon omdat Maria al niet zo'n toetjesmens is en Esther er ook niet altijd behoefte aan heeft (wij zelf ook niet trouwens). Dus die gebruiken wij niet om te verdienen.

Wat wij wel doen als we aardappelen groente vlees eten is dat ze eerst de aardappelen en de groente op moeten hebben voordat ze vlees krijgen. Want vlees willen ze altijd wel (Maria ook sinds ze aan de keelamandelen geopereerd is, voor die tijd nooit zo heel veel), maar groenten en aardappelen zouden hier blijven liggen als ze eerst het vlees zouden mogen eten. Dit werkt dus uit niet bij de eenpansgerechten. Maar onze meiden eten sowieso wel graag rijst of pasta. Wel eens zonder saus, maar dat moeten ze zelf maar weten. Ter compensatie van groenten geef ik ze regelmatig voor het eten al een stuk rauwe paprika om te eten, en daar smullen ze van!

Succes. Mijn grootste tip: niet continue gaan zeuren over het eten, probeer het gezellig te houden. Dan eten ze maar een keer wat minder. Als ze honger krijgen gaan ze vanzelf meer eten.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>