Wat te drinken bij 6-7 maand
Laatste Bericht 01-01-2007 11:39 door Joke. 14 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
alfa
New Member
New Member
Posts:


--
12-15-2006 5:55

    Mijn kleindochter krijgt -door omstandigheden- flesvoeding. Zij wordt de melk wat beu en weigert regelmatig haar avondfles te drinken. (Dit is voor mij , de oma, zéér herkenbaar ). Mijn kleindochtertje krijgt water (beginfase beker) maar mijn dochter zou haar graag wat méér laten drinken én haar wat verdunde vruchtenthee of verdund fruitsap aanbieden.

    Hebben jullie tips terzake?

    carientje1979
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2006 8:36
    Roosvicee is er voor kindjes vanaf 4 maanden. Staat op de achterkant van de fles. Met zes maanden mogen ze ook al diksap, appelsap en thee. Ligt ook wel beetje aan welk consultatieburo je hebt. Liever geen extra suiker toevoegen, maar er zijn ook cb’s die doen of suiker gif is.-)
    lila
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2006 9:26
    Krijgt ze nog niets van vaste voeding ’s avonds  ?  Gewone melk met verdikkende meel zoals bambix (vanillesmaak) en dan een bekertje gewoon water.
    Ik weet wel, er wordt zoveel boven onze hoofden geregeld, maar soms balen kindjes gewoon van die poedermelk.  Ik had er ook eentje die op vier maanden geen melk meer wou.
    Groetjes, Lila 
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2006 12:35

    Fijn , danku voor de (morele) steun.

    de jonge mama was vooral ongerust omdat het CB. nogal moeilijk doet over het feit dat de baby "minder" dan 1/2 l. melk per dag drinkt.

    ’s Avonds wordt de melk aangedikt met bambix ,zodat er "met het lepeltje" kan gegeten worden ; maar dat wordt dan niét meer beschouwd als vocht.

    Bij Roosvicee had de jonge mama (mijn dochter, dus) wat bezwaren omdat zij vreesde téveel een "zoete " smaak aan te leren ; wat dan weer slecht is later voor eventuele lijnproblemen.

    En gezien wij van een dikkere soort zijn.......zou kleindochter dat wel eens geerfd kunnen hebben.



    Edited by - Miriam on 13-1-2007 2:12:46 PM
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2006 1:42
    Heel logisch hoor dat zo’n kindje het na 6-7 maanden wel gezien heeft met die flesvoeding! Je moet er toch zelf ook niet aan denken om een half jaar alleen maar op melk te leven?

    Ik gaf onze meisjes rond die leeftijd naast flesvoeding heel erg verdunde diksap. Ze zijn nog geen zoet gewend dus ze zijn al blij met "water met een kleurtje" zoals ik het dan noem. Ik zorgde dat de bodem van het bekertje of de fles net bedekt was met siroop en dan tot vol aanvullen met water. Prima drankje en niet schadelijk.

    Ik zou nog geen gewone zoete sappen geven. Zoet kan altijd nog. Ze zijn als ze zo jong zijn nog heel blij met niet-zoete dranken! En zeker met vers doorkomende melktandjes kan het geen kwaad om de suiker nog een tijdje uit de buurt te houden.

    Maar thee is ook een goed idee hoor Alfa. Zijn heel veel baby’s die thee drinken. Als ik nu voor onze meisjes thee maak, doe ik een laagje van een centimeter of 3 kokend water in een kop, theezakje er even in. dan een laag koud water van een cm of 3 erbij en roeren. Dan is het prima op drinktemperatuur voor die kleine moppen.

    Overigens als je toch melk wilt geven zonder dat het melk is, kun je ook uitwijken naar danoontjes of een beker half yogho (bestaat ook suikervrij!) en half melk. Dan heeft de kleine mop toch melk, maar het smaakt naar yogho.

    Van Nutricia bestaat ook peutermelk. Die is er in naturelsmaak en in vanillesmaak volgens mij. Zou ook een alternatief kunnen zijn.

    En waarom zou melk met bambix niet als vocht gerekend mogen worden? Tuurlijk is dat vocht! Ons cb rekent ook de fruithap en groentenhap mee als vocht! Fruit- en groentenhap bestaat ongeveer alleen maar uit vocht!

    Zolang ze verder gewoon goed eet en drinkt, hoef je in elk geval niet bang te zijn voor uitdroging. Dat gebeurt alleen maar bij braken en diarree.



    lila
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2006 3:48
    Goed ! 
    Als ze haar melkproducten op de een of andere manier binnenheeft, dan zou ik me niet ongerust maken over de voedingswaarde van wat ze drinkt hoor.  Begrijp me niet verkeerd : maar water is dan opperbest : lekker en gezond ook. 
    Al die roosvicee-dingen en die theetjes, die heb ik hier moeten weggooien hoor (eerlijk gezegd : zouden jullie daar durven van proeven ?)
    En cola en zoet : neen, zou ik niet doen, (als je dat zelf niet drinkt tenminste).
     
    Vers geperste appelsien (’s morgens één koffielepeltje ) ging er ook vlotjes in, en zelfs een klein slokje koffie durfde onze kleine kwibus afbedelen.  Maar dat zal net zo ongezond zijn als thee zeker !
    Sje : dat "diksap" waar je het over hebt ?  Is dat dan wat wij hier in Vlaanderen "grenadine" of "menthe" of "groseille" noemen ?  Respectievelijk oranje, groen of rood suikersap waar je water moet bijgieten ?
    Groetjes, Lila 
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2006 4:18

    Lila,

    net als jij weet ik als Belgische niet precies wat "diksap" nu eigenlijk is.

    Ik heb er wél al over gehoord en gelezen , maar nog nooit gezien in AH of C1000 , waar ik soms boodschappen doe.

    Iets wat gesuikerd is , zal mijn dochter niet gauw geven .

    De theesoorten die ze kiest zijn vruchtentheetjes en de kleine is er dol op. Zij drinkt die vlot uit een beker.

     

    Bestaat roosvicee ook zonder suiker in Nederland? 

    En waar vind ik "diksap" ? 

     

    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2006 9:41
    Diksap is siroop (roosvicee-achtig spul maar dan met veel minder of helemaal geen suiker) speciaal voor baby’s en peuters. Dus eigenlijk pure fruitsiroop die je kunt aanlengen met water om een bekertje sap te krijgen.

    Het is dus geen suikersiroop of ranja zoals dat ook wel heet.

    Diksap is de gezonde versie om het zo maar te zeggen. Het staat ook altijd in de schappen met babyvoeding enzo.

    Het is overal (tenminste in Nederland) in supermarkten en bij drogisten te koop. Kruidvat verkoopt het ook. Zowel van Olvarit als van eigen merk als het goed is.
    alfa
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-16-2006 4:17

    Danku, Sje,

    Ik wist al dat "diksap" iets typisch Nederlands is ,  Waarschijnlijk hoef ik er in Vlaanderen niet naar te zoeken.

    Diksap wordt dus toegevoegd aan het boodschappenlijstje voor onze volgende shoppingtoer in Oostburg (AH ... C1000 ... kruidvat... ).We vinden het daar wel.

    lila
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-16-2006 9:51
    Ook nog noit van gehoord.  Zal er eens op letten..
    Groetjes, Lila
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-16-2006 12:14
    diksap is toch gewoon geconcentreerde appelsap? is dat dan niet hetzelfde als appelsap verdund met water? (of andere vruchtensap natuurlijk).

    als je roosvicee erg verdunt kan dat natuurlijk ook. Ik zou me niet te druk maken over de zoete smaak, als de baby verder niks drinkt, lijkt me dat ondergeschikt.

    Yoki zonder suiker zou ik eerder niet doen, daar zitten volgens mij zoetstoffen in..??
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-16-2006 2:43
    Diksap is ooit begonnen als geconcentreerde appelsap geloof ik, maar inmiddels zijn er veel meer smaken!
    nanexo
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-01-2007 4:02
    Hallo allemaal,

     

    wij hebben zelf ook een dochter van 7 maanden.

    Vanaf haar 3 maanden eet en drinkt ze bijna alles wat wij ook eten en drinken behalve dan de frisdrank.

    Ze vroeg er zelf al na toe ze tussen de 3 en 4 maanden was. Ze drink nu met regelmaat vruchtensap, ranja enz.

    Nartuurlijk moet je er wel opletten dat ze niet te veel suiker binnen krijgt. 

    Het is eigenlijk een beetje uit proberen wat ze wel en niet willen en daarbij moet je je gevoel laten spreken. die heeft meestal wel gelijk. Je merkt snel genoeg als het kind het wil hebben of niet.

    ondanks dat onze dochter dat alles dus al 4 maanden eet is ze super gezond en groeit ze uitstekend.

    TIP: LAAT JE GEVOEL ZEGGEN WAT GOED VOOR JE KIND IS!!! 

    Sje
    Posts:75548


    --
    01-01-2007 8:11
    Hou niet alleen rekening met suiker, hou vooral rekening met zout en kruiden!

    Een baby van 3 maanden kan nog niet alles eten en drinken wat wij ook nemen. De niertjes kunnen zout bijvoorbeeld nog niet verwerken. De darmpjes kunnen nog niet alle voedingsstoffen aan.

    Ik vind het persoonlijk onverantwoord.


    Edited by - Sje on 1-1-2007 8:15:58 PM
    Joke
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    01-01-2007 11:39

    Nanexo, misschien een vreemde vraag, maar hoe wist je dat jullie dochter daar aan toe was, dat "ze ernaar vroeg" zoals jij dat schrijft?

    Toen onze zoon van die leeftijd was, reageerde hij juist met overgevoeligheid op bijvoorbeeld sinaasappelsap. In onze tijd (oops, 24 jaar geleden dus... Embarassed) was het nog heel gewoon daarmee te beginnen met drie maand, maar nadien is dat volgens mij helemaal teruggedraaid. En als ik terugdenk aan zijn reactie, kan ik dat wel begrijpen.

    Joke 

    U bent niet gemachtigd om te reageren.