Heerst er griep onder de kinderen?
Laatste Bericht 02-21-2006 4:24 door Sje. 44 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
AuteurBerichten
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
02-13-2006 9:57
Hoi Sje, Wat denk je van een soepstengel met smeerkaas. Je hebt ze voorverpakt. Reuze interessant en erg lekker. Heel anders dan een boterham, maar ze krijgt wel iets goeds binnen! Bij ons beginnen ze ook te snoteren. Afwachten wat het gaat worden. Groetjes Tijgertje
Roosje
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2006 8:18
Sje, ik hoop dat je een betere nacht hebt gehad! sterkte meid Gr Roos
Susje_oud
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2006 10:09
Ja beterschap voor iedereen die ziek is of zieke kinderen heeft. Ja Sje ben erg benieuwd of je al aan t eind van de lange tunnel bent.
Sje
Posts:75548


--
02-14-2006 1:34
Hallootjes luitjes, Jaja, het is inderdaad het eind van de tunnel hoor, dat licht dat we zien! Even een update. Gisteren overdag is het oortje van de grote kleine dame doorgebroken. In het begin kwam er nog wat gelig troebel vocht uit, maar inmiddels is dat helemaal helder en nog ietsje gekleurd. De ingang van het oortje zelf is ook niet meer rood net als gisteren maar ziet er verder rustig uit. Heb er gisteren de dokter nog wel even over gesproken. Ik wilde graag weten of het een goed of slecht teken was dat het doorgebroken was. Was dus goed teken en we merkten het inderdaad ook meteen in de pijn. Die werd snel minder. Over 2 weken moet ik met haar op de praktijk komen en dan kijkt-ie of het trommelvliesje weer mooi dicht is. Vandaag heeft ze ook weer vrij actief gespeeld en gisteravond heeft ze zelfs weer een beetje met papa gestoeid en ook in bad genoot ze weer volop. De kleine kleine dame zat gisteren nog steeds onder de rode pukkeltjes en in bad werd dat meteen erger. Zag er niet uit dat huidje! Een uur na het bad was het weer ver weg getrokken. Denk dus dat het inderdaad warmte-/koortsuitslag is. Afgelopen nacht is ook iets beter gegaan. Voor de grote kleine dame zijn we er maar 2 keer uit geweest! Voor de kleine kleine dame een paar keer meer. Die heeft tussen 4 en 5 wat liggen jammeren. Mogelijk ook van oortjes dus daar heb ik een zetpil ingejast en daarna is ze ook weer prima gaan slapen tot 8.30. Vanmiddag heeft de grote kleine dame helemaal zelf ruim een halve boterham gegeten dus dat is heel goed vergeleken met afgelopen week. Ze vraagt ook weer uit zichzelf om drinken en een koekje enzo. En ze heeft tussen de middag alweer een keertje in de hoek gestaan, dus daaraan merk je dat het echt weer stukken beter met haar gaat! Hihi! We zien dus echt weer licht!
Susje_oud
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2006 2:17
Gelukkig gaat t de goede kant op!!! Zo doorgaan dus!
kristel
New Member
New Member
Posts:


--
02-14-2006 2:25
wij waren afgelopen weekend in Euro Disney en mijn zoon van 7 had het dus ook te pakken. Hij moest ook door het hoesten vreselijk overgeven in het park. Ik vond het best beschamend, maar ja, het arme ventje kon er ook niks aandoen.... Wel heel erg sneu voor hem. Nu gaat het met hem beter maar hebben Mamma en kleine zus het te pakken. Nu pappa nog...... Oja Sje, Chocopasta is trouwens best wel voedzaam...... En zoals mijn huisarts zegt: op cola en chips kunnen kinderen een flinke griepaanval overleven (zout en vocht) maar jouw meisjes zijn nog erg jong voor cola, maar chips en veel drinken is dan belangrijker dan een evenwichtige voeding, dat komt een paar dagen wel weer. Mijn zoon is 5 jaar geleden een week in het ziekenhuis opgenomen vanwege uitdroging. Hij had dus influenza (de griep). Ik heb toen veel te lang gewacht met het inschakelen van de huisarts. Eerst zelf maar gaan dokteren met allerlei zetpillen, drankjes en toestanden. Ik heb er wel van geleerd dat de hoogte van de koorts helemaal niet belangrijk is, maar het gedrag van het kind. Nu ben ik liever een keer teveel bij de huisarts dan een keer te weinig. Edited by - kristel on 14/02/2006 14:28:38 Edited by - kristel on 14/02/2006 14:34:04
Sje
Posts:75548


--
02-14-2006 2:52
Hoi Kristel, Ik heb ook zo ongeveer dagelijks aan de lijn gehangen met de huisartsenpraktijk. Ik kende gewoon mijn eigen kind niet meer terug. De jongste hield zich kranig, maar de oudste was zo slecht aanspreekbaar en zo suf, ik vertrouwde het gewoon niet. We hebben chipjes geprobeerd om haar aan haar zoutvoorraad te helpen, maar ze wilde er niks van weten. We hebben echt op allerlei manieren geprobeerd om haar zout binnen te laten krijgen, maar niks lukte. Ze krijgen hier eigenlijk nooit zoet op brood, maar aangezien smeerkaas en smeerleverworst helemaal niet gewaardeerd werd door de grote kleine dame, ben ik gisteren eenmalig overgestapt op chocopasta. Als je zelf ziek bent, eet je zoet spul ook veel makkelijker dan hartig spul, dus waarom zou dat voor die kleintjes anders zijn?! Ik had nu zoiets van: als ze maar iets binnen heeft om alvast iets aan te sterken en dan komt het omslagpunt naar gewoon eten vanzelf weer. Gisteren wilde ze na het avondeten (weer boterham met chocopasta in haar geval want ik wist dat warm eten, wat ze altijd al zo slecht eet, helemaal niks zou worden) ineens een paar stukjes vlees van wat wij aan het eten waren. En dat floepte er best smakelijk in. Toen wisten we dat ze echt aan het opknappen was. Vanmiddag heeft ze dan ook ruim een halve boterham met smeerleverworst op! Ik was helemaal blij! Beroerd zeg dat jij nu een ziekenboeg hebt en er zelf deel van uitmaakt. Hou de boel maar goed in de gaten, want die uitdrogingservaring van 5 jaar geleden wil je niet meer meemaken. Misschien in dat licht een tip waar je iets mee kunt: wij lieten onze grote kleine dame elke keer als ze 's nachts wakker (keer of 7-8) was wat drinken. Hadden gewoon een flesje met een rietje met sap boven staan en gedurende de nacht kwam ze een heel eind richting bodem van dat flesje. Zo had ze redelijk ongemerkt toch al wat vocht binnen gekregen (ongeveer 200ml) voordat er een nieuwe ziektedag begon. Alle sterkte! Marleen, hoe is het trouwens bij jou aan het front?
Sje
Posts:75548


--
02-15-2006 11:25
Nou, we hebben weer een redelijke nacht achter de rug. De kleine kleine dame heeft helemaal doorgeslapen, de grote kleine dame is een keer of 4-5 wakker geweest. Mijn man is er grotendeels uitgegaan voor die kleine mop want mama verdenkt zichzelf van een griep. Gisteravond heb ik volgepropt met antigrippine, met koorts 2 uur op de bank liggen snurken (neus zit verstopt dus kan niet door neus ademen). Was helemaal brak gisteravond en ik was blij dat ik er vannacht niet steeds uit hoefde. Vanochtend ook weer antigrippine genomen en nu gaat het redelijk. Gelukkig zijn de meisjes heel lief en vrolijk, dus dat houdt me dan al beter op de been dan wanneer ze nog ziek of heel vervelend waren. Ik hoop maar dat het alleen de vermoeidheid van vorige week is die eruit komt en dat het ook niet een griep is. Dadelijk breng ik de meisjes naar mijn ouders. Daar eten ze een boterham en slapen ze want mijn man en ik moeten einde van de middag weg voor een afspraak. Als ik de meisjes weggebracht heb, duik ik thuis meteen voor een paar uurtjes mijn bed in. Even kijken of ik daar van bijkom. Maar goed, met de meisjes gaat het dus goed. De kleine kleine dame lijkt helemaal opgeknapt en de grote kleine dame heeft nog steeds wat last van een lekkend oortje, maar ze speelt weer en zingt weer en kletst weer. Haar oogjes staan ook steeds helderder, dus ik ben helemaal een blije mama! Hoe is het met de andere griepgevallen?
MarleenTY
New Member
New Member
Posts:


--
02-15-2006 11:59
Hoi Allemaal! Bij mij is de jongste (7) alweer 3 dagen naar school geweest en is volgens mij weer helemaal de oude op wat hoest-aanvallen na. Maar de oudste (9) ligt al sinds maandag op de bank onder zijn dekbed met 39 graden. Sinds gistermiddag wil die koorst afzakken naar verhoging, maar komt 's avonds gezellig weer terug. Ik gebruik voor de koorts nu de nieuwe paracetamol smelttabletten. Je hebt ze in 120 mg, 250 mg en 500 mg en smaken naar banaan en zijn niet zo bitter als de gewone "grote mensen" paracetamol. Bij heftige koorts krijgt de oudste dus 2 keer 250mg. Misschien een tip voor andere mensen met wat grotere zieke kinderen. Anders zit je al snel vast aan 3 keer sinaspilletjes per keer. Dat gaat handen met geld kosten zo. Veel sterkte allemaal!
Sje
Posts:75548


--
02-15-2006 12:44
Ah, dus die smelttabletten zijn een aanrader?! Zal ik die de volgende keer ook eens in huis halen. Wij hebben wel de paracetamol kauwtabletjes voor de kindjes met een bosbessensmaak ofzo, maar daar hoeven we bij de oudste echt niet mee aan te komen. Zetpillen was ook een drama, maar gaat sinds afgelopen week beter. De jongste pikt zetpillen nog wel (voorlopig............). Voor de hele kleine kindjes die niet gecharmeerd zijn van kauwtabletjes en zetpillen is er ook nurofen vloeibaar (vanaf 3 maanden). Zit doseerdingetje bij. Op een lepeltje en happen maar. Zoetig spul is het. Daar moeten we overigens bij onze oudste ook niet mee aankomen (zodra die doorheeft dat het iets met geneesmiddelen te maken heeft, weigert ze het in te nemen).................dus onze truc is nu (misschien ook een goede tip voor andere mensen met zieke kleine kindjes): We doen de dosering in een plastic beker (liefst oranje of rood), paar slokken water erbij. Goed roeren met een lepeltje. En we hebben een sapje!!!!! (Zorg dat je een niet te grote hoeveelheid aanmaakt, want ze moeten het wel helemaal op kunnen drinken anders mist het zijn werking.). Als je het in een oranje of rode beker doet, valt het niet op dat er geen sapjeskleur aan zit. En anders gewoon een paar drupjes roosvicee erbij doen voor de kleur. Werkt perfect!!!! Ongemerkt krijgen ze hun medicijnen binnen! Marleen, sterkte met de zieke!
Sje
Posts:75548


--
02-16-2006 9:39
Even weer een update. Gisteren is het verder goed gegaan, behalve dan dat het oortje van de grote kleine dame nog steeds wat lekte. Afgelopen nacht hebben ze allebei doorgeslapen! De oudste is heel even een minuutje aan het huilen geweest, maar ik wilde het even afwachten. Na dat minuutje is ze gewoon weer in slaap gevallen. We waren dus erg hoopvol vanochtend! Heb wel de dokter gebeld omdat haar oorschelpje wat rood aan het worden was en ik vond dat ze toch nog teveel klaagde over haar oortje. Kon meteen langskomen. Ze heeft er nu waarschijnlijk een schimmelinfectie in het oor bij. Dus daar heeft ze oordruppeltjes voor gehad. (Zodanig onschuldig dat het samengaat met het geperforeerde trommelvliesje). Daarnaast moet ze neusspray blijven krijgen (de gewone simpele zoutoplossing) en mag ze paracetamol blijven krijgen indien nodig. Dus mooi geregeld dacht ik.................. Vanmiddag telefoon van mijn ouders, want daar waren de dametjes vandaag...............was de grote kleine dame weer net zo'n koortsig vaatdoekje als vorige week. En de koorts is pas van 39,5 naar 38,7 gezakt 2 uur na toediening van een pijnstiller. Duurt gewoon veel te lang dus. Ik dacht echt dat de moed in mijn schoenen zakte! Nu werd ik toch serieus ongerust. Meteen de dokter weer gebeld. Kon ik helaas niet terecht want het spoedspreekuur zat vol en de boel liep al uit. Maar de assistente kon de huisarts wel terug laten bellen. Vond ik prima, want hij had haar vanochtend nog gezien en de afgelopen 2 weken is er zo veel contact met de huisarts geweest dat een en ander via de telefoon ook wel geregeld kon worden. Ik wil eigenlijk toch een antibioticakuur voor haar want mijn gevoel zegt nu dat er wel degelijk ergens iets bacterieels zit te vervelen. De dokter heeft niet meer teruggebeld. Nou oordeel ik daar niet te snel over want dat kan een hele goede reden hebben en in een noodgeval had ik na praktijkuren naar de huisartsenpost gekund. Maar, uiteindelijk na etenstijd is de koorts wel gezakt en werd de dame weer gewoon vrolijk. Hoewel ze wel weer klaagde over haar oortje. Ik ga morgenochtend wel weer meteen de huisarts bellen om toch te overleggen want ik vind het echt heel vreemd dat die koorts elke keer terugkomt en ik wil niet dat er iets verwaarloosd wordt waardoor ze in de toekomst nog iets blijvends kan overhouden. Het is op het moment namelijk wel allemaal in haar hoofdje te doen en ze heeft een geperforeerd trommelvliesje. Dus ik weet niet wat die bacteriën allemaal in hun mars hebben, maar ik wil ze eigenlijk toch wel voortijdig stoppen. De kleine kleine dame is helemaal opgeknapt dus die neem ik niet meer mee in de update. En ikzelf......................voel me beter dan ik verwacht had. Leef op het moment niet op antigrippine dus ik hoop dat ik de boel op tijd heb kunnen onderdrukken. Ik voel me wel weer onrustig, maar dat komt door de onduidelijkheid over de grote kleine dame. Zodra ik weer meer nieuws heb, horen jullie het.
stier67
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2910


--
02-16-2006 9:53
Hee Sje, Dat duurt wel erg lang dat ze opknapt. Ik denk ook inderdaad dat een anti bioticum voor haar goed zou zijn. Ik hoop dat je wel kunt slapen vannacht want dan kun je er morgen ook weer beter tegen. Voor je grote kleine meid wens ik haar heel veel beterschap.
Sje
Posts:75548


--
02-17-2006 9:29
Nou luitjes, hier is Zuster Esther weer met de laatste nieuwtjes uit Academisch Ziekenhuis Midden-Brabant. Eens kijken, tot hoever zijn jullie op de hoogte? Ah, tot en met gisteravond. Nou de nacht was weer "iets met peren". De kleine kleine dame heeft overal heerlijk doorheen gesnurkt, maar de grote dame is toch gemiddeld wel elk uur wakker geweest. Toen ze tegen vieren eindelijk weer sliep, kon ik niet meer slapen. Heb 1,5 uur wakker gelegen en ik lag maar te malen. De adrenaline gierde door mijn lijf want ik begon helemaal wanhopig te worden. Ik zie al bijna 2 weken die suffe oogjes, dat witte gezichtje, het moeilijk opstartende zieke meisje, het niet etende mopje. Ik wil mijn eigen kind weer terug. Toen ik bijna weer sliep, werd ze weer wakker en heb ik haar weer pijnstiller gegeven. Daar heeft ze op doorgeslapen. Maar vanochtend was ik dus weer gebroken en door al dat gepieker stond ik misselijk en duizelig onder de douche. Was voor mijn gevoel zelf ook weer terug bij af wat fitheid betreft. De opstart ging redelijk, maar ik heb toch de dokter gebeld want die koorts van gisteren zat me verre van lekker. Zo wilde ik het weekend absoluut niet in. Kon om 9.30 terecht. Hij verontschuldigde zich dat hij niet meer gebeld had, maar hij had een goede verklaring. Hij had de mededeling dat hij ons moest bellen wel op zijn lijst zien staan, maar aangezien hij ons die ochtend nog gezien had en de grote dame er niet uitzag alsof ze weer een terugslag zou krijgen, dacht hij dat dat bellen inmiddels achterhaald was en heeft hij het van zijn lijst gestreept. Nou goed, ik mijn verhaal gedaan, dat ik nu echt bezorgd ben en de gezondheidstoestand van die kleine meid niet meer vertrouw. Hij heeft heel het verhaal dat sinds afgelopen week in het dossier is ontstaan nog eens gelezen, bij de grote kleine dame nog eens van alles gecontroleerd en hij snapt er ook niks meer van. Ik vroeg hem hoeveel schade een antibioticakuur kan veroorzaken als je die geeft terwijl het eigenlijk niet nodig is. Kan geen schade veroorzaken. Dus ik zeg: "Ja, hop, schrijf maar voor die handel!". Baat het niet, het schaadt ook niet, maar het is nu even mijn laatste hoop op echte verbetering want er is duidelijk iets nog niet goed met mijn meisje. Eind van de ochtend was de pijnstilling weer uitgewerkt en kreeg ze weer koorts en last van haar oortje dus weer nieuwe zetpil gegeven. In de loop van de dag is ze weer wat opgeknapt en heeft zelfs weer wat gegeten. Ze heeft zelfs een behoorlijk middagslaapje gehad van aaneengesloten 2 uur. Vanavond weer met zetpil, antibioticum, oordruppels en neusspray in bed gelegd en nu maar hopen dat de nacht weer wat beter verloopt. Als je die rits medicijnen ziet, kan het toch ook niet anders dan dat het kind het inmiddels zelf ook beu wordt?! Ik ben ondertussen helemaal bekaf. Toen ik einde ochtend bij mijn ouders kwam om de kleine kleine dame op te halen kon ik alleen nog maar huilen. Heb mijn man gebeld met de laatste update en uiteindelijk besloot hij om naar huis te komen zodat ik vanmiddag bij kon slapen en hij voor de meisjes kon zorgen. Heb tot 16.00 in bed gelegen. Ben er lichamelijk niet echt veel van opgeknapt (zit weer onder de antigrippine), maar ik kan het tussen de oortjes weer wat beter aan. Waarschijnlijk ook omdat we een weekend voor de boeg hebben en ik er dan niet alleen voor sta overdag. De antibioticakuur duurt een week en het duurt een paar dagen voordat we echt resultaat gaan zien. Als er maandag nog geen greintje verbetering te zien is, ga ik weer bellen en desnoods gaan we dan in het ziekenhuis maar een medische molen in want het kan gewoon niet zomaar zo zijn dat die kleine meid maar blijft tobben. Een voordeel, inmiddels heeft ze al zoveel zetpillen gehad in de afgelopen 2 weken dat ze die nu bijna fluitend toe laat dienen. Hihi! En het antibioticum vindt ze een lekker medicijntje. Dus dat is ook een meevaller want anders was dat ook 3x per dag drama. Komend weekend een volgende aflevering van Academisch Ziekenhuis Midden-Brabant!
mpersijn
New Member
New Member
Posts:


--
02-17-2006 9:51
Jee Sje, hang in there! Je hebt er goed aan gedaan om je man te bellen, zodat je even kon slapen. Heel, heel, heel veel sterkte daar in de ziekenboeg.
Sje
Posts:75548


--
02-18-2006 1:31
Welkom bij de matinée-aflevering van Academisch Ziekenhuis Midden-Brabant! Matthuschka, dank voor je berichtje! De afgelopen nacht viel alles mee. Zelfs gisteravond zijn de dametjes niet meer wakker geworden, terwijl we in de afgelopen 2 weken wel een keer of 3-4 naar boven konden om te troosten. De grote kleine dame is vannacht 2x wakker geweest, omdat ze haar speentje kwijt was. Ze leek vanochtend erg helder en vrolijk, dus we hebben haar niet gepest met een zetpil. Eerst maar eens kijken hoe ze vandaag doorkomt. Een zetpil is snel genoeg gezet. Vanochtend was het voor het eerst sinds weken weer lekker met z'n viertjes knuffelen en spelen bij ons in het grote bed. Wat een luxe gevoel! Wat een rijkdom. 2 vrolijke uitgeslapen meisjes tussen ons in. Dat leek voorheen altijd vrij vanzelfsprekend, maar wat heb ik me op het moment van vanochtend verheugd als ik in de afgelopen dagen met mijn zieke meisje op schoot zat. De rest van de ochtend is ook prima gegaan. De dames hebben lekker gespeeld en gekletst. De grote dame loopt zelfs alweer wat te zingen en ze kwam met een versje wat ze op de peuterspeelzaal geleerd heeft. Hadden we haar nog nooit over gehoord. Op het moment liggen ze allebei heerlijk te snurken, dus ik ben benieuwd hoe de grote kleine dame uit haar middagslaapje komt. Het leek er vanochtend allemaal wel zonnig en vrolijk uit te zien, maar dat hebben we in de afgelopen 2 weken al een paar keer eerder meegemaakt en toen is het toch weer ingezakt. We juichen dus nog niet te vroeg...................... Na de 2 weken die we achter de rug hebben, vertrouw je het op een gegeven moment niet meer. Marleen, hoe is het in jouw ziekenboeg?
Stel
New Member
New Member
Posts:


--
02-19-2006 11:02
En hoe is het nu met de dametjes?????
Sje
Posts:75548


--
02-19-2006 11:17
Zoals ik net ook al schreef in een ander topic, gaat het prima met de dametjes! De grote dame loopt de hele dag heerlijk te spelen, zingen, zorgen (voor haar kleine zusje). Ze kijkt ook weer gewoon helder uit haar oogjes. Gisteren van het een op het andere moment keek ik weer in die vertrouwde oogjes in plaats van in de honde-oogjes die ik al 2 weken gewend was. Ze moet haar antibiotica, neusspray en oordruppels nog blijven krijgen de komende week, maar dat vindt ze allemaal prima. We hebben dus weer een normaal weekend met lekker genieten met z'n viertjes. Wat een luxe gevoel zeg. Vanochtend mocht mama iets langer in bed blijven liggen want papa ging met de dametjes beneden pap eten. Eerst met de grote kleine dame en ondertussen was de kleine kleine dame ook wakker geworden. Dus toen zij met papa beneden was, lag de grote kleine dame heerlijk nog even met mama te knuffelen in het grote bed. Het begint er dus op te lijken dat we Adacemisch Ziekenhuis Midden-Brabant weer kunnen gaan sluiten in de komende week.
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
02-20-2006 11:03
Hoi Sje, Fijn dat het wer goed gaat met je kids. Ben een paar dagen niet op het forum geweest. Druk, druk ,druk...... Groetjes Tijgertje
MarleenTY
New Member
New Member
Posts:


--
02-21-2006 8:42
Even een kort berichtje van mij. De jongste is inmiddels al opgeknapt en is momenteel druk bezig met een snelcursus voor zijn Zwemdiploma B. Maar de oudste (9) blijft kwakkelen. Hij is zeker al 4 dagen koortsvrij, maar hij is moe en eet weinig. Overdag is hij druk ana het spelen, ook buiten met vriendjes, maar om 18.00 uur stort hij in en valt in slaap op de bank. En dat terwijl hij eigenlijk een avond-kind is! Gisteren heeft hij maar 2 hapjes van zijn schnitsel gegeten en zat toen "vol". Dat baart me wel zorgen. Maar een uurtje later heb ik hem een appel gegeven en die at hij lekker op. Gelukkig weer vitamientjes binnen! We wachten af...
tijgertje
New Member
New Member
Posts:


--
02-21-2006 9:52
Hoi Marleen, Ook goed te horen dat het met jou kids beter gaat. Misschien is je oudste nog niet helemaal beter. Kijk het aan, anders probeer 's middags een rust moment te creëren, bv half uurtje tv kijken languit op de bank??? Want als hij zo moe is blijft hij vatbaarder! Tijgertje
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>