Kinderen en mexicaanse griep (H1N1)
Laatste Bericht 12-19-2009 7:43 door Miriam. 191 Reacties.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-31-2009 5:44
    Het blijkt dat de animo onder ouders om hun kind te laten vaccineren tegen de mexicaanse griep erg groot is. Zie hier .

    Wat vinden jullie? Laat je je kind wel of niet inenten?
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-31-2009 8:08
    Ik weet niet wat ik ermee moet. Deze griep verloopt net als een gewone griep. Aan een gewone griep overlijden ook jaarlijks heel wat mensen waaronder mensen die voordat ze de griep kregen verder gezond waren. En daar hoor je verder nooit iets over. Ik heb de indruk dat journalistiek Nederland elk griep-overlijden aangrijpt om paniek te zaaien.

    Van een griepprik kun je ook alsnog ziek worden, want er worden verzwakte virussen ingespoten. Je hoeft maar net wat minder weerstand te hebben op het moment dat je die prik krijgt en tjoepa je hebt de Mexicaanse griep te pakken. Dus lopen we niet het risico dat het middel erger is dan de kwaal?

    Grote kans dat wij met onze meiden van 4 en 6 in de groep zitten die de mogelijkheid krijgt in te laten enten. Ik hoop dat ik tegen de tijd dat dat bekend wordt de wijsheid heb om een goede beslissing te nemen.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-31-2009 11:00
    Ik zou het absoluut doen. Eén dochter valt in een risicogroep (astma) en die krijgt m automatisch, net als de normale griepprik trouwens. En als ik de kans krijg laat ik de andere 2 ook inenten. Ik moet er niet aan denken dat ik ze de inenting zou laten overslaan, en ze (ernstig) ziek worden. Dat is dan toch wel een beetje eigen schuld.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-01-2009 8:07
    Zelf vind ik het ook een moeilijke beslissing. Op dit moment neig ik naar wel vaccineren, maar weet het nog niet zeker.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-01-2009 11:39
    Echt moeilijk...
    Gisteravond gekletst met iemand die verpleegkundige is op de IC. Er liggen daar wel wat griep patienten. Op zich is het een milde griep, maar àls het overslaat naar een longontsteking, verloopt dat veel heftiger dan bij andere griep, zei zij. Toch denk ik niet dat ik zou laten inenten, maar ik weet het niet...
    Toen onze jongste (13) vorige week naast verkouden ook snel opkomend koorts boven de 40 kreeg, was ik toch ineens wat minder nuchter, ik had steeds het hype-gevoel maar dan ben je toch even wat ongeruster dan anders. Gelukkig maar kort en ze knapte ook snel weer op, de volgende dag 's middags al geen koorts meer! Een avond later weer wel, maar daar is het bij gebleven.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-01-2009 1:04
    Ik vind het ook erg moeilijk. Ik neig naar niet doen, maar ben er nog niet zeker van.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-01-2009 4:27
    Ik ben blij dat ik die keuze niet meer hoef te maken. Voor mezelf wel, vanwege een allergie val ik binnen de risicogroep, maar ik doe het niet. Ook de gewone grieppril niet. Mijn  dochter (M2) met dabetes haalt de prikken wel trouw elk jaar, ik laat haar die keus.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-05-2009 2:29
    Waarom zou je het niet doen? De bijwerkingen die genoemd worden worden zwaar overdreven, en ik ben van mening beter wel gedaan dan achteraf spijt. Tenzij de gezondheid inderdaad niet goed genoeg is om wat virus op te vangen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-05-2009 8:28
    Dat bedoel ik dus, als de weerstand van je kind te wensen overlaat doordat het net verkouden is geweest of wat dan ook, dan kan zo'n vaccinatie volledig verkeerd uitpakken. In dat geval loop ik liever het risico dat ze zonder vaccinatie de Mex. griep oplopen dan dat je de kat op het spek bindt door die vaccinatie.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-06-2009 8:31
    Bovendien weten ze ook nog niet wat de effecten op lange termijn zijn. Dat vind ik ook niet echt prettig.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-07-2009 3:35
    Maar je wilt toch ook niet dat je kindje overlijdt of heeeeel ernstig ziek wordt van een griep?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-07-2009 4:10
    Nee maar je wilt ook niet dat ze juist ziek worden van die vaccinatie. Het is een wat-is-wijsheid-verhaal. Ik heb op het moment het gevoel dat het middel net zo erg kan zijn als de kwaal. Dus tja, zoek je het dan niet juist op als je gaat laten inenten.

    Ik ben normaal altijd voor inenten, maar ik weet het op het moment ook nog niet wat ik ermee doe als wij een oproep voor onze meiden krijgen.

    Edited by - Sje on 7-11-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-07-2009 4:34
    Ik raak er door de berichtgeving in de media juist steeds meer van overtuigd dat het vaccin een beter alternatief is dan ziek worden. Als wij een oproep krijgen voor de kinderen, gaan we het wel doen.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-09-2009 6:11
    De kans is groot dat je een oproep krijgt Miriam want vandaag is officieel bekend geworden dat kinderen van 6 maanden tot 4 jaar ook gevaccineerd gaan worden. Oproep volgt vanzelf. Zie hier voor het volgende nieuwsbericht.

    Vandaag toevallig voor mezelf nog even navraag gedaan over het vaccin. De kans op bijwerkingen is niet zo groot als in de media wordt voorgesteld en tevens ben je na de eerste vaccinatie voor 30% beschermd en na de tweede vaccinatie voor 70%. Je hebt dus altijd nog een kleine kans dat jij of je kind ziek wordt maar het zal allemaal veel minder heftig zijn.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-09-2009 7:20
    Ik vind het nu toch wel fijn dat het vaccin eraan komt voor de kinderen. En nu maar hopen dat ze het vaccin eerder krijgen dan de griep ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2009 7:46
    Tijdens de persconferentie die daarstraks live uitgezonden werd, werd benadrukt dat alles wat tot nu toe aan spookverhalen in de media is geweest, niet gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en dus niet serieus genomen moet worden.

    Ik denk dat dat bij een hoop mensen al een hoop onrust weghaalt als het gaat om "is het middel erger dan de kwaal".

    Dan nog is het in real life maar afwachten natuurlijk.

    Ik vond in elk geval de uitleg die gegeven werd over "waarom kinderen t/m 4 jaar" erg duidelijk en wat geruststellend.

    Onze KKD wordt eind januari 5 dus die zal een oproep gaan krijgen en ik neig inmiddels ook meer naar ja dan naar nee. De GKD krijgt geen oproep en daar knaagt het bij mij dan wel. Ik vind het een heel raar idee dat mijn ene kind wel een inenting krijgt en mijn andere kind niet.

    En ondanks dat ik de uitleg snap waarom ze t/m 4 jaar gaan inenten, voel ik me toch een soort van schuldig naar de GKD toe. Snappen jullie hoe ik het bedoel?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-09-2009 7:57
    Ik begrijp het wel, Sje. Een beetje dubbel inderdaad dat je het ene kind wel kan inenten en het andere niet. Anderszijds mag je er kennelijk van uitgaan dat een gezond kind in de leeftijd van de GKD de mexicaanse griep zonder problemen kan doorstaan.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-09-2009 8:08
    Is ook wel zo dat we aan de goede kant van de leeftijdsgrens lijken te zitten. Met de KKD zitten we ook richting de goede kant want die wordt eind januari 5.

    Ze enten in bij kindjes geboren vanaf 24 november 2004. Dus da's precies 2 maanden voor de geboortedag van de KKD.

    En ook dat maakt het dan weer zo'n twijfelgeval of we wel moeten inenten omdat ze al zo ongeveer 5 is. Maar ja, anderzijds, je krijgt de mogelijkheid in te enten, dus eigenlijk zou je dan die kans moeten grijpen.

    We wachten eerst de brief maar eens af en de datum waarop ze moet komen. Voor hetzelfde geld heeft ze voor die tijd die griep al lang gehad en heeft die inenting geen zin meer. Dus misschien wordt de beslissing alsnog voor ons gemaakt.

    We zullen zien.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-10-2009 9:00
    Het blijft een beetje krom allemaal en de overheid weet het uiteindelijk ook niet... het schijnt dat relatief, vergeleken met de seizoensgriep, weinig griepzieken complicaties krijgen. Ook als het om kleine kinderen gaat.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-12-2009 7:39
    Maar die complicaties zijn wel heftiger bij kleine kinderen, dan die van de seizoensgriep.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-12-2009 9:49
    Ik vind het een moeilijke keuze, maar ik neig steeds meer naar toch wel inenten.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2009 9:36
    Ik zie niet in waarom je het niet szou laten doen. Als je de risico's te groot vindt, wat is dan het verschil met allerlei andere inentingen? Over DTP en BMR twijfelden wij ook nooit, en daar werden ze toch echt ook ziek van.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-13-2009 9:42
    Misschien omdat de ziektes DKTPBMR meer risico's met zich meebrengen dan een stevige griep. Bij DKTPBMR is de kwaal altijd erger dan het middel, bij de vaccinatie tegen de Mex. griep is mijns inziens de kwaal "niet ernstig genoeg". Begrijp je hoe ik het bedoel?
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2009 2:03
    Ik denk dat deze griep voor kinderen juist wel ernstig uit kan pakken omdat zij nog geen enkele weerstand hebben opgebouwd tegen dit virus en dat mede daarom en het grote overlijdenspercentage, het wel verstandig is, om zonder na te denken te laten vaccineren. Ik heb hem nu ook gehad (en nee ik ben geen kind meer) en voel me na 1 dag alweer een stuk beter.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-13-2009 2:13
    Ik zou blij zijn als de kinderen de prik hebben gehad. Inmiddels hebben 1 persoon in de omgeving die misschien de mex. griep heeft en ik vind het toch best eng dat de kinderen daarmee in contact zijn geweest.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2009 7:13
    Mijn man heeft vorige week een stevige griep te pakken gehad. Na een zgn check op internet was de kans erg groot dat dit mex.griep was. Ook mensen in onze omgeving (zoals collega's) hebben vermoedelijk de mex.griep gehad. Het blijft allemaal bij vermoedens......
    Wij enten niet in. Ons kleine meisje niet, en ik als zwangere ook niet.
    En natuurlijk hopen we niet dat er hier 'ernstig' zieken komen.
    Maar het 'goede resultaat' hebben ze nog niet kunnen bewijzen, en ook niet dat het geen schade aan bijv het ongeboren kind geeft.
    Zelfs een vrouwelijke arts heeft aangegeven dat als zij zwanger was, ze zelf niet zou enten.... terwijl ze echt niet tegen enten in het algemeen is.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2009 8:09
    Vanochtend op het CB nog even overleg gehad met de arts. Ze zei natuurlijk allereerst dat we zelf moeten kiezen, maar toen ik aangaf dat je zoveel verschillende verhalen hoort zei ze wel dat de luchtwegen bij de kleine kinderen nog zo klein en teer zijn en dat er dan heel snel door taai slijm allerlei heel vervelende problemen kunnen ontstaan.

    Aangezien ik ook al gehoord heb afgelopen week dat eventuele beademing bij kleine kinderen veel schade toe kan brengen gaan we toch wel inenten.

    Zeker nu er op de psz en bij ons in de familie al gevallen zijn van mexicaanse griep.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-13-2009 8:41
    zijn die gevallen ook 'bewezen' aan de hand van bloedtesten?

    anders blijft het toch 'vermoedelijk' heb ik begrepen........
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-14-2009 5:46
    Geen idee.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-15-2009 9:09
    Ik denk inderdaad niet dat (alle) ziekten waar nu tegen wordt ingeënt, meer risico's meebrengen dan de mex. griep. Wij kregen gewoon de mazelen als kind, en de bof, ik heb roodvonk gehad en rode hond is voor kinderen ook generaties gewoon een kinderziekte geweest.

    En de mogelijke complicaties van de M-griep bij kleine kinderen zijn ook stevig, als ik het goed begrijp.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-15-2009 10:45


    citaat:
    erica wrote:
    zijn die gevallen ook 'bewezen' aan de hand van bloedtesten?

    anders blijft het toch 'vermoedelijk' heb ik begrepen........


    De "gewone" griep schijnt pas in januari in NL aan te komen, het lijkt me toch wel logisch dat het de mex. griep is dan. Zoveel mensen als er nu ziek zijn is ook niet normaal. Dat is in andere winters nooit zo erg.

     Ik las trouwens in het nieuws dat gezinsleden van risicogroepen ook allemaal ingeent worden. Daar heb ik nog niks over gehoord zelf. Weet iemand daar meer van? komt dat later of zo?

    Edited by - Margreeth on 15-11-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-15-2009 11:18
    Volgens mij geldt dat alleen voor gezinsleden van kinderen tot 6 maanden, toch? Omdat die zelf niet ingeënt kunnen worden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-15-2009 12:27
    Vaccinatie geldt ook voor gezinsleden en mantelzorgers van mensen in risicogroepen. Zie hier meer info.

    Het RIVM heeft een site over de Mex. griep. Zie hier:

    www.grieppandemie.nl

    Ik zet hem bij uitzondering even voluit neer zodat-ie extra goed opvalt.
    erica
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-15-2009 6:36


    citaat:
    Margreeth wrote:

    De "gewone" griep schijnt pas in januari in NL aan te komen, het lijkt me toch wel logisch dat het de mex. griep is dan. Zoveel mensen als er nu ziek zijn is ook niet normaal. Dat is in andere winters nooit zo erg.


    ???   Dat hoor ik artsen hier wel anders zeggen......  ???

    En als dat echt zo is, is het percentage 'ernstige gevallen' nog lager dan ik dacht.
    Margreeth
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-15-2009 7:15
    Bedankt voor het doorgeven van die site, Sje. Daar staat dat alleen mantelzorgers van mensen met een zeer hoog risico een vaccinatie krijgen, dus volgens mij gaat het dan niet om de groep die de normale griepprik ook krijgt vanwege bijv. astma. Ik had gelezen dat Maxima en W.A. met hun gehele gezin ingeent werden vanwege de bronchitis van Ariane, en dat dat standaard procedure is. Maar ik denk dus dat het niet geldt voor alle huisgenoten van iedere griepprikpatient. Denk ik hoor... het is wel een beetje vaag.

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-17-2009 4:48
    Hier viel vandaag de oproep voor de KKD binnen.

    Het gaat op geboortedatum en dat betekent dat de KKD dinsdag 24 -11 en dinsdag 15-12 tussen 9.00 en 9.30 verwacht wordt.

    Lekker is dat als je eindelijk eens een keer het lef hebt gehad om 2 dagen weg zonder kinderen te boeken. Nou ja, we waren toch al niet van plan om in de ochtendspits weg te rijden dus die vaccinatie kan er dan ook nog wel bij die ochtend. Dan alleen nog hopen dat het niet hartstikke uitloopt want de lijst begint vanzelfsprekend bij 1 januari dus de KKD zit in de 2e groep van het grote Mex.griep-offensief dus de routine zit er nog niet helemaal in bij het prikkend personeel op dat moment. Wat dat betreft kun je volgens mij beter aan het eind van de dag zitten.

    Maar goed, we zullen zien. Zoals het er nu bij staat gaan we de vaccinatie laten doen, tenzij er voor die tijd in de pers verontrustende berichten voorbij komen. Daarstraks begreep ik op het journaal dat de bijwerkingen op het moment beperkt zijn tot gevoelige bovenarm en blauwe plekken op de plek van de prik.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-17-2009 5:26
    Wij hebben hem ook ontvangen en hier gaat het op alfabet van de achternaam. Wel zo fijn als je met 2 kinderen moet. Wij zijn maandag tussen 11:45 en 12:15 aan de beurt. Direct aansluitend op de psz en na het prikje lekker een boterham en naar bed. Ideaal gepland van de GGD dacht ik zo.

    En wij gaan het dus ook doen. Ik ben er wel van overtuigd dat vaccineren de beste van de 2 kwaden is.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2009 6:08
    Sje de GGD is natuurlijk heel erg bedreven in het zetten van vaccinaties, daar maakt deze geen verschil bij. Dus ik denk dat het net zo soepel zal gaan als normaal.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-17-2009 8:37
    @Miriam, in onze brief staat dat als je met meerdere kinderen van verschillende geboortedatums moet dat je dan met alle kinderen op het tijdstip van het oudst opgeroepen kind mag komen. Anders kun je aan de gang blijven met op en neer naar de vaccinatielokatie.

    @Daan, tuurlijk zijn ze er bedreven in, maar dit is zo'n massale vaccinatie (alle kindjes uit de gemeente met bijv. geboortedatum tussen 16 en 31 januari binnen een half uur! Vergis je niet hoe druk dat is.) en dan ook nog eens in een sporthal dus kan me voorstellen dat dat ook voor die mensen toch even omschakelen is.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2009 8:59
    Wij mogen volgende week woensdag tussen 9 en 10.

    Wel vervelend dat het bij jullie net op de dag is dat je samen weg gaat.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-17-2009 9:09
    @Sje, dus daar hadden ze toch wel rekening mee gehouden. Het leek me al behoorlijk drama als je dan met 2 zou moeten ;-)

    Dat sporthal-gebeuren waar alle kindjes tot 4 jaar uit de hele stad naartoe moeten, zie ik ook niet zo zitten. Ik begrijp niet goed waarom ze het niet iets minder massaal hebben gemaakt door het te spreiden over bijvoorbeeld 4 locaties. Dit wordt wel erg indrukwekkend voor die kleintjes. 

    Gaan jullie de kinderen erop voorbereiden? Ik zit er wel aan te denken om oudste uit te leggen dat hij een prikje krijgt. En verder wil ik het liefst dat oudste eerst aan de beurt is. Hij maakt het bewuster mee en als het bij jongste dan huilen wordt, is er kans dat hij er geen zin meer in heeft.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-17-2009 9:17
    @Karin, ja zit me ook helemaal niet lekker dat we haar laten vaccineren en dat we daarna 2 dagen weg zijn. Nou zorgen mijn ouders wel goed voor haar, maar ik vind het toch een ongemakkelijk idee. Gelukkig kunnen we met een uurtje of 2 weer thuis zijn als het moet, maar ideaal is anders. Ik krijg bijna de neiging om het uitje gewoon af te zeggen.

    @Miriam, wij gaan de KKD er wel op voorbereiden. Is ze groot genoeg voor.

    Ik ben toen ik 4 was volledig onvoorbereid naar een kinderafdeling van een ziekenhuis gebracht voor het knippen van mijn keelamandelen. En tjoepa, daar gingen mijn ouders naar huis om me de volgende dag weer op te halen. Ik was ontzettend boos op ze dat ze me zo in de steek lieten! Ik zie ze nog weglopen door die gang, en kan me ook alleen maar herinneren dat ik gehuild heb, gehuild, gehuild, gehuild. In mijn herinnering heb ik alleen maar gehuild.

    Dat heb ik als heel ingrijpend ervaren. Ik neem het mijn ouders niet  kwalijk want in die tijd ging dat gewoon zo dat ze dachten dat niet voorbereiden beter was, maar ik weet uit eigen ervaring hoeveel impact dat kan hebben, dus we bereiden onze meiden altijd voor op spannende dingen die te gebeuren staan. En tot nu toe is dat altijd een goede keuze gebleken, want ze weten dat ze ons kunnen vertrouwen. Dat wij ze niet onverwacht spannende dingen mee laten maken.

    We gaan er alleen niet nu al over beginnen. Zondag is vroeg zat als ze dinsdag geprikt wordt.

    Ik heb tot nu toe de pijn van de prikken vergeleken met andere pijntjes. Als je op je knie valt doet dat veel meer pijn, als je je hoofd stoot doet dat veel meer pijn, etc. Dan relativeren ze het bij voorbaat al enigszins.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-17-2009 9:40
    Goed idee, die vergelijking met andere pijntjes. Dat maakt het wat concreter. En het is vlak voor broodjestijd dus ik kan een broodje pindakaas beloven als hij zich als een grote jongen gedraagt.
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-17-2009 9:42
    Onze meiden zijn een aantal jaren geleden ingeënt tegen meningokokken, toen er hier heel dichtbij een meisje aan was overleden. Ook dat gebeurde in een sporthal en op alfabet, het was inderdaad behoorlijk massaal met o.a. verkeersregelaars om alle auto's in goede banen te leiden.  We gingen door de hoofdingang naar binnen en door een nooduitgang aan de achterkant er weer uit. Alles liep toen supergesmeerd en we stonden weer buiten voor we er erg in hadden!

    On topic: ik ben ergens blij dat ik met de leeftijd van onze meiden hier niet over na hoef te denken, ik zou het wel doen, maar toch....

    Edited by - Gompy on 17-11-2009
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-17-2009 10:06
    Phoe, heftig Gompy!

    Een ouder zusje van een meisje uit de klas van de KKD is destijds overleden na het krijgen van de BMR-prik. Ze bleek achteraf nog iets onder de leden te hebben wat de ouders niet wisten en die BMR was net de druppel. Heel heftig (zeker omdat dat meisje dezeflde naam heeft als onze GKD dus dan treft het je nog harder op de een of andere manier)

    Ik heb daarstraks de GGD infolijn wel even gebeld. De Mex. griep staat vooral bekend vanwege complicaties aan de luchtwegen (kortademigheid) en de KKD loopt nog steeds te snotteren en hoesten na een verkoudheid van 4 weken geleden, dus ik wilde wel even verifiëren of vaccineren dan kwaad kan, maar blijkbaar kan het geen kwaad. Daar vertrouwen we dan maar op maar het zit me nog steeds niet lekker.

    Ik zal blij zijn als we ruim een week verder zijn en als duidelijk is dat de vaccinatie geen complicaties gegeven heeft.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-17-2009 10:07
    @Miriam, haal er ook oorpijn bij! Dat kennen de meeste kindjes wel en als je dan aangeeft dat die prik heel veel minder zeer doet, dan zou dat weleens een gunstig effect kunnen hebben.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-18-2009 6:50
    @Gompy, wat een naar verhaal zeg. Typisch van die berichten die je normaal alleen in de krant leest.

    @Sje, oudste ervaart niet snel pijn. Hij huilt eigenlijk nooit van de pijn, dus ik denk dat het een makkie wordt om uit te leggen. Jongste zal het wel op een huilen zetten, maar die zal zich wel probleemloos en zonder uitleg laten prikken. Ik verwacht dat ik er niet veel aandacht aan hoef te schenken, want dan maak ik ze alleen maar nerveus.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 7:31
    Sje, wij konden bij de gewone inentingen voor de meiden een keer niet, en hebben toen de inenting gewoon een paar dagen later bij de huisarts gehaald. Wij vonden dat heerlijk, geen massale toestanden, je zou haast geneigd zijn om... 

    Maar als jullie twee dagen weg gaan, is het dan geen optie dat te melden en te vragen of het anders kan? Er zullen er vast meer zijn die niet kunnen!
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 9:14
    Rottig gepland, net met je dagen uit... Als het plan van PP werkt zou ik daar ook voor kiezen!
    Het massale in een sporthal heb ik wel meer meegemaakt, de 9-jaar prik in Z.meer ging ook zo (alles van één geboortejaar tegelijk), maar met kinderen onder de 4 is het wel extra heftig denk ik...
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 11:48
    Bij ons stond volgens mij in de brief dat als de datum niet uitkwam vanwege andere planning er op een andere datum en evt op een andere locatie gevaccineerd kon worden. Dan kon het alleen zijn dat je wat langer moest wachten.

    Wat gaan jullie trouwens doen als de kinderen voor die tijd al ziek worden? En nog niet helemaal zijn opgeknapt? Toch wel laten vaccineren? Of kijken of er een mogelijkheid is voor uitstel?

    Wij gaan Esther zeker voorbereiden op de prik. Maar ik denk pas maandag of dinsdag.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-18-2009 11:56
    @Miriam, jullie grote kleine man is "geschikt" voor de landmacht! ;-)))

    @Pepo, inderdaad, je zou bijna geneigd zijn om te bellen dat je niet kunt. Anderzijds, we kunnen het maar gewoon gehad hebben. Als andere mogelijkheid geven ze namelijk aan dat je dan in een van de omliggende gemeenten moet proberen te komen op een andere inentingsdag. Dan zitten we alsnog in een massa-inenting in een sporthal.

    @Karin, als ze voor die tijd ziek wordt gaan we niet voor de inenting zolang haar temperatuur hoger van 38 graden is. Staat ook in de brief dat je dan niet eens mag komen want dan vaccineren ze niet. Te riskant.

    Als ze net genoeg opgeknapt is, is de kans groot dat ze de Mex. griep gehad heeft (want 95% van de griepgevallen is de H1N1) dus dan bel ik de huisarts of te testen is of het inderdaad de Mex. griep geweest is. Zoniet, vaccineren we alsnog en anders is vaccineren niet meer nodig.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-18-2009 11:59
    Overigens, op school staat uitgerekend dinsdagochtend voor alle kleuterklassen tegelijk van 8.30 tot 10.00 Sinterklaas-knutselen gepland. Ik heb de leerkracht van de KKD gemaild dat de KKD er sowieso niet bij kan zijn en dat-ie de kans loopt dat heel veel meer groep-1-kindjes er niet zullen zijn als die ouders inderdaad ook gaan laten inenten.

    Hij heeft het doorgemaild aan alle kleuterklas-collega's want de kans is groot dat ze dat knutseluurtje vanwege de lage opkomst gaan verplaatsen. Ze zullen niet alleen kindjes geen missen maar ook hulpmoeders die met hun kinderen naar de vaccinatie gaan.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-18-2009 12:22
    Ik las net een bericht dat in onze gemeente het openbaar vervoer op de vaccinatie-dagen gratis is op vertoon van de vaccinatie-oproep van je kind.

    Dus hou even de regionale kranten of de site van je gemeente in de gaten, want dan kun je er nog een leuk uitstapje van maken voor je kind! ;)

    Edited by - Sje on 18-11-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-18-2009 4:43
    Goed bekeken van de gemeente. Toevallig had ik het er nog met iemand over dat het ongetwijfeld een parkeerdrama gaat worden bij de sporthal. Zeker als er ook nog wat plakmama's bij zijn die uitgebreid met elkaar gaan teuten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-18-2009 4:49
    Daarom gaat meneer Sje ook mee. Dan kan ik evt. met de KKD uitstappen terwijl hij de auto kwijt probeert te raken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 7:12
    De griep zou hier wel eens toegeslagen kunnen hebben inmiddels. Maria had vanavond 38,5. Ze was al de hele dag jengelig en hoest al een paar dagen een beetje. Zelf voelen we ons ook niet al te fit.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-18-2009 7:18
    Oh, wat vervelend Karin! En dan net op de valreep. Vooral dat de kinderen hebben, is toch wel heel naar. Houd Maria maar extra goed in de gaten vannacht. Het is toch best eng allemaal. Ik hoorde trouwens dat er wordt geadviseerd om geen paracetamol te geven als de koorts lager is dan 39,5 graden, omdat het afweersysteem dan sneller en beter in gang wordt gezet. Ik ben natuurlijk geen huisarts, dus weet niet of het echt zo is, maar het klonk mij wel logisch in de oren.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 7:37
    Ik was voorheen ook altijd wel vrij snel met paracetamol geven, maar vorig jaar hoorde ik dat ook en sinds die tijd wacht ik toch wel wat langer. Dus ik heb haar nu ook gewoon in bed gelegd.

    Verder heb ik altijd de babyfoon nog naast mijn bed staan, dus ik kan haar goed horen als er wat is. Ik merk wel dat ik nu wat alerter ben dan anders. Ben toch wel een beetje angstig voor de mexicaanse griep. Vooral omdat ik van mijn schoonzusje al hoorde dat zij het heel heftig gehad heeft en haar kinderen ook. Zelf had ze een prednisonkuur nodig om erbovenop te komen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-18-2009 7:41
    Dat is heftig inderdaad van die prednison. Vooral omdat Maria nog zo klein is, kan ik me heel goed voorstellen dat je best ongerust bent. Laten we hopen dat het geen mexicaanse griep is en dat ze volgende week genoeg opgeknapt is voor de inenting. In dit geval zou ik ook zeker gebruik maken van de babyfoon, omdat deze griep toch vrij plotseling heftiger kan worden.

    Ik hoop dat jullie vannacht toch nog een redelijke nachtrust krijgen en dat de koorts snel afzakt.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 9:24
    Veel sterkte Karin, vooral als ze zo klein maak je je natuurlijk nog extra zorgen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 9:29
    Ja, ik vind het maar niks. Maar goed... misschien valt het allemaal mee.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-18-2009 10:36
    Onze jongste schijnt het nu ook te hebben maar hij lijkt er redelijk doorheen te komen (bijna 7), maar ik vind het enger voor mezelf omdat ik zo'n zwakke gezondheid heb. Ik hoop dat hij a.s. weekend de besmettingsfase al voorbij is.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-19-2009 8:19
    Wat vervelend, Daanie. Kinderen pikken het ook zo snel op. Maar is het wel verstandig dat hij komend weekend komt dan? Als jij het krijgt, zijn jullie nog veel verder van huis.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2009 8:55
    He, vervelend Daan.

    Wij hebben vannacht redelijk geslapen. Maria wel een aantal keren horen hoesten, maar verder ging het wel. Ze is duidelijk ziek: koorts, hoesten, moe en hangerig. Zelf doe ik daar ook aan mee.

    Ik vind het wel lastig te bepalen of ze nu volgende week wel of niet die prik moet krijgen. Nou ja, eerst de komende dagen maar eens afwachten.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2009 10:49
    @Karin en Daanie, alle beterschap voor jullie kindjes en voor jullie zelf.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2009 11:15
    Beterschap! Daanie, jij mag geen enkel risico lopen, maar hoe krijg je dat voor elkaar... heb je de inenting al gehad?
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2009 1:00
    Ik heb de eerste inenting gehad en zou dus voor 30% beschermd zijn. De jongens niet ophalen is voor zover wij het in kunnen schatten geen optie. Dat is jullie probleem zou een antwoord kunnen zijn ik zit er nu ook mee. Hopen dat ik door de 1e vaccinatie voldoende beschermd ben en me verder niet al te druk maken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2009 1:04
    Zo fijn, die begripvolle exen! Grrrrrr
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2009 4:22
    Ik zeg maar niks over oke?

    Bedankt voor jullie begrip.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2009 4:30
    Nee, zeg maar niks want dan gaan bij mij zelfs de haren recht overeind staan.

    Terug on-topic! Gisteren sprak ik mijn moeder en die zei helemaal verontwaardigd "Nou da's ook wat, je zus moet met je neefje helemaal in [dorp tig km verderop] laten vaccineren!!!!!". Mijn zus woont hier ook in de wijk.

    Belachelijk natuurlijk, dus ik die lijst er nog eens bijhalen. Had mijn zus alleen de voorkant van die brief met de oproepschema's bekeken, terwijl op de achterkant onze eigen gemeente stond.

    Maar goed dat het gisteren met mijn moeder ter sprake kwam anders had ze mooi 1 dag later dan haar eigenlijke datum/tijdstip op een compleet verkeerde lokatie gestaan met die kleine man!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-19-2009 4:46
    Oei, dat zou inderdaad een misser zijn, Sje.

    @Daanie, wat beroerd dat je het niet ter sprake kunt brengen. Veel desinfectiemiddel in huis halen en hopen dat je het niet krijgt. 

    Hier hebben we inmiddels ook de eerste zieke in huis. Oudste kwam vanmiddag ziek thuis van de psz. Even gemeten en 38.8 graden koorts. Nu zitten we in hetzelfde schuitje, Karin. Het is nog maar afwachten of wij oudste maandag kunnen laten inenten.

    Ik sprak vandaag weer veel mensen die hun kinderen niet laten inenten. Ze zijn bang voor de gevolgen op de langere termijn die nu nog niet ingeschat kunnen worden. Voor elke mening is wel wat te zeggen, vind ik.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-19-2009 7:02
    Moeilijk blijft het he!

    Maria had vanavond ook nog 38,9.
    En Esther leek toch ook wat minder fit te worden. We moeten het maar afwachten.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-19-2009 7:24
    Ze hebben nog een paar dagen, maar het is inderdaad lastig. Als hij zondag nog niet helemaal beter is, zie ik het niet zitten om hem maandag te laten prikken. Als hij nu niet de mexicaanse griep heeft, maar een ander virus en hij krijgt er maandag een prik achteraan, terwijl de weerstand verminderd is, dan lijkt me dat niet verstandig.

    Hij is wel behoorlijk ziek, niets gegeten of gedronken vanavond en hij heeft Jeroen helemaal ondergespuugd. Hij ligt nu wel lekker te slapen en hopelijk blijft hij dat vannacht ook doen. 

    Dikke kans dat Esther en onze jongste het ook nog gaan krijgen. Hier delen de kinderen zo ontzettend veel met elkaar.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-19-2009 7:59
    Oh beroerd zeg dat Esther en de kleine man van Miriam ook niet buiten schot lijken te blijven. Pfffffffffff..........

    Maar inderdaad geen risico nemen wat vaccineren betreft. Grote kans dat ze nu de Mex. griep hebben dus dan is vaccineren sowieso niet nodig.

    Alle beterschap!
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 2:58
    Oke ik speel even advocaat van de Duivel maar waarom zou je je kind niet laten vaccineren? Over de mex. griep doen zoveel verhalen de ronde terwijl niemand weet wat er waar is of wat niet terwijl bij een gewone vaccintatie iederen die gewoon neemt. Wat is het verschil? En wil je je kind beschermen of niet?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 8:09
    Dat ben ik ook met je eens Daanie. Bij de gewone prikken zijn mensen niet kritisch, waarschijnlijk omdat ze er helemaal niet naar zoeken via internet. Over deze prikken is zoveel ophef gemaakt en zoveel geschreven dat de mensen bang zijn gemaakt.

    Met oudste gaat het nu redelijk. Vannacht liep de koort op tot tegen de 40 graden. Toen hebben we toch maar een paracetamol gegeven, omdat hij ook niet wilde drinken. Inmiddels is het wat gezakt tot rond de 38 en hij heeft ook gewoon gegeten en gedronken. Verder zegt hij dat hij nergens last van heeft. Geen pijntjes dus.

    Karin, hoe gaat het nu met Maria en jou?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 8:38
    Ik heb even gebeld met de huisarts. Ook als oudste het hele weekend ziek blijft en maandag wel beter is (geen koorts of andere verschijnselen) dan mag hij toch gevaccineerd worden. Ook in het geval zijn afweersysteem wat verzwakt is door een ander virus, maakt het niet uit dat hij maandag de prik krijgt.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 10:12
    Miriam, ik hoop dat 'ie het gehad heeft dan, nu! Tegen de 40 is niet leuk meer...
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 10:14
    @Daan, bij verhoging hoger dan 38 graden mag niet gevaccineerd worden. Dat bedoelde ik met bij twijfel niet vaccineren volgende week.

    @Miriam, fijn dat het goed lijkt te gaan met de kleine man.

    Ik heb vannacht gedroomd dat allebei onze meiden ziek wakker werden. Brrrrrrrrrrrr...........hele opluchting toen ze vanochtend gewoon fris en fruitig uit bed kwamen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 10:41
    Inmiddels heb ik het vermoeden dat wij hier niet te maken hebben met de mexicaanse griep, maar met een urinewegontsteking. Oudste moest enorm huilen bij het plassen vanochtend en zei dat zijn plasser pijn deed. Ik wil zodadelijk dus wat plas naar de huisarts brengen als hij weer durft te plassen.

    De koorts stijgt weer gestaat en loopt weer richting de 39 graden. Inmiddels drinkt hij wel steeds kleine beetjes. Ik heb hem uitgelegd dat hij moet drinken om de koorts weg te krijgen, omdat je met koorts niet kan gymen. Dat trok hem toch wel over de streep.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 10:59
    Maar met een zere plasser gymen is ook niet tof! ;-)))

    Groot gelijk dat je even urine na laat kijken. Zakt de koorts met paracetamol? Zoja, dan is het een virusinfectie, zoniet, dan is het een bacteriële infectie (bijv. urineweginfectie).

    Beterschap voor de kleine man!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 11:02
    Oh, wat vervelend dat hij zo'n pijn heeft. Zielig hoor.

    Ook wij denken dat het hier toch niet de mexicaanse griep is. Maria is nu lang niet zo warm meer als gisteren. En verder eet en slaapt ze goed. Ze hoest wel, maar dat doe ik zelf ook.

    Bij Esther blijft het toch alleen bij hoesten. Dus misschien toch gewoon een soort verkoudheid.

    Zelf voel ik me ook niet erg fit, maar ook niet heel ziek. Heb voornamelijk wat klachten aan luchtwegen.

    Wij hebben gelukkig nog tot woensdag voor de vaccinatie, dus dat scheelt gelijk een paar dagen.

    Maar ook het gewone vaccinatieprogramma hebben wij nooit door laten gaan als de kinderen koorts hadden of net ziek geweest waren. We hebben dat risico nooit genomen. Wel fijn dat jij de huisarts gebeld hebt, Miriam, en dat het dus wel gewoon kan.

    Komende week ga ik nog wel even in overleg met de huisarts over de inenting voor Maria. We hoorden gisteren op tv dat je voorzichtig moet zijn met kinderen met een voedselallergie.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 11:08
    Ik heb gewone vaccinaties ook niet door laten gaan op momenten dat ze verkouden, ziek of net ziek geweest waren.

    Die allergie-kwestie wat het vaccin betreft, ging voornamelijk om kippenei-allergie toch? Of ook andere allergieën?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 11:30
    Ja, die kippenei dat heb ik gezien. Maar gisteren hoorde Hans iets over de voedselallergie. Dus we vragen het voor alle zekerheid nog wel na bij onze huisarts. Beter een keer teveel dan dat ze erg ziek wordt door allergische reacties.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 11:49
    Ja groot gelijk dat je het even navraagt. Staat er niks over op de pandemie-site van het rivm?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 12:49
    Wat fijn dat het met Maria weer wat beter gaat Karin.

    Hier gaat het slechter op het moment. Oudste ligt met 40 graden koorts in bed. Ik heb urine weggebracht naar de huisarts en wacht nu op de uitslag. Die belt de assistente straks door. Het plassen ging nu wel pijnloos, dus nu twijfel ik toch weer. Afgezien van de koorts heeft hij verder geen pijnklachten. Ook niet snotterig of hoesten. Dus ik verwacht niet dat hij de mexicaanse griep heeft.

    De koorts zakte vannacht wel na een paracetamol. Vandaag heb ik hem nog geen paracetamol gegeven. Zolang hij niet boven de 40 graden komt, wil ik dat liever niet doen. 's Nachts wel, maar overdag liever niet.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 1:54
    De uitslag is binnen en het is geen urineweg-infectie. Vanmiddag ga ik even met hem langs de huisarts, aangezien hij wel hoge koorts heeft, maar verder geen griepklachten en we toch voor het weekend zitten.
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 2:37
    Ik ben benieuwd wat de huisarts er van zei Miriam.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 3:10
    Ik ben ook erg benieuwd wat de bevindingen van de dokter zijn.

    Zou het de zesde ziekte kunnen zijn? Dat is een dag of 3-4 hoge koorts, ze gedragen zich verder niet heel erg ziek zoals bij een griep, dan is de koorts na die dag of 3-4 weg en ontstaan kleine rode puntjes op hoofd en romp.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 3:29
    De huisarts is even langsgeweest en vermoedt toch een griepvirus, mexicaans of een andere variant. De longen zijn in elk geval schoon en de urine ook. We moeten het dus nog maar een poos aankijken.

    Hij heeft nog steeds 40 graden koorts, maar is verder nog goed aanspreekbaar.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 3:35
    Hm, benieuwd hoe het verder gaat. Zal mij niks verbazen als het de zesde ziekte blijkt te zijn uiteindelijk omdat hij wel koorts heeft, goed aanspreekbaar is, geen bact. infectie en ook verder geen griepverschijnselen heeft.

    Nogmaals beterschap met de kleine man.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 4:37
    Dank je. We blijven het aankijken. Eén van die twee ziektes, volgens mij de vijfde, heeft hij al eens gehad.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 4:42
    Vervelend dat hij nog steeds zo'n hoge koorts heeft. Goed dat de huisarts even langs is geweest.

    Maria lijkt koortsvrij te zijn. Ze zit verder ook weer beter in haar vel, dus ik verwacht niet dat ze de mexicaanse griep heeft gehad. Misschien dan toch last van doorkomende tanden, ze had pas ook al hele rode billen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-20-2009 4:45
    @Miriam, de zesde ziekte begint met koorts en eindigt met vlekjes, de vijfde ziekte begint met vlekken en eindigt met koorts. Hoe was de volgorde vorige keer?

    @Karin, fijn dat het beter gaat met Maria.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 5:30
    Goed dat Maria weer is opgeknapt. Een hele geruststelling, of niet?

    Vorige keer was volgens mij de 5-de. Toen was ik zwanger en volgens mij was de 6-de wel gevaarlijk en de 5-de niet.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 7:18
    Ja, inderdaad een geruststelling. Ik merkte toch dat ik me nu wat meer zorgen maakte, dan anders wanneer ze ziek zijn en koorts hebben.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-20-2009 7:51
    Dat herken ik inderdaad wel. Gelukkig gaf de huisarts me wel het gevoel dat de mexicaanse griep tot nu toe erg mild van aard is en dat het risico dus erg gering is. Er is wel zoals altijd de kans op oor- of longontsteking, maar niet meer dan normaal.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-20-2009 9:30
    Dat is wel fijn om zo gerustgesteld te worden.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-21-2009 8:35
    Oudste is koortsvrij vanochtend! Gisteravond nog 40 graden. We hebben hem zonder paracetamol naar bed gedaan en hij had vanochtend nog maar 37.1 graden. Hopelijk blijft het zo!
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-21-2009 10:21
    Oh, dat is een goed teken. Hopelijk blijft het zo.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-21-2009 10:55
    Ja, echt wel.

    Hij was wel lekker rustig ;-). Het gebabbel is nu weer helemaal terug Confused
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-21-2009 12:16
    @Miriam, de 5e ziekte is de riskantste van de twee, als het gaat om besmetting tijdens zwangerschap.

    Fijn dat de grote kleine man koortsvrij opgestaan is!

    Wat de Mex. griep betreft las ik gisteren op internet en vanochtend in de krant dat het bij alle sterfgevallen tot nu toe in Nederland mensen betreft die al een andere ziekte onder de leden hadden. Hoe tragisch en verdrietig die sterfgevallen ook zijn, het is wel een geruststelling dat het altijd het gevolg is van de Mex. griep in combinatie met een ander gezondheidsprobleem en dat gezonde mensen vooralsnog goed door de Mex. griep heen komen.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-22-2009 9:14
    Volgens mijn informatyie was er één sterfgeval waar dat niet het geval was, een gezond meisje van 14 dat gestorven is aan complicaties van de Mex. griep.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-22-2009 3:32
    Als je dat meisje uit Haarlem bedoelt, die had ook al een longontsteking onder de leden. En die mensen waren blijkbaar een weekendje op vakantie op Vlieland en die zijn te laat in actie gekomen wat betreft de kortademigheid waar dat meisje mee kampte (mogelijk omdat op Vlieland geen ziekenhuis is en ze tot thuis wilden afwachten, maar dat is speculeren van mijn kant). Toen ze eenmaal wel in actie kwamen, was het te laat en is de longontsteking in combinatie met de Mex. griep fataal geworden.

    Zowel op internet als in het BD stond dat alle 28 sterfgevallen tot nu toe niet op zichzelf stonden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-22-2009 3:36
    Overigens hebben wij de KKD daarstraks voorbereid op de prik. Rustig uitgelegd dat het een griep is net als elke andere griep maar waar je iets zieker van kunt worden als je ook al een andere ziekte hebt of als je nog geen 5 jaar bent.

    Dat er een prikje gemaakt is om te zorgen dat je er niet ziek van wordt en dat de koningin besloten heeft dat alle kindjes in Nederland die nog geen 5 zijn die prik "moeten" krijgen zodat ze niet onnodig extra ziek worden.

    Reactie: "Oh maar ik vind een prik helemaal niet erg hoor".

    Einde voorbereiding! Hahaha! Ze vindt het dus geen probleem, ook niet dat ze er de 15e dec. weer een "moet".
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-22-2009 3:57
    Tsja... altijd anders dan je denkt... stoere meid! Hopenlijk vindt ze het na de prik van deze week nog steeds niet erg voor 15 december. Ik las ook al een berichtje van een volwassen "risicogroeppatient" dat de huisartsenpost het zo gezellig had gemaakt met Mexicaanse sombrero's, muziek etc. dat alle spanning (die grote mensen ook hebben) op slag weg was!
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-22-2009 3:59
    Haha, wat een leuk idee van die sombrero's. Wie weet hoe de sporthal dinsdag omgetoverd is tot Mexicaans vakantieparadijs! Zou wel leuk zijn als ze het voor die kleintjes zo gezellig maken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2009 8:45
    Goed dat jij zo'n stoere grote meid hebt, Sje!

    De kinderen lijken hier tot nu toe nog wel te ontkomen aan de mexicaanse griep. Maria vorige week wel wat ziek. Esther nu wel flink aan het hoesten.

    Maar met mijzelf gaat het helemaal niet. Vermoedelijk toch de mexicaanse griep. Hopelijk worden de kinderen niet alsnog ziek van mij. Vanmiddag in ieder geval even naar de huisarts.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-23-2009 10:22
    Wat vervelend Karin. Kun je bij je eigen huisarts terecht of moet je naar een aparte griep-post?

    Oudste is hier weer beter, dus over dik een uur gaan we met z'n drietjes naar de prikhal. Oudste heeft er enorm veel zin in, dus ik ben benieuwd of dat na het prikje ook nog zo is ;-)
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2009 11:26
    Ik hoop voor je van wel.

    Gelukkig kan ik gewoon naar mijn eigen huisarts.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 11:55
    @Karin, alle beterschap!

    Mag je ook echt naar de praktijk toe komen vandaag? Hier in de praktijk hangt namelijk een brief dat je bij vermoeden van Mex. griep niet mag komen maar moet bellen en dat er dan besloten wordt hoe en wat.

    @Miriam, hoe is bij het gegaan met de prikken?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2009 12:10
    Ik heb gebeld en het hele verhaal uitgelegd inclusief het vermoeden van.. En toch zei ze dat ik vanmiddag kon komen.

    Ik ben ook benieuwd hoe het gegaan is,Miriam.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-23-2009 12:17
    Het ging heel goed. De prik zat er zo in en we waren ook zo weer buiten. Oudste begon wel heel eventjes te miepen, maar niet echt huilen en dat was zo weer over. Jongste heeft geen kik gegeven.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 1:00
    @Karin, oh da's wel fijn inderdaad dat je toch langs kunt komen.

    @Miriam, fijn dat het goed gegaan is! Was het heel druk of viel het mee?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2009 1:21
    Fijn dat het goed ging, Miriam.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-23-2009 1:37
    Ik was wat eerder ernaartoe gereden dan de aangegeven tijd, omdat dat beter aansloot op de psz. We moesten er om kwart voor 12 zijn en we waren er om ongeveer 11:35/11:40. Op dat moment was het best rustig, want de lading van het half uur daarvoor liep net weg. Wij waren direct aan de beurt en toen we weggingen, kwamen er veel mensen aan die ook om kwart voor 12 moesten. Wij stonden dus voor 12 uur al weer buiten.

    Da;s dus wel een tip ;-))
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 1:57
    Wij rijden ook meteen om 8.30 bij school weg en we moeten om 9.00 bij de sporthal zijn. Normaal gezien zijn we daar ook eerder dan gepland, ware het niet dat de ontsluiting van onze wijk nog altijd te wensen overlaat. Dus geen peil op te trekken hoeveel drukte we onderweg tegenkomen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-23-2009 4:48
    Als het bij jullie net zo goed geregeld is als hier in de stad dan komt het vast en zeker wel goed en staan jullie binnen no-time weer buiten.

    Ik vond de mensen trouwens opvallend hulpvaardig en vriendelijk. Eén van de medewerksters kwam me heel vriendelijk te hulp met het uittrekken van jasjes en oprollen van mouwen. En de "prikker" deed het heel geroutineerd en voor de kinderen onverwachts. Het was dus helemaal geen vervelende ervaring.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 8:02
    Oh wat attent inderdaad zeg! Was het bij jullie ook versierd? Ik las op internet dat verschillende vaccinatie-lokaties gezellig versierd waren met slingers en ballonnen (de RAI geloof ik) en dat er muziekgroepjes waren die toepasselijke liedjes (over griep en over prikken) zongen.

    Onze KKD heeft er ook helemaal zin in net als jullie kleine man! Komt waarschijnlijk omdat ze een cadeautje krijgt na de prik. Niet dat ze anders niet flink zou zijn, want onze meiden zijn niet van die flauweriken maar ze krijgen hier verder nooit zomaar iets tussendoor dus bij dit soort dingen krijgen ze een kleinigheidje. Gewoon omdat mama dat leuk vindt.

    Jullie kleine moppen trouwens last van pijnlijke arm of nog niks gemerkt?

     
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2009 8:04
    Wij hebben Esther inmiddels ook voorbereid, maar die begint al te huilen bij het idee aan een prik. Dat wordt wat woensdag!

    Ook al beloofden wij ook een klein kadootje, dat hielp niet. Ze wilde het kadootje dan gewoon niet.

    Toch maar uitgelegt dat het beter is.

    Oh ja, ik heb een griep met flink geirriteerde luchtwegen. Daardoor benauwd en nu een pufje gekregen.

    Edited by - karin185 on 23-11-2009
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 8:18
    Alle beterschap Karin!

    Enne..............die Esther van jullie moet wel bij de club van Esthers blijven horen hoor en dan moet ze toch wat stoerder zijn!

    Zou het helpen als je vertelt dat de KKD ook moet en dat die heel flink gaat zijn? Of dat je morgenavond verteld dat de KKD heel flink geweest is? Ze wil nog weleens onder de indruk zijn van onze meiden dus wie weet heeft het effect.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-23-2009 8:33
    Beterschap, Karin!

    Onze oudste heb ik uitgelegd dat het prikje bedoeld was om te voorkomen dat hij ziek zou worden. En kindjes die ziek zijn kunnen niet gymen, naar de creche of naar de peuterspeelzaal... Misschien heeft Esther ook iets wat ze ontzettend graag doet, maar wat niet kan als ze ziek is?

    Na afloop heeft oudste een broodje pindakaas verdiend. Jongste vond het sowieso al niet zo spannend, dus die vond alles wel best.

    Ze hebben er beide geen last van gehad. Het prikje zelf voelden ze nauwelijks, maar oudste vond het wel een beetje onaardig dat die meneer een gat in zijn arm had gemaakt. Geen pijnlijke, rode arm en geen koorts. Echt helemaal niets anders dan anders. 
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-23-2009 8:51
    Maar die meneer heeft toch wel netjes een pleistertje over dat gat geplakt?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 9:14
    @Miriam, "een gat in z'n arm" wat schattig! Haha!

    Wij hebben de KKD ook zoiets uitgelegd dat er op het moment een griep is waar kindjes die nog geen 5 zijn iets zieker kunnen worden dan normaal, waardoor ze zelfs misschien naar het ziekenhuis moeten om beter gemaakt te worden.

    En dat de koningin (die halen wij er nogal eens bij met fantastisch resultaat!) dat zo zielig vindt dat ze besloten heeft dat alle kindjes die nog geen 5 zijn een prikje moeten krijgen met een medicijn wat ze gemaakt hebben waardoor je die griep helemaal niet krijgt.

    En toen zei de KKD "Oh maar ik vind een prikje helemaal niet erg hoor!". Hadden we voor niks de koningin erbij gehaald.............................Sorry Majesteit!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-23-2009 9:36
    Tsja, hij neemt de dingen soms wat letterlijk. Toen we hem laatst vertelden dat hij 3 jaar zou gaan worden, had hij zelf bedacht dat dan 's ochtends zijn hoofd open zou gaan en dat de 2 er uit ging en de 3 erin. Ik ben blij dat hij de cirkelzaag er niet bij heeft gehaald Confused

    Wat een idee trouwens om de koningin erbij aan te halen! Daar zou ik dus echt niet op gekomen zijn. Kijken de dametjes erg tegen de koningin op?
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 9:37
    Oh Miriam, ik moest trouwens vandaag nog aan je denken met je slimme kleine man. Mijn zus moest vanochtend met mijn neefje van 3 naar het cb. Had-ie de ogentest gehad en toen zei hij "En wat gaan we nu doen?". Echt zoiets van "Kom maar op met je uitdagingen!".

    En hij moest na wat overgooi-werk met een bal, de bal onder de stoel van mama leggen van de verpleegkundige. Zegt-ie "Dat kan niet!". Hij wilde de bal namelijk onder een van de poten van de stoel leggen en dat ging natuurlijk niet als mama op de stoel zat. Net een wat grotere uitdaging!

    Ik zag helemaal die kleine man van jou voor me toen mijn zus dit vertelde.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-23-2009 9:40
    Haha, tegelijk gepost. De dametjes kijken niet heel erg tegen de koningin op ofzo maar ze weten wel dat ze hele belangrijke beslissingen mag nemen.

    En zeker als we ze vertellen dat zelfs prinses Amalia niet onder de beslissingen van haar eigen oma uitkomt, dan maakt dat extra indruk hier. Bijv. over zwemlessen. De KKD vindt zwemles niet leuk. Dus we hebben uitgelegd dat alle kindjes van Nederland diploma A moeten halen van de koningin. En dat zelfs prinses Amalia dat ook moet. Dat die echt niet bij haar oma kan zeuren of zij het niet per se hoeft te doen omdat ze prinsesje is.

    En zo zijn wij ook van het gezeur af hier! ;-)))

    Edited by - Sje on 23-11-2009
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2009 9:18
    Ach, weet je, van mij mag Esther best even huilen, omdat ze tegen een prikje opziet. We hebben haar verteld dat het is om te voorkomen dat ze erg ziek wordt en naar het ziekenhuis moet.

    Vanochtend vroeg ze: 'mama, heb jij ook al een prikje gehad?'. Toen heb ik uitgelegd dat het alleen voor kindjes is, omdat die er heel ziek van kunnen worden en dat we dat niet willen. En dat grote mensen over het algemeen iets beter er tegen kunnen.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-24-2009 9:38
    Met huilen is ook helemaal niets mis. Het is juist een teken van vertrouwen dat ze haar emoties durft te tonen.

    Ik hoop dat het haar uiteindelijk gaat meevallen. Als ik oudste mag geloven, voelen ze het prikje bijna niet. Ik heb hem afgeleid door hem te vragen tot 3 te tellen. En in die 3 tellen was het ook al voorbij.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2009 9:51
    Dat is wel een goede. Ze is zichzelf al aan het voorbereiden. Ze was net al aan het spelen dat ze er naar toe ging. Ook hebben we haar beloofd dat haar lievelingsknuffel en beer mee mogen. Dus het komt vast wel goed.

    Maar ik zal wel even de tip onthouden van tot 3 tellen. Misschien helpt dat wel om af te leiden.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-24-2009 10:36
    Ja, of misschien heeft ze iets anders waar ze graag over praat? Een simpel "oh, oh, wat is er met de beer aan de hand?" wil misschien ook wel helpen om haar af te leiden.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2009 10:55
    Oh, dan vraag ik haar wel over de vakantie met het vliegtuig. Daar heeft ze het nog regelmatig over.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-24-2009 5:27
    Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, Karin. Morgen in de prik-dag, toch?
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-24-2009 7:43
    Ja, morgenochtend tussen 9 en 10 worden we verwacht.

    Esther was vanochtend al aan het spelen dat ze er naar toe was. Vanmiddag vond ik nog zo'n spuitje in een la (ooit gekregen om antibiotica makkelijk in de mond te kunnen spuiten) en toen hebben we daar ook maar vast mee geoefend hoe het er aan toe zou gaan. Vond ze wel interessant.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-24-2009 8:10
    Leuk inderdaad om er een dokters-spelletje van de te maken.

    Succes morgen met de prik en ik hoop dat het bij jullie net zo soepel verloopt als het hier heeft gedaan.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-25-2009 1:21
    Het verliep echt bijzonder goed. Beide dames hebben geen kik gegeven. Esther zat alleen even een beetje sip te kijken en thuis zei ze nog even dat het echt nog wel zeer deed. Ze waren wel onder de indruk van de hal en alle mensen die er waren. Al zijn we maar kort binnen geweest, want het verliep allemaal heel soepel.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-25-2009 3:06
    Super dat het zo goed ging met prikken zeg! Kei-stoer van je meiden!

    Met de KKD ging het ook prima! Die gaf ook geen kik. Tegen de tijd dat ze een auw-gezichtje wilde trekken was het al voorbij. Het was alleen ontzettend druk er naar toe met het verkeer omdat de kruising die we moesten hebben altijd druk is in de spits.

    Gelukkig werd het verkeer geregeld en hoefden we niet te wachten op de gewilligheid van de stoplichten en van rechtdoorgaand verkeer op de weg waar de sporthal aan ligt.

    Dat wisten we echter niet vooraf dus meneer Sje had mij op een gunstig punt uit de auto gezet en ik heb de rest gelopen met de KKD. Zo kon meneer Sje doorrijden om iets bij een kantoorgroothandel op te halen.

    Op de terugweg heeft-ie ons opgepikt op hetzelfde punt.

    Maar volgende keer gaan we het anders doen. Ze letten totaal niet op geboortedatums! Mijn zus moest vanochtend zelfde tijd als wij met haar kleine man. Ik had haar verteld van de drukte dus ze was voor de zekerheid eerder weggereden van huis. Om 8.25 uur reed ze alweer terug naar huis terwijl ze officieel pas om 8.30 beginnen met prikken! Zo doe ik dat ook volgende keer!

    @Karin, was bij jullie iets in de hal geregeld om het voor de kindjes leuker te maken? Slingers, ballonnen, kinderliedjes ofzo? Bij ons helemaal niks! En het is toch een kleine moeite om een CD met kinderliedjes op te zetten lijkt me! Het gaf door dat zakelijke bij ons een beetje een voedselbonnen-ophaal-gevoel. Brrrrrrrrrrrr......................

    Niet dat ik dat ooit meegemaakt heb, maar ik kan me er een gevoel bij voorstellen.

    Edited by - Sje on 25-11-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-25-2009 5:13
    Fijn dat het bij jullie ook allemaal soepel verliep.

    Hier was ook niets geregeld hoor, maar ook niet nodig want binnen 2 minuten stonden we weer buiten. Wel kregen alle kindjes een kleurplaat mee naar huis.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-25-2009 5:57
    Hier was ook niets geregeld om het gezelliger te maken. Ze kregen alleen een kaartje mee met een clowntje erop.

    Waar wij zaten was ook geen sporthal, maar een soort hal waar ze ook wel rommelmarkten houden enzo. Dus betonnen vloeren en ongezellige hoge muren en lelijke plafonds. Hadden ze best iets op mogen vrolijken met ballonnen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-25-2009 7:39
    Ik merkte vanavond bij het uitkleden dat Maria wel wat last had van haar arm. Ze vond het niet prettig dat ik die vastpakte. Toen ik hem heen en weer bewoog merkte ik aan haar reactie dat het gevoelig was.

    Ook Esther klaagde er toen over.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-26-2009 11:33
    De KKD heeft ook wat last van haar arm bij bijv. aan- en uitkleden en we moeten ook de plek van de prik niet te stevig vastpakken. Ik herken dat wel van de polio-inenting die ik vroeger gekregen heb. Dagenlang had ik een stijve bovenarm.

    Daarom wilde ik per se de prik links laten zetten omdat ze rechts is. Zo zou ze haar rechtse arm gewoon goed kunnen blijven gebruiken. Maar nu hoorde ik dat ze juist adviseren om te laten prikken in de rechterarm als ze rechts zijn. Die arm wordt het meest gebruikt en dan is het stijve gevoel sneller over omdat de bloeddoorstroming in die arm beter is.

    Volgende keer dus toch maar rechts.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2009 2:33
    Hier stonden borden dat de linkerarm ontbloot moest worden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-26-2009 2:56
    Haha, en hier deden ze juist moeilijk over links toen ik dat vroeg.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-26-2009 3:03
    Raar eigenlijk.
    Sje
    Posts:75548


    --
    11-26-2009 3:04
    Tja, het is blijkbaar maar net hoe de tafeltjes en stoelen opgesteld zijn ofzo denk ik.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    11-26-2009 4:01
    Hier was het de eerste keer linkerarm en dus volgende keer rechterarm...
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-04-2009 12:21
    Ik ben blij dat wij niet geen beslissing hoefde te nemen. Onze dochter is te oud (6) maar valt wel in de risicogroep (hartruis) maar omdat ze allergisch is voor kippenei mocht ze weer niet gevaccineerd worden.

    Gelukkig is het verloop van de griep best "meegevallen" en alweer op zijn retour.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-04-2009 7:03
    Hoi Kristel, leuk je weer eens te "zien"! Kom je nog eens langs op hhp? Fijn dat je dochter goed door deze periode rolt!
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-04-2009 7:58
    Kristel was deze week toch alweer op hhp?
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 12:28
    Ja zeker wel gezien.

    Onze jongste heeft ook de Mex. griep gehad en hij heeft er een behoorlijk jasje van uit gedaan. Arm kind, wallen onder zijn ogen en af en toe in en in wit, maar gelukkig verder zonder problemen doorheen gekomen. Ook niet gevaccineerd trouwens.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 8:06
    Da's niet mis Daanie! Gelukkig hoeft hij nog maar een staartje tot aan de Kerstvakantie, om nog een beetje verder bij te tanken. Was hij getest dat het de Mex. was? (maakt ook niet echt uit natuurlijk, griep is sowieso pittig)
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 12:39
    Ik geloof niet dat hij getest is maar het was ook al bekend dat 95% van de griepgevallen op dit moment de mex.griep is. Maar inderdaad maakt niet uit wat voor griep, ziek is ziek.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-06-2009 3:34
    Zou hij er extra belabberd uitgekomen kunnen zijn doordat-ie altijd zo slecht eet?
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 6:44
    Dat zou natuurlijk heel goed kunnen. Hij heeft niet echt veel weerstand, is erg magertjes, dus ja dan zul je wel een extra jas uittrekken. Ik heb er dit weekend weer eens opgelet maar hij eet echt niet veel. Inmiddels weet ik dat dwingen bij hem totaal geen zin heeft dus ik laat het maar zo en probeer hem af en toe kleine beetjes binnen te laten krijgen.

    Maar oohja dit gaat over de Mexicaanse griep. Op zich is hij wel goed opgeknapt aangezien hij wel vrolijk is enzo, maar ik schrok echt wel een beetje toen ik hem weer zag.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 7:10
    Fijn dat hij wel weer vrolijk is. En dwingen met eten helpt echt niet. Daar zijn wij ook wel achter. Maar dat is best wel moeilijk. Vooral als je ziet dat je kind er zo slecht uitziet.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-14-2009 4:54
    Vandaag stond de tweede griepprik op het programma, maar helaas.... jongste is ziek, dus het feest ging niet door. Aanstaande vrijdag kunnen we voor de herkansing naar een aangrenzende gemeente. Nu maar hopen dat ze beide dan goed gezond zijn.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 3:03
    Oh beroerd zeg dat die kleine meid ziek was! Zul je altijd zien dat dat uitgerekend nu gebeurt.

    Wij stonden voor vandaag op de lijst en mijn zus voor morgen. We hadden na de eerste prik bedacht dat we ook morgen samen zouden kunnen gaan (gezelliger voor de KKD en haar neefje), maar ik heb toch maar besloten om vanochtend te gaan. Kreeg helemaal de kriebels dat ze bijv. straks met koorts thuis zou komen of morgen met koorts wakker zou worden en dan kon het feest alsnog niet doorgaan.

    Alles goed gegaan, prik zat er zo weer in en ze is heel flink geweest.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-15-2009 3:06
    Een topmeissie! En gelijk heb je. Van uitstel komt afstel.

    Ons meiske is vandaag ziek thuisgebleven. Ze heeft vanmiddag 4 uur in bed gelegen en zit nu weer te suffen voor de televisie. Flinke koorts en veel hoesten. Ze komt erg benauwd op me over en ze ademt heel snel. Heel naar om aan te zien.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 3:15
    Hou je in de gaten of het toch niet de Mex. griep kan zijn?! Na die eerst prik zijn ze 30% beschermd, dus voor hetzelfde geld heeft ze het alsnog te pakken. Vooral kortademigheid is een typisch Mex. griep-symptoom!

    Dus laat desnoods testen via de huisarts. Binnen 3 uur weten ze de uitslag blijkbaar. En anders bel even voor de zekerheid met je huisarts voor overleg.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-15-2009 3:31
    Ik kijk het nog even aan. Ze is redelijk aanspreekbaar, maar als ik niks tegen haar zeg, kijkt ze verder wat suffig voor zich uit. Zelf dacht ik ook al aan de mex.griep. Ze heeft wel de symptomen.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 4:52
    Alle beterschap met de kleine meid!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-15-2009 5:11
    Dat zal ze nodig hebben. Het gaat steeds slechter en ik twijfel nu of ik de huisartsenpost moet bellen. Ze ligt maar te liggen en is zo kortademig.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 5:14
    Meissie, bel! Echt doen! Niet langer wachten met die kortademigheid! Bel je nu? Zo kun je de nacht niet in.

    (Ik stond op het punt uit te loggen dus ik lees straks pas weer hoe het is en ik hoop dat je dan gebeld hebt!).
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2009 6:43
    Bellen! Zo wil je toch de nacht niet in?
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2009 7:19
    Ja niet langer twijfelen. Koorts + Kortademigheid + bezorgdheid is een zeer goede reden om te bellen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2009 7:32
    Bellen!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-15-2009 7:50
    We zijn inmiddels bij de huisartsenpost geweest. Het blijkt bronchitis te zijn en we hebben een antibiotica-kuurtje gekregen. Hopelijk voelt ze zich nu snel een stuk beter zodat ze vrijdag alsnog de prik kan halen.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2009 7:55
    Oh wat vervelend voor de kleine meid. Hopelijk knapt ze snel op.Beterschap.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 8:49
    Zie je wel dat het goed is dat je gebeld hebt?! Fijn dat het geen Mex. griep is en dat jullie meteen medicijnen meegekregen hebben. Hopen dat ze snel opknapt!

    Nogmaals alle beterschap!
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 8:52
    Hier lijkt de KKD overigens wat bijwerkingen van de prik te hebben, hoewel we niet zeker zijn want ze heeft al wat langer buikpijn van tijd tot tijd.

    Vanmiddag kreeg ze hoofdpijn erbij. Dat zou goed van de vaccinatie kunnen zijn want ik heb haar nog nooit over hoofdpijn gehoord. Verder had ze verhoging.

    We hebben haar paracetamol gegeven in de hoop dat ze een goede nacht heeft.
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2009 9:10
    Kan natuurlijk best van de enting zijn.... goede nacht gewenst!
    Miriam, fijn dat je een kuur hebt, knapt ze hopenlijk snel van op!
    Kuur en inenting "bijt" elkaar niet?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-16-2009 8:01
    Vervelend, Sje. Het hoeft niet met de prik te maken te hebben. Volgens mij gaat er ook een verkoudheidsvirus rond met klachten als knellende hoofdpijn en spugen. Wij hebben het in elk geval ook al gehad vorige week.

    Met onze kleine meid gaat het al iets beter vanochtend. Ze heeft een klein stukje brood gegeten en een halve beker roosvicee gehad. De koorts lijkt flink gezakt. Ze is nog wel wat kortademig. Op het moment zit ze te spelen, dus dat is een hele vooruitgang ten opzichte van het bankgehang van gisteren.

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-16-2009 11:43
    @Miriam, fijn dat het wat beter gaat met de kleine meid. Hopen dat ze vanaf nu verder opknapt.

    Hier is de KKD alweer thuis! Ze heeft heel goed geslapen vannacht, dat wel. Maar vanochtend had ze het nog steeds over hoofdpijn terwijl ze ondertussen toch vrij vrolijk en fit was. Dus toch maar naar school gedaan aangezien ze geen verhoging of koorts had. Wel paracetamol gegeven.

    Rond tienen werden we gebeld door school dat het toch niet goed ging. Ik denk overigens dat ze wat te vroeg gebeld hebben want die kleine meid zit hier gewoon [naam KKD] te zijn! Ze zit een Dora-DVD te kijken en dat is altijd een goede test hoe ziek ze echt zijn. Zodra ze antwoord gaan geven aan het TV-scherm zijn ze zo heel ziek niet is mijn ervaring.

    Ik wijt het gewoon aan een combinatie van iets wat haar al dwars zat (zie urine-onderzoek van vrijdag en morgen), inenting en december-drukte.

    Hopen dat ze morgenavond wel naar het kerstdiner op school kan!

    @Karin, heb jij de 2e enting nog gehaald met je meiden?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-16-2009 11:47
    Haha, mooie testjes zijn dat hè. Zo schakelde ik gisteren aan het begin van de avond over van Nick jr naar Dr Phil en madammeke gaf geen kik. Toen wist ik zeker dat ze echt ziek was!

    Jammer dat de KKD haar schooldag niet kon volmaken. Zo zie je maar dat de december-drukte ook nog teveel drukte kan zijn. 
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-16-2009 1:06
    Haha, jij hebt dus ook zo'n tv-test gedaan gisteren. Hihi!
    Overigens weet ik niet hoe ziek mama is hoor dat ze vrijwillig Dr. Phil gaat zitten kijken! Toch zelf ook maar even langs de huisarts? Tongue-out
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-16-2009 3:19
    TV-kijken kun je het niet noemen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst fatstoenlijk heb kunnen kijken met kinderen om me heen.

    Jongste begint op het moment misbruik te maken van de ziekte-situatie. Bij alles begint ze te dreinen, zeuren en piepen. Zo erg dat ik naar net een laatste waarschuwing heb gegeven op straffe van een minuutje op de trap. Wonderlijk hoe ze dan ineens weer om kunnen slaan. 
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-16-2009 3:23
    Hier is er ook een wonderbaarlijk genezen! Tenminste als het haar uitkomt! Zit zich helemaal suf te zingen en dan soms ineens met een zo zeurderig mogelijk stemmetje "ik heb buikpijn".

    Morgen in elk geval weer naar school!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-16-2009 3:26
    Haha, manipulatieve gevalletjes zijn het toch ook. Morgen gewoon zeggen dat de tv uitblijft als ze ziek wordt en dat ze dan direct in bed moet. Zul je zien dat ze de dag wel op school uitzingt ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-16-2009 3:34
    Zo jong als ze zijn, toch superslim!

    Morgenavond is er kerstdiner op school en daar wil ze graag naar toe, maar geen school overdag dan ook 's avonds geen kerstdiner! Eens kijken hoe goed ze op school blijft! ;-))

    Net vroeg ze of ze haar nagels mocht lakken! Dus ik zei nee, want als je ziek bent, lak je geen nagels. "Maar ik heb al geen buikpijn meer, mag ik nagels lakken?". En mijn antwoord bleef "nee".
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-16-2009 8:02
    Ja, onze meiden hebben vandaag toch wel ook de 2e inenting gehad. We twijfelden allebei vorige week of het wel nodig was, omdat er in veel landen maar 1 prik gegeven wordt en Esther snel na de eerste prik ziek werd. Daar hadden we eigenlijk geen zin in. Maar als je dan toch weer hoort van mensen die overlijden door de griep dan is de beslissing om toch ook die tweede prik maar wel te doen weer snel gemaakt.

    Esther klaagde ook weer over buikpijn vandaag. Ze heeft dat vaker de laatste weken en ik wijt het eigenlijk ook aan spanning, want vaak als ik haar dan even wat aandacht geef en even op schoot neem is het wel weer over.

    Toch ga ik morgen even ruggespraak houden met de huisarts. Eigenlijk wil ik toch voor ons eigen gevoel even uitsluiten dat het iets medisch is.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-16-2009 8:48
    Wat typisch dat Esther ook klaagt over buikpijn. En inderdaad, net als bij de KKD, zodra ze afleiding heeft is het goed. Ik probeer er nog steeds achter te komen of ze echt pijn voelt of dat het een spannend gevoel is wat ze voelt. Ze blijft erbij dat het buikpijn is, maar als je kunt gaan zitten verven terwijl je ondertussen vrolijk kerstliedjes meezingt, dan lijkt me dat het toch niet echt buikpijn kan zijn.

    Morgen weer naar de huisarts met ochtendurine om te laten checken hoe het staat met de hoeveelheid bloed in de urine die vorige week ontdekt is.

    Hoe hielden jullie meiden zich bij de prik? Ging het goed of vonden ze het deze keer spannender omdat ze zich nog herinnerden van de vorige keer?

    Probeer of je een urinemonster mee kunt nemen naar de huisarts morgen! Kan nooit kwaad om te laten checken.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2009 9:59
    Ik schuif het toch nog even een paar daagjes door. Heb nu niet zoveel trek om door de sneeuw te fietsen. En ze klaagt er elke keer maar even over en niet aanhoudend over het algemeen. Dus het kan nog wel even wachten.

    De meisjes hebben deze keer allebei gehuild. Ze vonden het niet leuk dat ze alweer een prik moesten en Esther klaagde ook weer over een zere arm.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-17-2009 11:08
    Lijkt wel of ze dezelfde soort buikpijn heeft als de KKD. Dan weer wel, dan weer niet en blijkbaar zo weinig last van dat spelen gewoon door kan gaan.

    Ik heb vanochtend weer urine-monster afgegeven. Zit nog steeds minimale hoeveelheid bloed in, er wordt een 24-uurs-kweek gemaakt en mogelijk ook weer microscopisch onderzoek.

    Morgenochtend mag ik bellen voor de uitslag.

    Gisteravond had ze nog last van de plek van de prik, vanochtend heb ik haar daar niet over gehoord.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-17-2009 1:10
    Raar die buikpijn.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-17-2009 1:16
    Ja, een ander woord is er inderdaad niet voor. Maar net wat je op hhp ook al zei: kan het met die vaccinatie te maken hebben.

    Miriam, hebben jouw kindjes het vaker over buikpijn sinds de eerste vaccinatie?
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-17-2009 2:15
    Oudste schreeuwt 's nachts weleens dat hij buikpijn heeft, maar dat deed hij voor de vaccinatie ook al en dat is gewoon een schreeuw om aandacht. In ruil voor een beloofd broodje pindakaas verdwijnt de pijn altijd akelig snel.

    Hij klaagt wel eens over buikpijn, maar ik kan het niet koppelen aan de prik. Hangt het niet gewoon samen met de drukte van de maand en dan ook nog eens de "spanning" van een prik?
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-17-2009 3:56
    Ik verdenk de decemberstress er ook van dat die de pijn veroorzaakt. We zullen het na de feestdagen snel genoeg merken. Hoewel er dan haar verjaardag weer aan zit te komen! Haha!
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-18-2009 10:45
    Kinderen met onbestemde klachten kunnen vaak niet benoemen wat er is, en noemen het dan buikpijn, ook als er wat anders aan de hand is. Op HHP zei Emo dat ook al geloof ik. Onze huisaarts zei altijd dat er heel veel kinderen op het spreekuur zeggen dat ze buikpijn hebben, maar dat er dan bij doorvragen / onderzoek iets anders aan de hand blijkt.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-18-2009 10:54
    Bekend dat ze op een bepaalde leeftijd nog niet kunnen lokaliseren. We hebben al doorgevraagd en ze kan precies aanwijzen waar de pijn in haar buik zit. Ze wijst een band onder haar middenrif aan.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-18-2009 8:07
    Wij hebben vandaag de tweede prik niet gedaan. Het zat me toch niet lekker om een prik te geven in combinatie met de antibiotica. Jongste is wel redelijk opgeknapt, maar ze hoest nog steeds lelijk. Reden genoeg om niet te prikken.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-18-2009 8:39
    Ik zou bij twijfel ook niet hebben laten prikken. Geen risico lopen!

    En nu? Geen kans meer op prik of is er nog een ander prikmoment. Ik las op de site van het RIVM dat er in januari nog een 3e prikronde komt voor mensen die de 2e prikronde gemist hebben of die bij de 2e prikronde pas voor de eerste keer geprikt zijn. Zie hier. Staat ook een vraag bij of je in januari terecht kunt als je afgelopen week de prik gemist hebt.

    Edited by - Sje on 18-12-2009
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    12-19-2009 7:43
    Ah, dan doen we die! Dank voor de link.


    ---